Jump to content

IceRyder

Medlem
 • Content Count

  1,585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

IceRyder last won the day on November 7 2017

IceRyder had the most liked content!

Community Reputation

2,173

About IceRyder

 • Rank
  LillaDilla
 • Birthday 21/06/1993

Contact Methods

 • Website URL
  http://IceRyder.DeviantArt.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Sandnes
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Dressur, Gangartsridning

Recent Profile Visitors

851 profile views
 1. Hallo! Skal hjelpe noen å lage forplan, men vi sliter litt med å tyde analysen. Noen som kan hjelpe meg? Er jeg helt på tur som tenker dette? Tørstoff 65% Feh/kg ts: 0,64 (H2?) Fordøyelig råprotein hest: 72 (g/kg ts? eller feh? ) Sukker kg/ts(?): 112 Træstof er vell trevler. Men hvor er fiber? Fordøyelig NDF? (%) 44,5? Hva blir det isåfall i g/kg ts. Eller må jeg vite det for utregning? (EDIT; jeg er blind, så den nå. ) Det jeg sliter mest med er forkortningene jeg ikke er vandt med og om tallene er pr kg/ts eller om jeg har misforstått oppsettet deres. EDIT: OM jeg har forstått analysen riktig så tror jeg 8,4kg av dette skal passe til ei lita islandshest hoppe på stall, blir et lite underskudd på protein da, men det løses jo med kraftfôr som hun uansett får litt av. La meg på 5,5kg TS i døgnet pga H klasse og sukker.
 2. Botulisme var det jeg tenkte på!!!! Bare toxoplasmose som dukket opp i hodet mitt, men det er jo noe helt annet!! Takk skal dere ha!!! Heldigvis ikke fôret til noen av hestene jeg driver med det gjelder, men ei venninne sin stall. Hun har heldigvis eget høy pga hest med sensitiv mage, så hun bruker bare det istedenfor kun til kveldfôringen slik som hun vanligvis gjør, frem til ballen det gjelder er borte.
 3. Rimelig sikker på at dette er diskutert her før, men prøvde å søke uten å finne noe. Er det trygt å fôre på høy hvor man har funnet et dødt dyr i plastpakket høyballe? (Det være seg frosk/padde, slange, rådyrkalv, rev, katt etc) Ev noen som har link til om artikler etc om dette?
 4. Sjekka begge, men holder meg nok til det blå enn så lenge. :p Selvom jeg egentlig er veldig glad i lilla så ble det feil nyanse for meg. Gleder meg til å se islandshest tema da! Vi hadde vel dette før også en gang i verden, men med ett svært bilde i headeren istendenfor plain farge. Er vel noen år siden nå da. :p Gøy at det er et alternativ igjen!
 5. Med tanke på det som finnes der ute av info om lukking av vekstsoner osv kan jeg ikke fatte å begripe at noen legger fysisk arbeid på et så ungt føll. Selvom det "bare" er 10 minutt på rett strekke og med lett vogn.
 6. Takk takk! Fant noen mål jeg jobbet etter, men den ble driiiitsvær xD Fant nye mål og da ble den litt bedre, tror jeg. Har fått hun som skal ha den til å måle hesten sin så får vi se hva som passer best.
 7. Vinglete albuer. Vil være snill med hestemunnen og gir etter fremover. Så nå har jeg fokus på å holde albuene mine der de skal være, så får frøken ponni innfinne seg i de rammene jeg setter framover. Hun er ikke helt overbevist om at det er kult. Tipper bekkenet litt frem, men dette har blitt bedre, i takt med det har beina/skjenklene mine sklidd litt frem, så jobber med å plassere de lenger bak igjen. Istedenfor å glane ned i hestemanen slik jeg gjorde før har jeg nå mer et tomt blikk over hodet på hesten, eller ish i den retning jeg skal. Men sliter fremdeles med å feste blikket dit jeg skal. For fokusert på alt annet jeg holder på med. Bremser bakover på innvendig hånd, istedenfor å ta halvparade med utvendig. Har også en tendens til å glemme utvendig sjenkel litt. Det går stadig fremover. Rir gjennomsnittlig 1 til 2 ganger i måneden for dressur instruktør som er veldig flink på sits, så det kommer seg!
