Jump to content

SiljeB

Kasserer
 • Content Count

  2,946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

SiljeB last won the day on May 13

SiljeB had the most liked content!

Community Reputation

3,800

About SiljeB

 • Rank
  Dressurtante

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Østlandet. Strandet på øy i sjø på Vestlandet.
 • Hesterase
  Norsk Varmblod
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

1,097 profile views
 1. Ser moro ut, @smaaen!
 2. SiljeB

  Sal-snikksnakk

  Kanskje Kent and Masters cob-modell passer? Da kan du og gå for en Thorowgood cob-modell avhengig av hva du finner på bruktmarkedet.
 3. Tja, det handler jo om prioriteringer, men det koster jo mye penger! For det første er det jo de faste utgiftene som løper hver måned. Disse varierer jo veldig med hvor man har hesten oppstallet og hvor i landet man bor. Har venninner som betaler 5000 - 6000 i måneden i oppstalling, mens jeg som har hest hjemme + en ponni betaler ca 3000 i måneden for begge to. Det er lurt med en god forsikring for å slippe unna de største utgiftene hvis hesten skulle skade seg skikkelig, det koster og en del i måneden avhengig av hva slags forsikring man har. I tillegg kommer utgifter på hovslager, tannstell og vaksine og eventuell saltilpasning. Man har som kah skriver kanskje lyst til å ha råd til å ri på timer og? Det lønner seg å sette opp et budsjett for å se hvor mye du har igjen å rutte med når alle de faste utgiftene er betalt inkludert dine egne.
 4. Og den er fiiiiiin! Du kler den og!
 5. Ja, det regnet jeg med. Derfor er det jo ekstra trist at noen gambler med andres hester på den måten.
 6. Nei, det er klart. Det er vanskelig å trene på noe slikt, men det er jo da fornuftig å gjøre som du gjorde og legge lista lavere i forhold til hva hesten skal prestere på show så den skal bli vant med det. Man må jo også trene på å starte (både hest og rytter) når man rir ordinære konkurranser i sprang eller dressur og, da starter man gjerne noen hakk lavere enn det man øver på på trening. I dressuren er det dog ikke så farlig om man starter på for høyt nivå, et underkjent program skader jo ingen selv om det ødelegger for selvtilliten til ekvipasjen. Litt annerledes der i riddersport hvor jeg vil tro det kan være direkte farlig om hest/rytter/ekvipasjen ikke er klar for oppgaven. Så da er det jo ekstra viktig å ta gode vurderinger på om man er klar eller ei. Og råtne epler vil det jo dessverre alltid finnes så lenge det konkurreres. Trist at det skal være sånn og veldig trist at de faktisk ødelegger for den andre ekvipasjen. Det tar jo lang tid å utdanne en hest dithen, så det er forferdelig trist at noen er så opptatt av å vinne at de er villig til å risikere ødelegge andres hester. Helt enig at slik ridning burde føre til diskvalifikasjon og erstatningskrav!
 7. Er det ikke litt sånn overalt da at man "starter" før hesten er klar? Godt grunnarbeid er gull verdt tenker jeg og hastverk er lastverk.
 8. Nei, da er det lurt å gi han tid og bygge opp mer selvtillit hos han.
 9. Synes han er flink jeg! Blir han for følsom i forhold til motgående hest før å ta med på turnering foreløpig tenker du?
 10. SiljeB

  Dressurprat

  Skjønner ikke hva du mener, altså!
 11. SiljeB

  Dressurvideoer

  Så fine dere er, Kine! Du jobber han kjempegodt og i alle fall mtp tilstanden til egen kropp!
 12. Ok, da har du litt støtte da, men ikke all verdens. Kjempefin trening på å svinge fra setet må det jo være!
 13. Ja, jeg vil tro det er en liten utfordring, du har jo ikke pisk heller. Må jo bare svinge med hofta da. Men, jeg tror nok damesalen hadde holdt i lange baner for meg, du driver jo og fekter i tillegg!
×
×
 • Create New...