Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Content Count

  3,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  72

Elisabeth E last won the day on October 22

Elisabeth E had the most liked content!

Community Reputation

4,844

1 Follower

About Elisabeth E

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,614 profile views
 1. Elisabeth E

  Dressurprat

  Og jeg har opplevd fra en elev å få høre at jeg "prater meg bort", fordi jeg forklarer hvorfor jeg ønsker at rytteren skal gjøre ditt og datt. Hvis man ikke forstår hvorfor man skal ri sånn og sånn, gi den og den hjelpen til den og den tiden - så kan ikke jeg forstå at man klarer å ri uten instruktør tilstede. "Mer utvendig tøyle", "ri hesten gjennom", "mer bøy mot innvendig side" - er jo ingenting å bygge videre på når man ikke har ett par øyne på bakken til å korrigere seg.
 2. Ideal har mange muligheter både for hest og rytter, så det ville jeg sjekket ut Engelsk kvalitetssal. Kan også være verdt å prøve en caprili om Bates ellers er OK. Også de eldre variantene av Werth.
 3. Hvilken Bates og hvilken Butterfly har du prøvd? Caprili er mye smalere i tvisten enn en del av de andre, det samme gjelder Butterfly Claudia - ble alt for smalt for meg B-) Hmmm... Ideal fås også i forskjellige tvister, prøvd noen av dem?
 4. Ideal, Passier, Apelles, Bates? Apelles og bates kan du skifte kneputer på selv. Butterfly Claudia er smal i setet, og med utbyttbare kneputer.
 5. Konklusjon - vinteren er dritt!
 6. Pris er subjektivt - jeg synes jo de fleste hestene på markedet er sterkt overpriset utifra hva jeg er villig til å betale Men mindre man kan bevise at det er noe fysisk/helsemessig galt med hesten man ikke har blitt opplyst om, så har man en tynn sak. Dersom man kjøper hest basert på utdanningsnivå er man jo selv ansvarlig for å sjekke om dette stemmer, ved å se resultater evt. se hesten bli ridd i øvelsene etc. Jeg vet om mange hester som "går ditt og datt" i følge eierne sine, jeg er ikke enig. "Flott varmblods ridehest selges, 6 år. Hoppet 1.10" I dette tilfellet er de
 7. I overgangsperioder pleier jeg å sko med broddhull i draktene, og skru inn brodder ved behov
 8. Elisabeth E

  Dressurprat

  Jeg snakket om islandshest, @GryCatdressurhester.
 9. Elisabeth E

  Dressurprat

  Hardt underlag, hardt nedslag. Synes ikke det er rart? En slagskade vil lage et helt annet brudd.
 10. Elisabeth E

  Dressurprat

  Ja, det har jeg vært borti både selv, og hørt fra behandlende vet.(det var vet som sa det ikke var uvanlig å se dette) Sånne "tretthetsbrudd", der behandlingen var hvile, ikke operasjon.
 11. Elisabeth E

  Dressurprat

  Frambein i gangartsridning har alltid vært favorisert, og i likhet med dressur stadig mer fremelsket - på bekostning av andre egenskaper. For oss som kommer fra gangartsridning ser jo de fleste store hester utrolig flate og kjipe ut i skulderbevegelsene. Ikke "uvanlig" med griffelbeinsbrudd på frambeina, pga ekstreme frambeinsbevegelser.
 12. Så vidt jeg kan lese er K2 mer paddet enn K3.
 13. Elisabeth E

  Dressurprat

  Absolutt, og heldigvis. (Y)
 14. Elisabeth E

  Dressurprat

  Absolutt - det var en grunn til at jeg kasta inn håndkleet fra konkurranseridningen for en stund siden.. Ble lei av at resultatlistene var satt på forhånd på bakgrunn av startlistene... Dessverre er det også veldig mange dommere som ikke kan en tøddel biomekanikk. Det gjelder forsåvidt både dressur og islandshest - men et dressurprogram har jo nesten 30 ulike karakterer, hvorav hestens kvaliteter er to av dem, så det er ikke like lett å "planlegge" resultatene, i mot et tøltprogram med 3 karakterer.
 15. K2 is the bigger wedge panel under the seat, where the stitching and seam are. K2 = padding in the panel behind
×
×
 • Create New...