Jump to content

TonjeS

Medlem
 • Content Count

  2,407
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

TonjeS last won the day on May 13 2014

TonjeS had the most liked content!

Community Reputation

4,834

About TonjeS

 • Rank
  . . .
 • Birthday 23/12/1984

Profile Information

 • Fra
  Larvik
 • Gren
  Trav og kjøring

Recent Profile Visitors

5,576 profile views
 1. Den jeg hadde veide 180 kg med alt av seter på, og den dro min lille kaldblods sprettlett allerede som treåring, samme med den ene varmblodsen, som heller ikke er en stor type akkurat. Også i bakker, selv om jeg startet pent selvsagt. Viktig at de har godt feste når de skal trekke i bakker, jeg skodde mine med brodder bak. Maratonvogner har jo brems, så du får hjulpet dem nedover.
 2. Bruker bakbeinsbelegg når vi kjører fartslek, intervaller, hurtig og løp. Fort gjort å komme bortpå seg. Bruker ellers kne- og senebelegg evnt busser i samme situasjoner hvis hesten stryker/tråkker seg. Ellers bruker jeg så og si ikke belegg. Hadde nok brukt det i maraton, feltritt og sprang. Trente litt maraton, da brukte jeg belegg noen ganger; prof choice, eller feltrittsbelegg. Har brukt senebelegg under tommelongering på helt ferske og ubalanserte hester noen ganger. Plukker de av med en gang balansen begynner å komme på plass. Gidder ikke å sette på noe hvis det ikke er bruk for det.
 3. TonjeS

  Sommer 2019

  Har kun planene klare for den ene min, han har stått på grønt til og fra i godt over en måned nå. Har tre luftegårder/beiter som det har blitt rullert på; helårsluftegården med litt gress, en på ca et par-tre mål med mye gress, og et 40 mål beite. Han står sammen med to unghopper. Har vekslet mellom helårsluftegården og det lille beitet en periode nå, høyleverandøren skal nemlig slå førsteslåtten på 40 måls beitet, så da holdes de vekk der fram til da. Han skal la det være igjen et felt langsmed gjerdet hele veien med gress, så de slippes dit tvert han er ferdig, og skal stå der døgnet rundt så lenge været tilsier det. Alle tre luftegårdene/beitene er ved stallen, med topp treningsfasiliteter. Så lenge hestens helse tilsier det, så er planen å trene sommeren igjennom. (Men den helsa er ikke videre god for tiden... ) Edit for å legge til bilder: Helårsluftegården med litt gress: Det lille beitet: Storebeitet (ser bare toppen av det da):
 4. TonjeS

  Fluemaske

  Holder meg til Cashel-maska fortsatt jeg. Har bestilt inn inn nye til både mine og stalleiers hester. Sykt med fluer de få dagene det er sol nå... Cashel finnes jo i en haug av størrelser også.
 5. TonjeS

  Bitt-tråden

  Ja, er stubben ez-control jeg har. Min er også urolig i munnen, og kan legge seg på, men fungerer fint på dette bittet.
 6. TonjeS

