Jump to content

Matilde B.

Medlem
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83

About Matilde B.

 • Rank
  Føll

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Fra
  Svinndal
 • Hesterase
  Alle
 • Gren
  Dressur/bruksridning

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var en flott hest, @Bitten&Betty!
 2. Fått tips av ei venninne om at Jeanette Øyan stopper om skolesaler. Venninna mi har sett, ridd i salen og kjenner eier/hesten til salen, og stoler på ho når ho sier det var veldig bra. Tenkte sende min til ho, der er det behov..
 3. Min mest kresne rører det ikke. Men han sorterer vekk havre fra grauten sin også, så han er litt snål på det Jeg har alltid en liten sprut med enten Chevinal eller flytende B-vit som smakstilsetter, og alle andre enn den der kresensnålingen hyler da ned det meste.
 4. Til vinterbruk med brodder er det Renegade og Cavallo. Skulle gjerne investert i de nye til Easy Boot, men de er altfor dyre for meg når flere hester skal ha. Er kjempefornøyd med Scootboots (sammen med Mud Strap, den reima rundt koden som føger med bidrar ikke med stort) til bruk på grus og asfalt på sommerføre, ikke fullt så imponert på sleipere underlag.
 5. Børjes selger begge deler, de er best på pris tror jeg. Chevinal er veldig smakelig, litt sånn sirup. Vitafor kan du lett blande i lucerna med litt vann
 6. Boots, i bøtter og spann... og ny vinterforsyning av brodder og såler.
 7. Matilde B.

  Dressurprat

  Jeg har faktisk en del ‘bråstopp’ med som fast øvelse hver gang jeg rir, da mine hester har veldig lite sjarmerende anlegg for elendige framtunge overganger nedover. Overganger ned fra og til trav er og blir det vanskeligste, siden diagonaliseringa nesten må helt i piaff for å ikke lande ‘på trynet’. Synes full fres-bråstopp et par-tre ganger gjør susen for overganger nedover, altså. De tenner jo og våkner litt av det, og det må nesten til for å få gode stopp. Så reint konkret blir stopp/overgang nedover bedre jo mer løft for sjenkel(gjerne begge samtidig) du får. Men noe mindre tent hest mellom seriene dine får du vel neppe Men jeg hadde i hvert fall lagt inn en hey-bråstopp hvis jeg mer enn én gang ikke fikk svar da jeg ville ned. Hvilke tips fikk du av den som hjalp dere da?
 8. Naturfarga hodelag, hvor finner man det? Må dessverre være nettbutikk, evt kan jeg sende pappa innenfor rimelighetens grenser rundt Vestby.
 9. Juhuu! I dag har jeg ridd tre hester på tur, og Ellevill var én av dem Første tur aleine, andre turen med rytter ever. Hadde to sånne nekt-å-gå-fjasinger men var lett å korrigere. Bukker og styrer på da, merrete så det holder når ho blir bedt om noe ho ikke vil Trava en god del, også litt oppover, men det er veldig tungt med rytter på synes ho. Ho velger heller å skritte enn å teste galopp opp enn så lenge, kommer nok plutselig en dag. Ser aldri at ho gjør noe annet enn å galoppere oppover ute ellers. Vi var gjennom tunet til en nabo, og passerte mellom traktor med henger og traktorgraver i gang. Sånt er ho godt vant med hjemme, og det var tydeligvis helt liketil hos andre òg På veien hjem blei vi passert av en bil bakfra, det var også første gang under rytter. Flink hest og flink sjåfør. Kunne ikke gått bedre #17 gangen i dag da med rytter
 10. Matilde B.

  Bevare man

  Får nok ikke gjort stort mer enn å bruke mye showshine, børste med vanlig kost, og evt dele mana. Døler med mye man klør ofte pga varmen i seg sjøl under der, og fletter kan sånn sett hjelpe godt. Prøv ei sånn spansk flette i stedet for mange mindre
 11. Matilde B.

  Dressurprat

  Det jeg sliter med å forstå er hva du mener når du skriver om å få mer fart på utsiden enn innsiden. Det er jo ikke mulig(større, ja, men ikke raskere) så jeg antar det er en slags metafor jeg bare aldri har vært borti. Men nå ser jeg at @smaaensin oppfattelse av hva du mente nok stemte. Jeg får det bare ikke til å gi mening detta med at den ene sida går raskere enn den andre.
 12. Matilde B.

  Dressurprat

  Jeg forstår ikke hva du mener her Kan jeg be om mer forklaring?
×
×
 • Create New...