Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Content Count

  3,193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  71

Everything posted by Elisabeth E

 1. Godt jeg ikke får så lang tid til å tenke over kastreringen da, for da er sjansen større for at det blir snippeti snipp
 2. Når pleier føll å få ned testiklene...? Min tass fikk ned begge to før han var 6 uker
 3. Elisabeth E

  4 åring

  Min 4 års ridehest var håndtert og trygg i de fleste hverdagslige situasjoner - hovslager, veterinær, stell, transport etc. Det samme gjelder islandshesten. Ridehesten var alderssvarende utdannet, dvs lc-nivå. Tømmekjørt mye og løshoppet. Gikk på tur alene. Islandshesten grunnridd, dvs start, stopp, høyre/venstre og viking for press. Snust på gangsetting, men mengdetrening må til for å få det helt i mål.
 4. Elisabeth E

  Utstyrstråden

  Fikk min brukt for 1500 spenn:)
 5. Elisabeth E

  Utstyrstråden

  Ponnivarianten er mindre enn hestevarianten
 6. Elisabeth E

  Dressurprat

  Er det ikke lov med bridon med lockup...?
 7. Så bra! Bare vær obs på at det kan være vanskelig å kjenne om hesten er sårbeint når den er barfot på alle 4 bein, og man i tillegg ikke kjenner hestens bevegelsesmønster med sko Jeg har selv gått på ei skikkelig blemme for noen år siden, og unner ingen den samme erfaringen.
 8. Som Siv sier også, overgang fra sko til barfothest er hverken problem- eller smertefri for hesten. Det er superviktig at man som eier er obs og kjenner hesten sin (noe som ikke er lett, når man nettopp har fått den), da en hest som har vondt i alle 4 beina ikke vil vise ubehag på samme måte som en hest som har vondt i en fot. Man kan heller ikke forvente å bruke hesten som normalt på en god stund - om man kan det i det hele tatt. De fleste barfothester er avhengige av boots under trening på diverse underlag.
 9. Det er viktig å runde hovveggen skikkelig, slik at det ikke knekker slik som dette. Når skoene tas av bør man trimme hoven slik at det ikke sitter igjen mye gammel, dårlig hovvegg som bidrar til oppsprekking som sees på bildet. Det dere må få gjort nå er å runde resterende hovvegg, så dere unngår at det fliser seg opp mer. Jeg ville ikke ridd hesten så lenge høvene ser slik ut. Vær også obs på at det kan være vanskelig å kjenne om hesten er sårbeint, når den ikke har sko på noen bein.
 10. Elisabeth E

  Stall-K

  Det "florerer" med hester fra Stall-K, mitt inntrykk er at mye av det er kvalitetshest, og at de er seriøse aktører. Siden de har mye hest i omløp har jeg flere ganger hørt om folk som har fått byttet hest, da den de opprinnelig kjøpte ikke var helt det de så for seg likevel.
 11. I tilfelle du ikke har sett denne : https://hest.no/article.html?news.nid=18115&fbclid=IwAR2QrEuSTjAeAt4rdxO5qhIzDdW8cPdJ_bvK2r-8gbDTiq6MTAzfflchmo0
 12. Elisabeth E

  Bitt-tråden

  Apropos Fager, noen som kan skryte/skrote dem..? Sliter med å finne et godt trinsebitt til Jazzeponni.
 13. Tja, lett og lett. Kommer ann på hvor handy du er. Jeg fikk hjelp B-) Det er vel ikke vanskelig, men man må hvite hvilken ledning man skal bruke etc.
 14. Jeg har koblet strømtilførselen til taklyset i hengeren. Monitoren går i sigarettenneren, jeg har også ett uttak på passasjersiden, så DAB-radioen går der. Du får evt kjøpt forgreiner til sigarettenneren slik at du kan koble til to ting.
 15. Genotype er hvilke gener hesten har, fenotype er hvordan den ser ut, enkelt forklart. Det er få genotypisk svarte hester som er fenotypisk kullsvarte. De fleste svarte hester ser brune ut, i den forstand at de er "bleiksvarte".
 16. Viktig å ha kontroll på genotype og fenotype. Er utrolig mange genotypiske svarte hester som er fenotyp brune - det er helt normalt.
 17. Tar det som et kompliment Han er like fin inni som uttapå
 18. Aner ikke om det kan ha noen/samme effekt, men det er jo noen som også bruker en remse eller to med gaffa på nesa. Dvs tapet fast i grime/nesereim og som en fluejager nedover nesa.
 19. Fríðleiki tar nå velfortjent sommerferie, etter å ha vært på en liten Corona-camp Gelder meg til denne blir voksen - kremponni!
 20. Så trasig å høre @Bitten&Betty
 21. Er ikke enig i at en unghest har "rett rygg". En svai rygg er ikke det samme som en salrygget rygg. Hestens ryggfasong er medfødt fysikk - som man da enten kan bidra til å styrke og vedlikeholde, eller den forfaller med årene.
 22. Det er viktig å huske på at det ikke bare er bomvidden som skal passe, men også lengde, svai og kanalbredde for å nevne noe - i tillegg til at salen må passe rytteren. En unghest vil forandre seg mye, så det kan være lurt å investere i en sal som kan tilpasses "i alle retninger", ellers må man ofte belage seg på å bytte sal relativt ofte de første årene.
×
×
 • Create New...