Jump to content

Stelpa

Medlem
 • Content Count

  5,566
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

Stelpa last won the day on May 29

Stelpa had the most liked content!

Community Reputation

11,081

About Stelpa

 • Rank
  Gamp
 • Birthday 25/12/1990

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,210 profile views
 1. Man må i alle fall ha nok penger til å ta vare på den om den blir syk eller det skjer noe. Om man har lite penger burde man ha full forsikring, og minimum 20 000,- på en bufferkonto. At hesten man kjøper feks er billig synes jeg ikke har noe å si for at man forsikrer eller ikke. Hestens helse er like viktig uansett. Og til og med avlivning kan fort koste noen tusenlapper. Stalleie og månedlige utgifter til skoing og utstyr/kraftfor osv kan man jo undersøke prisen på i sitt område. Jeg regner 5000,- per hest i mnd, pluss har penger om "uhellet skulle være ute". I tillegg må man ha penger til tannbehandling og vaksine årlig, derfor lurt å sette av litt ekstra til slikt i mnd. Det gjør jeg.
 2. Ja, det hørtes i alle fall annerledes ut enn den jeg hadde.. Er jo noen år siden, men rart om de plutselig har endra den til gugge.
 3. Det har jeg aldri opplevd. Ca like tjukt som B-vitamin fra FK kanskje? Muligens litt tynnere.
 4. Jeg opplevde ikke det da jeg brukte den, men stod på salrommet hvor det gjerne ikke var så kaldt.
 5. I USA opererer de med at viruset kan overleve 7 dager i miljløet, men opptil 1 måned under "perfekte forhold". Vi har vel heldigvis ikke perfekte forhold her i Norge. Ser også at de ikke utelukker luftsmitte i USA, men de vet ikke hvor langt det evt kan reise via luft.
 6. Synes det er veeeldig misvisende å skrive at det smitter fra hest til menneske og til hest igjen. Mennesker blir jo på ingen måte smittet, men de kan bære med seg virus på klær osv. Hadde mennesker blitt smittet hadde det vært mye mer baluba nå.. EHV er veeeeldig «arts-spesifikk», heldigvis.
 7. Stemmer. Mulig vaksinering kan forverre sykdomsforløpet også dersom de blir syke så det er en diskusjon. Men vaksinering minsker utskilling av virus og er en del av standard vaksineringsprogram i feks USA så dersom dette fortsetter blir det jo kanskje aktuelt i Norge også for å minske smittespredning.
 8. Men har hesten fra Rogaland vært på NHS? Er det den fra Rogaland som ble sendt til Bjerke? Det ryktes om muligheter for å få tak i vaksine nå, legemiddelverket har også «opphevet» kravet om søknad for å få ta inn så jeg skal forsøke å bestille den i morgen. Hvor godt den virker er jo en annen sak da, spent på det.
 9. Sette opp en strømtråd 2-3 meter fra gjerdet til flokken så Kareen holder seg på trygg avstand? Evt får du begynne å spa.
 10. Kan vi få inn en sånn «hjerte»-like når man trykker liker? Samme som thanks, confused, haha osv?
 11. Jeg har shoppa på Skoies i dag! -Ble et reflekdekken som var på tilbud -3 nye bitt, et todelt og 2 tredelte -En fleece - også på tilbud -Grått ulldekken -G-boots Forrige uke var jeg på Hooks og handla litt og. Da ble det: -Nytt greip -Bøtter - 2-delt bitt -Vest Shopper sjeldent så siste uka har jeg virkelig slått til.
 12. Veeeeldig greit å bare skylde på femgjenger. Men tror hesten kan med litt trening altså, hun er jo gummiball. Bare veldig greit å ha noe å skylde på.
×
×
 • Create New...