Jump to content

Hestejentemamma

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

About Hestejentemamma

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase
  Welsh cob
 • Gren
  Hobby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gammel tråd, men noen som kan anbefale en godt skolert og dyktig behandler som tar oppdrag i Oslo - gamle Østfold (nå Viken). Gjerne med veterinær i bunnen
 2. John Anders og lærlingen har fikset høvene. Trengte ikke sko og kan brukes som vanlig, så fremt han ikke er halt eller viser tegn til å være sårbeint. Legger ved samlebilde av høvene foran og et hver av bak. (Var ikke så godt rengjort)
 3. Har hørt mye bra om John Anders Johnsrud, og der vi står nå er vi innenfor hans område, så han skal se på høvene denne uken. (Dessverre skal vi flytte utenfor John Anders sitt område på sensommeren.) Stemmer det at han er både hovslager og barfottrimmer? I så fall perfekt for oss. Er ikke slik at vi på død og liv skal ha barfothest, vi vil det beste for hesten. Jeg vet de lerde strides om hva som er best, men tanken min er at hvis han fungerer som barfothest så er det supert. hvis ikke får han sko. Har tenkt å skaffe boots i så fall, har erfaring med boots fra tidligere heste vi har ridd (men ikke eid). Men først skal jeg la John Anders ta en titt og legge en plan for hvordan vi skal få hovformen tilbake til slik den skal være. Noen som har erfaring med produktet "Hoof first" fra Horse First? Har longert hesten, og han er ikke halt.
 4. Takker for at dere rar dere tid til å lese og komme med tilbakemeldinger. Noen som vet om en dyktig barfottrimmer som holder til på Østlandet?
 5. Helt ny hesteeier og føler meg grønn. Hesten vi kjøpte har tidligere kun gått med sko på forbena. Da vi kjøpte han skulle han ha fått nye sko for en stund siden, vi fikk tak i hovslager som tok av skoene og filet over. Skal prøve oss med barfothest, hovslageren kom med tips og råd. Høvene har vært preget av at han har gått for lenge med skoene, og hovveggen veldig sårbar i sømmene. På tur i dag fliset høvene seg opp VELDIG. Store biter hadde falt av. Har snakket med hovslageren og bestilt han, men han er ikke ledig før til uken. Han skal file over, ikke så mye mer han får gjort. Hva kan jeg gjøre i mellomtiden? Kan vi ri han? Han er ikke halt. Har ingen erfaring med kopper, men i etterpåklokskapens navn... burde han hatt det? Legger ved bilder
 6. Takk for tilbakemelding og tips
 7. Når man kjøper hest blir læringskurven bratt. området hesten skal dele med en annen trenger mer sand. Og vi er usikker på hva som lønner seg å bruke. D skal stå 2 hester her, en islending med sko som er godt oppi årene og en welsh cob som er 10 år. Islendingen står med sko, welsh’n skal testes barfot. Islendingen har gått der lenge og er vant til dagens underlag. Welsh’n har gått stått på utegang siden mars i skogaktig område med en del gjørme. Den har gått med sko på forbena frem til nå. Disse er tatt av. Islendingen brukes i all hovedsak på tur i skogen, på små stier og noe grusveier. Welsh’n blir nok brukte 50/50 bane/tur på stier/grusveier. Banen er utebane med fin grus. Har skjønt man velger fraksjon på grusen... Se vedlegg. Hva bruker dere og hvilken erfaring har dere?
 8. Håper noen kan hjelpe. Har kjøpt oss hest for første gang og må kjøpe sal da forrige eier skal bruke salen på annen hest. Fått beskjed om at vi skal se etter sete på 17 evt 17,5 og bom på 32. Forrige eier har mye og lang erfaring med hest, og har konkurrert mye på ganske mye, og har aldri hatt noe annet enn stubben. Men har forklart at disse er harde sammenlignet med mange andre saler. Siden vi gikk ganske langt over budsjett på hest, må jeg i begynnelse nøye meg med en sal som er litt billigere/brukt. Er det noen som har erfaring med stübben edelweiss sprangsal eller prestige golden star? Finner lite om de på nettet, så tipper det er utgåtte modeller?
×
×
 • Create New...