Jump to content

Kaja

Medlem
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by Kaja

 1. Okei. Så vi skal starte sprang, imorgen Ser at det er egne regler for ungestklasser. Men de gjelder kun i ungestklasser, og ikke på unghest generelt? Bia er unghest, men det er ordinær klasse vi starter. Men så ser jeg at reglene har endra seg veldig! Hva er egentlig lov av belegg nå? Jeg har lest reglene, men ble ikke helt klok. Det MÅ være borrelås? Bak skal det kun være fast matereale på innsiden? Jeg har disse typene:
 2. Kaja

  Magnet duppetitter

  @LisaFi Takk for input! Vi vet hvor spenningene kommer fra, og det blir jobbet med det. Men tenkte kanskje det lindret litt med magneter også. Skader ikke prøve Hun kom med veldige rare høver. Typ hovsmed kødde seg i hodet og osteopaten hadde ikke ord. Hele hesten var full i spenninger pga måten hun beveget seg på. Så etter første hovrunde fikk hun enda mer vondt i ryggen (salen passet heller ikke, den ble byttet med en gang). Etter det hadde hun ridefri i 2 mnd, med behandling av osteopat hver 2. uke pluss massasje av dyktig terapeut flere ganger, ble også behandlet med laser. Hun var pinnstiv i bakparten og klarte ikke galoppere (løs på jordet en gang) uten å bytte bak hele tiden. Høvene blir sjekket av og om nødvendig ordnet hver 4. uke av smeden, som innimellom har med seg spesialist, og nå har hun ganske bra føtter. Pr nå behandles hun jevnlig med massasje og manipulasjon (som hun elsker) og LED hver dag. Hun ble jobbet med masse fra bakken i skritt og trav, både med lange tøyler, tømmekjøring, bommer og strekke seg lang og dyp for å styrke ryggen. Etter 2 mnd, i samråd med behandlere, ble hun satt igang under rytter. Først bare skritteturer i bakker, så trav og nå galopperer vi litt på tur, og ellers trenes det kun fatninger på banen. Nå fatter hun fint (ikke dressurfint) på begge hender og galopperer fint på tur. Hun trenes fortsatt mest fra bakken enn under rytter. Og hele hesten har definitivt løsnet mye. Det tar lenger tid før hun stivner. Før var hun gjerne like stiv igjen kanskje en uke etter behandling, men nå siden sist har det gått flere uker. Behandler kjenner stor forskjell fra gang til gang, og hun begynner nå å bygge muskler på riktige steder Slik det ser ut nå, så håper vi hun kan være "på plass" innen et år. Hun er jo også en mærr med stor M, og ble påvirket både fysisk (i ryggen) og psykisk under sist brunst. I samråd med vetrinær er hun satt på noe urtegreier, for å se om det kan hjelpe. Som fullblodser flest sitter nervene utenpå, men det har roet seg betraktelig med ny diett (kun grovfor) og større uteplass i flokk.
 3. Kaja

  Magnet duppetitter

  Leste noen gamle tråder om emnet, men fant ingen nyere. Noen som bruker magnetdekken osv? Og merket noe effekt? Bia sliter med spenninger øverst i nakken (og er i behandling), men ble nyskgjerrig på diverse magnetprodukter. Bestilte i et svakt øyeblikk en øh nakkedings med magneter på salg, og er spent på om det faktisk har noe for seg Den kom i posten idag og er ganske tung.
 4. Kaja

  Bilder i dressur

  Ja ikkesant! Det løsnet plutselig denne uken. Hun har vært spent, kikket på stjerner og "kjempet imot". I helgen skal vi på dressurkurs lørdag og søndag og jeg gleder meg villt til å jobbe med noe mer, og ikke bare "ro henne, ro henne"
 5. Kaja

  Bilder i dressur

  November Idag
 6. Da bør du kanskje ikke hoppe i det hele tatt, da.
 7. Kaja

  Unghest født 2014

  Skal ikke klage på mangel på løft der hverfall
 8. Det var to skikkelig stilige "små"
 9. Kaja

