Jump to content

LitliBlesi

Medlem
 • Content Count

  5,081
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

LitliBlesi last won the day on June 15

LitliBlesi had the most liked content!

Community Reputation

11,707

About LitliBlesi

 • Rank
  Islandshestrytter

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

1,049 profile views
 1. Må handle graspellets over helga, syns de begge har blitt litt tynne i desember. Holder ikke med bare betfiber nå når vinteren kom. Tenkte å blande inn graspelletsen med betfiberet jeg(må gi betfiber for å sikre meg at den ene får i seg nok van, han drikker for lite), det gjør det kanskje mer fristende?
 2. Forholdsvis samme greia her, Glampi klarer seg, men Thjarkur trenger alltids litt mer
 3. Skal vurdere det, så at det stod ca.0,8 kg graspellets pr.100 kg på hest. Så kanskje jeg kan gi ca.0,5kg til hver hest for å erstatte 1kg høy da?
 4. Har funnet ut at jeg har omtrent nøyaktig nok fór til beitesesongen, altså virkelig på kiloet! Ville dere ha økt grovfórmengden nå(snakk om 1kg ekstra pr hest pgs. kaldere vær), og gamblet på at det er noen som har rundt 100kg høy til salgs til våren? Eller bare økt på med betfiber?
 5. Forkastelig. Jeg reagerte også på innlegget hvor hun skal lære samme føllet å stå bundet. Så de leier moren fram og tilbake for å provosere føllet, mens det er fastbundet i taugrime og elastisk tau.
 6. Hestene elsket vertfall høyet! Måtte brått starte på den første bunten idag.. Hadde blitt et hull på den ene, som jeg ikke hadde merka. Men så fant jeg det ut idag, da det hang en pose med vanndam inni den. Måtte jo skje! Men den har bare stått slik maks siden inatt, så jeg spretta den med engang og fikk bort de våte partiene. Så får vi håpe det går bra med resten
 7. Da treffer jeg ganske bra, tipper mine er rundt 350kg, islandshester. Takk for svar! kommer til å fóre med litt ekstra betfiber når det blir vinter også.
 8. Har pleid å fóre med 6kg pr hest pr dag på det høyet jeg kjøpte ifjor, uten analyse(så måtte bare prøve meg fram). årets høy har analyse. Ser det greit ut å prøve seg på samme fórmengde denne gangen også? Jeg skjønner ikke annet enn at det er tørt, H3 og lavt sukkerinnhold:
 9. Fant ikke på nettsiden jeg, kan de ha slutta med de?
 10. Hvor er det de selger slike led-lys fortøy? Så det ifjor en gang
 11. .. og ja, første gang jeg har kunnet ri att og fram på en rettstrekke uten at han har stukket, steila eller vært helt krakilsk stressa(har ikke prøvd siden mars i år, for da ble han så spent og stresset at jeg ga meg før han fikk fnatt av alt). Egentlig tror jeg noen har solgt Thjarkur, byttet han ut med en som ligner
 12. Her er det komt flere innlegg ja! Men det har skjedd flere gjennombrudd nå altså! Føler vi har skrittet myyyyye de siste ukene nå, vi har ridd versader/travers, kortet og samlet i skritt, ridd godt frami skritt, lydighet på sete. Han fikk ei lita uke fri etter å ha prøvd disse overnevte tingene et par økter. Og dag 1 etter fri, hadde veldig mye bare løsnet(!) Vi sliter riktignok litt med travtakt i tølten når tempoet blir sakte og han bærer seg bra, men det der er bare ei "fillekneik" å komme seg over. Deilig å ri avspent tølt uten krokodillemunn og sjiraffhals konstant! Så det fins håp, nå som han syns alt jeg krever av han er heeeelt ok. Herregud, kanskje vi er ferdig med den verste kneika nå Fra idag: Hesten ser til og med glad ut i tølten nå
 13. Hehe, sånn sett finnes det faktisk noen fine runder med nesten bare rette strekker på grus Helt forferdelig i overgangene ned fra tølt ja, vet at jeg mååå opprettholde energien for å ikke dette over i trav, men det er så blyyytungt for den hesten Ja, Elise skal komme å instruere på tur før stevnet, hehe
 14. Vi SUGER i overgang tølt-skritt, han bare velter over i trav Syns jeg ser Randi riste oppgitt på hodet, det var hun flink til å hjelpe oss med! Tar med meg tips, rir forøvrig aldri med klokker siden han kan bli travaktig, men får jo prøve det også! Kurs ja, skulle ønske det var så enkelt. Håpløst når det ikke er noen ridebane som kan ris til, dvs. det er én, men de vil ikke leie ut til andre.
×
×
 • Create New...