Jump to content

Mona

Administrator
 • Content Count

  5,753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

Mona last won the day on December 7 2020

Mona had the most liked content!

Community Reputation

14,115

About Mona

 • Rank
  Merr
 • Birthday 27/03/1986

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Gren
  Kjøring og dressur

Recent Profile Visitors

2,929 profile views
 1. Jeg trekker gampen min med passaten, gaupenhengeren veier 650kg pluss 420 kg hest. Det går ganske fint, men jeg må jo planlegge litt mer enn hvis jeg tar arbeidsbilen. Kan ikke sette meg i en situasjon der jeg feks må rygge opp en bakke Til den småkjøringen jeg driver med (30-40min et par ganger i mnd og 5min 4 ganger i mnd) går det veldig greit. Skal jeg lenger er det som regel til kjørestevner, da er hengeren lasta med ca 250kg vogn og høy, det går veldig fint. Man lærer å tilpasse seg til forholdene.
 2. Mona

  Bitt-tråden

  Tømmene/tøylene spretter ut av det hakket siden det ikke er noe som stopper. Synes det var et drittbitt Hesten min likte det heller ikke, at munndelen er i plast spiller ikke så stor rolle hvis den i utgangspunktet har feil fasong eller tykkelse feks.
 3. Jeg ser alltid ut som en sopp med hjelm, har bare slutter å bry meg
 4. Hvis dere bare er et par stykker, kan dere ikke slenge hestene på hengeren og kjøre til hovhelseteamet? Er vel bare maks en gang i mnd?
 5. Da skjønner jeg ikke helt hvorfor han byttet ut fjordingen, hvis denne blir ca lik
 6. Enig med resten, enkelte av dem er jo ikke mer enn 2er ponni, men selv de større kan ha et umulig stalleie med null plass til noe mer enn 16"... Har de veldig svai rygg må man jo bare være forsiktig og tenke kvalitet framfor kvantitet. Synes og noen av dem vokser ekstremt seint, har sett et par av dem som ikke legger seg ut skikkelig før de nærmer seg 8. Kanskje noe å gjøre med at mange av dem går på utegang med nesa i en rundball og blir trent fem ganger i året Neida, men av det jeg har sett av gypsy cob/tinker er det jo hummer og kanari der og, litt som med cob'er.
 7. Har hatt. Hun fikk lov å ri på tur og bane. Synes ikke det funka, så avslutta etter noen mnd. Jeg er litt sær, og lar heller hesten stå en dag enn å kave med fôrrytter. Spør heller noen jeg synes er dyktige om de kan trene han hvis jeg må bort over lengre tid, da mot at jeg betaler
 8. En venninne har behandlet sin med IRAP med godt resultat. Hørt om andre og som har hatt hell med den behandlingen. Disse har også vært via Niels.
 9. Mona

  Dressurprat

  Når min har holdt på å bryte, bytte fra kontra er det pga jeg ikke har vært sterk nok i kjernemuskulaturen og ikke greid å ri han til rett side med setet. Så tydelig forskjell når treneren min red ham.
 10. Jeg er litt enig med Julnil her. Det er faktisk ikke unormalt at hester begynner med truende atferd hvis den som håndterer dem er veldig forsiktige eller aldri setter dem på plass. Kanskje har hesten gradvis prøvd å dominere, og at eieren ikke har lagt merke til det før blokkbokstavene kom fram. Selvfølgelig kan det hende at hesten har dritvondt eller at noe er galt, men man skal ikke avfeie at den kan være bare dritfrekk og trenger to tette og fem badehetter og. Truende oppførsel er ikke greit samme hva som feiler hesten, og kan i de fleste tilfeller fint korrigeres uten at heste
 11. Er forskjell på hester, min var absolutt ingen skjør gamp som trengte å gå noen steg tilbake, han trengte å få kraftig beskjed om å oppføre seg Han kunne fly ut når jeg red og, så selv om han "bare" var 4 år kjente jeg at hvis denne skal bli brukbar kjørehest må skapet settes på rett plass heller før enn senere, for når han skjønte at han kunne stikke utnyttet han det. Har man en mer sensitiv hest må man vurdere andre metoder.
 12. Hadde en sånn en gang jeg og, slengte på et bitt med laange sjenkler og la meg bakover når han prøvde å stikke. Det skjedde ikke igjen.
 13. Når jeg fikk tilpasset sal hadde saltilpasser med bomtre til ulike modeller som ble lagt på ryggen til hesten. Da så hun med en gang hvilket tre som var riktig for min. Så kunne hun bare måle bomvidde og finne ut hvilken type puter han måtte ha. Det tok jo litt tid, men når man gjør det på denne måten blir det iallefall grundig. Har jo opplevd at folk klager over sal som ikke passer etter 2-3 mnd, men rir man mye i en sal som plutselig passer og hesten legger seg ut (som kan skje i løpet av noen mnd), så er dette noe jeg tenker man ikke kan laste tilpasser for. Å stoppe om en sal
 14. Mona

  Bitt-tråden

  Jeg bruker bitt fra Bombers, og hesten min trives veldig godt på sweet Iron.
 15. Mona

  Ridebukse-tråden

  Jeg likte heller ikke de uten hemper, veldig slaskete i leggene... Og jeg har breie legger.
×
×
 • Create New...