Jump to content

CruVal

Medlem
 • Content Count

  4,283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

CruVal last won the day on January 20

CruVal had the most liked content!

Community Reputation

9,488

About CruVal

 • Rank
  Innridd
 • Birthday June 6

Contact Methods

 • Website URL
  http://christineurud.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  u
 • Hesterase
  Varmblods
 • Gren
  Kos, tur og dressur.

Recent Profile Visitors

1,683 profile views
 1. Har gode erfaringer med begge, men CC flest
 2. Har du noen å ri sammen med? Tror det vil hjelpe i starten. Det er gjerne noe helt annet når man tusler på leieturer, evt tømmekjøringsturen, enn når man sitter oppå. Da må hesten lede an, og den har ikke oss som støttehjul på bakken. Siden de er fluktdyr, er jo det ofte løsningen om de føler seg utrygg. Ville i alle fall testet det ut med en trygg turvenn eller to, før det får utartet seg. Da kan dere øve på å være foran, bak eller i midten, og selvtilliten kan gradvis øke. Ser det med min nåværende hest - den kan godt være utrygg på det jeg oppfatter som vante plasser, om det er lenge siden vi har vært der. Også skinner det sånn gjennom at jeg i perioder jobber mest med ridning og mosjonering, og at vi glemmer bonde og jobbe med at hun skal være trygg med meg som leder i alle situasjoner, både fra bakken og fra ryggen. Jeg har liksom gjort det med mine andre hester, men innimellom bare forventer jeg at den jobben jeg har gjort med de andre, skal funke på nåværende - også må jeg ta meg litt i nakkeskinnet og huske på at det er et annet individ. Ja, sånn kort fortalt uten at jeg vet noe mer om situasjonen, så tenker jeg det er det jeg ville gjort.
 3. CruVal

  Dekken og belegg???

  Bruker sånne belegg med plast utenpå hvis jeg rir i marka, eller evt andre (vær/føreavhengig), samt stort sett alltid kopper på foran på på tur. (Unngå tråkke sko) Trening/timer varierer litt om jeg har på, kommer an på hva vi skal. Da er det i såfall snakk om treningsbelegg, bruker sjelden bandasjer. Har alltid kopper på foran, noen ganger bak. Bruker bandasjer på bak om natta hvis hesten må stå mer enn en natt inne, fordi den fyller i bakbeina av å stå på boks nå. Står på utegang til vanlig. Har jeg reflekser på, bruker jeg heller refleksgamasjer og refleks kopper på. Nesten alltid refleksdekken. Dekken brukes stort sett hele sesongen utenom sommer. Har litt pels, men ikke av den gode isolerende typen. Aldri lag på lag, men heller med glatt innside med god passform. Sjeldent/aldri uforet dekken. Tidligere, på andre hester, har jeg stort sett ikke brukt noe belegg/bandasjer. Kommer veldig an på bruk/hest/pelssetting på bein, osv.
 4. Hva behandler du med da? IVomec comp høst og hva vår?
 5. har du link til det? Er det det samme som er i bjerkes lenke over?
 6. Er dette up to date? Sist jeg så noe om Bjerke så var det at de hang etter med siste forskning. Klarer ikke se når dette er postet http://www.bjerkedyrehospital.no/Tips-og-rad/Ormekur-og-vaksine/
 7. Jeg prøvde Google litt for å sette meg inn i retningslinjene for ormekur igjen, siden det anbefales forskjellig basert på resistens og smitte og på eggtelling osv. Resultatene var stort sett generelt om hva ormene er, lite ifht rutiner på når. Kom også over en eldre tråd her inne, men tipper den er «gammel» å regne nå. Hva gis mot hva nå, og når? Og hvordan er det med sommer/vintergjerder ifht smitte? Hvordan gjør dere det på deres stall/utegang?
 8. Jeg tror at bare å strekke tråden på skrås eller vinkelrett ut fra skjulet kan hjelpe. Når vi nettopp fikk my hest i flokken, så måtte vi gjøre litt midlertidige endringer for å gjøre området litt mer «smooth». (Sånne ting man ikke tenker over når man har en velfungerende flokk) okei, her er litt mer på bildet enn hva jeg skulle vise. Det røde er gjerdet. Skjulet er det lilla under tak. Har to åpninger, grønn. Det blå er avrundinger jeg måtte gjøre for å unngå at ny hest ble stengt i et hjørne. Ganske trangt mellom øvre og nedre del, men stort nok til at de kan gå forbi også ‘velge side’ og gå hit eller dit. Vårt leskjul er i stadig endring etter behov, og vi har saga hull i vegger og flytta åpninger hit og dit og overalt etter behov Satser på at det løser seg for deg også
 9. Og også gjerdet inn den steinen so ses til høyre i bildet, trass gjørme osv
 10. Ja, enig, med gjerde både til høyre og venstre for skjulet, så trur jeg det også blir en squeeze for den hesten lavere i rang. Vi prøver unngå vinkler og trange passasjer. Kan du evt prøve flytte gjerdet til venstre i bildet, vinkelrett mot den bygningen som ses til venstre?
 11. CruVal

  Sal-snikksnakk

  Og jeg har en Kent og masters lds og kunne egentlig kanskje hatt normal/høy manke
 12. Tipper det er denne? https://www.hooks.no/rytter/dameklaer/ridejakker/parkas-cranburry-jh-collection
 13. Jeg bruker equilab for trening ol, og noterer også ned i kalenderdelen når hest er skodd osv
 14. Har kjøpt litt kjedelige ting. En gjerdeport. En gjerdeport. En gjerdeport. et hodelag En gjerdeport. en jakke 12 selvheftbandasjer. Sårkompress. Sånn i tillegg til de ca 10l med saltvann jeg kjøpte før jul, manuka honning, samt flere kompress som er brukt opp. Ja også kom den sjabraken jeg bestilte i høst en gang.
×
×
 • Create New...