Jump to content

Legaat

Administrator
 • Content Count

  5,333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Legaat last won the day on February 25

Legaat had the most liked content!

Community Reputation

5,524

About Legaat

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 09/02/1990

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

2,059 profile views
 1. Jeg dro litt henger med min V60 med D2 motor. Det gikk greit med 1 islandshest og henger på 775 kg til småkjøring. Den var veldig seig på E6 o.l. Skal du ha V60 til å trekke (eller V70), så må du minimum ha en med D3 motor, helst mer, f.eks. D4. Ellers vil det slite enormt på bilen. Jeg ser ikke problemet med å trekke med en V70 med den sterkeste motoren, men det spørs jo på totalvekta du skal dra og hvor mye + hvor langt du skal kjøre. Og ikke minst terrenger du kjører i (flatmark eller mye bakker feks). V60 syns jeg er litt for liten og lett til å bruke som trekkbil all over, jeg ville valgt
 2. Solgt litt rideklær, og da klarer man jo ikke la være å kjøpe noe nytt.. - 1 PS pro sjabrak - 3 par kopper - Hestegodis - Geltunnell til hakekjede
 3. Ble jo en sal da. Og en PS-sjabrak, stigbøylereimer fra Prestige (som ble for korte, hmpf, men @Issa skal kjøpe de av meg), et nytt par Acavallo Opera stigbøyler og et 300g dekken med halvhals fra Finntack (faktisk).
 4. Hoppa mi stod med en vallak som stadig "knuffet" på henne før. Dvs små-beit, og gikk rundt og småjaget på henne hele tiden. Hun slutta å legge seg ned for å sove osv, for hun fikk en uro av det. Jeg skilte min fra denne vallaken. Hun stod alene i ca 7 mnd før vi fikk noen nye oppstallører som hadde en ponni som var aktuell for min å stå sammen med, og nå er de to bestevenner Den nevnte vallaken var ikke sånn i starten, men ble det etterhvert.. Jeg tenker de faktisk har det bedre alene enn å stå med en som behandler de urettferdig.
 5. Legaat

  Pixem eller Pivo

  Har dere kjøpt et kamerastativ til Pivoen, eller hva bruker dere? Regner med det ikke følger med. Skal kjøpe meg en slik selv, når eg får lønn.
 6. Vet ikke om noen, annet enn at de får skikkelig svovel-fislukt
 7. Et dekken og forhåpentligvis straks en sal
 8. Er ikke noe problem å kjøpe hest på andre siden av grensa, men de må transporteres av firmaer som har godkjenning til dette. Ei venninne henta seg nettopp hest fra Sverige. Fikk levert på norsk side, av et firma.
 9. Legaat

  Utstyrstråden

  Jeg harikke multibridle riktignok, men det vanlige micklem-hodelaget. Igrunn fornøyd med passfom og alt, men jeg syns heller ikke at lærkvaliteten er noe å skryte av. Føles litt papp-aktig ut. Har brukt mitt ganske mye, og det er like helt enda da, men det blir liksom sånn "skrukkete" i læret og føles tørt, selv med jevn smøring og vedlikehold.
 10. Med mindre den er bælfeit, så dekker Rambo sine godt altså - de som er ganske formsydde med ekstra "flapp" under magen. Den holder seg godt på plass med de 3 gjordene. Min har jo eksem liksom, og fungerer godt med dette.
 11. Ikke veldig mye nei, men noe. Ramboen er bedre, for den har sånne lange flapper som man kan brette over hverandre, under de 3 gjordene.
 12. Det fra Rambo er stivere i "stoffet", men samtidig mykt og fint. Det skal jo tåle en del, så er kraftig vevd. Men som alle andre HW-dekken så ligger de pøøørfekt. Men de er SVÆRE i størrelsen. Har 115 til min som vanligvis bruker 125.
 13. Egentlig ikke, det er jo mye mer åpent enn et eksemdekken. Men min har vist seg å fungere bedre med fluedekken, fluespray og jevn smøring. Eksemdekken blir for tett for huden hennes, så hun klør bare enda mer. Faktisk. Hun klør mindre med fluedekken og bedre sirkulasjon. Men jeg har riktignok oppdragert til dette nå: https://www.horze.no/fluedekken/horseware-rambo-insektesdekken-med-vamoose/331260.html#color=OBR/BL/BU Mye mer slitesterkt, enda bedre passform og dekker bedre. Koster en halv nyre da, så lønner seg å følge med på salg. Ga vel 1300-ish for mitt.
 14. Med mindre han er EKSTREMT bred, så burde dette passe fint De er ganske romslige i størrelsen. https://www.horze.no/fluedekken/horseware-amigo-bug-rug/922514.html#color=ABB/B/OR Jeg har dette til å ri med, og liker det veldig godt (veldig tynt og lett): https://www.horze.no/fluedekken/horseware-amigo-insektsdekken-til-ridning/307523.html#color=DB/SI Mulig de kan finnes rimeligere andre steder, lønner seg å google litt. Horseware er generelt utrolig gode dekken, både i kvalitet og passform. Jeg kjøper ikke andre merker lenger, når det gjelder dekken.
×
×
 • Create New...