Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  2,972
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Siv last won the day on July 30 2018

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,686

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,072 profile views
 1. Ingen kan finne en skade som ikke er der. Ett overbelastet område/del av kroppen er skadet.
 2. Produkter som finner skadet som ennå ikke har oppstått er humbug i min verden. At det finnes behandling for diverse kroppslige skader/skavanker som veterinærer ikke driver med og som er bra, er vel hevet over enhver tvil? Det er når disse alternativene gjerne vil være veterinærer og stiller diagnoser de er på bærtur. Synes jeg. De fleste alternative utdanninger er kursbassert. Uten inntakskrav og uten eksamener som må bestås. Betal kursavgiften og diplomet er ditt. Det er kursleder/eier som bestemmer innhold og evt læreplan. En offentlig skole har ihvertfall grundig bearbeidet læreplan, med høringer hvor absolutt alle kan uttale seg.
 3. Forøket pulsasjon betyr ikke at pulsen slår fortere. Det er bare ett hjerte i kroppen, så all puls i kroppen har samme tempo. Forøket pulsasjon betyr at det slår mer intenst. Som når du slår tommelen din med en hammer og det begynner ådunke i den.
 4. Siv

  Dressurprat

  Jeg ser ikke hender godt nok til å kunne bedømme om de er harde eller ikke. Men de er ihvertfall ubevegelige. Aner null om dama, men kanskje hennes kamp om å bli myk i egne hender et årsaken til fokuset hun har?
 5. Aner ikke hvorfor jeg har bestemt på at hun er fjording? Nuhvel... Døl kjenner man definitivt ikke puls på koden om den ikke er forøket. De har for grov hud og pels. Det er mest slike fullblodser og deres like man kjenner dette på. Og selv der kan det være utfordrende. Man skal ikke lete etter problemer, selvfølgelig. Men at hesten står med forøket pulsasjon ville jeg tatt på alvor.
 6. Er ikke dette en fjording? Ikke vanlig å kjenne pulsen på de på koden om de ikke har forøket pulsasjon. Forøket pulsasjon kjennes ikke ut som vanlige rolige pulsslag, men mer som en tenker seg pulsen i tommelen kjennes ut etter at du rappet til den med hammeren. Ja, de får forøket pulsasjon ved sårbeinthet. Smertebildet og kliniske funn kan være veldig like ved forfangenhet og sårbeinthet.
 7. Veldig vanlig i dag at man gjennopnår parallelitet mellom hovvegg og jobben. Det røntgenbilder ikke viser, er jo tilstanden på tåa. Om røntgenbildet viser parallelt hovbein og vegg, mens hesten der den står viser blottlagte lameller, er ikke parallelitet oppnådd ennå. Man ser mye på røntgen og mange ser utrolig mye mer enn meg. Men det er viktig å se på hoven også og se hva den sier. Sånn generelt.
 8. Det som er dyrest, er å ha hest og ikke bruke den. Overraskende mange velger det. Jeg synes @Martehelene har valgt så klokt. Istedenfor dårlig samvittighet hele tiden, så selger hun. Men budsjett er alltid lurt. Noen ganger sier det at en skal ha hest på fôr, istedet. Evt ri på rideskole. Hva som passer best for en selv. Ellers tenker jeg at grunnregelen er at billig = mye eget manuelt arbeid.
 9. Siv

  Ridebukse-tråden

  Får ikke trykket liker, så da får jeg skrive her at det synes jeg var ett bra forslag. Vi får gå i bresjen å kalle det det herfra og ut!
 10. Siv

  Ridebukse-tråden

  Hva synes du det burde hete? Tenkte samme tanke for mange år siden, men har vent meg til at det betyr feste i baken. Jeg har ikke noe annet navn på det, selv om du har helt rett i at det er villedende.
 11. Du får prøve å dra inn litt skog. Fylle boksen med selje, rogn og annet snop. Sånn at han har litt å finne på. Om han står på stall ned flere oppstallører er jo det fint, for da skjer det jo litt. Noe å glane på.
 12. Siv

  Dressurvideoer

  Det vil jeg si! Snåsakaill'n kan gå å gjemme seg. Såh det såh. 🥳
 13. Siv

  Dressurvideoer

  Prrrrrthrmhrmhrm! *fjerhealing-av-betennelse*
 14. Enig med @LisaFi her også. At hester er individuelle og har personlighet som skal taes hensyn til, er veldig annerledes enn en hest som vil skade alle andre enn ett menneske.
×
×
 • Create New...