Jump to content

Mona

Administrator
 • Content Count

  5,661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Everything posted by Mona

 1. Mona

  4 åring

  Jeg tenker at en 4åring er voksen, og skal kunne håndteres, reises med, gå LC osv. Får litt fnatt når folk har 6-7-8-9åringer som er "unghest".
 2. Selger en turkis dressurshabrack i full og en brun sprang/allroundshabrack i full. Ingenting galt med fargen på dem, bare lyset som tuller litt. 400 pr stk.
 3. Jeg har Kent&masters low profile dressage Den er ikke like rett som en cobmodell, men det funker.
 4. Mona

  Utstyrstråden

  Kunne tenkt meg en syntetisk dressurgjord til regntiden, finnes det? Må ligne på lær...
 5. Mona

  Sal-snikksnakk

  Noen som har wow-sal? Noen som skal selge en wow-sal (sprang), og så skjønner jeg at de kun kommer i hele setestørrelser. Betyr det at en 17" har litt ekstra god plass, eller burde jeg hatt 18" siden jeg normalt sett ville hatt 17,5? Disse kunne man tilpasse mye?
 6. Mona

  Sele

  Disse blir ikke stive, men de er vanvittig vanskelige å holde rene. Dvs, hvis de blir våte og det fryser til og man ikke har plass å tørke dem i plussgrader blir de stive De bruker også lang tid på å tørke hvis man skulle finne på å vaske dem, eller kjøre i regn.
 7. Oh, hvilken frakk? Jeg finner aldri noe som er stort nok! Bruker stort sett 44 i ridejakker, men i Harrys Horse-jakken min har jeg 46
 8. Jeg skal ha brune ridestøvler, og vil helst ha mørkebrunt. Vil ikke ha stive skaft, men heller ikke noen som blir helt lefsete etter litt bruk. Har et par MH estelle i svart, og orker ikke ri inn et par stive skaft igjen, så vil ha en mellomting. Noen forslag?
 9. Toregardens Caiser
 10. Jeg har jo bare vallak, så jeg har ikke produsert noe selv, men jeg skal hente denne på nyåret
 11. Da blir det neppe et problem å klasse ned "hva som helst" så lenge egenvekten er lav nok...
 12. Hvordan fungerer det med tillatt totalvekt, si jeg vil ha 1400kg. Ser alle Gaupen hestehengere har egenvekt på 660kg, men ulik TT. Betyr det at det går an å kjøpe en gaupen med TT 2000kg og nedregistrere den til 1400kg? Vil ha mulighet til å lempe hesten på hengeren uten å måtte ta arbeidsbilen hvis jeg bare skal feks i ridehallen eller en kort kjøretur.
 13. Er utegang der jeg står på Vikeså, men vi tar dem ikke inn ved dårlig vær, er så godt overbygd og god plass under tak at det ikke er nødvendig. Er riktignok to bokser som kan brukes til fôring og ved sykdom. Har ridebane og 10min skritting til ridehall. Ellers er det vel en del bortover Jæren etter hvert med litt diverse fasiliteter
 14. Mona

  Hodelag

  Nesereima strammer jeg ikke, den har ingen reell funksjon hos meg. Har den bare fordi jeg synes det er fint Hakereima er egentlig samme greia, strammer den ikke veldig, bare nok til at den ikke henger og slenger. Den nedre nesereima bruker jeg aldri i ridning, men på kjørehodelaget er den på bare som en del av sikkerheten ifht at jeg absolutt ikke vil ha bittet dratt gjennom munnen i en krisesituasjon
 15. Hektor går også inn på alt, veldig praktisk. Man vet liksom aldri når man bare må, og jeg sitter ofte på med folk siden jeg ikke har egen henger enda, da må han kunne gå rett inn når jeg sier det
 16. Er det lov å ri uten i sprang?
 17. Mona

  Mc1

  Hvis du ikke ser noe konkret forskjell i programmet er det kun et årstall for å vise gyldighet... Altså kan det ha blitt revidert uten at det ble gjort endringer, så gjelder det da fra 2020, man skal ikke bruke de som er utgått.
 18. Selger unna to ting som bare blir hengende/stående. 1 Wintec sprangsal med cair, 17,5 i setet. Hel og fin. Jeg har vel 3 bomjern til den, husker ikke hvilke. 1800,- Mountain Horse Estelle dressurridestøvler i str 39/regular høyde/extra wide legg. Brukt dem 4 ganger, så er ikke gått inn. Kilehæler står i, men de kan man lett pelle ut. 3000,-
 19. Jeg tror bare jeg tar med Hektor her... Jeg solgte Asko fordi han var sirup og jeg ville ha en hest med mer gang, tempo og bla bla. Lovde treneren min dyrt og hellig at jeg skulle bruke god tid på å finne ny hest, og det var også intensjonen. Uka etter Asko hadde reist snakket jeg litt med ei som rei litt dressur for meg. Jeg visste de hadde en fjording, men hadde ikke sett den på et par år, så glemte litt at den eksisterte. Iallefall nevner hun at de skal selge den, fordi den er litt for hyper for mannen hennes. Vi ble enige om at jeg jo kunne prøve den, om ikke for noe annet enn at de kom med den i ridehallen og jeg ikke trengte gjøre annet enn å møte opp. Hesten gikk nå stort sett i den retningen jeg ønsket, og måtte jages opp i galopp. Tror ikke jeg fikk noe galopp på ene hånden når jeg tenker meg om. Han var heller ikke annet enn forspent noen ganger, Uansett, jeg red i 10 min og sa at hvis jeg fikk han for #sum# tok jeg han Ingen vetsjekk eller noe Viste seg å være et godt kjøp, og selv om vi gikk på en smell i høst har jeg lært så sykt mye av Hektor. Han ser ut som en fjording, arbeidsjern til tusen, men kan bevege seg som en sportsponni.
 20. Mona

  Sal-snikksnakk

  Vet at du får det du betaler for, og så er det sikkert lurt å unngå de som er steinharde i setet Trodde før at westernsaler var one size fits all, men det gjør de visst ikke
 21. Enig med de andre. Jeg betaler 250kr for 30 min for ene treneren min og 500kr for 40min for den andre, så finnes mange alternativer Man får alltid noe igjen for å trene for noen, og det er jo akkurat i ditt tilfelle man virkelig trenger det Den MÅ ikke trave og galoppere en hel time, du kan fint jobbe med lydighet i skritt osv og for å gi pustepauser. De færreste hester klarer å gå bånn gass en hel økt uten noen skrittepauser, i de pausene oppsummerer vi litt og prater om litt ting som kan jobbes med osv. Absolutt nyttig.
 22. Jeg hadde iallefall forventet å få ta med meg den mengden høy man betaler for, så kan man enten selge det videre eller bruke det på nye stallen.
 23. Nei, det vil jeg ikke tro er vanlig, men hva står det i kontrakten?
 24. Jeg setter tlf på ridebanen med tripod, og så holder jeg meg sånn at jeg vet jeg er i bildet. Bruker trådløst headsett med Bluetooth. Ikke noe forskjell på live undervisning kontra online for min del, annet enn at det av og til hadde vært greit å be treneren sitte litt på hesten Har gjort det mange ganger, og det går helt fint både på facetime og Skype. Skal faktisk ri for Cecilie i dag, og så for min faste trener på tirsdag, anbefales.
 25. De minner litt om active winter, men de er vel ikke i lær... Ja, stemmer, Richmond har vel snøring og når jeg tenker meg om.
×
×
 • Create New...