Jump to content

Matilde B.

Medlem
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76

About Matilde B.

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Svinndal
 • Hesterase
  Alle
 • Gren
  Dressur/bruksridning

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Naturfarga hodelag, hvor finner man det? Må dessverre være nettbutikk, evt kan jeg sende pappa innenfor rimelighetens grenser rundt Vestby.
 2. Juhuu! I dag har jeg ridd tre hester på tur, og Ellevill var én av dem Første tur aleine, andre turen med rytter ever. Hadde to sånne nekt-å-gå-fjasinger men var lett å korrigere. Bukker og styrer på da, merrete så det holder når ho blir bedt om noe ho ikke vil Trava en god del, også litt oppover, men det er veldig tungt med rytter på synes ho. Ho velger heller å skritte enn å teste galopp opp enn så lenge, kommer nok plutselig en dag. Ser aldri at ho gjør noe annet enn å galoppere oppover ute ellers. Vi var gjennom tunet til en nabo, og passerte mellom traktor med henger og traktorgraver i gang. Sånt er ho godt vant med hjemme, og det var tydeligvis helt liketil hos andre òg På veien hjem blei vi passert av en bil bakfra, det var også første gang under rytter. Flink hest og flink sjåfør. Kunne ikke gått bedre #17 gangen i dag da med rytter
 3. Matilde B.

  Bevare man

  Får nok ikke gjort stort mer enn å bruke mye showshine, børste med vanlig kost, og evt dele mana. Døler med mye man klør ofte pga varmen i seg sjøl under der, og fletter kan sånn sett hjelpe godt. Prøv ei sånn spansk flette i stedet for mange mindre
 4. Matilde B.

  Dressurprat

  Det jeg sliter med å forstå er hva du mener når du skriver om å få mer fart på utsiden enn innsiden. Det er jo ikke mulig(større, ja, men ikke raskere) så jeg antar det er en slags metafor jeg bare aldri har vært borti. Men nå ser jeg at @smaaensin oppfattelse av hva du mente nok stemte. Jeg får det bare ikke til å gi mening detta med at den ene sida går raskere enn den andre.
 5. Matilde B.

  Dressurprat

  Jeg forstår ikke hva du mener her Kan jeg be om mer forklaring?
 6. Matilde B.

  Dressurprat

  Det punkterer i hvert fall fullstendig strofa ‘overkroppen speiler framparten og underkroppen speiler bakparten’ om sjenkler skal flytte frampart. Ift oversjenkel i versade har nok jeg lett for å holde litt imot av gammel vane. Men detta er ‘klassisk norsk hest-opplegg’, merker jeg må tenke mye mer på det nå som jeg utelukkende har tunge hester kontra før. Jeg bruker i for stor grad oversjenkel som du Siri skriver, mer innrotert mot hesten. Holder for mye for sikkerhets skyld, med andre ord. Mitt personlige problem. Men å skulle flytte skulder inn med ytre oversjenkel har jeg ikke tenkt at kunne være en idé. Noen spesiell krets/miljø som benytter seg av det?
 7. Alsikekløver er noe herk, men det er vel vanlig rød/hvitkløver du har?
 8. Jeg ønsker absolutt ikke ensarta gras, og har kløver på slåttemarkene våre bl.a. Så lenge det ikke blir voldsomt mye mer av noe enn annet er det positivt med mangfold. Timotei er greit det, men en lite økonomisk sort sånn sett. Må ettersåes, og tåler lite. Viker lett for andre vekster, og fører gjerne til mer sprøyting av uønska vekster som får etablere seg for lett. Så om du har fått mye kløver fordi den tar over for timoteien må du nok etterså med bedre såfrøblanding Ang protein har vi enda ikke opplevd problematisk verdi de åra vi har produsert tørrhøy. På tross av kløver.
 9. Jeg venter alltid en tre ukers tid fra vi slår av vifta og anser høyet som ferdig tørka før jeg sender inn prøver. Det taper seg jaggu en del på den tida, altså. Har du plastpakka fôr ville jeg venta 60 dager før jeg tok ut prøve, samme tid før bruk. Anse hvert jorde som egen slått og ta prøver fra hver, ja
 10. Ser at vi også bare må investere i en henger sjøl.. Men det er så vanskelig å finne en henger som er god for de to som er tenkt å bruke den mest(samtidig). Gutten er jo enorm, både høy og lang, mens Ellevill er lita, lett og kort. Gutten står på hva som helst, han har aldri hatt god plass uansett, stakkars. Elkevill har ikke reist noe enda, men stått på(og kjørt ned til postkassa og opp igjen bare for å ha kjørt) ny Gaupen og Bøckmann. Ramla jo rundt inni den siste, altfor vid og lang. Mens den er sprengt i begge retninger for Gutten... Tenkt at det beste for oss er en kjempestor henger, og lage til mindre plass på ene sida sjøl. Men så er det det med demping, vedlikehold etc da... Skal vi gjøre mye med den må glassfiber utgå. blæ.. Leser nøye alt dere skriver, må bare teste ut litt flere typer.
 11. Ja, ho var altså så cool og freidig, liksom. Skulle trodd det var helt hverdagslig De protestene er pga at jeg ikke får salen mer smooth med meg, tenker jeg. Ser det skjer når den drar litt over i skifte av hånd. Men litt i overkant snerpete på det kanskje Spørs om ikke du bare må strenge deg opp litt med travinga, da Men dere rir på tur og greier? Det har ikke jeg gjort med Villsen enda. Tenker det blir noen nå i sommer.
 12. Ellevill var med på sitt første kurs nå i pinsa tok halvparten av den ene timen min til ho. Stod i luftegård ved siden av banen halve dagen først, og så på det som foregikk. Hester kom og gikk, folk opp og ned på tribunen, høyttaler osv. Var kjempeflink på timen sin, og passe sliten mentalt etterpå. Fin første opplevelse med kurs tenker jeg Timen vår kan ses i sin helhet her, men det blir justert litt stigbøyler underveis som kan spoles over(boring, glemte å ta det vekk).
 13. Matilde B.

  Utstyrstråden

  HestesportCenteret http://www.walsh.no/?itemID=1113
 14. Forrige mandag var #11 på ryggen til Ellevill, og den andre som kan kalles for ‘ei økt’ Sikkert lange og kjedelige minutter, men har filmene for min egen del, så da blir de i sin helhet Ellevill er knall, vært helt riktig å vente såpass med ho,tror jeg. Reaksjonen hennes når det føles riktig å rette på ho litt er helt super, og framdrifta i skritt nå kan ikke sammenlignes engang med tidligere. Ho oppleves sjølgående, mjuk, smidig og oppmerksom å sitte på. Svarer resolutt på hver minste bevegelse sideveis fra meg, så jeg må konsentrere meg mye mer. Jeg er så stolt av det vesenet mitt Planen var å ri igjen i dag også, men ser jeg må sko et par bakbein i stedet Jeg ler rått av det bildet som vises fra filmen her Det er heldigvis ikke så ille in motion
×
×
 • Create New...