Jump to content

Mona

Administrator
 • Content Count

  5,626
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Mona last won the day on May 3

Mona had the most liked content!

Community Reputation

14,031

About Mona

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Gren
  Kjøring og dressur

Recent Profile Visitors

2,460 profile views
 1. Mona

  Mc1

  Hvis du ikke ser noe konkret forskjell i programmet er det kun et årstall for å vise gyldighet... Altså kan det ha blitt revidert uten at det ble gjort endringer, så gjelder det da fra 2020, man skal ikke bruke de som er utgått.
 2. Selger unna to ting som bare blir hengende/stående. 1 Wintec sprangsal med cair, 17,5 i setet. Hel og fin. Jeg har vel 3 bomjern til den, husker ikke hvilke. 1800,- Mountain Horse Estelle dressurridestøvler i str 39/regular høyde/extra wide legg. Brukt dem 4 ganger, så er ikke gått inn. Kilehæler står i, men de kan man lett pelle ut. 3000,-
 3. Jeg tror bare jeg tar med Hektor her... Jeg solgte Asko fordi han var sirup og jeg ville ha en hest med mer gang, tempo og bla bla. Lovde treneren min dyrt og hellig at jeg skulle bruke god tid på å finne ny hest, og det var også intensjonen. Uka etter Asko hadde reist snakket jeg litt med ei som rei litt dressur for meg. Jeg visste de hadde en fjording, men hadde ikke sett den på et par år, så glemte litt at den eksisterte. Iallefall nevner hun at de skal selge den, fordi den er litt for hyper for mannen hennes. Vi ble enige om at jeg jo kunne prøve den, om ikke for noe annet enn at de kom med den i ridehallen og jeg ikke trengte gjøre annet enn å møte opp. Hesten gikk nå stort sett i den retningen jeg ønsket, og måtte jages opp i galopp. Tror ikke jeg fikk noe galopp på ene hånden når jeg tenker meg om. Han var heller ikke annet enn forspent noen ganger, Uansett, jeg red i 10 min og sa at hvis jeg fikk han for #sum# tok jeg han Ingen vetsjekk eller noe Viste seg å være et godt kjøp, og selv om vi gikk på en smell i høst har jeg lært så sykt mye av Hektor. Han ser ut som en fjording, arbeidsjern til tusen, men kan bevege seg som en sportsponni.
 4. Mona

  Sal-snikksnakk

  Vet at du får det du betaler for, og så er det sikkert lurt å unngå de som er steinharde i setet Trodde før at westernsaler var one size fits all, men det gjør de visst ikke
 5. Enig med de andre. Jeg betaler 250kr for 30 min for ene treneren min og 500kr for 40min for den andre, så finnes mange alternativer Man får alltid noe igjen for å trene for noen, og det er jo akkurat i ditt tilfelle man virkelig trenger det Den MÅ ikke trave og galoppere en hel time, du kan fint jobbe med lydighet i skritt osv og for å gi pustepauser. De færreste hester klarer å gå bånn gass en hel økt uten noen skrittepauser, i de pausene oppsummerer vi litt og prater om litt ting som kan jobbes med osv. Absolutt nyttig.
 6. Jeg hadde iallefall forventet å få ta med meg den mengden høy man betaler for, så kan man enten selge det videre eller bruke det på nye stallen.
 7. Nei, det vil jeg ikke tro er vanlig, men hva står det i kontrakten?
 8. Jeg setter tlf på ridebanen med tripod, og så holder jeg meg sånn at jeg vet jeg er i bildet. Bruker trådløst headsett med Bluetooth. Ikke noe forskjell på live undervisning kontra online for min del, annet enn at det av og til hadde vært greit å be treneren sitte litt på hesten Har gjort det mange ganger, og det går helt fint både på facetime og Skype. Skal faktisk ri for Cecilie i dag, og så for min faste trener på tirsdag, anbefales.
 9. De minner litt om active winter, men de er vel ikke i lær... Ja, stemmer, Richmond har vel snøring og når jeg tenker meg om.
 10. Tipper Richmond high rider.
 11. Pisk fra piskmakaren Bestilte en helt enkel standard svart karbonpisk til dressurkjøring, så kom på rett over 1000kr inkl frakt og toll. Ikke ille!
 12. Mona

  Fjordhesten

  Vi skal til NM ja Må bare se om jeg får kvalifisert meg til det jeg skal starte
 13. Jeg betaler også normal pris i beitesesongen, da har jeg tilgang til ridebanen, stallen og det jeg ellers har tilgang til.
 14. Mona

  Noen gode råd?

  Min vallak er 8 år, og hvis jeg slakker opp på rammene blir han helt uspiselig. Han er verst når jeg ikke står på bakken, så må alltid være i forkant når jeg rir eller kjører, så han ikke får sjans til å kødde seg til. Brukte mye tid på bakken også på å få han til å flytte seg vekk fra meg, han var som en bulldoser, og hver gang han skvatt hoppet han inn i meg. Helt uakseptabelt, så jeg har trent mye på bakken med pisk og lagt på stemme for å kunne dra nytte av det i vogna og. Nå kan han stoppe, svinge og rygge på kommando når han står løs, og er generelt mye kjekkere å være rundt. Jeg har ikke noe god peiling på horsemanship og sånt, så hvis jeg greier det er det definitivt håp for andre
 15. Men da kan man risikere hest som IKKE vil rygge av hengeren, hatt det, og det vet et mareritt... Måtte lesse den ut menneskedøra foran.
×
×
 • Create New...