Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,852

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,617 profile views
 1. Siv

  Bitt-tråden

  Jeg har ikke noe svar, men tenker også at her må en føle seg fram. Lån bitt, så slipper du 80 bomkjøp. Men du kan feks: 1. Pessoa med to tøyler. En i bittringen, en på det sterkeste. Den sterkeste kan du knyte til å ligge der som ett brekk du kan ta i om du må. 2. Vurder å ri på tur med hjelpetøyler. Du blir sterk av det. På samme måte som med Pessoa. Knyt ekstratøylen. 3. Min fjording hatet stangbitt. Det kan skyldes min hand noe, men ingen fikk han til å virke på det. Helt til jeg kjøpte : https://www.leietau.no/p/zilco-liverpool-half-c
 2. Gummimatter med ett sju til ti cm lag oppå, synes jeg fungerer fint. Men du får ikke varmen, som du får fra en talle som brenner. Så her er det spørsmål om hva man er ute etter.
 3. Viss en vil ha tykt lag i boksen, med tanke på liggesår og varme, så tror jeg talle er klokt. (ikke til spinnehesten til @stinej, der fremstår utegang klokt. Evt spilt om en slik må være inne.)
 4. Siv

  4 åring

  Mens jeg igjen synes det kan kreves for mye av 6-7-8-9 åringer. Ofte er vi ikke gode nok ryttere/kusker til å forvente oss den fremgangen. Om du tenker på å oppføre seg rundt folk, er jeg derimot veldig enig. Det er ikke synd på en fireåring som ikke får lov å gå ned folk.
 5. Siv

  4 åring

  En fireåring skal kunne leies trygt i alle situasjoner. Den skal stole på mennesker. Bli børstet overalt. Den skal ha vært med rundt og opplevd litt. Den skal kunne lastes på henger. Spyles. Den skal kunne å bli longert og tømmekjørt. Dvs den skal ha blitt tilvendt mye utstyr. Den skal kunne løshopping. Den skal kunne bli verket/skodd. Den skal kunne bli undersøkt av veterinær. Jeg ville ønsket den var innkjørt. Og om ikke innridd, så ihvertfall sittet på i tre gangarter.
 6. Tror det er en forbannelse i alle fag som gjelder levende vesener. Skulle alltid ønske grunnutdanning var mer, bedre, lengre. Osv. Og jo mer en lærer jo mindre vet en.
 7. Denne er om sykebeslag. Bruk ørepropper. Essa bråker.
 8. Skritte oppoverbakker. Ri overganger. Skritt til holdt. Skritte bommer. Så øke etterhvert som hesten blir sterkere, med trav. Og så galopp. Innimellom her er det fint å kunne legge inn to, tre timers turer i skritt.
 9. John Anders har fagbrev så du er i trygge hender. Det er godt å få hjelpfra noen som ser hesten og dermed kan være konkret. Uansett hva dere ender opp med, håper jeg dere får mye moro med hesten.
 10. Jeg kan ikke nok, så det blir litt synsing fra min side. Bare for å få det på plass først. Spør hovslageren din om det er mulig å prøve å knekke opp tåa bak. Mest sannsynlig vil det ikke gjøre noe særlig forskjell, men da vet du det. Ri så mye du kan i skritt i ulendt terreng. Sideførende på bane. Du vet fysisk hva som skjer, når det hekter?
 11. Ikke uvanlig at de går med sko foran og ikke bak også. Det er mer vekt på frambein, enn bakbeina. Biomekanikken gjør også at de sliter lettere mer korrekt bak enn foran. Uansett, så er det Ikke forskjell på kvaliteten på høvene på en og samme hest. Hvor mye de slites ved bevegelse, er det forskjell på. Jeg vil igjen understreke at jeg kan ta feil, men min første tanke var at bakbeina på denne hesten ligner den på bildet. For hestens del håper jeg jeg tar feil og den har solid god vegg og en real såle og en normalt belastet stråle. Det hadde jo
 12. Hvor gammel er hesten? Vår hekter når han blir lang på tåa bak. Holdes en liten tanke steilere enn rette akser. Kan hjelpe med knekt opp tå. Trening har virka best av alle tiltak, men han må holdes myk.
×
×
 • Create New...