Jump to content

Legaat

Administrator
 • Content Count

  5,105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Legaat last won the day on February 23 2019

Legaat had the most liked content!

Community Reputation

5,366

About Legaat

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 09/02/1990

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

1,649 profile views
 1. Hadde jo tenkt til å legge inn link, men det glemte jeg visst midt oppi ekstasen min.. Men ja, det er den Løp og kjøøøøp!
 2. Kjøpte meg en fantastisk god parkas fra Hööks idag (fikk penger til jul, de brenner i lomma). Den er lang med ridesplitt bak, sinnsykt myk og med god passform. Og den puster! Og den er vindtett! Og den tåler masse regn! 5000 mm vannsøyle. Og den er fôret sånn passe, så den er perfekt i det grusomme været vi nå har hatt siden oktober. Ikke for kald, ikke for varm, ikke klam Jepp, jeg er i ekstaste over å ha funnet meg jakke som passer meg og været perfekt Også fikk jeg omsider kjøpt meg Nova-bitt i riktig str. Også fikk jeg ny og fin (og behagelig) ridehjelm i julegave av pappa. Skal spares til kurs/stevner. Så fikk jeg MH ridestøvlene mine idag, og de passa Det gjorde ridetightsen også. Hujja!
 3. @Issa Ztable er helt super! Syns den er mye bedre enn Equilab. Den har også masse videoer med inspo til trening etc
 4. - Lilla FITS ridebukse med sort skinn. Str M (tilsvarer 38). Brukt 1 gang. 500 kr. - Hvit ridebukse fra Horze med helsilikon. Str 38. Ubrukt, med lappene på! 400 kr. - Brun Horze Desiree m/ kneskinn og silikon. Ekstra høyt liv. Str 38. Pent/lite brukt. 350 kr. - 2 ridebukser fra Skoies m/ stjernebling, 1 sort og 1 grå. Str 36, men små i str. Mer som 34 vil jeg tro. Den sorte er kun prøvd på, den grå har enda lappene på. 200 kr pr stk. - Sort ridebukse fra Skoies m/ bling og silikonstriper på knær. Str 36, kun prøvd på. 300 kr. - Hvit ridebukse fra Skoies m/ helskinn. Str 36. Ubrukt, med lappene på. 250 kr. - Blå ridebukse fra Skoies med sort helskinn. Str 36. Pent brukt. 150 kr. - Grå ridebukse m/ helskinn. Str 36. Prøvd et par ganger. 100 kr. - Marineblå Horze Grand Prix ridebukse. Str 36. Pent brukt. 100 kr. - Grårutete ridebukse fra Hööks. Str 36, men mer som 38. Kort i beina til meg som er 180 høy. Pent brukt. 100 kr. - Grønn Eurostar ridebukse m/ kneskinn til barn. Usikker på str. Tipper 160-170/XS. Brukt, men hel. Gis bort. - Hvit 66Nort polarfleece genser m/hette. Str M, men mer som S. Ubrukt. 400 kr. - Hvit boblevest fra HM. Str 36, men mer som 34. Brukt er par ganger. 50 kr. - Rød Tølthester softshelljakke. Str L, men mer som S. Lite brukt. 200 kr. Alt som er brukt er selvsagt vasket. Klærne befinner seg i Halden, Østfold og kan hentes her. Kjøper betaler frakt om det må sendes! Sender kun mot forhåndsbetaling for varen + frakt via Vipps. Jeg har flere referanser.
 5. Legaat

  Unghest født 2011

  Tenk at 2011-modellene er 9 år i år! Herregud, som tiden flyr! Hvordan går det med deres hester? Min er frisk og rask, blitt veldig ridbar og fin Fortsatt masse å jobbe med riktignok, men hun har (og fortsatt er) vært litt av et puslespill. Men jaggu lærer man mye av slike hester! Håper på å få startet noen stevner i år. Fjoråret gikk med til å gå tilbake noen steg og jobbe med basics, tette noen sorte hull osv. Også har vi hatt et litt mindre aktivt treningsår enn tidligere. Det har vært godt for oss begge, tror jeg
 6. Legaat

