Jump to content

Tiril

Medlem
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tiril

 1. Jeg hører støtt og stadig at hest er SÅ dyrt og det er det jo også, men det er vel ikke slik at man må være styrtrik for å eie hest?

  Jeg eier ikke hest selv, men har planer om å kjøpe hest da jeg er ferdig på vgs (altså ikke rett etter, men blir ikke noe før jeg blir ferdig). 

  Men har hørt så mye i det siste at hest er dyrt så blir veldig engstelig for at jeg ikke skal klare å ta vare på hesten økonomisk. Jeg aner jo ikke hva jeg vil jobbe med enda, så blir vel å jobbe i butikk inntil jeg finner ut av det. 

   

  Jeg er klar over at det å eie en hest koster mye og er mye ansvar, men hvis hest virkelig hadde vært så dyrt som noen skal ha det til, så hadde det vel ikke vært så mange som hadde eid hest?

   

  Vil gjerne høre hva andre tenker rundt dette😁

 2. Jeg har lyst til å begynne på ridelærerutdanning på Starum etter vgs og tenkte å ta med meg egen hest.

   

  Jeg har forhørt meg litt med ei som gikk på Starum tidligere og hun sa at man kunne bruke hesten sin på kurs for å slippe å betale stall leie.

  Altså at man selv red den på timer (istedet for skolehest) og godtok at andre kunne ri den på timer.

   

  Jeg selv er litt nølende da det kommer til dette.

   

  Nå er jo disse rytterne på Starum på rundt LB nivå og opp, så de er jo ikke nybegynnere akkurat.

   

  Nå er varierer dette fra hest til hest, men hva er fordeler og ulemper ved å la noen andre ri hesten? 

   

  Har dere noe erfaring rundt de at hesten deres ble ridd av flere? Hadde dere lånt ut hesten deres til elevundervisning hvorfor/hvorfor ikke?😀

 3. Hei!

   

  Etter mange år med mislykkede forsøk på å overtale foreldre, falske forhåpninger og stor frustrasjon, er jeg nå innforstått med at det ikke blir noe hest på meg før jeg er fylt 18. Heldigvis er dette "bare" 2 år til😍

   

  Planen min etter vgs er å begynne på ridelærerutdanningen på Starum, og kjøpe meg en spranghest og de er jo ikke akkurat billige😅

   

  Jeg har derfor bestemt meg for å starte å spare nå, aner ikke hvor lenge jeg orker å spare og hvor mye jeg får spart, men er jo verdt et forsøk.

   

  Trenger noen måter jeg kan spare på, gjerne litt kreative for å holde motivasjonen oppe😀

   

  Anyone?

 4. Hei!

   

  Er det noen her som eier hest og jobber turnus?

   

  Spør fordi jeg vurderer å jobbe som sykepleier (evt jordmor) og har lyst til å eie egen hest samtidig.

  Slik jeg har forstått det, så jobber man som oftest turnus.

   

  Blir ikke det litt ugunstig mtp at man muligens må jobbe flere dager etter hverandre og har lange vakter. Man skal jo ha overskudd til å dra i stallen også?🤫

   

 5. Hei!

   

  Jeg har veldig lyst til å ha hest på helfôr da jeg begynner på vgs neste år, tenker jo selvfølgelig å se an litt i starten mtp lekser og fritid osv. Men håpet er at jeg skal skaffe meg jobb (noe som er vanskelig) og at hesten står på et ridesenter rett ovenfor skolen jeg skal gå på.

   

  Er det noen her som har hatt hest på helfôr eller eid egen på vgs med minimal hjelp fra foreldre?😀

 6. 8 timer siden, mallilen skrev:

  Tar den negative rollen jeg... 😬

   

  Og ber deg tenke deg nøye om. 

   

  Du går siste året på u-skolen, og er rundt 16 år. Mye endrer seg når man er i den alderen, og når man begynner vgs møter man drøssevis av nye folk. 

  Det er en herlig alder, men akk så frustrerende likevel. Plutselig er man interessert i noe helt annet, eller kanskje også noen. 

   

  Skolearbeidet blir ikke enklere og gir absolutt ikke mer fritid. Å ha en kostbar hest (for det er jo kostbart) du jobber som en gal for å fø på, for så å finne ut at "oi! Jeg tror jeg tar det neste året på Malta" eller noe slikt, for så å måtte holde seg hjemme fordi man ikke får satt bort eller solgt... Det vil føles fryktelig begrensende. 

   

  jeg forstår virkelig at en Hest (stor H) kan gjøre at man er villig til å tilrettelegge livet etter den. 

   

  Likevel; du gir riktignok deg selv Hesten, men du frarøver deg selv også så enormt mange muligheter ved å la livet dreie seg om den. 

   

  Kan du få den på fôr - go for it. Den kan da alltids returnere til eier om fremtidsplanene tar en annen vending enn du hadde tenkt. 

   

  Men å kjøpe, uten å vite hva de neste tre årene bringer sånn ca, det anser jeg som ikke så altfor lurt om du ikke har en backup-plan i form av noen som kan oppbevare hesten for deg mens du blir eldre og brikkene faller på plass 💖

   

  Det er sant! 