  Utstyrstråden

  Er ikke det den smale til Walsh da?
 7. Ja, nå er absolutt verste perioden. Jeg har dessverre ikke fått sett 100% effekten ennå, har vært veldig mye kroppslig plunder på hesten så langt i år og dermed alt for mye fri. Har begynt å komme i gang igjen nå (og håper vi bare kan trene på nå framover...), og kjørte 12 km fartslek (dvs jogg og tempo med noen små spurter) i varmen i går. Nå støver det en del, pluss pollen etc, og han blåste litt da vi kom inn. Men innen vi var ferdigdusja pustet han som normalt, ikke som i fjor sommer da han måtte skrittes i 45 min etter en lett joggetur. Er foreløpig positiv, men ser det ordentlig først når han er i gang med intervaller i sanda/løp igjen. En travtrener her er så fornøyd med effekten det har hatt på hans to hester, at han faktisk har kjøpt en ny kapasitetshest som sliter med luftveiene for å gi den samme behandling (vet ikke om den har påvist astma).
 8. Mulig de har endret på rutinene siden vi var der sist også altså. Men er helt sikker på at vi tok av, for jeg husker at jeg bekymret meg for slitt hov, og om det var heldig å sko for nære operasjonen etterpå. Alltid noe å bekymre seg for.
 9. Ja, jeg fikk beskjed om å ta av skoa.
 10. Den første ble ikke bra. Var halt igjen allerede etter første intervalløkta, så han fikk slippe stakkar. Den andre har jeg fortsatt, der var operasjonen veldig vellykket. To år siden i sommer nå, og han har vært øm i framknærne to ganger etterpå - noe som ikke er rart skadehistorikken hans i betraktning, i tillegg til at det dreier seg om en løpshest. Han fikk attpåtil kun avventende prognoser, og hadde en hairlinefracture i det ene kneet som måtte gro før han kunne operere. Ingen av mine to trivdes på boks inne, men boks ute gikk fint heldigvis. Da var de rolige begge to. På Romerike er dere i trygge hender i hvert fall. Edit: Bilde av den utendørs sykeboksen. Var så varmt den perioden bildet er tatt, så satte opp partytelt som ly for sola.
 11. Det varierer nok litt ut fra hva de finner/reparerer under artroskopien. Jeg har hatt to som har hatt artroskopi i framkne/knær, en med skade på tredje karpalknokkel, den andre med skade på leddbrusk, korsbånd pluss sjøgress. Begge hadde samme oppfølging. Var en periode med sykeboks, men jeg har hatt en 3x4 m innhegning ute som jeg har hatt de i. Nå husker jeg ikke i farta hvor lenge de sto på boks, med de to første ukene var det kun boks, så begynne å leie i fem min daglig, så 15 min min etc, før jeg kunne begynne å skritte foran vogn. De sto i sykepaddock fram til vi kunne øke på treningen ordentlig med trav og jogg. Mener at de kunne være i full trening igjen etter tre måneder iflg skjemaet, men jeg brukte litt lenger tid selv. Den siste satte jeg bort når han skulle begynne å skritte, så han fikk gå i skrittemaskin to ganger om dagen. Han hentet seg raskt inn. Begge ble i tillegg sprøyta med polyglycan i de opererte leddene en tid etterpå. Var litt bytting av bandasjer også, rett etter operasjonen. Vet ikke hvor du skal få foretatt inngrepet, men hos romerike hesteklinikk fikk jeg med en fyldig journal med opptreningsplan, videre behandling, prognoser etc. Veldig lettfattelig og svarte på alle mine spørsmål. Moen var bare en telefon unna om jeg lurte på noe underveis også.
 12. Jeg har en Arden syntetsele i str cob til salgs, hvis det er interessant. Hel og pen kvalitetssele, i sort med mørkebrun piping, selges til 6000. Ubrukt hodelag med skylapper følger også med. Nypris er 12.500. https://www.skoies.no/arden-biothane-maraton-single-sele
 13. TonjeS

  Dekkentråden

  De har holdt helt greit her, men jeg har bare 150g halvhals, så bruker de ikke i lange perioder. Har ett som har gått i stykker, og to som fortsatt er hele. Hvis hestene er dekkendrepere så er det dessverre ingen tepper som holder uansett, samme hvilket merke. Jeg har tre rambo duo som er revet i fillebiter, lappet flere steder, men er ikke mer å fikse på. Varte ikke i to sesonger engang. Kjøpte et hw amigo hero ACY 100g med hals for en måneds tid siden, så langt veldig fornøyd med det. Holder tett, veldig lett, hesten blir ikke for varm med det, og det sitter veldig godt på mins smale traverkropp med disc-front. Gampen står med to unghopper nå, og de er heldigvis langt snillere med dekkene enn de to andre rampene han har stått med tidligere.
 14. Selvsagt, men de har nok ikke skrevet det, hvis de ikke trodde det stemte. Knotete sitat, men uansett rart at de ikke har en veterinær feks som kilde i saken, det hadde nok ryddet opp i misforståelsen.
 15. Det er ikke snakk om mistanke om smitte i den saken, står kun at hester fra de stallene var på NHF, og at de derfor er stengt fram til den 17. Men noen har misforstått der, for på forsiden av Amta står det at mennesker også kan smittes... Formuleringen på FB er fra et sitat, og personen mente nok det Sivoya peker på, men så har avisen misforstått det.
×
×
 • Create New...