Jump to content

GunnE

Medlem
 • Content Count

  709
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

338

About GunnE

 • Rank
  Kaldblods travhest
 • Birthday 02/12/1975

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Fredrikstad
 • Hesterase
  Kaldblods
 • Gren
  Trav

Recent Profile Visitors

859 profile views
 1. GunnE

  Kingsland jakke str

  Kingsland er veldig små i størrelsen, bortsett fra unisex størrelsene. Som det meste blir klærne produsert i Kina, derav de små størrelsene.
 2. Luna har blitt inseminert med Will Prinsen. Innmari spent på det resultatet. Håper på rød eller sort hingst. Så storebror får en lekekamerat.
 3. Styrer unna "bein problemer", eksem og luftveisproblemer. Aldri mer om jeg skal ha eksem hest. Hobbyhester med litt skavanker her og der er nå en ting. Men skal du ha en aktiv løpshest, så må du ha en hest med "stålhelse".
 4. Du får lære han å stå "ground tied". Noen hester er ett og slett farlige å binde opp. Har opplevd en del som har "hengt seg", til tross for at de har vært bindt på begge sider av grimen. Verste er de som får fullstendig panikk. Huttetu.... Bruk gjerne en halsring, slik at ikke hesten "svimer av" av for hardt trykk over nakken. (Spesielt farlige er disse nylongrimene, som "aldri ryker"...)
 5. Finnes mange "profil og skilt" bedrifter, som kan lage akkurat av den type "dekaler" du er ute etter. Kjapt søkt på google ga meg sikkert minst 50 bedrifter som tilbyr dette. Det jeg synes er vanskelig er å klistre de på, uten at det kommer luftbobler.
 6. GunnE

  Januarsalg 2018

  https://borjes.no/ Salg med opptil 70 % på utvalgte varer. Det er "litt" bedre enn 10 % som feks Skoies reklamerer med...
 7. GunnE

  beinbeskyttere

  Ikke alltid så lett og finne noen som er store nok. (Dersom din dølahest er av den massive typen.) Jeg ville valgt noen, som ikke det finnes en risiko for at kan "sprekke" og som faktisk kan ødelegge hesten. Styr unna "plastikk belegg" og bruk heller ordentlige lær eller neopren belegg. Velg anerkjente merker og styr unna billig "rælet".
 8. GunnE

  Trav start

  Jeg er muligens litt kjærringa mot strømmen, men jeg ville nå begynt med en roadcart, som har plass til to personer. Så kan du bli med stalleier (som kan dette) ut noen turer, før du selv begynner å kjøre. (Forutsetter selvfølgelig at hesten er innkjørt først!!) Å sele opp en unghest, som ikke er innkjørt, med en urutinert kusk, i speedcart, ser jeg for meg som ett litt vel voldsomt "spennings prosjekt". En speedcart veier omtrent ingenting, mens en roadcart har litt mer tyngde. (Sånn i tilfelle hesten finner ut at den skal danse macarena i vogna.) Dessuten er det litt tryggere med 2 i vognen, i begynnelsen. Jeg foretrekker quickhitch (QH) sele i syntetisk materiale. Rett og slett fordi det er super enkelt å sele på med og den er nærmest vedlikeholdsfri. Av merker foretrekker jeg Wahlsten, da de produserer merket sitt i Finland. Kontra mange andre merker, som bedriver "kina produksjon". Av type roadcart er jeg "oppvokst" med Hudick roadcart. Denne har ett litt annet fjæringssystem enn feks Finntack. Lykke til!!
 9. Hva med Rimfrost Rider fra Mountain Horse? Eller så har feks Høøks og Horze støvler for "junior". (De er kortere i skaftet.) Enkelte av de har også valg mellom "normal", "vid" og "xtra vid" i skaft vidden. Mountain horse har også størrelses tabell på sin side: https://www.mountainhorse.se/en/cat/footwear-9245/youth-9290/
 10. Synd man ikke vinner millioner i lotto... Mange flotte staller rundt omkring: https://www.hippson.se/artikelarkivet/prylkollen/pa-silvakra-gard-finns-plats-for.htm http://vitadromgarden.blogspot.no/ https://www.hippson.se/bildspel/bildspel-hang-med-till-nybyggda-hastanlaggningen.htm http://www.equilife.no/livsstil-hesteport-trender-mote/767-drømmestall-strømsholm
 11. Noen som har erfaring med Champion Ekstrem, kontra Krafft sin Performance Low Starch? Har akkurat begynt å fôre på sistnevnte og er spent på hvordan dette vil slå ut på Luna'n. Krafft Performance Low Starch
 12. Om man trenger musikk på ørene, for å "distansere seg", så har man vel lite utbytte av å være sammen med hesten sin? Å håndterer hest krever konsentrasjon, og da synes jeg det er en uting at man "lukker verden ute", med musikk. Hadde jeg vært eier/driver av ridesenter/stall, hadde jeg innlagt forbud mot å bruke øre plugger ved håndtering av hest(ene). Det er en grunn til at distraksjoner, som f.eks mobil telefon, er forbudt å bruke under kjøring av bil. Om jeg kjører bil, eller kjører hest, krever like mye "tilstedeværelse" av meg.
 13. Gøy! Her er det dårlig med starthester for øyeblikket. Minstemor ble bedekt i sommer, men til tross for 3 turer ned til stasjonen, tok hun seg ikke. Så da blir det opptrening på henne, så fort hun kommer hjem fra fjellet. Luna'n går fremdeles med lillegutt og skal settes forsiktig i gang i løpet av vinteren. Har liten tro på at det er noe vits i å mase noe mer med henne, da magesåret -garantert- kommer til å blusse opp igjen. Innmari synd med disse nervene hennes. Får håpe lillegutt arver løpshodet til bestefaren sin. Da blir vi å se, om 3-4 år, ute i fjerde spor, "konklende" med det hvite i øya og tenna på tørk; "flytt dere, her kommer jeg"... Hadde vært innmari artig med en "skikkelig" løpshest igjen. Er ihvertfall lov å drømme.... Lykke til dere andre, som er ute å starter... Bare pyttebittelittegrann misunnelig på dere nå.
 14. GunnE

  Stigbøyleproblem

  Stigbøyler med bred flate er ett "must" for meg, som ikke er noen rytter. Jeg må ha noe bredt å hvile beinet i. Tåbur hjalp meg ingenting. Ei heller sprenger stigbøylene (de som var først ute (?) med disse "leddet" stigbøyler).
 15. GunnE

  Astma

  Indi fikk diagnosen "reaktiv astma". Merket det veldig godt på pusten, da hun slet med å få luften UT av lungene. Hun fikk "hostekuler" etter å ha rullet seg i boksen, siden flisa var så tørr. Hun fikk oralpasta av veterinær, uten at det hjalp nevneverdig. Løsning ble alternativ behandling og Hilton Herbs sin Freeway. http://www.rikstotoklinikkene.no/“astma”-recurrent-airway-obstructionrao/ http://forushesteklinikk.no/k/informasjon-til-henvisende-veterinærer/kroniske-luftveislidelser-hos-hest/
×
×
 • Create New...