Jump to content

Torhild

Medlem
 • Posts

  1,133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Torhild

 1. Torhild

  Ny hest

  Ingen av oss kjenner deg, så det er vel vanskelig for oss å svare på....
 2. Jeg lager bare en hale og tvinner denne med en strikk og dytter det oppi et hårnett https://www.petster.no/ryttere/stevne/stevneutstyr-tilbehor/catago-harnett-med-frill-svart?gclid=EAIaIQobChMIzY7Y0LLD8wIVggWiAx2-3Q2HEAQYAyABEgKEJfD_BwE
 3. På felleskjøpet får du kjøpt ferdige pakker som du kan sende inn analyse av høyet ditt. Du fyller da opp posen som følger med med grovfôr, og sender dette inn i den ferdig utfylte konvolutten. Da får du tilsendt på mail hva høyet/rundballen inneholder, hvor mye sukker, proteiner, næringsstoffer, hvilken H-kvalitet det er osv.
 4. Som med oss mennesker, så kommer det ikke an på hvor mye vi spiser, men HVA vi spiser! La oss si at hesten din spiser høy som er slått og laget til kyr, så kan det være som at du spiser potetgull og godteri til alle måltider! Til kyr ønsker man et tidlig slått gress med mye sukker og næring, fordi de trenger ekstra for å produsere melk i stort kvanta. Samme med kraftforet deres. En "vanlig" hest, eller i ditt tilfelle en tykk hest, trenger mat med lite sukker og proteiner, helst slått litt sent på sommeren slik at det blir mindre næring i det. Samme med kraftfôr, ofte er det nok å bare gi den vitamintilskudd. Om du ikke har analyse på fôret, så bør du veie det, og heller gi flere små måltider pr dag, istedenfor å la den gå på fri tilgang.
 5. Torhild

  Stor hackamore

  Hvor får jeg tak i stor hackamore???? Jeg har kjøpt 3 stykker nå, men alle blir for små over nesen, så kinnreimene blir liggende over kinnbeina. Ønsker små sjenkler. Og uten å koste en formue!
 6. Er det noen som har plukket kamilleblomster og tørket disse? Hvor lenge skal de tørke?? Må de deretter knuses før man serverer de til hestene? Og tilslutt hvor lenge skal de trekke i vann før hesten spiser de?
 7. Så lenge hesten har gått på beite med bakker er det jo bare å begynne ut å skritte på tur. Ville skrittet lange turer i flere uker før hun sakte begynte å introdusere trav. Har du tilgang til ridebane slik at du kan longere? Vitamintilskudd er vitamintilskudd. Det viktigste er ikke hvilket merke hun får, men at hun får! Selv bytter jeg litt på, alt etter hvilket som er på tilbud osv
 8. Her er det ikke de store sprellene fra oss. Jeg havnet på sykehus, og fikk 2 mnd med hesteforbud etterpå. Da var Saff på sommerskole og ble kjørt med maratonvogn. Han var også ute og debuterte i maratonkjøring. Så var hesteforbudet mitt over, og vi er så smått i gang igjen. Men jeg kjenner jeg er ikke helt på plass, så det går ikke så fort framover med ridningen
 9. På grov grus vil nok hesten bli sårbeint, så jeg ville kjøpt brukte boots fram til smeden kommer.
 10. Var ikke så interessert i å showe hun heller, dommeren kommenterte når hun delte ut sløyfa at hadde gemytt og håndterbarhet vært en egen karakter hadde vi skåret høyest Hun bare daffet rundt hun, og fikk dermed ikke vist gangartene så mye som jeg ønsket, og karakterene ble deretter Kritikken var "Mektig og harmonisk unghoppe av ganske god type. Velformet og velansatt hans. Godt markert manke. Steil skulder. Sterk overlinje og velformet kryss. " 7 i helhet. Må si jeg var litt skuffet egentlig
 11. Hvordan er 2 åringene deres nå? Shannara er blitt stor jente Verdens enkleste å ha med på tur, både som håndhest og løs.
 12. Du skriver ingenting om alder, om du bor hjemme og får dekket bolig og mat osv. Si at hesten kommer på 5000,- i mnd da, med stallplass, mat, flis og sko. Eventuelle treninger og veterinærutgifter kommer i tillegg. Hvilke andre utgifter har du? Du har da litt over 4000,- igjen i mnd, klarer du deg med det mtp transport, mobil, klær, fastfood, sosiale ting osv? Det blir en tusenlapp i uka da til å leve for.
 13. Mine rundballer fra 1 slåtten (som forøvrig er til salgs) ble h3 og h4. 90 og 84,6 på tørrstoff, 121 og 80 på sukker og 72 og 92 på protein. Småballene tok jeg ikke analyse på, men er nok ca likt, kanskje noe mindre på sukker, da dette ble slått først på morgenen.
 14. Ikke tenk så mye. Putt hesten på, og kjør er mitt motto, de roer seg etter hvert. Skulle skille fra mor og barn for noen år siden, og åringen skulle da ut på 6 timers kjøring alene. Det ble en del hopp og bevegelse der bak første halvtimen, men så roet hun seg fort.
 15. Jeg kjøpte hest i DK, forsikret den i Agria. Ingen problem å få den forsikret før den var hentet og betalt/momset. Den skulle bedekkes før den ble hentet hjem.
 16. Jeg liker også best med strikk
 17. Torhild

  Sal-snikksnakk

  Og optimum har jeg til han andre. Elsker den salen
 18. Torhild

  Sal-snikksnakk

  Jeg har også KN til min, og ja den er videt ut av salmaker, ingen problem. Vedkommende mente sikkert at man ikke kan skifte bomjern selv.
 19. Men nå mange år etter, går alle mine med 11,5 , også den som da brukte 12,5
 20. Tror det er et spill/app etc, for de som er litt yngre enn oss
 21. Aldri uhell eller skade. Og om den tråkket på tauen, så stoppet den jo bare, tok et steg til sides, og gikk videre.
 22. Vi hadde en slik på stallen tidligere, den gikk med grime og med et tau på et par meter hengende etter seg ute.
 23. Torhild

  Passer denne??

  Westernsaler er ikke mitt felt. Ligger greit uten å vippe. Burde kanskje vært videre, men da hadde den kanskje vippet opp bak? Skulder og ribbein innafor? Salen er ikke strammet som dere ser.
 24. Nope, ser ingen problemer verken med høyde eller vekt.
 25. Da har vi begynt på sprangtrening også. Lille gutten er superflink og så positiv til alt. I dag hoppet vi 80 bane med tre kombinasjon til og med (bildet er ikke fra i dag)
×
×
 • Create New...