Jump to content

AstridN

Medlem
 • Posts

  608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

AstridN last won the day on September 29 2020

AstridN had the most liked content!

About AstridN

 • Birthday 21/02/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Sørum
 • Hesterase
  New forest og welsh cob

Recent Profile Visitors

1,052 profile views

AstridN's Achievements

Innridd

Innridd (3/4)

1.1k

Reputation

 1. Veldig typisk stølhet! Ikke umulig at jeg bør ha kortere stigbøyler, nei. Jeg har liksom fått det for meg at de bør være lange, men det har jo ikke noe for seg hvis jeg bare kniper meg fast. Jeg har trent litt på de øvelsene, @smaaen, og skal fortsette med det!
 2. Noe jeg begynner å bli lei av, og som dere kloke forummedlemmer kanskje har tips mot? Jeg blir ALLTID så støl etter at jeg har ridd i trav og galopp. I lysken, alltid (bare) der. Jeg har jo ridd flere ganger i uka i hvert fall i halvannet år, så jeg skjønner ikke helt at det ikke gir seg? Såpass at det er ubehagelig å gå en dag eller to etter en dressurøkt eller en tur med trav/galopp. Tøye etter ridning? Styrkeøvelser?
 3. Dette vil jeg absolutt ikke betalt for, det må saltilpasseren ta på egen kappe.
 4. Takk, det var interessant
 5. Da forstår jeg Jeg kan kanskje tenke meg at prosessen med å få av skoen var såpass vond at han ble veldig stresset? Jeg aner ikke, men han har i hvert fall virket fin etterpå, bank i bordet, så vi får håpe han bare er veldig flink til å vise følelser Tusen takk for forklaringene! Det er frustrerende å føle at man mangler kunnskap... Håper hovslageren har en teori om hvorfor dette skjedde, og hvordan det kan unngås neste gang.
 6. Hovslageren ble også veldig bekymret av reaksjonen da hoven ble tatt av, men veterinæren mente det var normalt fordi han hadde så vondt. Nå blir jeg i hvert fall forvirret, jeg har fått beskjed om våtomslag (som sist): animalintex eller bleie med ph-optima hudvask. Er det byll når det er snakk om sømstikk/-trykk, da? (Det var ikke noe puss nå.) Haha, huff
 7. Ja, jeg skjønner at det er begrep som brukes litt om hverandre. Den første veterinæren kalte det hovbyll, og at hun fikk ut et par dråper mørkt puss, og at det var det som skulle til for å få bort smertene. Nå på torsdag hadde han, som sist, problemer med å trå på foten fram til skoen ble tatt av. Idet skoen ble tatt av, begynte han å hyperventilere, og svettet voldsomt. Etter en liten stund var han rolig og kunne trå på foten igjen. Da veterinæren kom, var han bare øm på de punktene hun kalte sømstikk, og hun forklarte at hovslageren hadde truffet feil og slått sømmen i vev der den har skapt trykk over tid. Det var mørke flekker hun sa kom fra slikt trykk. Og at det stedet hvor den første veterinæren hadde fått ut noen dråper, også var et sømstikk. Så jeg lurer vel egentlig bare på hva som gjør at sømmen kommer feil på tre steder i samme periode, og er litt bekymret for at det skal skje igjen Jeg skal selvfølgelig snakke med hovslageren (det var en kollega av henne som tilfeldigvis var i stallen på torsdag og tok av skoen, jeg skal høre med ham også). Han står med omslag, på tirsdag kan vi vurdere om han er haltfri og eventuelt få på skoen igjen.
 8. For to uker siden var plutselig Rico stokk halt i høyre frambein. Veterinæren konkluderte med hovbyll og fikk ut noen dråper puss. Han ble raskt bedre og fungerte helt normalt. Så ble han plutselig stokk halt igjen på samme fot og hadde veldig store smerter da hovslager tok av skoen. Veterinæren fant det hun sa var to ømme sømstikk, men han hadde ikke vondt der han hadde vondt sist (som hun også omtalte som et sømstikk). Jeg har ingen erfaring med sømstikk, og ingen av ponniene våre har hatt dette tidligere. Er det ikke litt merkelig at han plutselig har fått tre stykker på så kort tid? Hva kan dette skyldes? Han ble skodd en uke før det første sømstikket, og så ble skoen satt på igjen fire dager etter.
 9. Forrige uke kommenterte rideinstruktøren at Rico skummet mer enn vanlig fra munnen da han ble ridd. I dag skummet han da han begynte å spise høy da vi pusset ham. Ikke mye, og det gikk fort over, men han har aldri gjort dette før. Den årlige tannsjekken er vanligvis i desember, men er det greit med en kontroll nå? Eller kan det skyldes noe annet?
 10. Ponni 1: ridebane 4-5 ganger i uka, tur 2-3 ganger i uka. Sjelden en dag uten aktivitet, tur er "fri". Baneøktene: 2-3 ganger dressur, 1-2 ganger lonsjering eller groundwork, 1 gang sprang/bomarbeid. Baneøktene varer 45-60 min, tur 1-3 timer. Ponni 2: ridebane 2-3 ganger i uka, tur 3-4 ganger i uka, helt fri minst en gang i uka. Baneøktene: 1-2 ganger dressur, 1 gang sprang/bomarbeid, ev. 1 gang groundwork. Baneøktene varer 20-30 min, tur 1-3 timer. Som du ser trenes de to ganske ulikt, selv om de brukes til omtrent samme formål (allround sprang/feltritt på LC/LB-nivå, tur og annet som er gøy). De har helt ulikt intensitets- og stressnivå. Ponni 1 trenger lange, repeterende økter for å falle til ro, ponni 2 blir kjempelei hvis han må gjøre det samme flere ganger. Den overordnede planen for begge er variert trening og at vi legger opp øktene så de ikke gjør det samme flere dager på rad (f.eks. dressur mandag, tur tirsdag, groundwork onsdag). Vi er også nøye med å ikke hoppe ofte og høyt.
 11. Ja, veldig Hahaha, ja er nesten lettere å finne hus som oppfyller alle krav enn stall som gjør det
 12. Aha! Nei, den nye eieren la ned stallen, dessverre.
 13. Ikke sant Det kan bli sånn. Vi bestemte oss for en stall i går! Så du får la være å fortelle om hvor fantastisk det stedet der er, sikkert rett i nabolaget vårt Men ellers takk!
 14. Tusen takk for alle innspill! Helt klart ikke ideelt å kjøre langt, men samtidig er det så vanskelig å finne en stall som har det man ønsker. Det blir litt kjørevei på oss framover, men det er jo heldigvis noe jeg gjør sammen med døtrene mine, så vi får prøve å ha det litt hyggelig når vi kjører Lørenfallet er jo her jeg bor! Hvilken stall sto du på da? Ser det er litt ulike oppfatninger om det, men jeg tenker også at det skal bli litt godt å ikke dra fram og tilbake til stallen flere ganger i løpet av en ettermiddag/kveld, sånn som vi gjør nå med stallen rett over veien. Vi blir liksom ikke ferdige
 15. Regner med at det er en del her som har litt reisevei til stallen, f.eks. 30 min eller mer, og som drar til stallen hver eneste dag. Hvordan fungerer det i en travel hverdag, typ med full jobb og barn med andre aktiviteter osv.? Slitsomt, eller helt uproblematisk? Litt opp og ned?
×
×
 • Create New...