Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,065
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,756

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,265 profile views
 1. Siv

  Dressurprat

  Jeg tenker det du virkelig beviser, er at bitt virker forskjellig. Og om man da tar med at hest og rytter/kusk er forskjellig, er det logisk at det er forskjell på hvilke hester som liker hvilke bitt. Og så er det garantert noen grunnprinsipper jeg ikke kan nok om, i alle mitt. Så de som virkelig kan bitt, kommer fortere fram til hva som virker, enn meg. Som eksempel.
 2. Om jeg skal ri med flere på time, så krever det at instruktøren behersker å undervise flere. Det er mange som ikke er utdannet til det. Jeg kan ri 45 minutter om jeg kommer med kald hest, slik at jeg får undervisning også i oppvarming. Ellers liker jeg godt 30 min alene. Litt slitsomt til tider, og jeg truer jevnlig både ridelærer og hovslagerlærer med å kjøpe solbriller til de. Type mørk. Så kanskje de går glipp av bittelitt. En gang innimellom.
 3. Siv

  Hovne sener..

  Uansett, høres dette ut som noe en hest trenger hjelp hos en veterinær for. Da fortrinnsvis en med erfaring med hest. Jeg har mange års erfaring med å eie hest, og jeg ville hatt hjelp fra veterinær om hesten min hadde 4 hovne bein. Fram til en veterinær kommer, kan du ta temperaturen og skrive den ned hver dag. Mål omkrets på beina, før og etter den har vært ute og gått. Før og etter du har spylt beina i femten minutter med kaldt vann. Og ta notater om smått og stort du merker deg. Kan være nyttig for veterinæren når den kommer.
 4. https://www.tanum.no/_cavalletti-ingrid-klimke-reiner-klimke-9781908809193
 5. Imponert. Minst. Tør ikke si hvordan jeg behandler noe av mitt utstyr. Det som overlever hos meg, kan anses som kvalitet!
 6. Hvem skal øke egen kompetanse? https://hestehelse.com/hestehelse-2019/agenda-konferanse-2019/ Hva synes dere om programmet? Jeg synes jo underlag er veldig interessant.
 7. Det er jo ikke riktig som du sier at du ikke rekker å reagere. Du vet jo at hun flyr ut, så da må du begynne å ri før galoppsjenkelen er på. Ta halvparade og forberede galopp, skifte mening og ri sjenkelvikning. Ny halvparade. Bøy og still. Ny halvparade. Og ta ned midt i første galoppslag. Feks. Her må du være kreativ. Du som kjenner hesten. Men forbered deg og ri som om du er på bane.
 8. Siv

  Dressurprat

  Den som er feilfri kan kaste den første steinen. Kloke ord som ble sagt for ett par årtusen siden. For å sammenligne. Jeg så nettopp en statistikk for hovslagere. Hver 32. sko faller av. Hver 20000. søm lager trøbbel. Statistikken var ikke norsk, men den sier en del om at feilvurdering vil skje.
 9. Å gud bedre. Så ikke det var fra 2014....
 10. Jeg tror Sverre bor i Trondheim nå.
 11. Takk @Elisabeth E Har jeg ikke tenkt på en gang. *internettamatør*
 12. Sett på nettsiden til petrie? Mulig de syr til deg like rimelig. https://www.petrie.nl/?fbclid=IwAR1fDDGC208HiM2EDcjvZ7ApghwMK0pydq5Xin5DxJNrLK79DhZEUZvN8tc
 13. Siv

  Bruk av sporer

  En god øvelse for å få reaksjon fremover er å ri hesten i skritt på en sirkel. Så velger du ut to punkt hvor du gjør holdt. Tell til ett tall mellom tre og ti varier hele tiden. Gi sjenkel for skritt. Ett sekund etter du sjekker og ikke har fått reaksjon, flaffer du med en pisk bak sjenkelen din. Tenk: vi skal marsjere! Repeter på andre hånda. Når dette sitter, overfører du øvelsen på tur.
 14. Kan være det. At jevnlig bevegelse og belastning, øker bevegelighet? Antar mannen din beveget seg før han skulle, sånn oppskriftsmessig?
 15. Siv

  Dressurprat

  Jeg tror det er en evne. Og at kompetansenivå kan spille inn.
×
×
 • Create New...