Jump to content

Siv

Medlem
 • Content Count

  3,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Siv last won the day on June 25 2019

Siv had the most liked content!

Community Reputation

4,791

About Siv

 • Rank
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,451 profile views
 1. Siv

  Podcast

  https://open.spotify.com/episode/40WvsnIZnRvKseErjawVGt?si=T9m0EMWzQAK3-uaDNHuh5g Bra forklaring på å stramme muskulatur og å puste samtidig. Eller mer, en påminning om at det må trenes på. Blant annet.
 2. Så ikke før nå at du sannsynligvis er under 14. En mulig måte å tjene litt på er barnepass hos kjente, vaskejobber (om du kan vaske, en egenskap man fort glemmer å lære unge i dag), plenklipp, snømåking, strøing. Rett og slett litt småjobber. En fin måte å få referanser på også dette.
 3. Det er ofte utfordrende for unge å få jobb. Men skulle du få kloa i en, er det viktig å stå på. Selv om jobben kanskje er kjedelig. Mine tre hadde også problemer med å komme inn på markedet. Men etter de fikk en fot innenfor har alle jobbet masse. Det er lettere å få jobb ved personlig oppmøte. Det er lettere å få jobb om du har referanse. Det er lettere å finne seg jobb om man er realistisk på lønn. Hva du skal søke på er Ikke lett å si, når en ikke vet hvor i landet eller alder. Synes det er veldig bra at du tar grep for å bidra økonomisk.
 4. Nei, jeg har ikke sett den. Men jeg tror venninnen din må slå seg til ro med at hun ikke har noen rettigheter til å vite noe som helst om en ponni hun har solgt.
 5. Viktig å vite hvilken sene det er, samt hvilken skade spesielt om man vil bruke skoing som middel i rehabiliteringen. For å kunne bruke skoingen, må en også ta hensyn til hva slags underlag hesten oppholdet seg mest på. Som generell info, jeg ser at dere har det under kontroll. Men jeg lurer på hva buesena er? (altså jeg vet hvilken skade som kalles buesene. Men skade på buesena, er jeg mer usikker på hva er. Om jeg var uklar.)
 6. Og en løste det ved å rygge til på kaia. Det funka visst veldig bra. NB! Husk langt tau, så du kan lose den på land. Og så den i forfjamselsen ikke svømmer nedover...
 7. De har ikke bedøvd ut leddet, om jeg har forstått rett. De har satt kodeleddnerveanestesi. Igjen, om jeg har forstått rett, så mønstres hesten flere ganger for de vet ca hvor lang tid det tar for bedøvelsen å spre seg. (Dette har jeg kun fått forklart, aldri vært med på, så jeg kan ta feil.) Jeg skor lite halte hester. Eller som mine kollegaer, som skor mye skadet hest sier: jeg skor mye hest uten at det er diagnostisert sykdom/skade.... De kan ha rett i det.
 8. Sprøyta de ledd pga en hovsprekk? Der henger ikke jeg helt med, men kan helt klart være min manglende kompetanse som gjør det. MR er dyrt ja. Og så har jeg for meg at det kun er Bjerke som har. Men jeg hører fra de hovslagere som har jobbet med skader, hvor diagnosen er stilt etter ett MR bilde (eller hva det heter) at de får fascinerende mye informasjon. Jeg antar at dyrleger opplever MR på samme vis, bare.
 9. Det er jo rimelig tett med ligamenter der, så mulig mr kunne gitt deg svar?
 10. Siv

  Trav bra/dårlig

  Du hadde aldri kjøpt noe annet enn isis
 11. Nei, det er ikke jeg enig i. At forfangenhet er en vanlig sykdom. De fleste hovslagere har 80-170 hester i porteføljen. Og da møter vi i snitt to forfagne i året. (om du ikke heter mikael westberg. Han hadde 800 i fjor... Stakkars mann. (ja. Spesialist)) Men det er mye fokus på forfangenhet, og det er bra ettersom forebygging er viktigste behandling.
 12. Siv

  Fatte Galopp

  Husk at hesten skal galoppere. Ikke du. Det sliter jeg med.
 13. Mye styrke og kondisjon vil hjelpe deg når du rir. Koordinasjon er viktig. Det trener du når du rir, men også ved feks dans. Vær kreativ og fortsett på ridetimer
×
×
 • Create New...