Jump to content

Timmyjenta

Medlem
 • Content Count

  1,933
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Timmyjenta last won the day on April 29

Timmyjenta had the most liked content!

Community Reputation

4,045

About Timmyjenta

 • Rank
  Innridd
 • Birthday 07/05/1982

Profile Information

 • Kjønn
  f
 • Fra
  Hafslo, Sogns perle
 • Hesterase
  Kaldblodstraver
 • Gren
  Trav

Recent Profile Visitors

875 profile views
 1. Jeg har vært på andre siden, hadde hesten min satt ut på helfôr. Planen var at de skulle ha hesten gjennom vinteren og så skulle vi se det an da om helfôravtalen skulle forlenges. De likte hesten svært godt, ja faktisk så godt at de ville kjøpe. Ringte meg og spurte, jeg sa nei da det var en hest med stor H for meg og som jeg hadde hatt i 10 år, så nei den var ikke til salgs. De reagerte med sinne og jeg måtte hente hesten to timer unna i full fart, de ville ikke ha den når de ikke fikk kjøpe. Ikke vondt ment fra min side, men salg var aldri aktuelt for meg. Så et sånt apørsmål kan fort komme brått på en, det gjorde det iallfall for meg.
 2. Ene treåringen hans fikk jo andre i kriteriet forrige helg, så han har jo gode unghester, men virker nesten som at den tidlige treningen merkes på hestene etterhvert som de vokser til- forståelig nok. Likte uttalelsen hans da de hadde spurt de forskjellige i løpet på forhånd om tips til hvem folk skulle vurdere å spille på. Han hadde kun sin hest fordi han mente den var nok. Bra han har tro på hestene iallfall Han har jo seks hester på treningslisten sin, deriblant to åringer og en toåring, sistnevnte har startet løp i år. Men har vel ikke lov å trene de yngste før neste år.
 3. Nå har ikke jeg hest lengre, men trente annenhver dag(travhest) og så fri resten, gjerne en skrittetur/leietur innimelom
 4. Vi har jo drevet med trav og hatt en del unghester. Riktignok har vi ikke overtatt dem før de har vært en seks-syv måneder men vi har latt de være hest i noen måneder før vi begynner tilvenning av sele og hodelag, venne de til å stå bundet, løfte bein, bli børstet og ellers dagligdagse ting. Så har vi sendt på beite og så når høsten kommer har vi begynt med sele og hodelag igjen før vogn kommer på. Vi har ikke vært av de som har det travlest med å få hestene i gang som traver, så fire måneder syns jeg høres veeeldig tidlig og lite bra ut.. Eneste grunn til at vi har vogn på tidlig og får hestene innkjørt til de er to år er fordi da er de mer håndterbar størrelse på om noe skulle skje. Har vært med å kjøre inn en voksen hest og det var ikke noe lett oppgave kontra en unghest. Er ikke inne på den gruppen det snakkes om, hvorfor driver hun med så unge føll egentlig?
 5. Vi har kun 95 rundballer i år mot 178 i fjor. Telefonen har nesten ikke stått stille, "alle" vil ha. Men alt er solgt til en fast kunde. Alt av dyr ser nesten ut til å gå ute enda også, så tydelig at folk vil spare vinterfôret lengst mulig- forståelig nok. Vi kunne laget til tørrhøy også, men vedkommende som fikk tilbud var ikke interessert så da ble det ikke noe av. Pratet med en som jobber på slakteri, det merkes veldig godt visst at folk slakter ned buskapen sin.
 6. Vi pleide å være tre de første gangene siden det har vært snakk om åringer, en på hver side av hestens hode og en bak med tømmene. Så etter noen ganger gikk vi over til to når hesten begynte å skjønne hva det gikk i. Ellers har det vært å lære de å stoppe, stå i ro, svinge til både høyre og venstre og frem.
 7. Onkelen min fikk et nydelig hingsteføll etter D otterud T eddy i mai, og hoppen er drektig med lekre I ngbest. Min kjære B esta har vært hos F akse i år, men vet ikkeo m hun er drektig enda.
 8. Har omskolert travere og det er mye jobb syns jeg! Både varm og kald har jeg jobbet med, syns de varme har vært vanskeligst og trengt mest tid. Nå har ikke jeg omskolert i den forstand at de gikk avanserte dressurprogram og hoppet himmelhøyt, men at det gikk an å ri dem skikkelig uten at de stresset og raste avgårde i vill fart. I løpet av de 20 årene jeg drev med hest er det vel kun en jeg ga opp å ri inn. Men skulle jeg ha en hest å satse med så hadde jeg nok valgt en hest som var ridehest av rase og med et bedre utgangspunkt enn en traver hvor man gjerne må begynne helt på bunn, det jeg syns var vanskeligst ofte var faktisk å lære de galoppsjenkel, og ikke minst det å galoppere i en rolig fart. Selv om jeg må si meg enig med LisaFi, viser traverne at de fungerer så er de supre å holde på med! Har inntrykk av at mange jenter velger travere, ikke bare fordi de får de billig, men at det er nesten litt sånn "Se så flink jeg er som omskolerer traver!" Fikk faktisk spørsmål om jeg kunne hjelpe og omskolere en traver her forleden, takket pent nei.
 9. Timmyjenta

  Navn :D

  Den er vel registrert med navn i DNT, og har chip som kan sjekkes?
 10. Hadde en hest som hvis vognen ble tatt inn på stallen nektet å komme når jeg skulle hente henne både inne på boks og ute, ellers aldri noe problem. Hun ble også mye mer "merrete" og sur på denne tiden. Treningsturer både foran vogn og under sal var med livet som innsats nesten, hun var mer oppi luften enn nede på bakken.. Utstyr passet og hesten hadde ikke vondt noe sted etter grundig sjekk. Hun virket rett og slett drittlei all trening og styr. Jeg løste det med å legge vekk både sal og sele en god stund, og så gikk vi på leieturer nye steder og ga blaffen i alt annet. Humør og alt kom seg, og hesten var som en helt annen! Lykke til, håper det ordner seg!
 11. Dere husker Lilja? Den borkete som "aldri" kom noe nærme start?? Nå har hun endelig blitt løpsklar og skal gå sitt første løp i Drammen den 19/6! Er veldig spent! Dessverre får jeg ikke vært med, den er seig!
 12. Vi ønsker oss også ny traktor, har en trofast gammel grønn sliter nå. Men åh, den er jammen god å ha! Har en vei til huset på 800 meter, glad jeg slipper måke den for hånd! Blir en større og nyere grønn en utpå året. Går med planer om å sette opp fjøs og da er det godt å ha traktor!
 13. Timmyjenta

  Døl

  Tusen takk! Hadde vært moro å sett!
 14. Timmyjenta

  Døl

  Gjør du?? Så moro!! Har hørt sinnsykt mye om hestene hans(bestefar til sønn til samboeren min) og når han prater om dem så er det med stjerner i øynene(siden første gang jeg møtte J ens så har vi pratet masse hest- kjekt!.) Du har ikke tilfeldigvis noe bilder?
 15. Timmyjenta

  Døl

  Er det noen her som tilfeldigvis kjenner til dølehester med T angen som oppdretternavn? Kommer fra K vam i Gudbrandsdalen.
×
×
 • Create New...