Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Content Count

  2,765
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Elisabeth E last won the day on July 11

Elisabeth E had the most liked content!

Community Reputation

4,381

2 Followers

About Elisabeth E

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,131 profile views
 1. Elisabeth E

  Bevare man

  Joda, dekken sliter mer på manen enn nakenhest, og håret blir jo "flatt". Men jeg har i alle fall aldri hatt dekkenhest som får "gnikkeman/dokostman/pønkesveis". Men flatt, litt tynnere hår - joda. Foretrekker forøvrig sistnevnte kontra "dårlig stelt fjordingsveis".
 2. Elisabeth E

  Bevare man

  Da har vi ulike erfaringer der, aldri opplevd man som gnages vekk av eksemdekken. Hverken boett eller 199 fra biltema
 3. Elisabeth E

  Bevare man

  Kløende hest får ikke gnidd av mana med dekken på nei. Har i alle fall aldri fått dokost man av dekkenbruk. Men er avhengig av mye showshine og jevnlig greing for at det ikke tover seg og "røyter" bort.
 4. Har aldri reflektert så mye over hvordan det funker, bare instinktivt likte utformingen på det. Rir både liten og stor hest på det, og de fleste jeg bruker det på liker det godt
 5. Elisabeth E

  Bevare man

  Det eneste som funker mot kløe er dekken
 6. (Veldig gode bitt forresten, jeg har både til liten og stor ponni (Y) )
 7. f.eks : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=152113977 :)
 8. Elisabeth E

  Fjordhesten

  Joda, selvfølgelig er stamme viktig om man skal avle - var ikke det jeg mente. Men fjordhester er såpass lavt priset i utgangspunktet, at med mindre det er en veldig spesiell/interessant stamme, så vil det antageligvis ikke utgjøre noen voldsom forskjell i salgssum? Avlere er vel helst interessert i hester med "beviste" kvaliteter også, i form av kåringsresultater, sportsresultater etc.?
 9. Elisabeth E

  Fjordhesten

  "En sånn hest" er jo helt umulig å prissette. Farge og alder er dårlige parameter for prissetting. (Aner ikke noe om fjordheststammer, men generelt sett har jeg en oppfatning av at det ikke er så "viktig" for prisen..?) Det som er viktig er jo helse og kvaliteter - eksteriør, gemytt og utdanning. En utrent, feit og "usunn" (?) hest er ikke mye verdt. Hvor mye den kan selges for etter trening, kommer jo ann på hvilke kvaliteter hesten har latent, og hvor god den som trener den er til å få det fram. Er du uheldig koster hesten deg mer å få salgbar enn du får solgt for, er du heldig finner du en uslepen diamant. Men i kategorien fjordhest ville jeg i alle fall ikke satsa på å tjene noe penger etter at utgifter og arbeidstimer er dratt fra, da de generelt ligger i lavt i pris. Typ islandshest eller varmblods ridehest er nok lettere å øke verdien på. Ting er også dyrt, fort vekk 1000-1200 kr for en vaksine, Tannstell 2000 - 5000, 1500-2000 kr pr skoing, fór må den jo ha, stallplass, og ikke minst arbeidstimer. Tusenlappene flyr fort.
 10. Elisabeth E

  Fjordhesten

  Er det noe som er garantert - så er det at vi "glade amatører" ikke tjener penger på hest . Å få en feit, utrent hest i form er ikke gjort på null komma svisj, dersom han skal ta hensyn til hestens psyke og fysikk.
 11. Ja, det er "bare" å varme opp limet så det slipper taket. (Y)
×
×
 • Create New...