Jump to content

Ponnirytterrr

Medlem
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About Ponnirytterrr

 • Rank
  Føll
 • Birthday September 7

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Vestfold
 • Hesterase
  Fjording og Tysk sportsponni
 • Gren
  Sprang

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har tenkt med litt gymnastikk hopping med en 2er ponni jeg rir. Er bare usikkert på hvor mange steg som skal være i mellom hvert hinder osv. Hvor mange meter skal jeg ha når den skal hoppe stuss, ha en travbom på bakken og hoppe et hinder etter det og en bom mellom 2 hinder? (Det går som følger: Travbom - hinder (stuss) hinder - bom (galopp) - hinder (stuss) hinder
 2. Hei! Jeg har aldri funnet ridestøvler som passer beina mine. Alle er enten for lange, for smale eller ikke riktig strl for foten min. Jeg bruker ridesko og chaps, men chapsa er dårlig siden det er for mykt lær. Jeg bruker strl 40 og leggen min er ca 37-40 cm høy og ca 37-39 bred. Det er ingen som selger ridestøvler i de målingene (ikke overraskende). Er det noen som vet om hvordan jeg kan få tak i ridestøvler som passer meg? Er ferdig vokst så leggene mine blir ikke akkurat mye høyere og foten min krymper nok ikke. Går det an å få støvler spesial lagd?
 3. En ponni jeg rir er veldig stiv på venstre side. Hun klarer IKKE bøye seg og sliter veldig med å gå på sporet. Hun vingler en del, vil ikke gå i svingene, men kutter de og går ved siden av sporet og noen ganger litt sidelengs siden jeg prøver å styre henne til sporet, noe som ikke virker siden hun ikke vil. Jeg får ikke til å dytte henne ut på sporet med sjenkelen min og om jeg stiller hodet hennes litt mer mot midten går hun den veien, men må høyre hånd holder hun seg fint på sporet, bøyer seg i svingen og på langsidene. Tips?
 4. Jeg føler jeg det mest skjer med forponnien min. Kan jo hende salen ikke passer helt perfekt siden hun er litt mye rund etter sommerferien.
 5. Veldige fine tips! Det med å ha ulik stigbøylelengde virker ikke. Jeg legger alltid mer vekt i den ene uansett.
 6. Når jeg rir legger jeg mer vekt i høyre stigbøyle enn venstre og det gjør jeg uansett hvilken hånd jeg rir på. Det er også sånn når jeg skal kjenne om stigøylene er like, føles det alltid som om venstre beinet mitt ikke har lik lenge på stigbøylen som høyre selv om de er prikk like. Forponnien min er blitt litt rund etter i sommer så salen er ikke så sittende fast. Når jeg rir hun med sal blir salen skeiv siden jeg legger for mye vekt i den ene stigbøylen. Jeg ANER ikke hvorfor jeg gjør det og klarer ikke å ikke gjøre det.
 7. Der er hun veldig fin, går på tøylen og hører på alt jeg gjør
 8. Jeg aner virkelig ikke hvilken rase hun kan være.
 9. Jeg har ridd i rideskole i 4 år og der har jeg vell egt. bare lært å ri og sale på hesten selv. Ikke noe om hvorfor man bruker ditten og datten av ustyr på hesten. Jeg har en forhest noen dager fast hver uke. Jeg vil gjerne vite litt mer om når jeg skal bruke hvilket utstyr/når det kan være lurt å bruke det og ikke. På youtube og instagram osv. ser jeg andre ryttere ha på belegg i all sin ridning. Når, hvorfor og hvilke type belegg bruker dere når dere rir? Jeg bruker sene beskyttere i sprang. Det er alt jeg har av erfaring med belegg. Kunne gjerne visst litt mer om bruk av belegg. Gjerne sleng igjen en liten kmt om når du pleier å bruke belegg, hvorfor og hvilke typer du bruker da. Setter stor pris på det!
 10. Jeg har heldigvis full kontroll på ridebanen. På tur når jeg skal ha fart er jeg på en travbane. Den ligger ganske øde til og er bare hest på den ingen eller 1 gang hver dag. Har aldri fart der jeg vet jeg kan møte andre.
 11. Kan ikke gjøre noe av de delene. Når jeg først fatter galopp på tur uansett i en lang bratt oppoverbakke (som hun med uhell galopperte opp når jeg rei barbak uff) og på rett linje, får jeg ikke til å ta henne ned til trav. Hun bare løper med en gang, så fort at jeg ikke rekker å reagere før det er for sent
 12. Er det noen ting man må huske på når man rir med hack? Eller kan man ri helt likt som med bitt?
 13. Ja heihei Når jeg rir på tur med ponnien min og skal galoppere går det i 110. Hun traver fint uten at det skjer noe (raskt men ikke for raskt). Med en gang jeg fatter galopp, uansett hvor rolig jeg gjør det tar det 2 sekunder etter jeg har bedt om galopp før hun skyter ut som en RAKETT! Det går så sinnsykt fort. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få hu til å galoppere roligere helt fra starten. Uansett om hun går på tøylen i trav før jeg fatter galopp og jeg har god kontakt i tøylene og bremser til og med, går det aldri saktere. Hun galopperer så fort at det føles ut som det ikke skjer noe, men at hun ruller kjempe fort avgårde på en UTROLIG flat vei! Så løper hun med hodet litt nærme bakken og da sklir salen fremover hver eneste gang, aha uff. Hun bukker aldri eller noe sånt! Tips til å få en kontrollert galopp på turer?
 14. Ponnirytterrr

  forhest

  Noen som vet om nettsider utenom Finn og Fb som brukes til å finne forrytter/hest?
 15. Ponnirytterrr

  Belegg

  Jeg er litt uerfaren med når man skal ha på hvilket utstyr på hesten sin. Jeg vet at man skal ha på sene beskyttere når man hopper Når ellers kan det være lurt med belegg? Og hvilke belegg? Er det lurt å ha belegg ved bomøvelser? osv. Takk på forhånd
×
×
 • Create New...