   

  Jeg skal vente med å spørre og se om eier evt spør meg.

   

  Det som holder meg litt tilbake fra å kjøpe en annen hest en fôrhesten, er at jeg nesten har brukt 1 år på å bli trygg på den. Hvis jeg kjøper meg en annen hest må jeg jo starte helt på nytt, men det er vel verdt det hvis hesten er drømmehest._

 7. 13 minutter siden, KatrineH skrev:

  Jeg har spurt om å få en halvfôrhest på helfor en gang. Skulle på folkehøyskole og trengte en hest å ha med meg. Så da var det bare å hoppe i det og spørre. Fikk nei, eier av hesten ønsket å bruke den selv. Men da hadde jeg i hvert fall spurt. 

  Ser ingen annen måte å gjøre det på enn å spørre direkte.... :)

   

  Synes det var tøft gjort av deg. Jeg kommer nok til å spørre om det da det passer seg og jeg faktisk har mulighet til å ha hesten på helfôr eller kjøpe den, men tør ikke å spørre nå. Jeg har faktisk lagt merke til at eier bruker hesten mindre nå som jeg er der 3 ganger i uka. Jeg vet ikke om dette er tilfeldig, men jeg håper ikke at h*n føler at jeg "tar over" hesten, men da hadde den vel sagt i fra.

   

  19 minutter siden, Timmyjenta skrev:

  Jeg har vært på andre siden, hadde hesten min satt ut på helfôr. Planen var at de skulle ha hesten gjennom vinteren og så skulle vi se det an da om helfôravtalen skulle forlenges. De likte hesten svært godt, ja faktisk så godt at de ville kjøpe. 

  Ringte meg og spurte, jeg sa nei da det var en hest med stor H for meg og som jeg hadde hatt i 10 år, så nei den var ikke til salgs. 

  De reagerte med sinne og jeg måtte hente hesten to timer unna i full fart, de ville ikke ha den når de ikke fikk kjøpe. 

   

  Ikke vondt ment fra min side, men salg var aldri aktuelt for meg. 

  Så et sånt apørsmål kan fort komme brått på en, det gjorde det iallfall for meg. 

   

  Jeg skjønner at du ikke ville selge etter å ha eid hesten i så lang tid. Hvis jeg hadde eid fôrhesten min (noe jeg har veldig lyst til), hadde jeg aldri solgt den og jeg hadde blitt fornærmet hvis noen spurte rett ut om de kunne kjøpe den. Så derfor kommer ikke jeg til å spørre nåværende eier rett ut heller, siden jeg hadde mislikt det selv😁

   

 8. 22 minutter siden, Eva skrev:

  Jeg hadde nok blitt litt overrasket (kanskje fornærmet) om forrytter hadde ute av det blå spurt om å få kjøpe hesten min, hvis jeg ikke selv hadde lagt ut følere om at den var til salgs. Selv om eieren ikke bruker hesten så mye så kan de allikevel ha ingen intensjon om å selge. Men jeg har selv spurt mine forryttere om de har hatt lyst å ha hesten min på helfôr i periode, og har hatt hest på helfôr/kjøpt som jeg tidligere var forrytter på. 

   

  Du kan jo ta utgangspunkt i at du skal gå vgs neste år og spørre litt derfra. Si at neste år så har du kanskje ikke tid til å ha hesten der den står nå, men hvis det er aktuelt for eier å sette ut på helfor så kan det være en løsning? 

   

  Om du har på helfor er det vanlig å betale alle utgifter som stallplass, fôr og hovslager selv, og at eier betaler forsikring og kanskje veterinærutgifter etter avtale. 

   

   

   

  Jeg tror også at eier kanskje vil reagere på det hvis jeg plutselig spør om det, ja. Tror jeg skal vente med å spørre om helfôr o.l til jeg har begynt på vgs og fått jobb.

   

  17 minutter siden, Anananas skrev:

  Hvorfor skal du spørre om det når du skriver at du ikke kan eie en hest nå?

   

  Har ikke tenkt å spørre nå, men da jeg får mulighet til å eie hest eller ha den på helfôr. 

 9. Hei!

   

  Jeg har snart hatt en hest på fôr i 1 år, det er det lengste jeg har hatt en hest på fôr noen gang. Denne hesten er veldig spesiell og betyr mye for meg, jeg har valgt skole med hensyn til den da jeg ikke orker tanken på å bo borte å bare få ri den noen ganger i mnd.

   

  Eieren bruker den ikke så mye og jeg er den eneste som rir den aktivt da jeg er der ca 3 dager i uka.

   

  Men jeg har et veldig sterkt ønske om å eie denne hesten og er livredd for at jeg ikke kan det, selv om jeg nesten er helt sikker på at jeg kommer til å få førsterett om den skal selges. Per nå har jeg ikke mulighet til å eie den, da jeg ikke har jobb. 

   

  Men jeg vil gjerne ha en liten pekepinn på om eier har tenkt til å selge eller ikke, men er redd for å spørre da jeg ikke vil virke uhøflig eller fornærme den.

