Jump to content

Baronthia

Medlem
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76

About Baronthia

 • Rank
  Føll

Recent Profile Visitors

297 profile views
 1. Baronthia

  Sal-snikksnakk

  Kan du sende meg en PM med navnet på denne saltilpasseren?
 2. Da foreslår jeg at du ser videoen en gang til slik at du får med deg nyansene. Enig, vi kan godt avslutte diskusjonen. At det engelske systemet bruker vinkel som mål på bomvidde vil jo likevel gjelde.
 3. Dette handler ikke om å manipulere. Thorowgood har samme bue øverst på alle sine bommer, det som utgjør forskjellen mellom bomviddene er vinkelen. Når dette er sagt er jeg imponert over hvor mye engasjement dette med bomvidde skaper!
 4. Her er bommene plassert litt høyere på skjemaet slik at halvparten av krysset i "buen" synes. Sikkert smak og behag, men det er etter min vurdering lettere å se vinkelen når man fokuserer på denne, og ikke på buen øverst.
 5. Det er vinkelen som jeg ser etter når jeg måler. Krysset bruker jeg for å finne midtpunktet.
 6. Her er bilde av det blå bomjernet også, samt cm-sjekk som viser skalaen. Min konklusjon er at for meg så stemmer bomviddene med skjemaet når jeg legger dem oppå hverandre.
 7. Ja det har jeg gjort. Fem cm på skjemaet tilsvarer fem cm på utskriften. Dette er viktig, da det blir vanskelig å se vinklene ellers. Thorowgood opplyser også om dette på veilederen deres.
 8. Glemte visst det grønne. Her er det også Nei forresten, det var visst der, det også. Det var det blå som ikke ble med. Men - jeg får skjemaet til å stemme overens med de ulike bomviddene så jeg trenger vel ikke å legge ut bilde av det blå. Den blå bommen sammenfaller med blått parti på skjemaet, på samme måte som alle de andre.
 9. Nå har jeg også målt. Se bildene
 10. Nei, da er det noe som ikke stemmer. Det jeg skriver er at den konklusjonen du har kommet til om at det er skjemaet som er feil, får stå for din personelige mening.
 11. OK: Da tolker jeg dette som din personlige mening, at skjemaet ikke stemmer med virkeligheten.
 12. Fordi: Thorowgood sine bomvidder er angitt som vinkel. Derfor er det vinkelen jeg ser på. Jeg kan godt forstå at måten bildene over er tatt på gir grunnlag for forvirring pga måten bomjernene er plassert oppå måltegningen. Når det gjelder passform, har jeg kun kommentert det som vises på bilder her. I tillegg har jeg tatt med en generell kommentar om at man ikke bare bør se på bomvidde, men type hest også, i forhold til den typen sal man velger. Hva de ulike personene inne på forumet her bruker til sine hester, har jeg ikke noe ønske om å uttale meg om. Når det gjelder mitt råd om å bruke selger av salen og innhente råd, så står dette ved lag. Kent & Masters har for øvrig ingen som er rene "salselgere" blant sine distributører, i motsetning til Thorowgood som ikke stiller det samme kravet til at selger også må være uavhengig saltilpasser.
×
×
 • Create New...