Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,834

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,544 profile views
 1. Skritte oppoverbakker. Ri overganger. Skritt til holdt. Skritte bommer. Så øke etterhvert som hesten blir sterkere, med trav. Og så galopp. Innimellom her er det fint å kunne legge inn to, tre timers turer i skritt.
 2. John Anders har fagbrev så du er i trygge hender. Det er godt å få hjelpfra noen som ser hesten og dermed kan være konkret. Uansett hva dere ender opp med, håper jeg dere får mye moro med hesten.
 3. Jeg kan ikke nok, så det blir litt synsing fra min side. Bare for å få det på plass først. Spør hovslageren din om det er mulig å prøve å knekke opp tåa bak. Mest sannsynlig vil det ikke gjøre noe særlig forskjell, men da vet du det. Ri så mye du kan i skritt i ulendt terreng. Sideførende på bane. Du vet fysisk hva som skjer, når det hekter?
 4. Ikke uvanlig at de går med sko foran og ikke bak også. Det er mer vekt på frambein, enn bakbeina. Biomekanikken gjør også at de sliter lettere mer korrekt bak enn foran. Uansett, så er det Ikke forskjell på kvaliteten på høvene på en og samme hest. Hvor mye de slites ved bevegelse, er det forskjell på. Jeg vil igjen understreke at jeg kan ta feil, men min første tanke var at bakbeina på denne hesten ligner den på bildet. For hestens del håper jeg jeg tar feil og den har solid god vegg og en real såle og en normalt belastet stråle. Det hadde jo vært det beste.
 5. Hvor gammel er hesten? Vår hekter når han blir lang på tåa bak. Holdes en liten tanke steilere enn rette akser. Kan hjelpe med knekt opp tå. Trening har virka best av alle tiltak, men han må holdes myk.
 6. En hest er hel. Det er sjelden pelsen er flott på framparten og ikke bakparten. Men som jeg skrev først, jeg kan selvfølgelig ta feil.
 7. Høver er påvirket av genetikk, fôring og underlag. Bruk, korrekt utstyr er også med å påvirker. Når framhøvene er i så dårlig kondisjon er jeg mer overrasket over at du tenker at bakhøvene vil være fine. Da regner jeg med at du tenker det er kun sko som er årsak til framhøvene kondisjon. Det tror ikke jeg. Jeg tror at denne hesten har genetikken i mot seg for å fungere barfot. Men underlag er ekstremt viktig og for alt jeg vet kan denne hesten bo sånn at det kan gå greit. Jeg har opplevd at hest ikke fungerer barfot. Flytter en mil eller så, for så å fungere fantastisk barfot. Eneste som er endret for hesten er underlaget den lever og trenes på. Min erfaring er at høver sjelden er gjør slik eller bare sånn så blir alt bra. Det er mange variabler som spiller inn, det varierer hvem av de vi har kontroll på. Hadde vi hørt på Xenophon og avlet hester fra hans tid med gode høver, og god hovform mulig vi ikke hadde hatt krav til underlag i dag. Men det har definitivt ikke blitt gjort. @Hestemamma vurder å gi farriers formula, samt keratex sine produkter. Vettec har noe som heter sole guard, men jeg er usikker på om det sitter godt nok. Det er mange produkter der ute, som skal hjelpe til. Også kunstig hov. Dyrt, men har man økonomi til det, er det meste mulig. Jeg vet ikke om noen i Oslo øst. Jeg vet om John Anders Johnsrud, men han holder til mot Moss Fredrikstad ett sted, mener jeg. Men kanskje han vet om noen?
 8. Kan bare snakke for meg selv, men erfaring er mitt argument.
 9. Skal aldri si aldri, men han er mest sannsynlig halt på alle fire ben. Om du vil ha han barfot, anbefaler jeg deg å gi han fri ett år med mykt underlag, gjerne i utegang. Krysset fingrene.
 10. Klarer ikke å forstå nytte med mens om man ikke skal bli gravid. Menstruasjon kan være hemmende enten ved kraftig blødning og/eller kraftige smerter. Bare tøys å holde på å ha. Ta kontakt med legen og få ordnet det dere blir enig om er beste og enkleste løsning for deg.
 11. Siv

  Barfot-tråden

  Hvordan snubler hun? Ved å måke tåa i bakken, lande fiffig? Eller noe annet?
 12. Noe hjelp her?
 13. Fin kan jo bli negativt, alt etter hvordan det sies. At tutidiotiske rasister har brukt ett ord for å fremme sin imponerende kunnskapsfattige oppfatning av verden, kan ikke gjøre at land der negro betyr svart, ikke skal få lov å bruke språket sitt. At vi skal la være å bruke nedlatende ord om mennesker, antar jeg vi er enige om.
 14. Han er født i 1995. Så tviler noe på at han starter stevner.
×
×
 • Create New...