Jump to content

Azawakh

Medlem
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

238

About Azawakh

 • Rank
  Føll
 • Birthday 23/04/1983

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Telemark
 • Hesterase
  Islandshest

Recent Profile Visitors

437 profile views
 1. Noen som har forslag til øvelser, tips eller litteratur for hvordan å forbedre overgang fra galopp til trav og skritt? (Ev. andre øvelser/tips som er relevante. ) Når jeg tar ned fra galopp til trav, så føles det som at mr Ponni stuper ned på fremparten, og det blir en brå og hard, ubalansert overgang til traven. Selv om jeg fortsetter å ri frem, når jeg ber om trav, så "faller" han veldig ned. Sliter også med å få overgang fra galopp direkte til skritt. Dette "problemet" er jo selvfølgelig et resultat av at han ikke bærer seg godt, og vi jobber med dette ellers også, men er litt usikker på hvordan jeg skal ta tak i overgangene fra galopp på best mulig måte. Litt generell info: Hest og rytter er ikke på særlig høyt nivå i dressur, men kan basics og jobber med å forbedre oss. Liten islandshest, søker fint til tøylen, men veldig på fremparten. Fokus nå om dagen er å forsøke å samle han mer og få bakparten mer under/få han til å bære seg bedre, uten at han spenner seg. Hest trenger absolut mer balanse og styrke. Vi jobber med saken, men tips til øvelser, litteratur og andre ting hadde vært nyttig! (Kurs slenger vi oss selvsagt også på iblant, når jeg får tid.)
 2. Azawakh

  Eksemdekken

  Da får jeg nesten prøve en Snuggy Hoods! Har dere Snuggy Hoods Bug body eller har dere Snuggy Hoods Sweet Itch dekken + nakkedel? Tenker at Bug Bodyen blir litt billigere enn dekken + nakkedel, og ser ut til at eneste minuset er at den er litt mer tungvint å ta av og på, men det er vi jo vant til. Jarl vil jo også gjerne ha det på, så han hjelper til.
 3. Azawakh

  Eksemdekken

  Har noen erfaring med dette dekkenet? Snuggy Hoods Snuggy Bug Body https://www.horze.no/fluedekken/snuggy-hoods-snuggy-bug-body/310883.html?color=BE På tide å shoppe et par eksemdekken, antar at når snøen forsvinner så er vi igang med insektkrypene... Evt. noen som har noen eksemdekken de anbefaler? Vurderer Boett hver gang, men det er så dyrt, og de herjer en del, så jeg er redd for at det er en dårlig investering.
 4. Azawakh

  Sal-snikksnakk

  Har sendt deg PM, litt usikker på om det er ok å legge ut her. Personen nevnt at kan være treg tidligere, og det stemte jo. Jeg kan jo fint forstå at man blir syk, feilberegner hvor mye tid man har, osv osv, men da må man kommunisere det ut til kunden. Bare en liten beskjed med info om forsinkelse og om at man ikke har forsvunnet fra jordens overflate hjelper mye! Jaja, nå får jeg salen snart, så da håper jeg at håndtverket er bra! =D
 5. Azawakh

  Sal-snikksnakk

  Såpass, ja! Da er jeg enda litt mindre imponert... Endelig er den ferdig, men hun har klart å sende til FEIL adresse også, så tar litt tid før jeg får den. (Hva med å sende den til avsender-adresse..? Ser 1881 har feil adresse på meg, men det meste annet jeg søker på er jo riktig.) Får virkelig håpe det er gjort bra arbeid på den i hvert fall!
 6. Azawakh

