Jump to content

A.eq

Medlem
 • Content Count

  1,732
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

A.eq last won the day on January 2

A.eq had the most liked content!

Community Reputation

8,809

About A.eq

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 11/05/1992

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,232 profile views
 1. Ingen avling her i gården, kjenner jeg er sjeleglad for at siste kom i fjor. I år er det liksom ikke noe og rekke for noen av barna. Tenker ikke å stille ut som 2-års, og åringen skal jo ingenting. Perfect timing med småbarns-ferie for min og avkommenes del, iom at alt er avlyst/reiseforbud og det. Veldig spennende og se hvordan alt blir løst i år og hva resultater blir, veldig kjedelig for de som eventuelt ikke viser eller får vist i år pga corona
 2. Haflingeren hilser og sier takk i like måte Veldig rart og tenke på at de er åringer, er ikke helt innstilt på det enda (til info så er dette en NV, men stiller litt spørsmål til genene når hun fra fødsel likner en haflinger )
 3. Har ikke målt, og bildet kan lyve litt- men vil tro Canacas er ca 155 i manken nå. Uci er 157 i manken Canacas til venstre, lillesøster Amorina i midten og Ucintha til høyre
 4. Har du kjøpt en hest til en gitt pris, har du gått med på å kjøpe den som den er til den summen. Så lenge det ikke er noen alvorlige helsemessige ting du burde visst om/har blitt lurt med, så har du ingenting og klage på i mine øyne. Treneren din skulle i så fall vært inkludert tidligere, kjøpt er kjøpt.
 5. Det er ikke uvanlig at testiklene kommer ned så tidlig - opplevd det med min egen, flere andres og også hørt av veterinær at det er normalt. De kan også forsvinne igjen, ha kun en nede etc en stund. Testikler/tidlig testikler betyr ikke at de er kjønnsmodne min hadde begge stener nede ved ca 6uker, men viste ingen tegn til kjønnsmodning før han var 10mnd. Da begynte det ørlitegrann. Han sto med bare hopper, gjennom brunst og alt. Tok det akkurat i tide, dog!
 6. Noen som vet/har tips mot hvordan man kan unngå flått på føll? Lille frøkna har hatt typ 5-6 stk på 3,5 uke hun har stått på beite, og hun er 5 uker gammel. Har ikke slitt med broren, og de har stått på samme beite (han i fjor, dog). Jeg ser for meg at feks switch ikke skal brukes på så unge dyr?
 7. Aldri hørt om til bruk utenom på sår. Er såret veldig væskende legger jeg på tørt, og er det tørt soaker jeg det i lunkent vann (kaldt vann får jo hestene naturlig vis mer sjokk av å få på), til den siden uten plast løsner. Drar av den biten, og legger det på med plasten ut- så gelen som er i animalintexen får jobbet som den skal synes det er veldig rart og skulle bruke dette til overtråkk- aldri vært borti en veterinær som har sagt dette heller. Hadde heller kjølt ned og lagt på stallbandasjer- det er jo det som blir foreslått av alle veterinærene jeg har vært borti, og har vært
 8. helt enig - tusen takk veldig glad for bles, likner både mor og bror selvom denne blir rød rød med hvite sokker under føllpelsen - også har hun faktisk blå øyne sistnevnte blir nok brune etterhvert, men veldig kult pr nå
 9. Har jo helt glemt og poste her! men kl 00:02 3.juni , på dag 332, kom verdens nydeligste frøken til verden Ucintha ventet på meg før fødselen begynte i år som i fjor, så fikk dratt ut denne og (begge føllene har måttet ha litt drahjelp). hils på AB Forever Amorina Canacas var stor og utrolig fin da han ble født - men jaggu er ikke helsøstra enda større og enda finere (og klin umulig å ta bilder av sånn ca )
 10. skrev absolutt ikke som at jeg syntes du/dere var dumme. Der ser man et godt eksempel på alt er hvordan det oppfattes. Neger er ikke det samme som negro i hestenavnsammenhengen her. Jeg er fra et land der negro betyr svart, så i mine øyne er det en farge og kan brukes like mye som black og svart. Det er ikke negativt ladd så lenge det ikke er sagt i en negativ sammenheng.
 11. Hvis du ser språkmessig betyr negro fargen svart, like mye som black og svart. Jeg ser poenget, men å tenke at hvert tilfelle av bruk av ordet er rasistisk blir jo feil. Dette er en hest, og hestemessig, ser jeg ikke problemet. Jeg er ikke dum- om det et det du tror, jeg trenger ei å lese meg opp på mer historie. Jeg bare sier at det ikke ALLTID er ment rasistisk. Da må man jo stryke alle betegnelser på fargen svart og aldri nevne ordet igjen.
 12. Å kalle hesten «Negro» er da ikke verre enn å kalle den «Black» eller «Svarten». Kommer an på hvordan man vender på det selv tenker jeg Er det brukt i negativ forstand er det noe annet.
 13. 306 dager her- nærmer seg sagte men sikkert! Men hu har det å knipe igjen til jeg er ferdig på jobb fredag uke 23, for da går jeg ut i ferie
 14. min var førstegangsfødende i fjor 18 år gammel. Klarert fra veterinær så klart før bedekning. Går med føll nr to nå Det sies at man ikke bør bedekke etter de er xx antall år gamle om de ikke har hatt føll før, men så lenge hoppen er frisk nok og fysisk bra til å kunne bære frem et føll er det ikke noe problem. Eneste jeg fikk beskjed om var at de kanskje ikke tok seg like fort eller i det hele tatt.
 15. Har lest alt fra artikler fra fagfolk til opplevelser/erfaringer fra avlere og førstegangsavlere, men anbefaler spesielt artikler fra utlandet (da fra fagfolk). Søkt på alt jeg har lurt på- så det er gull verd. Jeg tok med meg mye av informasjonen og rådførte meg med egen veterinær på veien, det har vært helt gull Du finner også mye bra på youtube faktisk Brukt flittig på å få mer kunnskap- og ikke minst er Google og YouTube perfekte for å stalke hingster tusen takk- det er skrekkblandet fryd, men sånn er det vel naturlig at det er lykke til- du får oppdatere om hva du bes
×
×
 • Create New...