Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,898

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,762 profile views
 1. Siv

  Palomino

  Hva heter palomino på islandske hester? Jeg ser for meg at min palominur er feil oversettelse...
 2. Åh. Nå kom jeg på en anekdote. En god kollega fortalte om første skoing på nykjøpt hest. Eier var sååå fornøyd, hadde fått en så rolig å grei hest. Viser seg at hesten er sømstukket på alle fire. Så litt fixings og årnings må til. Men kollegaen min føler seg trygg på at hesten er mer komfortabel etterpå. Nye eieren skulle leie hesten ut etterpå. Da viser det seg at rolig er heeelt feil. Han er ikke leibar engang. Sleper eier med seg rundt hushjørner og er helt rabiat. Endte i salg...
 3. Da får vi tro det blir bra
 4. Tenkte jeg skulle vise deg ett bilde av en alvorlig wld. Veterinær som skar opp, da hesten måtte sederes pga smerter. Ble helt bra igjen. Skoing hver 4. uke. Fortsette å skjære vekk nytt infisert horn. Vaskes daglig med surt vaskemiddel. Det ser ut som wld trives dårlig da.
 5. Alltid ett dessverre, når man er kjent på klinikker.... Vil nok gå bra dette, du er jo virkelig på saken.
 6. Å ta føllet med til Bjerke og få Aksel Vibe til å hjelpe er smart. Det er ingen tvil om at klinikker er mye bedre utstyrt til slikt arbeid. Og så flott at veterinæren bruker Bjerke selv, når det trengs mer enn det man har i egen bil. Krysser fingrene
 7. Skyldes sårene på balleputene bandasjering? Nå vet ikke jeg hvor i landet du bor, men det kan være en god ide å kontakte klinikk som også har hovslager. Det er en god støtte til hovslageren også, å få en kollega som jobber mye med slikt sitt blikk på situasjonen. Og dermed få råd og "kart" å følge videre.
 8. Daniel Evensen er en av tre, i Norge, som har graden AWCF. Det betyr han har bestått en eksamen i England, med fokus på sykdom og sykebeslag.
 9. Hadde ikke jeg ville vært med på, nå under coronaen heller. Det er ingen kurs, konkurranser eller noen som helst slags aktivitet på utdannelsesfronten nå. (vi har en bråta podcaster med varierende lydkvalitet. Så litt skjer jo. Men hands on kurs er borte nå.) Så å risikere karantene/isolasjon har jeg sterk forståelse for at man ikke vil utsette seg for.
 10. Har du sett her? Finn nærmeste hovslager – Norges Hovslagerforening (hovslagerforeningen.no) Ellers er jo ryktebørsen bra sted å finne ny hovslager/veterinær/saltilpasser/trener på.
 11. Det meste kommer vel av cellevekst. Jeg mente ihvertfall å være veldig tydelig på at celler ikke er mitt fagfelt.
 12. Om du vil lære om celler, så er anatomene på veterinærhøyskolen en bra start. De -kan-. Vil ikke en gang vurdere å trå inn på deres fagfelt. Kan ikke se jeg har sagt noe om endringer i cellene.
 13. Endringer på cellenivå. Det er lite av min arbeidshverdag som går på det, gitt. Vi har riktignok hatt gjennomgang av celler i teorien. men det er kun for å ha kjennskap til. Jeg vil tro at anatomene på veterinærhøyskolen er ett bra sted å starte om du vil lære mer om celleendringer. Skulle det være feil yrkesgruppe, kan de i hvertfall sende deg i rett retning. Mekanikk er det jeg snakker om. Endringer i trykk. Det påvirker kronranda enormt.
 14. Alt som påvirker kronranda kan lage riller. Verking, skoing, foret, underlag og kvaliteten på rytter/kusk.
 15. Det enkleste i slike tilfeller er å kontakte forbrukerrådet. De gir knallgode råd. Og er saklige. Vanligvis har håndverkere rett på å ordne opp etter seg. Så det er mulig løsningen er at saltilpasser setter salen tilbake i samme stand som den var når den fikk den inn.
×
×
 • Create New...