 8. Skal lage en taugrime i x full til noen, men jeg sliter med å finne en størrelsesguide å følge. Når jeg laget mine egne brukte jeg bare noen andre sin taugrime som mal. Og vi har bare islandshester på stallen så ikke stort større enn cob utstyr å finne. Noen som har en link til meg eller som har en grime i x full liggende som de kunne målt for meg?
 9. Hvor får man tak i billig vogn? Type roadcart eller noe med plass til mer enn 1 menneske. Til en varmblodstraver. Ei venninne har begynt å kjøre nye hesten sin, får låne utstyr, men ønsker seg eget. Fått tak i sele, men mangler vogn. Har kikket litt på finn, men finner mest ponnivogner der.
 10. Det kan den! Synes de er litt plain og kjedelige, men disse islandshestene har jo stort sett så mye pannelugg at den vil synes uansett.
 11. Jeg føler meg stor på islandshestene, men har slått meg til ro med at jeg tross alt er balansert rytter og jeg heller ikke veier mer enn en mann ville gjort. Jeg er bare lavere og chubby. Jeg ville dog ikke kjøpt meg en islandshest på 130 f.eks med den vekten jeg har idag. Hun jeg har på fôr og den jeg ridde tidligere var 140 og er vektbærende typer. Salka som @Catie1 hadde. 140 mankhøyde. Juni 2016 Sveini som jeg rir sporadisk. ca 135 mankehøyde. Juni 2017, noen kg lettere.
 12. Jeg er på utkikk etter en pannereim i samme stil/med samme pynt som hackamoren min. Noen som vet hvor jeg får tak i? Hacken er kjøpt hos marcus holst, men de har bare pannereim/hodelag med krone på ikke blomst.
 13. Hun har ikke gått igjennom på et par dager nå! Meget fornøyd med det! Surret inn en grime og hang e tråd ned fra den, og laget også et bryst med tråder som hang ned og koblet disse to sammen. Gikk igjennom 1 gang med dette, desverre så jeg ikke på akkurat da, så aner ikke om hun fikk seg en smell eller ei. Laget til en ny grime surret inn i strømtråd med "antenne" og en tråd som henger ned på. Og denne er gammel og spennene rustne, samt laget til noen svakheter med høyballetråd. Så OM hun skulle sette seg fast noe sted så ryker grima. Så nå går hun rundt som en teletubby inntill vi er helt sikre på at hun ikke prøver seg på gjerdene igjen. Fikk også knytta opp en ekstra strømtråd der jeg så hun gikk igjennom, den er uten strøm da, men er helt nederst på gjerdet så hun vil antagelig ikke være borti den uansett om hun prøver å gå igjennom der igjen. Forhåpentligvis ser det mindre fristende ut nå. Aner ikke om strømmen er jevn helt rundt, tror ikke det skal være noe særlig med brudd på tråden noe sted. Jeg sjekket gjerdet på ene siden og fjernet to små grener fra en busk som gikk i tråden. Får ta meg en dag og gå langs andre siden også å sjekke der. Hva slags duppeditt kan jeg bruke for å eventuelt sjekke om den er jevn?
 14. Jeg har ikke fått laga antenner, men lot en tråd henge ned fra grima, også fant jeg litt mer tau og hang som et fortøy/halsring, hang tråden fra grima på innsiden av denne så de er på et vis connected. Hun har gått igjennom 4-5 ganger nå så, heller dette enn å potensielt forville seg selv og resten av flokken ned på veien. Tror det blir for mye å forvente dessverre, de står på noen mål med terreng. Alternativet om dette ikke funker er å sette henne på stall en periode, her kan vi kanskje få til en slik løsning om hun fortsetter.
×
×
 • Create New...