Jump to content

Stelpa

Medlem
 • Content Count

  5,690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  101

Stelpa last won the day on April 18

Stelpa had the most liked content!

Community Reputation

11,216

About Stelpa

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 25/12/1990

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,500 profile views
 1. Veldig stort fokus på resistens på veterinærstudiet. I andre land brukes det jo veldig mye antibiotika på dyr som vi aldri hadde drømt om i Norge, og veterinærmedisin føler jeg sånn sett er en skikkelig versting i utlandet. I Norge er det mye rar praksis på smådyr da. På produksjonsdyr er det i stor grad kun benzylpenicillin, på enkelte infeksjoner trim/sulfa (sjeldent) på noen metritter feks. Hest er jo stort sett trim/sulfa, men det er mest pga compliance og at det ikke finnes noe oralt penicillin-preparat. Jeg har lært at antibitioka og forsåvidt også NSAIDs kan senke så
 2. Hadde ikke stappa antibiotika rett i sår (i alle fall ikke streptocillin eller andre intramammarier), det trodde jeg var litt utdatert, men jeg kan jo ta feil. Hatt mye stygge sår og de har fått honning og evt oral antibiotika. Dype stikksår og veldig kontaminerte sår også.
 3. Intramammarier? Som du har skullet bruke lokalt i såret da?
 4. Jeg lurer mest på hva synuloxen og streptocillinen har vært tenkt brukt til, jeg? Ville forøvrig levert inn på apotek, ja. Kaster alt av utgått medisin her.
 5. Superfin @LisaFi! Også såå søt som skal hilse på dommerene under mønstringa.
 6. Men lagde den ikke dott til deg?
 7. Hvordan ser den ut igjen? Jeg vil helst bare lage noe svart eller rødt med hvitt på. Kjedelig i fargeveien!
 8. Haha, har skjønt Dama bare har med å levere. Hvilken er Tussi igjen?
 9. Låner du ut en? Ja, lyst til det. Og få begynt å bedekke tidligere. Min egen har jeg lyst til å ri på litt før hun begynner å multiplisere seg.
 10. Veldig kjipt, hadde gleda meg sånn til Framherji-baby
 11. Dessuten har hun vist veldig dårlig brunst på seinsommeren (ingen tegn) så er generelt litt negativ. Veterinæren her oppe anbefalte ikke å kjøre henne nedover i alle fall.
 12. Ja, jeg får ikke kjørt henne nedover igjen på denne brunsten uansett heller pga studenter i praksis og arrangerer seminar i helgen. Eier ville også bedekke neste år så blir jo lovlig seint med tanke på det og.
 13. What @Elisabeth E said. Fordi jeg måtte kjøre opp i går pga jobb og rørlegger, elektriker og snekker som skulle komme. Så da kan hun jo likeså greit sjekkes fredag og evt bedekkes og sprøytes da. Heeelt ærlig så tror jeg den satt i går jeg da, men tør ikke akkurat å sjanse på det heller.
 14. I dag ble den dama her bedekt med Framherji. *krysser alt som kan krysses* Tatt UL tre ganger her i Trøndelag før vi sprøyta henne og håpte på å sette i gang brunsten. Det ble helt perfekt. Stort, fint egg i dag og stod som en påle for hingsten. Vet som sjekka mente hun måtte bedekkes igjen på onsdag og så sjekker hun henne igjen på fredag så får vi se da. Jeg ville egentlig bare ta henne med hjem i dag for timingen var jo perfekt, men sikkert lurt nok å sette henne igjen altså. Blir det hingst så er den mest sannsynlig allerede solgt, så hååååper på hoppe.
×
×
 • Create New...