  Belegg til unghest

  Æsj det var jo bare bakbein som var billig
 10. Kaja

  Belegg til unghest

  Hvilken side er det?
 11. Oi! Vi har ca. Like mange elg på jordet nedenfor huset, med kyr i stedet for hest da.
 12. Ri for trener ja. Og gymnastikkhopping
 13. Kaja

  Jones canaves

  Jeg har en JC heritage sprangsal og den er overraskende god å ri i, hvertfall.
 14. Godt det ikke bare er meg som unnlater å fortelle samboer om slikt. Han vet jeg kjøpte ny sal, og derfor måtte ha nytt hodelag. Men jeg sa jeg finansierte det med å selge alt det sorte utstyret (inkl. dressursalen) Jeg har TENKT å selge det da.
 15. Alt for mye.. Ny BRUN sal.. Og siden den var BRUN måtte vi jo ha nytt fortøy. Og siden jeg bare har svarte hodelag måtte det jo bli ett nytt hodelag også. Og det hodelaget måtte jo selvsagt ha tøyler til. Pad Dressurpisk 2 nye sjabrakker, siden den nye salen er en sprangsal og jeg bare har dressursjabrakker.. Ørehette som matcher den ene sjabrakken. Slik at vi har et stevnesett, sånn i tilfelle vi noen gang kommer oss på stevne Et vinterridedekken tydligvis. Jeg kan ikke huske at jeg bestilte det men det ligger på ordrebekreftelsen.. Tynnekniv til manen Hovskrape Det ble jaggu dyrt med ny sal
 16. Kaja

  Unghest født 2016

  Så herlig LisaFi!
 17. Kaja

  Dekken til frieser?

  Hvordan ligger dekkenet på henne da? Har du bilde? gjerne bilde hvor man ser fronten godt, det er gjerne her det kan skape problemer. Hva er det som gjør at du tenker det er for lite? Min hest er ganske kort og smal, og de fleste dekken ligger rart på henne. Hun får fort gnag foran. Nå har jeg kjøpt et horseware med helt annen fasong enn tidligere dekken og det ligger kjempefint på henne. Men det er veldig individuelt og man må nesten bare prøve seg fram.
 18. Kaja

  Unghest født 2014

  Jentene på stallen her erter meg fordi jeg ikke liker bling og ikke har drn nye samshielden
 19. Kaja

  Unghest født 2014

  Missforstå meg rett, det var skrevet i en spøkefull tone. Jeg anser også det som et håndteringsproblem. Men når det er skøytebane ute så tør jeg rett og slett ikke prøve for hardt, jeg er redd vi skal gå på trynet begge to. Hun er vant til å bli stilt krav til og er stort sett veldig snill og håndterlig. Men hun har dager hvor hun virker skikkelig irritabel, uten at jeg klarer å finne noen rød tråd i det. De fleste dagene så rir vi rett ut av gårdstunet uten problem! Hun har gått ganske mye siden hun kom til meg (på tur, ikke mye på bane).
 20. Kaja

  Unghest født 2014

  Min 2014 hest har spaltet personlighet tror jeg. Noen dager er hun helt fantastisk. Andre dager, som idag er hun et mareritt. Irritert og vrang. Vi kom oss ikke på tur idag, foråsiresånn. Mulig hun var lei av å bli holdt på med. Hun sto tross alt stille lenge for smeden i går Hvor mye trener dere i uka? Og hvor hardt/lenge?
 21. Fikk regning idag og betalte 1800 kr, Inkludert snåsøler og kjøring. Det er en del jobb på de føttene, og det tok sin tid i går!
 22. Det er noen år siden men jeg fikk litt bakoversveis da jeg innså at prisen nå er over 2000kr for sko. Og min må skos ganske ofte. Må slutte å snuse nå for å si det sånn.
 23. Hovslageren som pleier å sko i stallen vår har ikke tid på en stund, og Bia trenger en trim. I den anledning har jeg hørt med noen andre og prisene varierer med over 1000 kr. Av nysgjerrighet lurer jeg på hva dere betaler for smed? Jeg har jo ikke hatt hest på en deel år. Sist jeg betalte for skoing var prisen 750 kr for vintersko
 24. Det er vel ikke lov i konkurranse mente jeg noen sa?
×
×
 • Create New...