   

  Neste år begynner jeg på vgs og har mulig stallplass rett ved skolen pluss at jeg skal søke på jobb. Så jeg tenker at hvis jeg ikke har mulighet for å eie hesten 100% da, så kunne jeg ha fått til en slags helfôr avtale med eier der jeg får lov til å flytte hesten nærmere meg og betale halvparten hver, eller noe sånt.

   

  Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan spørre om eller gjøre?😁

 10. 10 timer siden, Stjorm10 skrev:

  Ang høyde så finnes det fjordhester til alle og ein kvar. ☺ Min er feks nærmere 150 i manken mens eg er vel under 170.

  Min er også 4år så vi er fremdeles på grunnridninga, men vi har planer om å få til stevnestart iløpet av høsten.

  Han er ridehest per no så han skal opp og fram i dressur/sprang/feltritt (om vi tørr og hoppe)

  received_10156077311780169.jpeg.2e487bda1ef9327fbea34854a68e6dc7.jpeg

  received_10156077311740169.jpeg.9a98c3b7a95cd3282e955b2a9d9b738e.jpeg

   

   

  Han kommer sikkert til å bli en veldig fin allround hest med tiden😀

 11. 3 timer siden, Mona skrev:

  Fjordingen blir god til det den trenes til er min erfaring:) Jeg vet om mange fjordhesten som vinner eller får plassering gang på gang i 80-100cm. 

   

  Her er tre ulike typer som alle er kjekke dyr som kan brukes til "alt".

  Den på galoppbildet er 6år og går 80cm sprang,  LB dressur med øvelser til middels og middels kjøring:)

   

  Den med rosa belegg er 5 år og går LC dressur med øvelser til LA, 60cm sprang og skal starte Lett kjøring på NM.

   

  Den nederste er 4 år og går LC dressur med øvelser til LA, 60cm sprang og Utdanning kjøring. 

   

  Målet med alle disse tre hestene er at de skal gå stabilt 80-90 cm sprang etter hvert:) 

   

  Den øverste er 136cm med rytter på 1.71, den midterste er 140cm og den nederste er nesten 150cm på manken der jeg er 170cm, så det er ingen problem å finne en i en ok størrelse til lange ryttere. 

  Screenshot_20180524-123339_Video Player.jpg

  Screenshot_20180521-135450_Samsung Experience Home.jpg

  received_10156167057630792.jpeg

   

  SÅ fine😍

   

  Høres ut som veldig allsidige og trivelige hester alle sammen! 

  • Liker 1
 12. 2 minutter siden, Eva skrev:

  Vet ikke hvor du holder til, men hvis det er på Vestlandet ta gjerne turen til NM i fjordhest på Stord i slutten av juni, så får du blitt litt kjent med rasen og nivået de er på.

   

  Hvis man liker å starte og være aktiv i ulike grener tenker jeg at det er kjekkere å ha en allsidig fjordhest som stort sett er stabil og grei å ha med seg rundt. Så kan man kose seg og være stabil i de lette klassene, i stedet for å kjøpe dyr hest for å hevde seg høyere (hvor også fallhøyden er høyere). Akkurat nå er ganske sprang mest interessant for deg, men hvis du etterhvert ønsker å prøve ut andre ting kan fjordhesten stort sett brukes til andre ting også. 

   

  Jeg kjøpte fjordhest som forrige hest, veldig kjekk og grei å ha med seg på treninger og stevner og arbeidet godt når rytter arbeidet godt. Ble solgt igjen da kjemien ellers ikke stemte og jeg endret ønske om type hest, men jeg ville absolutt anbefalt en godt skolert fjordhest hvis noen ønsket en aktiv hobbyhest de kan ha med på treninger/stevner, lære av og kose seg med. Fjordinger er ikke laget for å stå å spise gress hele dagen og bli tjukke og late, men brukes aktivt og få oppgaven å jobbe med. 

   

   

   

  Høres ut som en veldig fin rase som kan passe meg bra!

   

  Har alltid beundret fjording helt siden jeg var liten. Husker jeg og noen jenter besøkte en stall en gang, de gikk rett bort til varmblodshestene mens jeg gikk bort til fjordingen😅 Så har alltid følt at jeg og fjording er "meant to be". Håper nå at jeg kan få meg en jobb, sånn at jeg har råd til driften😀

 13. 5 minutter siden, Kah skrev:

   

  Jeg har virkelig ikke peiling på fjordinger i feltritt. Men man ser jo masse gode fjordinger i de lavere klassene i sprang, har også sett fjordinger som går godt middels dressur :)

   

  Okei, kan du spesifisere lave klasser i sprang? folk er litt forskjellige på hva de mener er lavt😅

 14. Siden jeg nylig har fått opp øya for fjording (igjen), så lurer jeg på om noen har noen fjordinger som utmerker seg i sprang eller feltritt? 

   

  Er det noen som kjøpte fjording som sin første egne hest,, anbefales det som førstegangshest? (vet at det kan variere mellom individ)😀

×
×
 • Create New...