Jump to content

Abra

Medlem
 • Posts

  3,293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Abra last won the day on June 3

Abra had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Hovslageri

Recent Profile Visitors

1,970 profile views

Abra's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

4.9k

Reputation

 1. Årsaken til at FK ikke oppgir sukker, er at det ikke er en standardisert måte å måle sukkeret på. Da kan alle måle på den måten som gir de sukkerverdier de selv ønsker. Så tall på sukker, må brukes med en klype salt. () Jeg tror du får best råd om du kontakter Idun Rosenfeldt i Felleskjøpet. Hun har doktorgrad på foring av hest.
 2. Skritt i så ulendt terreng at det må gå sakte, er bra for stivhet.
 3. Abra

  Sprang-prat

  Han skal bli sjef over alle lengdesprang, ihvertfall...
 4. Abra

  Palomino

  Hva heter palomino på islandske hester? Jeg ser for meg at min palominur er feil oversettelse...
 5. Åh. Nå kom jeg på en anekdote. En god kollega fortalte om første skoing på nykjøpt hest. Eier var sååå fornøyd, hadde fått en så rolig å grei hest. Viser seg at hesten er sømstukket på alle fire. Så litt fixings og årnings må til. Men kollegaen min føler seg trygg på at hesten er mer komfortabel etterpå. Nye eieren skulle leie hesten ut etterpå. Da viser det seg at rolig er heeelt feil. Han er ikke leibar engang. Sleper eier med seg rundt hushjørner og er helt rabiat. Endte i salg...
 6. Da får vi tro det blir bra
 7. Tenkte jeg skulle vise deg ett bilde av en alvorlig wld. Veterinær som skar opp, da hesten måtte sederes pga smerter. Ble helt bra igjen. Skoing hver 4. uke. Fortsette å skjære vekk nytt infisert horn. Vaskes daglig med surt vaskemiddel. Det ser ut som wld trives dårlig da.
 8. Alltid ett dessverre, når man er kjent på klinikker.... Vil nok gå bra dette, du er jo virkelig på saken.
 9. Å ta føllet med til Bjerke og få Aksel Vibe til å hjelpe er smart. Det er ingen tvil om at klinikker er mye bedre utstyrt til slikt arbeid. Og så flott at veterinæren bruker Bjerke selv, når det trengs mer enn det man har i egen bil. Krysser fingrene
 10. Skyldes sårene på balleputene bandasjering? Nå vet ikke jeg hvor i landet du bor, men det kan være en god ide å kontakte klinikk som også har hovslager. Det er en god støtte til hovslageren også, å få en kollega som jobber mye med slikt sitt blikk på situasjonen. Og dermed få råd og "kart" å følge videre.
 11. Daniel Evensen er en av tre, i Norge, som har graden AWCF. Det betyr han har bestått en eksamen i England, med fokus på sykdom og sykebeslag.
 12. Hadde ikke jeg ville vært med på, nå under coronaen heller. Det er ingen kurs, konkurranser eller noen som helst slags aktivitet på utdannelsesfronten nå. (vi har en bråta podcaster med varierende lydkvalitet. Så litt skjer jo. Men hands on kurs er borte nå.) Så å risikere karantene/isolasjon har jeg sterk forståelse for at man ikke vil utsette seg for.
×
×
 • Create New...