Jump to content

Mircea

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22

About Mircea

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Fra
  Trivelige Trøndelag
 • Hesterase
  Fjording
 • Gren
  Dressur

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Er det noen som har erfaring med hvordan Horze Grand Prix ridebukse er i størrelsen? Jeg har thermoversjonen av Grand Prix-buksa, og den er fryktelig stor i størrelsen. Så jeg lurer på om den vanlige buksen også er så stor, eller om jeg burde gå for min normale størrelse? Med thermoversjonen måtte jeg sende tilbake og bytte til en størrelse mindre, og etter å ha ridd med den jeg fikk i bytte en gang fant jeg ut at jeg kunne gått ned enda en størrelse (altså to størrelser mindre enn vanlig).... For stor med tynn ullongs på til og med.
 2. Mircea

  Ridebukse til gutt?

  Takk for tips. Den så ikke så "løs" ut i skrittet, men kan sende dem en mail og høre. Høøks ser ut til å ha til menn, men ikke til gutt. De fleste nettsidene har til menn, og ikke til gutter, så jeg lurer på om de tror at menn bare plutselig begynner å ri når de blir voksne og aldri som barn. Til og med unisex-buksene har jentesnitt... Takk for tipset, men det var bare bukser til voksne menn der også...
 3. Har en guttunge på 11 år som rir, og sliter med å finne ridebukser til ham som ikke koster skjorta... Han klager over at hans edlere deler blir litt skvist og "på utstilling" i jentebuksene, fordi de er så tettsittende akkurat der. Vet at Kingsland har guttemodeller, men jeg synes det er litt i drøyeste laget å betale 1200,- for ei bukse han har vokst ut fra innen et halvår. Lite å finne av guttebukser på Finn også. Noen som har noen tips til hvor jeg kan lete, og finne?
 4. Det høres jo bra ut at det er gode erfaringer med begge de to. Skal sjekke ut Slettås også.
 5. Har et spørsmål om transport....igjen. Hoppa jeg kjøpte før jul, døde brått, så nå er jeg på let etter ny hest. Har funnet en som virker perfekt, som står like nord for Oslo. Den må da transporteres fra Oslo til Nord-Trøndelag. Så da lurer jeg på hvilke erfaringer folk har med hestetransportene som går nå? Dyretransport Nord, CC Hestetransport osv. Har søkt og ser noen har ulike erfaringer fra tidligere, men spør likevel i tilfelle ting har forandret seg. Tar gjerne imot tips til andre transportfirma som kjører den strekningen også.
 6. Ja, hvorfor ikke? Kom gjerne med en teskje-forklaring på hvordan jeg burde gjøre dette best mulig. Hvis jeg skal gjette, så tipper jeg at jeg sprayer eller får på eddiken på ett eller annet vis, og så skrubber med klut, svamp eller myk kost? Og så tørker av til slutt? Noe annet jeg burde gjøre i tillegg til eddikbehandling?
 7. Tusen takk, da prøver jeg med Bio-Tex først, mens jeg venter på at Tack Cleaner kommer i posten.
 8. Det har gått mugg i Thorowgoodsalen min. Er det noen som har tips og råd for hvordan jeg skal gå frem for å bli kvitt det? Tenkte på Belvoir Tack Cleaner spray, men vet ikke om den kan brukes på syntetisk lær? Tar imot alle gode råd jeg kan få.
 9. Hei. Er det noen som vet om hestetransport som går fra nordre del av Vestlandet til Trøndelag? Det eneste jeg finner er fra Østlandet og nordover, eller fra Stavanger til Oslo....
 10. Tusen takk for gode svar. Jeg valgte stallen med ridehall nå frem til jul, og så blir det flytting til utegangsstallen like over jul. Det er langt til nærmeste ridebane/ridehall fra utegangsstallen, så derfor valgte jeg den andre stallen kun frem til jeg er ferdig med timene mine for i år. Så tror jeg at jeg tar en pause i timene og heller sparer til hengerkortet for de kronene jeg sparer på å være på utegangsstallen. Jeg har garantert plass på utegang etter jul.
 11. Jeg har spurt de andre på stallen om det, men de er redd for skader fra spark osv, så det ser litt mørkt ut for felles paddock. Hesten min er lav på rang, så jeg tror ikke det ville vært noe problem, men jeg forstår jo godt at andre kanskje ikke vil ta sjansen på det. Fôring ute er visst ikke et alternativ dessverre. Hun har ikke sagt noe om tid før det blir ridebane, men hun ønsker det veldig selv også, så jeg tipper det kommer på plass så fort hun har mulighet. Har ikke tenkt på det slik, men det er jo genialt! Kan jo spare de 2000,- i mnd på konto, så har jeg jo hengerkortet rimelig kjapt. Takk for tipset. Veldig godt poeng! Hestens komfort veier så klart tyngst, og jeg tror kanskje han helst kunne tenkt seg selskap og lekekamerater fremfor boksliv. Han er ikke så glad i ruskevær, men siden de har mulighet til å gå inn i stallen og til å gå under tak, så styrer han jo det litt selv.
 12. Jeg har to stallplasser på hånda. Begge med ulike fordeler og ulemper. Den ene er en del av en rideskole, med adskilt skolestall/privatstall. Der blir hestene fôret 3 ganger i døgnet, står på boks mesteparten av døgnet, og har litt små paddocker de står alene ute i. De har selskap i hestene som står i paddockene på siden av seg, men ikke selskap inne i paddocken. De blir sluppet ut i 7-8 tida om morgenen, og inn igjen til middag i 15-16 tida. Jeg må dit hver dag for å møkke, ordne fôr/vann, og slippe inn selv. Det er her jeg rir for instruktør en gang i uka, og sønnen min er med på ridetimer en gang i uka. Jeg har også tilgang på ridehall, skrittemaskin og vaskespilt. Den andre stallplassen er utegangsstall/åpen stall. Altså at hestene har tilgang på et stort innendørs rom de kan gå inn i når de vil. Det er også et leskur de kan søke ly i, og fri tilgang på grovfôr med nett. De går så klart sammen i flokk, og har mye selskap i hverandre. Her har jeg derimot ikke tilgang på verken ridehall/-bane, skrittemaskin eller vaskespilt, men fantastiske turområder, og stalleier sier hun skal bygge ridebane etter hvert. Jeg har ikke førerkort til å kjøre med henger, og dermed ikke mulighet til å bruke egen hest på ridetimene dersom jeg velger utegangsstallen. Og det er altfor langt til å ri mellom stedene. Men jeg liker ikke helt at hestene står så mye på boksen i den andre stallen, og at de ikke får selskap av andre hester i samme paddock. Av erfaring så er det jo en del hester som blir heite av å ikke få brukt seg i løpet av dagen, og dermed vanskelige å ri. Usikker på om min kommer til å bli det... Prisforskjellen er på nesten 2000,- pr mnd, der utegangsstallen er rimeligst. Hva ville dere gjort?
×
×
 • Create New...