Jump to content

Renate og Calipsa

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18

About Renate og Calipsa

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Jonen
 • Hesterase
  Freiberger?
 • Gren
  Western

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor ofte rir/trener dere hesgene deres nå? Hoppen min på 4 år har til nå hatt to dager helt fri. Resten av dagene fordeles mellom å ri på tur, ri på bane og longering osv. Nå er hun i vinter paddok som ikke gir rom for like mye bevegelse som ute området om sommeren. Litt usikker på om hun skal fortsette å ha fri to dager eller om jeg skal aktivisere henne de dagene også.
 2. Min 4 åring er innkjørt og kan det grunnleggende innen ridning, håndtering lastes på henger. Hun kan ris på tur alene og med andre hester.
 3. Noen som har tips til en myggspray man kan lage selv eventuelt en de er veldig fornøyd med fra Horze eller felleskjøpet? Har prøvd diverse fra hestebutikken her i Sveits. Selv om snuppa mi går med fluedekken om natten så blir hun spist opp i overgangen fra fluedekkenet til fluemasken
 4. Takk for tipset. Får se hva frøkna syns om å bli barbert i morgen
 5. Takk for svar. Da blir det en tur i butkken i morgen
 6. Hoppen min har et gnagsår under gjorden. Jeg kjøpte henne for tre uker siden og dette gnagsåret hadde hun fra før av. På grunn av gnagsåret har jeg ikke villet bruke salen mer en jeg må. Altså to ganger når jeg har prøvd/tilpasset salen. Det tar jo evigheter før gnagsåret blir borte. Det har knapt forandret seg på tre uker. Alle fluene hjelper ikke akurat Er det noe jeg kan bruke som er skånsom mot gnagsåret dersom jeg bruker salen?
 7. Første hesten min kjøpte faren min til meg når jeg var ca 11 år. Han kjøpte en hest som jeg egentlig ikke ønsket meg. En arabet hoppe på 4-5 år som ikke var innridd, ikke hatt sko på eller vært på noe særlig leieturer. Det var virkelig ikke en hest for en 11 år gamel jente med en far som ikke kunne mye om hest. Jeg red henne inn selv med litt hjelp fra noen jenter i stallen som ikke var stort eldre enn meg. Jeg husker at jeg i en lang periode falt av hver j@#$la gang og at jeg tryglet faren min om å heller få ri på stallens shettis. Den kastet også av rytterne sine, men det var i det minste ko
 8. Jeg kjøpt meg en 4 år gamel hoppe for snart tre uker siden. Jeg har hatt hester før, men aldri en så ung. Tidligere har jeg bare drevet å ri på tur, men med min mye hest ønsker jeg å friske opp rideferdighetene. I de ukene jeg har hatt henne så har vi vært på tur 2 ganger og en gang på bane. Mye av tiden har blitt brukt på å skape tillit og bli kjent med hverandre. I form av å bruke 7 games, longering og leie på tur. Med en eller to dager fri i mellom alt etter som hvor krevende treningen dagen før var. Mye av det vi trener på nå har jeg lest meg opp om og brukt mye filmer fra youtube.
 9. I rasebeskrivelsen så står det 142-152, men nå har jeg tråla salgsider både her i Sveits og Tyskland og de hestene har ligget mellom 153-160. Hoppen min er 154 cm. Hun er like fin på innsiden som på utsiden. Virkelig en hesterase jeg tror kunne fungert godt i det Norske landskapet
 10. Jeg har måttet gå til det skrittet å kjøpe fluedekken til hesten min. Jeg har aldri brukt noe sånt på tidligere hester, men her vi bor er det helt ekstremt mye fluer og annen jævelskap med vinger på jakt etter blod. De sitter i store svarte klaser som du må børste bort, så i dag kjøpte jeg dekken med hals. Så til spørsmålet mitt. Her vi bor vil det i løpet av juli/august komme opp mot 40 grader. Hvordan er disse dekkene å bruke da? Vil det bli plagsomt varmt med det på? Hun har en del trær som gir skygge der hun står nå.
 11. Kjøpte fluedekken og enda en spray i kampen mot jævelskapen med vinger
 12. Freibergeren er en svær allsidig rase. De er også kjente for å knytte svært sterke bånd til rytterne sine. Jeg har bare hatt hoppen min i litt over to uker og hun har alt knyttet seg til meg. Hun er fantastisk snill med mine to små barn. Jeg kjøpte henne med tanke på tur ridning og litt dressur. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Freiberger Her står det kort fortalt om freibergeren
 13. Er det noen som har eller vet om det er noen Freibergere i Norge? Det er ca 10 stk i Sverige, men i Norge har jeg ikke funnet noen. Selv har jeg en 4 år gammel Freiberger hoppe. Jeg bor i Sveits nå, men skal hjem til Norge om 2 år og lurer på om hun da blir one of a kind.
×
×
 • Create New...