Jump to content

hofdi

Medlem
 • Posts

  571
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Fra
  Ski
 • Hesterase
  Islandshest
 • Gren
  Gangartsridning

Recent Profile Visitors

602 profile views

hofdi's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

471

Reputation

 1. Som nevnt over harskner linfrøolje ekstremt fort. I følge fetteksperten på jobb, har en eller annen doktorgrad innen fett, så funker linfrøolje kun i maling Ikke engang det egentlig. All olje bør oppbevares i kjøleskapstemperatur og mørkt. I tillegg skal det brukes innen 6 måneder etter produksjonsdato fikk jeg beskjed om.
 2. Problemet med fruktaner er at det ikke finnes referanseverdier på hva som er for mye. Forskningen heller i tillegg mer og mer mot at fruktaner i grovfor er mindre problemfylt. Som forklart over. Tror nok ikke du behøver å bekymre deg stort for mengde fruktan du har i foret.
 3. Som nevnt over var det veldig mye protein i dette foret. Det har et proteininnhold som er ønsket i grovfor til melkeku. I tillegg er det veldig lavt på NDF. Det er ønskelig med NDF på rundt 600 til hest. Dette foret kan fort gi ubalanse i baktarm hvis brukt som eneste grovfor. spraylakkering av stallinnredningen kan da bli resultat.
 4. Det finnes det ikke noe vitenskapelig svar på. I dag heller det mot at fruktan i grovfor ikke er et problem, mens noen mener det kan være et problem i store mengder. Da er spørsmålet: hva er store mengder og får du så store mengder i grovforet? Det pågår et forskningsprosjekt i Norge akkurat nå på fruktan og hest, så kan bli spennende å se resultarene på det. Ut fra hva jeg har sett på testkjøring av fruktan i høy er 5 og 9 gram per kg TS lavt. Det lå omkring 20-30 gram per kg TS, stort sett, på fjorårshøyet mener jeg å huske
 5. Oppdrett er mer enn bare høyt proteininnhold. Det har også en mineralsammensetning tilpasset unghest og avlshopper. Hadde nok stolt mer på en fagperson i fk enn en veterinær. Har hørt de mest merksnodige foringstips av nettopp veterinærer.
 6. Minner meg om to situasjoner for en del år tilbake. Nyresvikt hos to ulike hester. Begge ble koplet til overforing av protein gjennom luserne. Begge ble gitt små håp om overlevelse. Proteinfattig diett gav store forbedringer og begge overlevde. Begynner å bli en del år siden så har ikke mange detaljene rundt dessverre. Forøvrig var det flere år mellom disse to hendelsene. Ikke samme stall etc.
 7. Har faktisk en annonse liggende ute nå. Laget den etter mal av hvordan type annonser jeg foretrekker selv. http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=50709476&editAd=true
 8. Kjøp pakka på FK når den er på tilbud, og bruk den når foret skal sendes inn. Må ikke sendes inn med det samme
 9. Det går helt fint å få analysert gress, men tror ikke du behøver å bekymre deg for lite protein nå.
 10. Argh iPhone endret litt mye på ordene
 11. Snakket med noen i forsikringsbransjen for Moen år tilbake dom da akkurat hadde sammenliknet Agria og Gjensidige. Årspremien kom likt ut hvis det dekket det samme. Problemet med Agria var at de har såpass mange billigere varianter atange trodde de var bedre forsikret en faktisk tilfelle.
 12. Skoing og islandshest er et interessnt tema. Heldigvis er det satt større fokus på dette i beslagskontrollen på konkurranser. Mye miks og fiks for å få hestene til å bli "bedre" på banen, men helsemessig er det kanskje mindre heldig. Som en hovslager en gang sa til en kunde på stallen: Min jobb er å sko hesten anatomisk korrekt, din jobb er å lære deg å ri hesten. Fungerer ypperlig å ri islandinger med normalskoing har jeg erfart. Tilbake til tema. Har begynt å bli bedagelig anlagt og tiden jeg bruker på hest er ikke lenger hva den var. Nå vil jeg bare kose meg i stallen med en hyggelig tølthest. God og lettridd tølt i alle tempo er et "must". Om det er 4 eller 5- gjener av natur spiller liten trille. Slike travstampere eller ekstreme passhester har jeg forøvrig aldri likt. Stortrives i dag med min 5-gjenger som blir ridd som 4-gjenger. Enkelt og greit grunnet at passen ødela tølten. Da konkurranseinteressen er avtagende vil jeg heller ha en tøltmoped jeg kan kruse fort på i skogen i nettopp i tølt.
 13. hofdi

  Tynne bitt

  Det blir hva hesten trives med. Har en hest med liten munn, men må likevel opp i 14 mm for å få han til å ta støtte på bittet. Tynnere bitt bare knekker han bak med minimal kontakt.
 14. Snakket med noen forskere nylig angående olje. Olje bør brukes innen et år etter produksjon, uåpnet vel og merke. Fikk forøvrig også krast beskjed om at linfrøolje egnet seg best i maling på veggen. dette grunnet at den harsknet veldig raskt. Det er i alle fall viktig å sjekke holdbarheten før kjøp...... Og produksjonsdato. Forøvrig bør man heller ikke velge den ytterste flasken. Olje bør oppbevares mørkt og i en temperatur under 15 grader.
 15. Og her nede på østlandet har fellingen latt vente på seg. Startet ikke før i mars. Må ha noe med få soldager å gjøre tror jeg. To måneder senere enn normalt begynte høfdi å slippe litt pels, og det har såvidt begynt å ta seg opp skikkelig.
×
×
 • Create New...