Jump to content

IceRyder

Medlem
 • Content Count

  1,585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

IceRyder last won the day on November 7 2017

IceRyder had the most liked content!

Community Reputation

2,173

About IceRyder

 • Rank
  LillaDilla
 • Birthday 21/06/1993

Contact Methods

 • Website URL
  http://IceRyder.DeviantArt.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Dressur, Gangartsridning

Recent Profile Visitors

895 profile views
 1. Hallo! Skal hjelpe noen å lage forplan, men vi sliter litt med å tyde analysen. Noen som kan hjelpe meg? Er jeg helt på tur som tenker dette? Tørstoff 65% Feh/kg ts: 0,64 (H2?) Fordøyelig råprotein hest: 72 (g/kg ts? eller feh? ) Sukker kg/ts(?): 112 Træstof er vell trevler. Men hvor er fiber? Fordøyelig NDF? (%) 44,5? Hva blir det isåfall i g/kg ts. Eller må jeg vite det for utregning? (EDIT; jeg er blind, så den nå. ) Det jeg sliter mest med er forkortningene jeg ikke er vandt med og om tallene er pr kg/ts eller om jeg har misforstått oppsettet deres. EDIT: OM jeg har forstått analysen riktig så tror jeg 8,4kg av dette skal passe til ei lita islandshest hoppe på stall, blir et lite underskudd på protein da, men det løses jo med kraftfôr som hun uansett får litt av. La meg på 5,5kg TS i døgnet pga H klasse og sukker.
 2. Botulisme var det jeg tenkte på!!!! Bare toxoplasmose som dukket opp i hodet mitt, men det er jo noe helt annet!! Takk skal dere ha!!! Heldigvis ikke fôret til noen av hestene jeg driver med det gjelder, men ei venninne sin stall. Hun har heldigvis eget høy pga hest med sensitiv mage, så hun bruker bare det istedenfor kun til kveldfôringen slik som hun vanligvis gjør, frem til ballen det gjelder er borte.
 3. Rimelig sikker på at dette er diskutert her før, men prøvde å søke uten å finne noe. Er det trygt å fôre på høy hvor man har funnet et dødt dyr i plastpakket høyballe? (Det være seg frosk/padde, slange, rådyrkalv, rev, katt etc) Ev noen som har link til om artikler etc om dette?
 4. Sjekka begge, men holder meg nok til det blå enn så lenge. :p Selvom jeg egentlig er veldig glad i lilla så ble det feil nyanse for meg. Gleder meg til å se islandshest tema da! Vi hadde vel dette før også en gang i verden, men med ett svært bilde i headeren istendenfor plain farge. Er vel noen år siden nå da. :p Gøy at det er et alternativ igjen!
 5. Med tanke på det som finnes der ute av info om lukking av vekstsoner osv kan jeg ikke fatte å begripe at noen legger fysisk arbeid på et så ungt føll. Selvom det "bare" er 10 minutt på rett strekke og med lett vogn.
 6. Vinglete albuer. Vil være snill med hestemunnen og gir etter fremover. Så nå har jeg fokus på å holde albuene mine der de skal være, så får frøken ponni innfinne seg i de rammene jeg setter framover. Hun er ikke helt overbevist om at det er kult. Tipper bekkenet litt frem, men dette har blitt bedre, i takt med det har beina/skjenklene mine sklidd litt frem, så jobber med å plassere de lenger bak igjen. Istedenfor å glane ned i hestemanen slik jeg gjorde før har jeg nå mer et tomt blikk over hodet på hesten, eller ish i den retning jeg skal. Men sliter fremdeles med å feste blikket dit jeg skal. For fokusert på alt annet jeg holder på med. Bremser bakover på innvendig hånd, istedenfor å ta halvparade med utvendig. Har også en tendens til å glemme utvendig sjenkel litt. Det går stadig fremover. Rir gjennomsnittlig 1 til 2 ganger i måneden for dressur instruktør som er veldig flink på sits, så det kommer seg!
 7. Hvor får man tak i billig vogn? Type roadcart eller noe med plass til mer enn 1 menneske. Til en varmblodstraver. Ei venninne har begynt å kjøre nye hesten sin, får låne utstyr, men ønsker seg eget. Fått tak i sele, men mangler vogn. Har kikket litt på finn, men finner mest ponnivogner der.
 8. Det kan den! Synes de er litt plain og kjedelige, men disse islandshestene har jo stort sett så mye pannelugg at den vil synes uansett.
 9. Jeg føler meg stor på islandshestene, men har slått meg til ro med at jeg tross alt er balansert rytter og jeg heller ikke veier mer enn en mann ville gjort. Jeg er bare lavere og chubby. Jeg ville dog ikke kjøpt meg en islandshest på 130 f.eks med den vekten jeg har idag. Hun jeg har på fôr og den jeg ridde tidligere var 140 og er vektbærende typer. Salka som @Catie1 hadde. 140 mankhøyde. Juni 2016 Sveini som jeg rir sporadisk. ca 135 mankehøyde. Juni 2017, noen kg lettere.
 10. Jeg er på utkikk etter en pannereim i samme stil/med samme pynt som hackamoren min. Noen som vet hvor jeg får tak i? Hacken er kjøpt hos marcus holst, men de har bare pannereim/hodelag med krone på ikke blomst.
 11. Bitt Tredelt Hrimnir, Todelt Bomber sweet iron/blue steel med lock up og Karlslund 3 delt sweet iron med flat midtdel, eller måneformet som de kaller det. Kjekt å ha. Fint med brukthandel. Jeg begynner å få litt av en samling etterhvert. Og det er fremdeles flere jeg kunne tenkt meg.
 12. IceRyder

  Fôrrom

  Jeg bruker også sortera dunkene fra IKEA. Fornøyd med dem! Vi har et eget rom til kraftfôr og sånn, men folk har forskjellige løsninger så vi har ikke noe felles system. Bare der står mitt og der står ditt typisk. Jeg har dog sett en god løsning med IKEA sine sortera dunker, som jeg nok hadde ville laget om man kunne styre alt selv/hadde flere hester etc. Det var vel Legaat som delte et bilde av den løsningen på side 2 i denne tråden:
 13. Jeg føler meg litt stor som fast rytter på "min" hest, hun er vel ish rundt 140cm og jeg veier 85kg ca nå (Har vært nede på 70 tallene ila fjoråret). Jeg er dermed obs på å gi fri jevnlig og jeg kjenner på ryggen hennes innimellom både før og etter jeg har ridd, hun har pr idag ikke ømmet noe. Jeg er derimot en balansert rytter, jeg rir jevnlig for instruktør som gjør meg enda bedre, og jeg har fokus på at hun skal ha god kondis og være muskulert. Utstyret passer også begge to, man merker det også fort om det er noe hun ikke er fornøyd med, så er ikke videre bekymret for at jeg ikke hadde funnet utav det om hun hadde vondt noe sted.
 14. Dekken! Igjen. Et Horze Avalanche premium/pro med halv hals. Brukt på finn til 250kr. Fleece inni da, så får håpe det ikke gir gnag, det finner jeg vel ut fort nok. Er ei uke og to siden, henta det på posten i går.
 15. Ser andre har svart, men ja du kan bruke hvilke som helst pannereimer til det. Ja det var ikke billig. xD Jeg har kun kjøpt nakkestykke og nesereim til full pris. Fant noen b varer fra dem på nordisk på Biri så handlet pannereim og en matchende nesereim der en god del billigere, men det var vel et godt år før jeg handlet nakkestykket og en annen nesereim som passet til det anatomiske nakkestykket.
×
×
 • Create New...