Jump to content

Stelpa

Medlem
 • Content Count

  5,619
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  97

Stelpa last won the day on August 14

Stelpa had the most liked content!

Community Reputation

11,149

About Stelpa

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 25/12/1990

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,260 profile views
 1. What @Elisabeth E said. Fordi jeg måtte kjøre opp i går pga jobb og rørlegger, elektriker og snekker som skulle komme. Så da kan hun jo likeså greit sjekkes fredag og evt bedekkes og sprøytes da. Heeelt ærlig så tror jeg den satt i går jeg da, men tør ikke akkurat å sjanse på det heller.
 2. I dag ble den dama her bedekt med Framherji. *krysser alt som kan krysses* Tatt UL tre ganger her i Trøndelag før vi sprøyta henne og håpte på å sette i gang brunsten. Det ble helt perfekt. Stort, fint egg i dag og stod som en påle for hingsten. Vet som sjekka mente hun måtte bedekkes igjen på onsdag og så sjekker hun henne igjen på fredag så får vi se da. Jeg ville egentlig bare ta henne med hjem i dag for timingen var jo perfekt, men sikkert lurt nok å sette henne igjen altså. Blir det hingst så er den mest sannsynlig allerede solgt, så hååååper på hoppe.
 3. Stelpa

  Dressurvideoer

  Men ikke såå rart jeg ikke ser forskjellen? Da red jeg lusitano, jeg likte den veldig godt! Så godt at jeg kunne tenkt meg å ha en faktisk. Sånn hvis jeg ikke hadde drevet og fylt opp stallen med islanedinger da.
 4. Stelpa

  Dressurvideoer

  Eller, det var vel gjerne en lusitano jeg red? Jeg skjønner ikke helt forskjellen.
 5. Stelpa

  Dressurvideoer

  Ååå, fine ponnier @Elisabeth E Får så innmari lyst på en sånn spansk en, var vanvittig moro når jeg fikk prøve en PRE i Portugal. Jeg kan jo ikke å ri sånne store dyr, men likevel var det vanvittig moro!
 6. Hvem er hoppa etter da?
 7. Veldig spennende! Lukku-Blesi -baby står på ønskelista mi også etterhvert.
 8. Nei, blir evt mitt første. Hva er det du har bedekt i år da?
 9. Låner en hoppe her oppe og blir evt Framherji om jeg skal bedekke (kommer an på hoppa og brunsten om vi rekker det). Var egentlig bare Framherji-avkom som frista så veldig at jeg kom innpå tanken.
 10. Egentlig så er ikke det at de hoster seg i gang et klassisk tegn på astma, selvom det forekommer relativt ofte. Mest av alt er det at de blir tungpustet og forblir tungpustet i lengre tid etter anstrengelse. Pille feks kunne stå og pese i 15-20 minutter etter tur - og pustet 3-4 ganger fortere enn en hest normalt skal gjøre. Han hostet også ofte i begynnelsen av rideøkter.
 11. Med litt (veldig?) mye flaks blir det kanskje føll på meg og neste år også! Låner evt hoppe, min egen er i Sverige til ut august.
 12. Ganske annerledes, og sånn sett er kanskje astma egentlig et misvisende navn. Astma er egentlig «bare» allergi hos hest så behandling består oftest i kortison for å dempe den allergiske reaksjonen. For flere hester så er feks pollen det de reagerer mest på og da handler det om å behandle de i de periodene med verst pollen. Når allergenene ikke er tilstede i like stor grad vil hesten forhåpentligvis klare seg fint uten medisiner så det går an å behandle astma «periodevis» sånn sett. Min er «dessverre» foreløpig (venter fortsatt på svar på noen prøver) bare litt allergisk mot et insekt. Og responderer ikke på kortison eller prednisolon. Synes han virker litt bedre på cetrizin, men må trene han en stund før jeg kan være sikker.
 13. Ikke veldig rart synes jeg. Mye ymse resultater med cetrizin. Ganske mange piller hver dag, to ganger daglig. Hadde min respondert på kortison eller prednisolon hadde jeg valgt det any day. Mye enklere og billigere, og «sikrere» effekt. Har inntrykk av at man skyter litt mer i blinde med cetrizin når det kommer til dose. Og om du har hørt flere som har god effekt av det tror jeg du har vært litt «heldig» faktisk. De fleste veterinærer jeg har snakket med er avventende da hester reagerer så ulikt og veldig mange har ingen/liten effekt. Jeg hadde ikke store trua på cetrizin til Pille, men tenker jo å prøve alt før jeg evt kaster inn håndkleet. Fortsatt skeptisk på om det faktisk funker og om det blir noen varig løsning, men krysser fingrene! Går an å screene for allergier, ja. Jeg snakka med de fra laboklin og de anbefalte å velge den som heter skin fordi den er mye mer omfattende. Er en som heter respiratory også, men den screenet kun for de vanligste allergener med tanke på luftveiene og kan jo være et mye mer sammensatt problem. Nederste her (Allergy Profile Skin): Den koster jo litt pæng bare i analysering den der, men.
 14. Effekten er ganske uforutsigbar, men det finnes de som responderer bra. Jeg har forsøkt med en startdose på 15 tabl 2 ganger daglig. Dersom effekt skal jeg gradvis forsøke å trappe ned til lavest mulig effektive dose (lite bivirkninger da så ikke farlig med høy dose heller). Ikke prøvd å ri han enda, men han puster mye bedre nå. Om det er pga medisinene eller at vi har hatt mye regn i det siste kan jeg jo ikke være sikker på enda da. At det ikke er noen vits å forsøke er jeg jo uenig i, konferert med flere kolleger som har pasienter som faktisk har fungert med cetrizin. Men inntrykket mitt er at det er flere som ikke responderer enn som gjør det da. Vanlige menneskepiller, ja.
 15. Pille ble bare verre når han kom på beitet. Tatt ut blodprøver og bestilt full screening på «alt» av allergener, men er jo redd for pollen da. Han responderer ikke på prednisolon, men prøver nå cetrizin. Håper han er en av de få som faktisk funker på det. Foreløpig virker han bedre! Tror @Hrimbakur vet om et tilskudd som ikke var så dumt?
×
×
 • Create New...