Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,883

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,669 profile views
 1. Det enkleste i slike tilfeller er å kontakte forbrukerrådet. De gir knallgode råd. Og er saklige. Vanligvis har håndverkere rett på å ordne opp etter seg. Så det er mulig løsningen er at saltilpasser setter salen tilbake i samme stand som den var når den fikk den inn.
 2. Hadde ikke bekymret meg for at det er skodd motvilje mot å bevege seg inn i hesten, ihvertfall. Håper du tar deg tid til å oppdatere
 3. Om en hest skal få trøbbel med å trave og galoppere, så må skoingen være hinsides. Det skjer at hester blir skodd vanvittig feil, også om en kun har grunnleggende normal skoing, som grunnlag til en vurdering. Men de pleier allikevel å kunne trave og galoppere. Noen vinner til og med konkurranser. Da tar jeg av meg hatten. For noen hester! Har dere en trener? Traver og galopperer hesten løs? I longe? Passer salen? Skjer det samme uansett rytter? Har dere prøvd å la mer erfarne ri den? Hva sier hovslageren, når dere snakker
 4. Siv

  Sømstikk

  https://www.facebook.com/2060647737298711/posts/3317235378306601/ Grei snutt som viser hvor sømmen er, relatert til sensitivt vev.
 5. Siv

  Sømstikk

  Ikke meningen å forvirre. Det tørre er på etter at man mener såret etter byll er rent og har tørket opp. Så, når du tenker dette ser jo bra ut, så legger du på noe tørt innerst. Teip eller bandasjer det på. Og la stå en natt. Er bandasjen fortsatt tørr da, lukker du ikke inne noe gørr ved å sette på sko. Er det ikke puss, er jo våtomslag forebyggende/for sikkerhets skyld og en trenger ikke legge tørt omslag. Jeg har aldri lagt på omslag ved kun sømtrykk, som ikke har utviklet byll. Da skor jeg de bare med en gang igjen, ettersom ubehag/smerte e
 6. Siv

  Sømstikk

  Dette høres ikke helt normalt ut Eller jeg har aldri vært borti at hester begynner å hyperventilere eller svette av at sko taes av. Haltfri er ikke nok etter byll, synes jeg. Tørr bandasje på såret, som holder seg tørt natta over er viktig. Pirk på sånne detaljer betaler seg, er min erfaring.
 7. Siv

  Sømstikk

  Her må vi få på plass noen definisjoner før vi går videre. Det er ikke uvanlig at veterinærer vrenger på hovslagerfagets faguttrykk, litt sånn rundt om kring etter eget forgodtbefinnende. Sømstikk, er at sømmen treffer nerver. Dette medfører umiddelbar reaksjon fra hesten. Og hullet etter sømmen vil blø. Så har vi sømtrykk. Da ligger sømmen for nært sensitivt vev (nerver) og vil over tid kunne lage en irritasjon, som kan gi en betennelse. Hovbyll kan være med og uten bakterier. Med bakterier er det svart guffe. Uten, er min b
 8. Hesteskobroddpipe som du får kjøpt på biltema, sammen med en skralle er kjekt verktøy da.
 9. Siv

  Dressurprat

  Det er også stor forskjell på ridelærer og en trener. Du må vite hva du vil ha, når du kjøper en tjeneste.
 10. Siv

  Dressurprat

  Dette viser hvor viktig definisjonen av ett begrep er. Om en tenker "hal i og dra" og den andre tenker lett for hjelperne, så vil jo de aldri bli enige.
 11. Siv

  Dressurprat

  Ri hesten myk. Antar hver rytter og hest, gjør at det må ris forskjellig. Det jeg har lært med åra, er at jo mer teknisk god koordineringen min er, jo bedre rir jeg på følelse. Min fjording ble lett å ri igjennom etter at vi brukte en hel vinter på meg og hvor mine armer, bein og ræv var i forhold til hverandre. Jeg antar det ikke finnes en grense for hvor teknisk god du kan bli til å ri.
 12. Så ønsket med produktet er å både forhindre forfangenhet og å redusere skader? Forkorte tiden hesten er syk?
 13. Alder er viktig. Så, hvor gamle er disse?
 14. Der rykka det i missunnelses nerven min! Setter i brodder nå og må ha brodder til slutten av april her
 15. Her ville jeg nok tatt en god samtale først, før jeg konkluderte. Men at jeg ville vært veldig skuffet, er ingen tvil.
×
×
 • Create New...