Jump to content

Ponnirytterrr

Medlem
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About Ponnirytterrr

 • Rank
  Føll
 • Birthday September 7

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Vestfold
 • Hesterase
  Fjording og Tysk sportsponni
 • Gren
  Sprang

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ponnirytterrr

  Sits

  Jeg har mye kortere bein enn overkropp (noe som er veldig kjedelig siden jeg ser alltid for stor ut for hester, klær passer aldri helt perfekt og ridestøvler som ikke finnes i min strl!!). Jeg sliter veldig med at når jeg rir får jeg ikke beina rundt hesten der jeg egt. vil ha dem. Når jeg tråkker ned i stigbøylene går beina mine lenger fremover. Jeg klarer heller ikke slappe av i hofta/sitte ned i salen og samtidig tråkke ned i stigbøylene. Enten står jeg i salen uten å ha rompa i salen, eller så tråkker jeg ikke i stigbøylene og mister dem eller de sklir inn på foten min. (jeg får ikke en gang til å skritte på en hest og samtidig tråkke ned i stigbøylene. Om jeg klarer det er beina mine langt fremme) Tærna mine har også en stor tedens til å stå utover. Får ikke til å ha de rette og ha leggen/helen inntil hesten sånn at man ikke har så urolige bein når man klemmer i hesten. Noen som har tips? Hadde vært veldig greit med noen som jeg kan trene på mens jeg rir.
 2. Nå som det er vått og kaldt er ridebanen hos den ene hesten jeg rir stengt. Flere ryttere jeg kjenner fra andre steder rir en økt på et gjordet når ridebanen er for hard. Er det lov å ri på andre sine gjorder? Og om du finner et gjordet du kan bruke, hvordan skal gjorde se ut? (pløyd, grass osv)
 3. Hvor kaldt skal det egt være før man burde bruke flisdekken/ulldekken når man er ute å rir om vinteren? Om man rir på en uteridebane om vinteren, trenger man flisdekken for det, eller blir det for varmt til hesten? Redigert inn: Ponnien jeg rir har sånn helt passe med pels, ikke for mye eller for lite. Og jeg kan kun ri skritteturer med den.
 4. Tror det. Eieren er helt sikker på at dette er greit og da stoler jeg på det. Hun har eid vanlig ridehest og travhester i mange, mange år og har nok vært oppi dette før da det er vanlig på travere osv
 5. Jeg vet ikke om eieren han ringt en veterinær. Jeg kan ikke ringe en selv, siden jeg bare er forrytter. Og siden eieren kanskje ikke synes det er nødvendig med en veterinær, må jo jeg betale og det er da ikke helt rett når jeg ikke eier hesten, men bare har den noen dager i uka?
 6. Ja. Jeg tror hun har en liten varm kul eller noe sånt som jeg har mistanke om kan være væske. Jeg kan jo så klart ikke ringe veterinæren selv da dette ikke er min hest, og jeg stoler jo på eieren som mener veterinær ikke trengs.
 7. Det er helt greit at jeg rir den. Den er mye bedre nå og jeg har ridd den flere ganger i uka
 8. Mye bedre. Senene er litt varme av og til så ikke helt fine enda
 9. Hvor ofte burde man pusse utstyret til hesten? (Sal og hodelag, og alt det andre læret)
 10. Er det best å ri med eller uten belegg når hesten har varme sener? ! Hesten har ikke så varme sener at man ikke kan ri. Jeg rir på skritte turer. Kjøler også senene med litt vann fra slangen etter jeg har ridd !
 11. Sånn jeg har følt det, bryr ikke foreldrene mine seg noe særlig om dette. Kan ikke en gang huske de har spurt hvordan det går med henne og ikke har de gitt noe respons når jeg har snakka med de om hesten, hva jeg gjorde osv. Jeg får bare stole på eieren om at det ikke er så alvorlig, men ta det i mitt tempo med ridningen
 12. Hun er varm i alle 4 senene, eieren er langt over 40 år, kanskje 50 også og sa det selv at hun er varm, og var litt hoven på framføttene
 13. Forponnien min har varme sener. De var litt hovne i starten, men nå er de bare varme (på alle 4 beina). Det har vart i ca 1 uke. Eieren til ponnien sier jeg fint kan ri tur, også ri på banen en dag i uka (men jeg rei hun litt flere ganger på banen enn det hun er vant til, kun 1-2 ganger på en uke som er årsaken til at hun har varme sener). Har dere noen tips til hva jeg burde gjøre med ponnin i mens og hva jeg kan gjøre for at det går over kanskje litt kjappere. Eller hva jeg må passe på å ikke gjøre for at de skal bli værre osv?
 14. Har tenkt med litt gymnastikk hopping med en 2er ponni jeg rir. Er bare usikkert på hvor mange steg som skal være i mellom hvert hinder osv. Hvor mange meter skal jeg ha når den skal hoppe stuss, ha en travbom på bakken og hoppe et hinder etter det og en bom mellom 2 hinder? (Det går som følger: Travbom - hinder (stuss) hinder - bom (galopp) - hinder (stuss) hinder
 15. Hei! Jeg har aldri funnet ridestøvler som passer beina mine. Alle er enten for lange, for smale eller ikke riktig strl for foten min. Jeg bruker ridesko og chaps, men chapsa er dårlig siden det er for mykt lær. Jeg bruker strl 40 og leggen min er ca 37-40 cm høy og ca 37-39 bred. Det er ingen som selger ridestøvler i de målingene (ikke overraskende). Er det noen som vet om hvordan jeg kan få tak i ridestøvler som passer meg? Er ferdig vokst så leggene mine blir ikke akkurat mye høyere og foten min krymper nok ikke. Går det an å få støvler spesial lagd?
×
×
 • Create New...