Jump to content

Kaja

Medlem
 • Posts

  306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Kaja last won the day on August 23

Kaja had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Geilo
 • Hesterase
  Fullblods på steroider
 • Gren
  Eventyr!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kaja's Achievements

Unghest

Unghest (2/4)

591

Reputation

 1. Det gikk kanonbra, og Bia ble dagens beste brukshest Jeg flettet man og pannelugg (Bia var så opptatt av føllene at hun sto stille). Valgte å trimme hovskjegg, så det ble ryddigere. Siden jeg ikke hadde mørk schabrakk så brukte jeg hvit, som oppdretter sa var helt innafor. Fant ingenting som hjalp på gul sokk, men oppdretteren hadde sånn hvit spray Stilte i hodelag og tøyler og hesten oppførte seg bedre enn mange andre. Så det var null stress. Alt i alt en veldig fin opplevelse!
 2. Men er du sikker på at det støl du blir? Kanskje ta en time hos fysioterapeut å se. Jeg slet mye med vondt i lysken før ved ridning, men problemet var ikke lysken i det hele tatt med lenger opp i ryggraden.
 3. Jeg føler at jeg har brukt mer penger på bitt, enn det Bia kostet i innkjøp (satt på spissen). Det eneste hun liker, og går greit på er et rett trimsebitt fra Horze. Kjøpte det på salg for 99 kr Hun kan til nød gå på tredelt, tynt baucher, men stortrives ikke med det. Hesten bestemmer! https://www.horze.no/trinsebitt/horze-mullen-rett-trinsebitt/13000.html
 4. Fant ingen "samletråd" så kanskje vi kan ha en? Jeg begynner Vi skal stille ut i helgen (uoffesielt) og har aldri gjort det før. Hun skal mønstres og gå rideklasse. Hun er fullblods så regner med at hun må flettes? Må man flette pannelugg? Det er nemlig litt. Eh. Problematisk Hun har ovveraskende mye hovskjegg, bør det klippes? Hvilken farge på schabrakk? Hun er mørkebrun. Har ingen helsorte, kun sorte med "bling" kant, kan det brukes? Eller er hvit schabrakk greit? Den ene hvite sokken hennes er helt gul.. jeg har ingen hestebutikk/dyrebutikk i nærheten. Hva kan jeg vaske med for å få den ren? Enkelt sort hodelag er greit har jeg skjønt, med eller uten blingpannebånd? Og de må stilles i tøyler? Jeg syns det er litt skummelt OM hun skulle bli teit og gire seg opp. Er det lov å bruke delta og lenger tau? Jeg har ingen ambisjoner, vi tar det som trening. Påmeldt i siste liten så selve mønstringen/rideprøven får gå som det går. Men jeg vil hvertfall at hun skal SE så pen ut som mulig
 5. Fullblods, med veldig tynn pels! Endte med å ta hun hjem fra beite og ha henne inne på natta, sår over hele magen Men mye bedre nå som hun er inne på natta. Vi flytter til vestlandet i oktober, lov å håpe på mindre innsekter der?
 6. Nei, det har jeg ikke! Er det resept?
 7. Bia er svært plaget av innsekter. Hun får masse småsår fra halsen, brystet, mellom beina og på magen. Stedvis blir det sår. Hvorfor plages noen så mye mer enn andre? Jeg har til å prøvd: Centura spray - fungerer ok, men må sprayes flere ganger i døgnet. Blir dyrt i lengden! Fluekrem på problemområder - fungerer bra men ikke optimalt det heller med tanke på prisen. Eksemdekken med heldekkende hals (ingen åpning noe sted). Og stor mageflapp. Fungerer UTMERKET!! .... MEN. De varer ikke så lenge. Hun kler de av seg. finnes det tilskudd de kan spise? Som faktisk fungerer? Hvitløk? Sitron? Eller må hun stå ute polstret i liten luftegård og inn på natta... ?(det er jo ikke noe koselig). De andre hestene er ikke plaget i stor grad. De får ikke sår og blir helt spist opp. Samme greia i fjor, da i annen flokk. Så tydlig at hun favoriseres. Man må dra av fluer med henda liksom. Hordevis. Har bestilt Ultra Shield og sånn halsbånd nå. Lite troa på det siste da Det var ikke innsektsmidler.jeg trodde skulle ta knekken på lommeboka da hesten ble kjøpt
 8. Min hoppe er ekstremt tydelig på hva hun syns om meg og den treningen vi gjør for tiden. I perioder hvor hun syns det er slitsomt eller at jeg har krevd for mye så kommer hun ikke til meg ute (stort område). Noen ganger går hun noen skritt vekk og viser tydlig at hun ikke ønsker å være med inn. På sånne dager må jeg tenke meg om, og gjøre noe hun liker. Om det så bare er å få komme inn å få litt mat, og ut igjen. Eller at vi bare henger litt sammen ute. Og da prøver jeg å tenke på hva hun ikke har likt i det siste. Har det vært for mye? Kan hun ha vokst ut av utstyret, ble hun skremt på tur etc. Hun lar seg alltid fange og løper ikke vekk, men jeg tror at om jeg hadde pushet og pushet på, hver dag med trening hun ikke liker så hadde hun nok ikke latt seg fange etterhvert. Stort sett kommer hun løpende og humrer og vil veldig gjerne være med å finne på noe, og det er det jeg ønsker at hun skal. Så hun har variert trening, og noen ganger gjør vi bare ingenting. Lederskap og respekt er en ting, det er store dyr som kan gjøre stor skade. Men jeg tror man kommer langt ved å prøve å finne ut av hvorfor hesten ikke vil være med deg, og få den til å ønske det i stedet for å kreve det.
 9. Fullblods, ca samme str. Jeg veier en del mer enn deg
 10. Kaja

