Jump to content

Elisabeth E

Medlem
 • Posts

  3,437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Elisabeth E last won the day on October 23

Elisabeth E had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,974 profile views

Elisabeth E's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

5k

Reputation

 1. Har ikke hatt sprangsal, men dressur. Bra greier (Y) De er vel ikke så voldsomt ulike Prestige. Equipe, Amerigo, Erreplus, Prestige - litt samma ulla alt sammen.
 2. Alle sår er ikke synlige Følsomme hester trenger bare litt irritert hud for å få problemer, ikke nødvendigvis "sår". Tror nok jeg (og veterinær) vet bedre enn deg hva som var tilfellet her (Y)
 3. Tjæ. Alle som fikk det hos oss i fjor, fikk det på to bein samtidig. (4 stk)
 4. Trenger ikke være det. I fjor var det to på stallen som blåste opp over natta, tilsynelatende uten grunn. Kloraminomslag fiksa biffen (Y)
 5. Ville heller tenkt lymfangitt på denne årstiden.
 6. Fettpresse og fettpatron https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/oljeverktoy/smoreverktoy/fettpresse-2000018446?gclid=CjwKCAjw4qCKBhAVEiwAkTYsPPKbU8f2Pjv5_7YhD80RoB-gTeYq4gTgqR9BL5-KDPFhNNuIK71QhhoCFuwQAvD_BwE
 7. Morsomt med gult føll, blir spennende å se hvordan den vokser til
 8. Generelt opplever jeg at hester som er "masete" i munnen foretrekker stabile bitt, dvs rette bitt, lockup bitt, barrelbitt med muffe- eller D-ringer. Hester som er litt seige fungerer ofte med delte bitt, gjerne med store løse ringer, men også gjerne lockup, så de ikke får klyp i munnen.
 9. Av trinser liker mine veldig godt 2- og 3-delte tynne lockup fra Bombers
 10. En nøysom hest som skal slankes får nok dessverre ikke allverdens med spisetid... Betfiber er fint for å få i hesten vann og vitaminer. Dersom den er glupsk kan du lage grøten ganske så våt, for å få i noen liter ekstra vann. For å få lengst mulig spisetid kan det være fint å få tak i så næringsfattig gróvfor som mulig. Har dere analyse på høyet?
 11. Vet ikke hva slags behandling du sikter til, men Romerike hesteklinikk opererer hester med slike problemstillinger.
 12. Hesten koster nok mye mer enn 1500 kr i stalleie ☺ Grovfor, kraftfor, flis, sko/hovtrim, utstyr, vaksiner, veterinær, forsikring...
 13. Hva slags hest er det? Noen hester er dessverre veldig disponerte for å plages av innsekter, særlig gjelder dette islandshester, kaldblods, frieser og noen varmblodshester. Typisk for disse som er sensitive er at de blir veldig oppspist under magen, i albuene og gjerne ører, man og hale. Det eneste som hjelper er fysisk hindring for insektene, dvs dekken eller at hesten står inne ved soloppgang og solnedgang. Av remedier kan jeg anbefale grønn hestesalve på sår og salisylsyre blandet ut med propylenglykol i man- og haleregionen dersom hesten klør. Liker Ultrashield fluesprayen best, men alle sprayer er dessverre bare så vidt "halveffektive".
 14. Nei. Islandshestsaler har lite plass til manke.
 15. Ja, hun jobber i helsevesenet ved siden av tror jeg, og hadde kreft for noen år siden også, så jeg føler ryktet er noe ufortjent. Flink og serviceminded om man stryker henne litt med hårene.
×
×
 • Create New...