Jump to content

Matilde B.

Medlem
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60

About Matilde B.

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Svinndal
 • Hesterase
  Alle
 • Gren
  Dressur/bruksridning

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Matilde B.

  Bitt-tråden

  De er jo så flotte! Så utrolig kult at dere fikk prøvd, særlig originalvekta og jernet er umulig å etterligne bare ved bilder. Synes hakekjedene var veldig pene også, og en smart måte å forme øya på. Tøft!
 2. Eiklin fylte 26 år i dag Helt tilbake etter skaden i høst, takknemlig for all tid jeg får med ho, altså 🥳 Vi hadde hele formiddagen for oss sjøl, på herlig tur i nydelig vær.
 3. Jeg har ikke hatt noe trøbbel, men nå fikk jeg det Får ikke likt/reagert, og heller ikke bladd hverken framover eller bakover.
 4. Den eldste Fjordhoppa mi har et avkom etter en i ettertid kåra hingst, men avkommet har kun hvitt pass. Det blei søkt, men avslått. Så på Fjordhest er det nytteløst.
 5. Prøv å la strømmen på gjerdet være avslått et par uker. Her har vi opplevd ved to tilfeller at to hester rett og slett fikk støt rett fra bakken.. Svigerfar er elektriker, både sterk og svakstrøm, og gikk over alt som kunne sjekkes uten å finne noe feil. Vi konkluderte til slutt med at det var for tørt der jordinga stod, selv om det var en åregammal løsning. Det gikk lang tid mellom de to tilfellene også (den første varte dessverre en stund, det tok litt tid før vi skjønte hva det var). Nå er jordinga flytta og problemet kommer neppe tilbake. Men da det stod på første gangen var det jo helt uholdbart for de to hestene det gikk ut over. De så jo aldri noen sammenheng, det kunne gå timer mellom hver gang, men plutselig fikk de støt fra bakken. Ikke var det samtidig heller. Det kan jo være noe sånt med din, det kan i hvert fall virke som han har fått støt uten å se sammenhengen. Da blir de jo logisk nok veldig stressa. Håper du finner årsaken, og en løsning. Det er ordentlig trist når det er sånn
 6. @Reaper, ser jo sånn ut. Var sikker på at det var Deuber som begynte med den justeringa av kammeret framme
 7. @Reaper, hvis du har logoen til Amazonas under kappa så er det de som har laga den. Deuber tok over modellene, men nå har de vel utgått.
 8. Du har Deuber, da? Amazonas lagde ikke med justerbar vidde, men enten lær eller flexibom. Jeg kjøpte min brukt(ett år) av Katrine (Amazonas). Men tror ikke den var mye brukt, så helt ny ut
 9. Gamle og gode, de Har Birgitta sjøl, på ellevte året.
 10. Håper alt er som det skal med tenna, virker som det bare er langdrøy felling. Satser på du slipper unna trøbbel med din! Har trava litt med Ellevill, da gikk det så seeeeeeeiiiiiint Smatta litt og spurte sist jeg rei, da heiste ho seg bra høyt og kasta seg rundt med ryggen høyest før ho slang huet i ‘gullerotposisjon’ Så, jeg bare eeeeeh, flink reaksjonshest, kan ta det en anna gang, vi
 11. Ellevill driver BARE med tenner for tida Så jeg får bare vente. Har blitt to rideøkter siden sist jeg skreiv her, da. Det gikk bare fint. Jeg får passet mitt påskrevet som kjedelig rytter ganske kontant der, så øktene går fort unna. Men altså, den kroppen kan jo alt, er mjuk som smør og sterk som en bjørn, så det er bare å nyte de få minuttene som er Gleder meg til å få testa gangartene litt mer(tror jeg ) utpå våren. Er på tide med en kikk inni munnen der nå, men jeg venter til detta viruset forhåpentligvis roer seg med å få veterinær ut hit.
 12. Matilde B.

  Dressur på tur

  Jeg er motsatt, jeg orker ikke å ‘ikke ri’, så turene blir greit godt utnytta tror jeg. Hestene mine presterer ofte bedre på tur også, så åpenbart de synes det er gøy med litt action Jeg har egentlig ikke så gode turmuligheter i.o.m. det er mest asfalt, lange og bratte bakker nesten uansett hvor vi rir, her er kun grasproduksjon så bare egne bøer jeg kan ri på(og da må det være tørt eller frost), og i det som er av skau er det steinete gamle knapt-traktorveier, og veldig bratt. Så det som er av muligheter må utnyttes. I hele januar feks var det snøføre på veiene, og da kunne vi galoppere rundt hele dalen, luksus! Fikk gjort mye jobb med saftige ansprang fra holdt, samling-galopp-full fart-samling osv, hesta er ikke vant til å se så lange strekker foran seg som innbyr til fart Nå er snøen vekk, så nå blir det bare samlingsarbeid der det er asfalt, og sidebevegelser rir vi stort sett hele tida på tur. Vendinger, holdt, galopp, holdt, rygg, samle, vende osv. Bare å ri hele tida, mye morsommere. Så flesker vi til det det går der det går, blir gode overganger nedover av såpass korte strekker Noen få steder kan vi ri litt i noen små felt med pyntegrønt, og da blir det susing mellom trærne att og fram, og vender rundt stammene vekselsvis med versade og travér ettersom plassen gir mulighet for.
 13. Jeg bruker Casco-hjelmer, og er veldig fornøyd med de. Bytter litt på dissa to: https://www.heimer.no/rytter/for-sikkerhets-skyld/hjelm/ridehjelm-casco-choice-2-vg1 https://gnlequestrian.com/kask-casco-choice-brown-titan-horseshoes.html Jeg har lite og ovalt hue, begge dissa er lette og gode. Pluss for god refleks
 14. Ulstein, Revold og Skundberg, har du hørt der? Er Raufoss alle tre, da.
×
×
 • Create New...