Jump to content

ChristinB

Medlem
 • Content Count

  576
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ChristinB

 1. ChristinB

  Mensen

  Tampong og bind, hvis det trengs. Har du søppeldunk i stallen kan du da bare dra ut tampongen når det trengs, og gå over til bindet. Mye freshere enn å drive å bytte hvis du ikke får vasket hender før og etter.
 2. ChristinB

  Tips til navn

  Majim, kanskje? Det har jeg nok sett på flere arabere
 3. Den er da "bare" brun? Tenkte du på de stripene på magen? Det ser ut som om den har vært bløt der, evt slike striper mi fikk på halsen når hun reagerte på noe på sommeren. Det ble litt hovne, rufsete striper som forsvant etter en dag, for så å plutselig komme tilbake en annen dag.
 4. Dette var mi i henholdsvis mai og juni et år, uten og etter mye eksponering av sol:
 5. Synes også den ser veldig solbleika svart ut mi svarte var helt mahognybrun på sommeren, og jeg måtte flere ganger diskutere med folk som meinte jeg kalte henne svart "bare for at det er finere"..
 6. Spennende! Jeg driver med grunnskolelærerutdanning nå, med kommende fokus mot naturfag. Er zoologi- , dinosaur- og evolusjonsnerd naturlig av, og elsket jobben som leirskoleassistent med guiding av unger og naturstiansvar Men kommer aldri til å bo i Oslo.. Ble litt rar denne, fikk ikke redigert som jeg ville på mob
 7. Å, så kult! Hva jobber du med der? (unnskyld OT - jeg har bare lenge tenkt at drømmejobben min måtte ha vært elevguide der 0:) )
 8. En hest som blir omtalt som homozygot svart ville jeg gått ut fra at var EE, og altså ikke kunne gi røde avkom. Homozygot svart fordi han ikke er agouti høres jo bare teit ut.. da ville jeg heller poengtert at en brun hest er heterozygot og faktisk kan gi svarte avkom.
 9. Geitemelk er ganske allsidig, tydeligvis. Anbefalt til kattunger også, det, om de ikke får det de trenger fra mor
 10. 0, om både hoppa og hingsten er brune. Om lysebrun hoppe faktisk er buckskin selv, har du 50% sjans. Buckskin, eller bork på norsk, er en dominant farge, og en av foreldrene må være cremedilutert selv for at følket skal kunne bli det.
 11. Hun kan vel være både bork og blakk også, såkalt dunskin? Det er jo ingen bokstavkode der som avviser at hun også er blakk
 12. Jeg husker ikke helt, men lurer på om jeg sendte til en viss avdeling. http://norskvarmblod.no/avl/bruk-av-hingst-ikke-pa-hingsteliste/
 13. Det burde jo være samme fremgangsmåte som ved å hente inn fersk sæd? Da må du sende søknad om å importere og få denne godkjent først. Er det hingst som er kåret i noen av de andre forbundene burde det ikke være noen grunn for at det ikke skal gå igjennom. Jeg tok jo inn etter en svensk vdl-hingst hingst i 2011, og det var ingen problemer med godkjenning av import og registrering av føll der. Nevnte føll skal gå 4-årstest om to uker, så det blir spennende! Uheldigvis får jeg ikke vært der selv og sett..
 14. Det har jeg aldri hørt eller sett noe om tidligere. Trodde det var fritt frem på ridehestene, jeg, så sant de var fullkåret. I Sverige mener jeg jeg har lest om at nygodkjente eller prøvegodkjente får fem hopper eller så, før de må kåres igjen.
 15. Senneps-/okergul, kakigrønt, grått, gråblått/dueblått. Eller tenkte du på lær? I så fall mørkebrunt eller svart
 16. Jeg har gjort det fra Sverige to ganger. Hingsten ble tappet på spesielle dager, og de måtte ha bestilling dagen før. Første gang sto hun på stasjon som fikset alt med bestilling, andre gang måtte jeg bestile og avklare alt selv. Sæden ble sendt med bud på kvelden samme dag som tapping. Kom med schenker eller DHL, så gikk smidig over grensen og hit på en dag eller to (husker ikke om jeg fikk det dagen etter eller dagen deretter) og faktura på dose, frakt og import kom i posten etterpå. Det krever jo at hoppen følges opp tett med ul for å se når egget går da
 17. ChristinB

  Fjordhesten

  Oppsynt må vel være våken, alert; at hesten er "med"..?
 18. BR uten gulgenet hadde jo vært en brun hest med mer dropler og pangare-farger, dvs lysere under og mørkere over - som han er nå bare brun, liksom - men BO hadde vært en brunbrun hest. Googlet bilder av BO, og han er ikke gulsvart da? Ellers er som sagt borket, gulbrun, buckskin det samme. Borket det norske navnet, gulbrun det svenske :)
 19. Er vel $40 på UC Davis hvertfall. Jeg kunne gjettet mørk bork på henne $40 var red+agouti factor, cream er $25 bare
 20. Og jeg synes helt motsatt - skimler, både grå og droplete, synes jeg er litt kjedelig og rotete farge, men gud så flotte de blir når de er helt hvite (evt litt "fleabitten"). Stor, hvit, litt kraftig halvblod, som er grå på hudområdene, er noe av det mest staselige som er
 21. Stor bunter, så la de tvers over foran, for da tok lengda nesten hele bredda på hengeren i fronten. Satt bom fast og måtte lirkes ut igjen
 22. Har gjort på samme måte, samt fyllt opp med høyballer foran bommen, så det ikke er mulig å komme rundt/under.
 23. Høres ut som solbleiking,og da er han fortsatt svart. Svart og rødt er grunnfarger. Svart er dominant, og rødt kan derfor ligge skjult flere generasjoner. Hingsten er også enten svart eller rød, og om begge er rødbærere, har du 75% for svart og 25% for rødt. Er kun én av dem rødbærer,blir det kun svarte føll. Mest vanlig tilleggsgen er agoti, som begrenser svart til 'pointsene', og hesten blir brun. Agouti synes ikke på rødt, siden det ikke er noe svart pigment å avgrense. Ligger dermed skjult på rødt, vises alltid på svart. 50% sjans om hingsten er heterozygot (dvs har ett agoutigen og ett ikke-agoutigen - sikrest å si om han har en svart forelder) 100% om han er homozygot (har to agoutign). Skimmel, flekker, roan/konstantskimmel, blakk og creme fungerer på samme måte alle sammen. Det er dominant gen som legger seg ovenpå grunnfargen, og vises alltid på hesten, dog i varierende grad. 50% sjans for nedarving om hingsten er heterozygot, 100% om homozygot. Så egentlig er det kun rødt som kan ligge skjult og du eventuelt må lete etter.
 24. Din hest gir kun svart og eventuelt rødt, dersom hun bærer det, videre. Alt annet ville du ha sett på fargen hennes. Skimmel, pinto (tobiano på shettis) og agouti (som gjør svart til brun) vil du ha 50% for, avhengig av hva hingsten gir videre, siden dette er en dominant modifikator på grunnfargen.
×
×
 • Create New...