Jump to content

Matilde B.

Medlem
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

87

About Matilde B.

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Svinndal
 • Hesterase
  Alle
 • Gren
  Dressur/bruksridning

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det ser fint ut der, sikkert kjekt sted å være hest! Som underlag vil jeg anbefale vaska singel, fraksjon 2-6 eller 2-8. Om det er uteområder ved løsdrift, vanlig luftegårder eller ridebane, er det et veldig egna underlag for hest. Ikke sliter det mye på uskodde høver, det dreneres lett og er svært enkelt å reingjøre ift måking. Vi har brukt det i mange år på vår løsdrift, og da vi etterfylte ridebanen i 2014 brukte vi også den. Her brukes den også til strøing vinterstid, så vi har ordna en avtale med kommunen om at feiebilen får tømme her. Det må siktes litt før bruk da, men gjenbruk synger fint i øra mine Og stadig påfyll hos hesta. Skulle dere ha behov for litt mer variert underlag kan en flishogger leies og trær kan styves. Da mister dere ikke hjelpa trærne gir ift å suge opp vann, men får allikevel rikelig til grovflisproduksjon. Legger ved bilde av singelen fra området utafor stallen her
 2. Det er Portax K vi vurderer, den her: https://www.titantilhenger.no/tilhengere/hestehengere/bckmann-portax-k Men med to skap framme i stedet for frontlem, og med sidehengsla baklem.
 3. Böckmann Portax, er det noen her som har erfaring med den? De hestene som kommer til å bruke hengeren er veldig forskjellige i størrelse, og den største er mest komfortabel med litt ekstra plass og den minste flakser litt for mye fram og tilbake da. Kommer nok uansett henger til å flytte festene for bakbommen noe fram på ene sida, men Portax ser veldig god ut mtp den største hesten. Liker også designet og sidehengslinga bak. Har bare sett på bilder, da forhandler i Ålesund ikke hadde noen stående da vi var der..
 4. 300 tonn! Kjære vene, brukte dere grus som avretting? Gratulerer med egen bane, det er veldig greit å ha
 5. Det var en flott hest, @Bitten&Betty!
 6. Fått tips av ei venninne om at Jeanette Øyan stopper om skolesaler. Venninna mi har sett, ridd i salen og kjenner eier/hesten til salen, og stoler på ho når ho sier det var veldig bra. Tenkte sende min til ho, der er det behov..
 7. Min mest kresne rører det ikke. Men han sorterer vekk havre fra grauten sin også, så han er litt snål på det Jeg har alltid en liten sprut med enten Chevinal eller flytende B-vit som smakstilsetter, og alle andre enn den der kresensnålingen hyler da ned det meste.
 8. Til vinterbruk med brodder er det Renegade og Cavallo. Skulle gjerne investert i de nye til Easy Boot, men de er altfor dyre for meg når flere hester skal ha. Er kjempefornøyd med Scootboots (sammen med Mud Strap, den reima rundt koden som føger med bidrar ikke med stort) til bruk på grus og asfalt på sommerføre, ikke fullt så imponert på sleipere underlag.
 9. Børjes selger begge deler, de er best på pris tror jeg. Chevinal er veldig smakelig, litt sånn sirup. Vitafor kan du lett blande i lucerna med litt vann
 10. Boots, i bøtter og spann... og ny vinterforsyning av brodder og såler.
 11. Matilde B.

  Dressurprat

  Jeg har faktisk en del ‘bråstopp’ med som fast øvelse hver gang jeg rir, da mine hester har veldig lite sjarmerende anlegg for elendige framtunge overganger nedover. Overganger ned fra og til trav er og blir det vanskeligste, siden diagonaliseringa nesten må helt i piaff for å ikke lande ‘på trynet’. Synes full fres-bråstopp et par-tre ganger gjør susen for overganger nedover, altså. De tenner jo og våkner litt av det, og det må nesten til for å få gode stopp. Så reint konkret blir stopp/overgang nedover bedre jo mer løft for sjenkel(gjerne begge samtidig) du får. Men noe mindre tent hest mellom seriene dine får du vel neppe Men jeg hadde i hvert fall lagt inn en hey-bråstopp hvis jeg mer enn én gang ikke fikk svar da jeg ville ned. Hvilke tips fikk du av den som hjalp dere da?
 12. Naturfarga hodelag, hvor finner man det? Må dessverre være nettbutikk, evt kan jeg sende pappa innenfor rimelighetens grenser rundt Vestby.
×
×
 • Create New...