Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Content Count

  3,328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

Everything posted by Elisabeth E

 1. Individuelt, som alt annet.. Tror nesten bare du må prøve, og se det ann. Har satt flere varme bokshester på utegang, uten problemer. Jazz derimot, som er oppvokst ute, og ble helt banan da hun ble puttet på boks, slapper ikke av ute lenger. Hjemme i Bø står hun ute når vi er der. Hun er utslitt når vi er tilbake på stallen, for da har hun ikke fått hvilt seg siden vi dro. Hun stresser på ingen måte, men får ikke slappet av som hun gjør på boks.
 2. Ah, ja. Trodde han beholdt "gamle kunder" - men da tok jeg feil.
 3. Jeg klarte ikke å la være og sende en melding å påpeke dette...
 4. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=203209308 Hehehehe. Jeg trenger også penger, men tviler på at jeg får solgt en sal med nypris 15 000 til 25 000 B-)
 5. Jeg elsket mine, og det gjorde Jazz en god stund også. De tilpasser seg jo i vidde, men ikke i fasong - det er jeg ikke enig i. De ulike modellene er ulike i fasong. Jazz fikk sin da hun var fire, og da hun var 6 hadde hun forandret fasong såppass at den ikke lå i balanse lenger. Jeg synes hun hadde friere bevegelser i BFen i forhold til vanlig sal. Stigbøylefestene er akkurat der de skal være, men siden forvisselen er "kappet" av ser de litt spaca ut.
 6. Hvis du går inn på KN sine nettsider, så er vel det ganske greit forklart. https://www.k-n.at/en/products/saddles/
 7. Jeg har ikke hester som egner seg til fórryttere akkurat nå, men har hatt tidligere, og det er også flere på stallen som har fórrytter. Tidligere har jeg hatt betalende fórryttere som har betalt tilsvarende det hesten koster meg i utgifter den dagen (sånn ca ish - langt fra alt inkludert..) , 150-200 kr pr gang. Det har vært voksne fornuftige mennesker, som har brukt hesten som de ønsker den dagen/de dagene, og selvfølgelig hatt alt ansvar for daglig stallarbeid. Ei venninne som ikke rir har forryttere på hesten sin, de har hesten som "sin egen". Rir på treninger, stevner etc. etter eg
 8. Hvis man veier 150 kg er man vel mer enn "litt stor"
 9. Horze har 25% på "alt".
 10. Tenker det er mange ting som er viktigere for hestens trivsel under rytter, enn om rytteren er 12, 15, 20 eller 23% av hestens vekt. Hestens vekt er ikke noe godt mål for hvor mye vekt den kan bære heller, det legger jo til rette for at en overvektig hest kan bære mer enn en normalvektig hest - noe som virker helt mot sin hensikt.
 11. Ja, det er faktisk riktig. Om du kan dra en slange ut av huset så vannet er "tilgjengelig" i stallen er det faktisk godt nok.
 12. Hadde Roella til en tidligere hest. Likte godt.
 13. Det kreves ingen formell utdannelse/tittel for å drive med hest eller undervisning. Skal man jobbe med barn må man ha politiattest(vandelsattest). På anlegg med mer enn 10 hester kreves det bl.a brannvarslingsanlegg, innlagt varmtvann og isolatboks.
 14. Elisabeth E

  Dressurprat

  Alternativ dressurtrening i disse corona-tider https://www.instagram.com/p/CHm41Uzhazo/?igshid=1jresfbcsqi6w
 15. Sinne og aggresjon er ikke et normalt reaksjonsmønster hos en frisk og glad hest.
 16. Her var det mange Hilbar: https://teigar.dk/shop/216-brugte-sadler/
 17. Her ser du hvordan bommen er bygget opp. Googla kjapt etter video Både jeg, hester og saler er på Lørenskog
 18. Haha, det blir en vane Den er ikke "trang", for den er jo hengslet, så den vil ikke lage press noe sted. Dersom du er forbi, så må du gjerne prøve den, "bare for å prøve" om ikke annet Jeg fikk helt nye hester mtp. skulderfrihet da jeg konverterte til butterfly (Y)
 19. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=197683768 Kneputene er festet med borrelås, så de kan man bytte etter eget godbefinnende, finnes i mange størrelser og utforminger. Superkort anleggsflate, og fleksibel bom så det er plass til allverdens skuldre i hele verden (Y)
 20. Poenget var forøvrig at alt for mange håndteringsmessige problemer koker ned til respekt, eventuelt manglende rammer om man heller vil kalle det det, enn tilitt. (-l ) Uten sammenheng med øvrig i innlegget, kun ment som en kommentar til at trådstarter begrunner problematikken med manglende tilitt.
 21. Det er faktisk litt mye geologi på jobben om dagen, så autocorrecten mente tillitt var helt riktig ordvalg
×
×
 • Create New...