  Sprang-prat

  På min sal og hest tar jeg opp bøylene ett hakk. Nå hopper vi ikke høyt enda da. I gamledager foretrakk jeg ganske korte bøyler, men daværende hester krevde ikke så mye av piloten. Det er nok mest en smakssak! Biusen kommer seg som spranghest men har gode og dårlige dager. På gode dager tenner hun og er vanskelig å holde igjen. På dårloge dager parkerer hun midt på banen Håper vi får kommet i gang med litt mer jevnlig trening nå som hallen har åpnet igjen. Hun har vel hoppet i hallen 5-6 ganger i sitt liv, så tror potensialet er der!
 11. For å si det sånn. Jeg har svelget mange kameler og endret mye på egen fremgangsmåte når det kommer til nåværende hest. Viktig å se ann individ, og tørre å prøve noe annet enn hva "som alltid har fungert".
 12. Jobber mye fra bakken. Før var det vanskelig å gå på hjemme også. Når står hun bom stille der. På tur er hun mer usikker og løper gjerne rundt meg om vi er langt hjemmefra. Jeg kan leie tur uten problem, og det er heller ikke problem å gå av for å leie hjem ( det har vært et problem før, men ilsprutende sinna hest i sentrum). For vår del er det nok usikkerhet, men vi nærmer oss en løsning.
 13. Det siste der har vi problemer med også. Min er nå en bombesikker turhest, også alene (haha det hadde jeg aldri trodd jeg skulle skrive i fjor). Men går jeg av, kommer jeg ikke på igjen. Men jeg tror mye av det handler om usikkerhet, og lydighet. Så man må finne ut hva som trigger og ta der derfra. Noen trigges jo også av andre hester, må gå først osv.
 14. Bia har vært ganske sur ved påsaling, selv etter problemene var borte (trang sal, vond rygg). Vi har tatt det veeeldig gradvis, strammer gjorden supersakte mens hun får spise, eller får godbiter. Hun er ikke sur lenger nå. Det kombinert med utstyr som passer og prøving og feiling gjorde susen. Må fortsatt passe på å ikke være for brå i bevegelsene rundt påsaling, da. Merker fint lite forskjell på vanlig gjord og sprangplate.
 15. Flere staller rundt her som har møkkahaug i conteiner/henger. Hvor de tømmer den er jeg dog usikker på.
×
×
 • Create New...