Jump to content

IceRyder

Medlem
 • Posts

  1,587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

IceRyder last won the day on November 7 2017

IceRyder had the most liked content!

About IceRyder

 • Birthday 21/06/1993

Contact Methods

 • Website URL
  http://IceRyder.DeviantArt.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Dressur, Gangartsridning

Recent Profile Visitors

1,127 profile views

IceRyder's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

2.2k

Reputation

 1. Takk for svar alle sammen! Ja det er sener og beinstilling jeg føler jeg har hørt noe om jeg også. Hadde vært veldig interessant med en forskningsrapport på dette mpt hvor mye innetid noen hester faktisk har.
 2. Mener å ha hørt noen snakke om at for mykt/tykt underlag i boksen ikke er heldig. Noen som har peiling på om det er noe sannhet i den påstanden?
 3. Hallo! Skal hjelpe noen å lage forplan, men vi sliter litt med å tyde analysen. Noen som kan hjelpe meg? Er jeg helt på tur som tenker dette? Tørstoff 65% Feh/kg ts: 0,64 (H2?) Fordøyelig råprotein hest: 72 (g/kg ts? eller feh? ) Sukker kg/ts(?): 112 Træstof er vell trevler. Men hvor er fiber? Fordøyelig NDF? (%) 44,5? Hva blir det isåfall i g/kg ts. Eller må jeg vite det for utregning? (EDIT; jeg er blind, så den nå. ) Det jeg sliter mest med er forkortningene jeg ikke er vandt med og om tallene er pr kg/ts eller om jeg har misforstått oppsettet deres. EDIT: OM jeg har forstått analysen riktig så tror jeg 8,4kg av dette skal passe til ei lita islandshest hoppe på stall, blir et lite underskudd på protein da, men det løses jo med kraftfôr som hun uansett får litt av. La meg på 5,5kg TS i døgnet pga H klasse og sukker.
 4. Botulisme var det jeg tenkte på!!!! Bare toxoplasmose som dukket opp i hodet mitt, men det er jo noe helt annet!! Takk skal dere ha!!! Heldigvis ikke fôret til noen av hestene jeg driver med det gjelder, men ei venninne sin stall. Hun har heldigvis eget høy pga hest med sensitiv mage, så hun bruker bare det istedenfor kun til kveldfôringen slik som hun vanligvis gjør, frem til ballen det gjelder er borte.
 5. Rimelig sikker på at dette er diskutert her før, men prøvde å søke uten å finne noe. Er det trygt å fôre på høy hvor man har funnet et dødt dyr i plastpakket høyballe? (Det være seg frosk/padde, slange, rådyrkalv, rev, katt etc) Ev noen som har link til om artikler etc om dette?
 6. Sjekka begge, men holder meg nok til det blå enn så lenge. :p Selvom jeg egentlig er veldig glad i lilla så ble det feil nyanse for meg. Gleder meg til å se islandshest tema da! Vi hadde vel dette før også en gang i verden, men med ett svært bilde i headeren istendenfor plain farge. Er vel noen år siden nå da. :p Gøy at det er et alternativ igjen!
 7. Med tanke på det som finnes der ute av info om lukking av vekstsoner osv kan jeg ikke fatte å begripe at noen legger fysisk arbeid på et så ungt føll. Selvom det "bare" er 10 minutt på rett strekke og med lett vogn.
 8. Det kan den! Synes de er litt plain og kjedelige, men disse islandshestene har jo stort sett så mye pannelugg at den vil synes uansett.
 9. Jeg føler meg stor på islandshestene, men har slått meg til ro med at jeg tross alt er balansert rytter og jeg heller ikke veier mer enn en mann ville gjort. Jeg er bare lavere og chubby. Jeg ville dog ikke kjøpt meg en islandshest på 130 f.eks med den vekten jeg har idag. Hun jeg har på fôr og den jeg ridde tidligere var 140 og er vektbærende typer. Salka som @Catie1 hadde. 140 mankhøyde. Juni 2016 Sveini som jeg rir sporadisk. ca 135 mankehøyde. Juni 2017, noen kg lettere.
 10. Jeg er på utkikk etter en pannereim i samme stil/med samme pynt som hackamoren min. Noen som vet hvor jeg får tak i? Hacken er kjøpt hos marcus holst, men de har bare pannereim/hodelag med krone på ikke blomst.
 11. Bitt Tredelt Hrimnir, Todelt Bomber sweet iron/blue steel med lock up og Karlslund 3 delt sweet iron med flat midtdel, eller måneformet som de kaller det. Kjekt å ha. Fint med brukthandel. Jeg begynner å få litt av en samling etterhvert. Og det er fremdeles flere jeg kunne tenkt meg.
 12. Jeg føler meg litt stor som fast rytter på "min" hest, hun er vel ish rundt 140cm og jeg veier 85kg ca nå (Har vært nede på 70 tallene ila fjoråret). Jeg er dermed obs på å gi fri jevnlig og jeg kjenner på ryggen hennes innimellom både før og etter jeg har ridd, hun har pr idag ikke ømmet noe. Jeg er derimot en balansert rytter, jeg rir jevnlig for instruktør som gjør meg enda bedre, og jeg har fokus på at hun skal ha god kondis og være muskulert. Utstyret passer også begge to, man merker det også fort om det er noe hun ikke er fornøyd med, så er ikke videre bekymret for at jeg ikke hadde funnet utav det om hun hadde vondt noe sted.
 13. Dekken! Igjen. Et Horze Avalanche premium/pro med halv hals. Brukt på finn til 250kr. Fleece inni da, så får håpe det ikke gir gnag, det finner jeg vel ut fort nok. Er ei uke og to siden, henta det på posten i går.
 14. Supreme avalance med halvhals fra horze, brukt. Til 250 + frakt tok jeg sjangsen på et teste ett. Fleece inni da, men håper det ikke gnager på frøkna.
 15. Et leietau og en taugrime. Og planen er også et sett tøyler, kanskje en sjabrakk, og noe annet smådill som eventuelt måtte dukke opp av ting jeg ikke bruker som venninna mi har bruk for.
×
×
 • Create New...