Jump to content

MegOghesten

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MegOghesten

 1. Ja, jeg bruker ikke noe dekken når jeg rir når det er sol og litt varmt, men den er litt eldre og blir litt fort kald
 2. Heisann! jeg rir en hest som er dekkenklipt og bruker flis lendedekken når det er litt kaldt (sol og kaldt, kald vind, overskyet og hvertfall under 10 grader, kanskje rundt 5 og under osv). spørsmålet mitt er om dere har tips eller erfaringer på lendedekken eller ridedekken man kan bruke når det regner? Det deilige flis lendedekkenet er vell ikke akkurat varmt når det regner og er 5-3 grader?
 3. Kanskje det også.. jeg er ikke noe god på saler
 4. Tusen takk! Når jeg ser på video av det så har jeg hælen langt ned, så kanskje det er pga det Men da skal jeg øve masse på det, takk!
 5. MegOghesten

  Sits

  Jeg trenger tips!! I en riktig sits skal man ha denne loddrette sitsen for helene er på en loddrett linje fra skuldrene, men på spesielt den ene hesten jeg rir så går beina mine så utrolig langt frem og jeg aner ikke hvorfor! hva kan være grunnen til at beina går så langt frem?
 6. Hei igjen! hvor varm burde det være i lufta (vet ikke hvor varmt det er i vannet) før man vasser litt? Går ikke lenger ut enn under knerna på hesten altså. Er bare sol på himmelen, 8-10 grader og lite vind for kaldt for å vasse litt?
 7. Heisann! Snart er det sommer og jeg som nok flere ser frem til varme sommer dager og turer til strendene for å vasse og bade med hesten. Ang. det lurer jeg på om det er en «grense» for hvor ofte man kan bade med hesten sin i saltvann? Kan det ødelegge pelsen, huden eller noe på hesten å bli tatt med ut i saltvann for ofte? Kan man bade (få vann opp på midten av magen til hesten) 1 gang hver uke, eller kan man så ofte man vil? Eller burde den være i vannet sjeldnere? Vet man ikke skal vaske hesten med såpe osv for ofte, så lurer på om det er en grense for hvor ofte den bare kan være i
 8. Hvor lang tid tror du jeg burde trene opp før jeg kan ri den på banen med 30 min i både trav og galopp? Og evt når den kan hoppes smått med? Noen mnd eller et halvt år? Jeg skal bare ha den 1-2 dager i uka og ellers blir den jo ikke brukt så mye utenom rolig tur
 9. Tusen takk! Har du noen forslag til hvilke øvelser jeg burde starte å gjøre med den?
 10. Heisann! Fått meg en 25 år gammel heit forhest som oppfører seg som en under 10 år som jeg skal trene opp igjen, rolig og forsiktig. Får lov å bruke den til litt små hinder og vanlige økter på banen etter jeg har trent den opp. Hva anbefaler dere meg å gjøre for å trene den sikrest mulig opp til å tåle å bli ridd «normalt»? Gått rolige turer det siste året, men brukt mye til sprang tidligere. tenker den har lite muskler også. Hva burde jeg starte med under opptreningen og hvor lenge burde jeg gjøre hver øvelse?
×
×
 • Create New...