  Sal-snikksnakk

  Hvor lang tid pleier omstopping og en liten reparasjon av en gjordstropp ta? 6 uker uten salen min, synes jeg er lenge.... Heldigvis har jeg snille folk på stallen som låner bort sal så lenge! Synes også salmaker også har vært veldig dårlig på å informere og kommunisere at ting tar tid, så med mindre håndtverket virkelig er fantastisk, så blir det ikke den personen neste gang, det er sikkert.
 7. Det er ingen krok, bare en butt og avrundet opphøyning. Skal virkelig godt gjøres å skade seg på den, og det er veldig langt fra en spore Det er nok mye større fare for at hesten skader seg på stein eller kvister enn den stigbøyleklumpen. (Stigøyler med gummistrikker har vel derimot ofte krok, men disse er veldig annerledes!) Edit for å legge til bilde av innsiden av bøylen
 8. Jeg har safestyle, veldig fornøyd. Godt balanserte og gode for foten. Eneste er at de er litt vanskeligere å få tak i igjen om man mister de(siden de ikke har noe på innsiden), men det er mye vanesak, og de har i tillegg kommet med en sånn gummidings som gjør at de blir litt lengre på innsiden.
 9. Så trist... Fornuftig valg, selv om det er vondt for oss mennesker. Stooor klem til deg
 10. Har den blitt genetisk testa om faren er den virkelige faren? Og som andre har spurt om, hva slags farge har foreldrene? Kan den være kjempemørk leverrød med flaxen, tro? Det beinet så veldig mørkt ut til å være rød, og så jo ikke ut som det var mye rødskjær i pelsen(?), men det finnes jo de som ser nesten sorte ut, også på beina, så er jo ikke umulig. Artig!
 11. Jeg blir stadig overrasket over at folk ikke har som standard at man leverer tilbake det man låner i samme eller bedre tilstand det var i når man lånte det..! Trodde det var vanlig folkeskikk, men tydeligvis ikke...
 12. Noe som også kanskje kan hjelpe litt også er å bøye på han når han er stillestående slik at du kan vise han hva du ønsker, hva som er mulig og at det kanskje blir en refleks å reagere med korrekt bøyning. Dette er definitivt enklest med kapsun, men går an å gjøre med andre virkemidler/på andre måter også: Be han søke ned (og frem) ved å ta i kapsunen og føre den litt frem og nedover. Om han ikke kan dette, så bruk god tid på å få god ettergift og at han følger kapsunen (eller presset fra grime/hodelag/hva du enn bruker) på en lett og villig måte. Steg for steg, begynn forsiktig. Noen hester synes dette er litt vanskelig og skummelt, men de fleste tar det veldig greit og kjapt. Når han følger kapsunen villig og lett ned, så begynn å be om litt bøyning til en av sidene. Bruk god tid her også, og ta det i små steg om nødvendig. Hesten skal fremdeles søke ned, og bøyningen skal gå mykt gjennom hele halsen og kroppen, se på hoften til den siden du forsøker å bøye han mot, om hofta kommer inn (lett parentesform på hesten ), så er et ganske sannsynlig at du har/nærmer deg en fin bøyning gjennom hele kroppen. Pass på å fokusere på letthet når du gjør slikt, det skal ikke være motstand i kapsunen (eller hva du enn bruker), hesten skal være trygg og lydig nok til å følge den på en lett og myk måte, ellers blir motstand og da er det det vanskelig å få en myk og jevn bøyning gjennom hele kroppen. Hesten skal heller ikke gå rundt eller flytte på beina i starten, bøyningen skal skje i kroppen. Du trenger ikke å brette hesten i skarp bøyning, om du vil stretche så er det nok likegreit å gjøre med en gulrot eller noe Lytt til hesten, noen hester synes dette er vanskelig av diverse grunner, så at de trenger litt tid før de får det til. Dårlig forklaring, men
 13. Hm, min blir slik "fregnete" av tunfluer og lignende insekter, så jeg må ha på insektsmaske når det er ille for at han ikke skal få mer "utslett", men om det ikke blir bedre/har blitt verre med insektsmaske så er det litt rart.. Hmm. (Veldig nyttig innlegg )
 14. Har sett en hest her nå, som tidligere har hatt normal pels, plutselig har fått sånn rar pels med sånne "skiftende retninger" på pelsen. Merkelig, lurer på hvorfor det skjer..! Må da være en grunn?
 15. Fantastisk farge ihvertfall! (Veldig konstruktivt innlegg )
×
×
 • Create New...