Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,088
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,770

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,358 profile views
 1. Siv

  Trav bra/dårlig

  Du hadde aldri kjøpt noe annet enn isis
 2. Nei, det er ikke jeg enig i. At forfangenhet er en vanlig sykdom. De fleste hovslagere har 80-170 hester i porteføljen. Og da møter vi i snitt to forfagne i året. (om du ikke heter mikael westberg. Han hadde 800 i fjor... Stakkars mann. (ja. Spesialist)) Men det er mye fokus på forfangenhet, og det er bra ettersom forebygging er viktigste behandling.
 3. Siv

  Fatte Galopp

  Husk at hesten skal galoppere. Ikke du. Det sliter jeg med.
 4. Mye styrke og kondisjon vil hjelpe deg når du rir. Koordinasjon er viktig. Det trener du når du rir, men også ved feks dans. Vær kreativ og fortsett på ridetimer
 5. Tror de glemte å montere muskla, @julnil 31 cm det er beinpipa og litt skinn det...
 6. Min grad av kulhet ( skal vise den til unga...), har økt @Martehelene Jeg tar Vipps nå! Og prisen har økt. En ting er inflasjon. Men jeg skolerer meg aktivt også, så jeg kan mer i dag enn før. Det er morsommere å sko jo mer jeg kan. Det er mer frustrerende å sko, jo mer jeg kan. Kjenner sulten på mer kunnskap river i meg. Litt ergerlig at det er egen innsats som avgjør hvor mye kunnskapen vokser.
 7. Jo hyppigere overganger mellom skritt og holdt jo bedre. Jo mindre hjelpere du kan ri de på jo bedre. (fokus på letthet. Reagerer hesten ikke fram etter tre sekunder, støtt med pisk. Ettergift/mykhet er viktig) . Jobb på storvolta. Start med å gjøre holdt hvergang du kommer til midtlinja. Når det sitter, legger du til holdt i mellom disse. Når det går lett måker du på og tester hvor mange holdt du får inn i storvolta. Bytt hender hyppig. Varier med volte tilbake, s i storvolta og åttetall. Husk energisk marsjering frem i skritt. Syng Valdresmarsjen. Etterhvert tar du med trav og galopp, fortsatt med det mål for øyet hvor mange overganger klarer du å få inn pr runde. Lag en plan på leksjonene dine. Juster intensitet etter hestens energinivå, ikke innhold. Jo flere overganger, jo mer må hesten balansere seg ved å få bakbeina innunder seg. Får du tømmekjørt, kan du stå å se på at dette skjer. Etterhvert vil dette være fin oppvarming før time. Trener du på dette to ganger i uka, gled deg til neste time.
 8. Om man unngår å få huden/selve halebeinet i vann, kan man lett vaske daglig. Har du ikke varmt vann i stallen, ta med på termos. Bland lunkent vann og glem ikke baken på hesten. Vi klipper av de lengste hårene i baken på vår, når han er ille. Er det mange kuldegrader ute, rist ut vannet. La hårstråene fryse og børst så av isen. Er det mildt, tørk med håndkle. Baken og beina tørker vi alltid med håndkle, uansett temperatur. Fast vaskebøtte, fast system så tar ikke dette all verden med tid. I systemet, bør det være grep for å ta vare på egne hender. Jeg slusker når fingrene mine blir så kalde at det kjennes ut som de er lette knekke av. Så gummihansker utenpå vanlige hansker er ett tips. Jeg vet hesten vil drite seg ned igjen, om man ikke får kontroll på diareen. Men når det gjelder slikt, lever jeg etter prinsippet: ren og tørr i ett minutt er bedre enn null, to minutter bedre enn ett, tre er bedre enn to osv.
 9. Siv

  Komme over redsel

  Hadde vært mye dau hest, om kravet var at de ble ridd av grand Prix ryttere.
 10. Siv

  Komme over redsel

  Er ikke en kjeft som får gjort vettugt arbeid når en er redd/engstelig. Så grep må tas for å få dreis på det. Å eie/ri/kjøre en hest som er for heftig, er ikke moro. Og dermed bortkasta penger. Ta det fra en som har sett mye av slikt. Og smila som kommer i fjesa på de som bytter til en hest med rett temperament for de selv, er som når sola bryter igjennom gråværet. Hjertevarmende.
 11. Siv

  Dressurprat

  Jeg tenker det du virkelig beviser, er at bitt virker forskjellig. Og om man da tar med at hest og rytter/kusk er forskjellig, er det logisk at det er forskjell på hvilke hester som liker hvilke bitt. Og så er det garantert noen grunnprinsipper jeg ikke kan nok om, i alle mitt. Så de som virkelig kan bitt, kommer fortere fram til hva som virker, enn meg. Som eksempel.
 12. Om jeg skal ri med flere på time, så krever det at instruktøren behersker å undervise flere. Det er mange som ikke er utdannet til det. Jeg kan ri 45 minutter om jeg kommer med kald hest, slik at jeg får undervisning også i oppvarming. Ellers liker jeg godt 30 min alene. Litt slitsomt til tider, og jeg truer jevnlig både ridelærer og hovslagerlærer med å kjøpe solbriller til de. Type mørk. Så kanskje de går glipp av bittelitt. En gang innimellom.
 13. Siv

  Hovne sener..

  Uansett, høres dette ut som noe en hest trenger hjelp hos en veterinær for. Da fortrinnsvis en med erfaring med hest. Jeg har mange års erfaring med å eie hest, og jeg ville hatt hjelp fra veterinær om hesten min hadde 4 hovne bein. Fram til en veterinær kommer, kan du ta temperaturen og skrive den ned hver dag. Mål omkrets på beina, før og etter den har vært ute og gått. Før og etter du har spylt beina i femten minutter med kaldt vann. Og ta notater om smått og stort du merker deg. Kan være nyttig for veterinæren når den kommer.
 14. https://www.tanum.no/_cavalletti-ingrid-klimke-reiner-klimke-9781908809193
×
×
 • Create New...