  Sal-snikksnakk

  Noen som vet om noen som forhandler Lovatt & Ricketts sine saler her i Norge? På hjemmesiden dere står det Salhuset, men ho er jo kjent for å være en svindler (og tror ho uansett har gitt seg).
 7. Mine mål for 2019 var: - Flytter til ny stall med ridehus/bedre treningsfasiliteter i januar, så nå skal treninga bli mer strukturert igjen. 2018 var et tøft år for meg på mange måter, så hest ble lagt litt på hylla annet enn litt kos og «lulletrening». - Mer kurs! Savner det. Håper jeg får bedre økonomi i 2019. - Bytte jobb. Pendler og er lei, og det koster for mye! - Starte 2-3 stevner, orker ikke ha for mye stress rundt det før jeg føler vi er mer klare igjen. - Fortsette med egentrening og kosthold for å holde meg i form. - Reise mer med kjæresten! - Kanksje lukte litt på huskjøp/husbygging Hvordan det gikk: - Vi bytta stall, men flyttet tilbake til gamle stallen igjen i april da det ikke helt funket som vi håpet. Fikk likevel mer struktur i treninga vår og har utviklet oss masse, selv til tross for noen pauser her og der. - Det ble vel bare 1 kurs i fjor, tror jeg. Hadde ikke råd til mer. Økonomien var fortsatt trang. Begynte derimot å ri for ny instruktør som reiste til en stall i hjembyen innimellom. - Fikk bytta jobb Bedre økonomi mot slutten av året, men dessverre mista jeg jobben pga nedbemanning i bedriften Ergo EKSTREMT dårlig råd fra 1. september..... - Ble ingen stevner i fjor. Fokuserte mer på å «tette sorte hull» i treninga og jobbe mer med basics. Også hadde jeg, igjen, ikke råd. - Relativt flink med kosthold. Trening i perioder, men kunne være bedre. - Ble bare en langhelg til Praha med kjæresten, men det var en helt awesome langhelg og. - Huskjøp/husbygging utsatt mtp at jeg mista jobben. Mål for 2020: - Få meg jobb! - Fortsette å ri for nye instruktøren på hjemmebane - Klemme inn et par kurs i Stange - Forhåpentligvis ri noen stevner - Forhåpentligvis vise hesten til eksteriørbedømmelse - Bli flinkere til å spare - Kjøpe hus sammen med kjæresten (hvis jeg får jobb) - Reise 2 uker til Thailand over jul/nyttår (ja, denne sparinga da vettu) - Fortsette være flink med kosthold og trening - Holde hesten jevnt igang, og gjøre det beste for å holde henne frisk og sterk Så ja, mye like mål som ifjor. Og ganske vanlige ting
 8. Aner ikke hva butikken het, men kan gi deg navnet på dama som selger ut masse diverse
 9. Kjøpte nye ridestøvler også.... Utsalg fra nedlagt hestebutikk. Mountain Horse støvler til en 1000-lapp. Helt nye i eske. Så håper de passer, hvis ikke får jeg vel solgt de videre til samme pris, håper jeg! Modellen het Victoria High Rider. Enkle, uten noe dilldall. Med glidelås på innsiden da, som alle sier er mye bedre. Så da får vi håpe det Planen er at de blir de nye kurs-/stevnestøvlene. Har 2 sleeeeetne Hööks-støvler fra før, hvor det ene paret har blitt litt væl trange rundt leggen Snork.
 10. Kjøpte en gjord og en ridetights på Horze. Salg
 11. Min er ikke særlig glad i regn, så jeg kjenner meg litt igjen. Og hun er jo en islandshest og «skal tåle alt». Men nei. Ut i regn uten dekken = hest som fryser og blir sur. Har prøvd mange ganger gjennom åra.. Hun begynner også å stress-løpe i paddocken. Med dekken så går det mye bedre, men på slutten av dagen begynner hun ofte med den løpinga igjen, hvis hun ser folk i stallen. Ho vil inn. For hennes del er ikke kulda i seg selv noe problem da. Bare nedbør, og i hovedsak kun regn i store mengder. Litt regn går helt fint. Men når det striregner hele tiden, så blir hun sånn som beskrevet. Og skal man ri henne da, så er øra mye bakover og hun er skikkelig motvillig når man rir rett i mot regnet. Hun prøver snu rumpa til regnet ved enhver anledning Jeg har ridd stevner og ridetimer i striregn, og det går jo liksom. Hun gjør som hun får beskjed om, bare at hun blir veldig trøkkete. Men hvis jeg kan unngå å ri i striregn, så gjør jeg det. Litt regn går fint, spesielt hvis jeg legger på et ridedekken som dekker rumpa, deler av ryggen og sidene hennes, da blir hun «bare» bløt på beina og framparten.
 12. Betaler 950-ish for sommersko og 1350-ish for vintersko med brodder og snøsåler. Betaler 1300-1400 for sommersko med såler og silikon på framhøvene, når jeg evnt. trenger det. Jeg har en fantastisk hovslager som alltid holder tiden, og hun selv følger opp intervaller på hesten min. Jeg er bortskjemt! Faglært, alltid oppdatert/kurset når det er noe nytt og med over 40 år i bransjen - så alt er på stell her Hun har sluttet å jobbe aktivt som hovslager nå nylig da (sliter med kroppen), men hun skor fortsatt min og noen få til her i nærområdet. Den dagen den dama ikke orker sko mer, så vet jeg ikke hva jeg gjør
 13. Bruker det nå som hesten er barbert. Bruker et lett fôret lendedekken med glatt innerfôr (bedre bevegelsesfrihet) som er vanntett, ved guffevær. Eller når jeg skal ri mer tempo. Siden det ligger der det skal uansett gangart. Ellers bruker jeg et helt, tjukt ulldekken uten magegjorder hvis vi bare skal loffe rolig på tur. Eller til opp-/nedskritting. Selv om hun er barbert, så bruker jeg det ikke før det er kaldere enn 5 pluss riktignok. Fordi hun har grodd ut litt pels og hun ikke er nevneverdig frysepinn.
 14. Legaat

  Dekkentråden

  Halvhals fra Weatherbeeta, muligens? Verdt å sjekke ut
 15. Legaat

  Dekkentråden

  Ei i stallen har et sånt Atlantic-dekken fra Bucas. Kjente på det og tok bilde til deg: Det er igrunn ganske likt HW sitt inni. Kjente på mitt HW til sammenligning
×
×
 • Create New...