Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Content Count

  3,046
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Elisabeth E last won the day on October 25 2019

Elisabeth E had the most liked content!

Community Reputation

4,629

2 Followers

About Elisabeth E

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,344 profile views
 1. Nå er det jo en del hovproblematikk her, men jeg nevner alikevel et tilfelle jeg nettopp fikk kjennskap til. Hest som var halt litt "her og der", begynte bak og flyttet seg framover. Det viste seg å være kastrasjonsarret, og hesten ble operert for en såkalt "sædstrengfistel".
 2. Kolikk, luftveisinfeksjoner og haltheter er relativt vanlige greier. Tann- og hov/beinproblemer dersom hesten ikke får ordentlig oppfølging av fagpersonell.
 3. Spennende! Og hvordan finner man ut det ? B-)
 4. I blingens tiår, så tør jeg påstå du er utenfor normalen
 5. Er hun vandt til å bli stilt krav til..? I ikke komme seg ut på tur anser jeg som et håndterings-/respektproblem, og har ingenting med treningsmengde i mitt hode. Å stå stille for smed er heller ikke trening, det er håndtering. (Så fremt hesten er frisk fysisk selvsagt) Nå som min faktisk runder 6 år begynner jeg å anse henne som voksen i treningssammenheng. Tidligere har jeg vært veldig obs på hvor mye arbeid hun gjør under rytter, og hvor høyt jeg legger lista. Nå tenker jeg at hun fint bør tåle 5-6 økter under rytter i løpet av uken, og også tyngre "mental" trening, som øvelser og program. Tenker hun tåler 45-60 min under rytter nå, tidligere har vi sjeldent hatt aktive økter over 30 min. Er nok på tide å legge vekk silkehanskene litt nå, og faktisk sette litt krav og stå på dem. Vi skal selvfølgelig kose oss og variere treningen masse, men noen unghest er hun liksom ikke lenger. Snart voksen nå!
 6. Men da kan man jo ikke ha bling i pannereima
 7. Jeg som er en ihuga fan av utegangshest - har du vurdert å ha han på boks i vinterhalvåret? Opplever at noen hester faktisk ikke får slappet ordentlig av i norsk vintervær. Til tross for dekken o.l, så er det å stå ute ikke det samme som å komme inn i en tørr, "ensom" boks.
 8. Fra mitt fjorår: Stevner på den store Jazzen ble det jaggu ikke noe av. Ingen spesiell grunn til det egentlig, jeg hadde bare ikke "ånden" over meg. Har hatt en fin utvikling i 2019 dog, og vi håper å være klare til MB-debut i løpet av våren. Får se om det blir noen lettere klasser for rutinen sin del før vi hopper i det. Ingen konkrete mål, annet enn å fortsette utviklingen (Y) Frisk og rask hest hadde også vært fint, vi har avsluttet 2019 med en superkjip vaskulitt. Tøltepels nr 1 ble brått sendt til hingst i sommer, så der er målet friskt og raskt føll, samt å være i rideform igjen til høsten (Y) Tøltepels nr 2 debuterte som ridehest nå i jula, han skal gangsettes ila 2020 - da er han 4 år (Y)
 9. Inspirert av tidligere tråder, hva håper du å oppnå i 2020, og hvordan gikk det med 2019? Fjorårets tråd ligger her:
 10. 750 for vintersko??? Jeg betaler 1500 pluss mva for sommersko, 1950 for vintersko (brodder og såler).
 11. Når det er såppass langt uti slekta som en oldefar, så er det jo mange gener som spiller inn fra andre kanter. Ville ikke vært veldig bekymra, og i alle fall reist og hilst på hesten om det er aktuelt Jazz har jo gitt mange flotte hester.
 12. Min er etter Jazz. Den har masse fluer, og er kjapp til å blåse seg opp, men er supersnill. God oppdragelse fikser mye Dog blir den aldri noen slækk søndagsturhest..
×
×
 • Create New...