Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Posts

  481
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ninahei

 1. Tone driver jo ikke med annet enn høver og er ekstremt flink på det. Jeg har kjempegod erfaring med henne og bruker hennes team til skoing
 2. Er det noen her som har erfaring med Blomert sine nyere modeller? F.eks New Nairobi? Kommer de med aluminiumsgulv som standard?
 3. Er det noen som veit hvor man kan få tak i gummimatter til Humbaur Balios (Spirit)? Evt om noen andre matter kan passe? Er snakk om å legge matter på allerede støpt gummi over aluminium, mest for å unngå slitasje
 4. Kjenner dere noen som selger kvalitetsridehest? Fra 4 år, gjerne innridd, men ikke tilridd, 165-175 cm, pris opp til 150k. Rase er ikke av så stor betydning, men den må være frisk og sunn, kunne brukes til sprang, dressur og turridning og være hoppe eller vallak. Den er tiltenkt en elev og godt bekjent av meg, garantert god oppfølging på alle områder! ☺ Send gjerne PM!
 5. Åh den er jo selvfølgelig der, det tenkte jeg ikke på! Takk!
 6. Er det noen som vet innholdet i Champions VM-blokk, eller som har bilde av innholdsfortegnesen? Alle bildene jeg finner av den på nett er i for dårlig kvalitet til at jeg klarer å lese...
 7. Endte opp med å kjøpe akkurat den der fra bole faktisk! Pleier å bestille magnesium og sink derfra, så da var det praktisk at de hadde både msm og glukosamin der også. Får forberede meg på skikkelig fislukt fremover da Karantene er ikke så farlig for vår del, vi er jo ikke ute og starter eller noe,men er jo kjekt å vite om.
 8. Er det noen (gode) grunner til å IKKE gi MSM/glucosamin? Enten alene eller sammen?
 9. Ikke godt å si! Men enkelte mineraler "styrer" jo hud/hår/pels og det kan nok få innvirkning på dette hvis det er ubalanse eller mangler, men akkurat hvor grensa går og om det er akkurat DET som skaper de og de symptomene vet jeg ikke. Jeg tenker uansett at det aldri skader å ta en blodprøve for å sjekke om verdiene er iorden, personlig sjekker jeg jo meg selv en gang i året for å se at alt er som det skal og skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har samme rutine på hesten. Etter å ha funnet relativt store mangler i høst kommer jeg nok til å sjekke en gang i året fremover nå for å være på den sikre siden.
 10. Kan det være mangler av mineraler/vitaminer? Det kan være en ide å ta blodprøver for å sjekke om verdiene er normale og justere deretter. En annen ting er at enkelte vitaminer og mineraler også skal ha et visst forhold til hverandre for å ikke hindre opptak og ubalanse i dette kan jo også gi diffuse symptomer, sånn jeg har forstått det. F.eks forholdet mellom jern, kobber, sink og mangan (4:1:1:3).
 11. Jeg har hatt både Agria og Gjensidige og har vært fornøyd med begge to. Aldri vært noe problem med utbetalinger hos noen av dem. Grunnen til at jeg nå har Agria var fordi Gjensidige skulle ha nesten dobbel pris av Agria på en allerede ganske høy sum og det var helt uaktuelt selv om egenandelen hos Agria er høyere. Jeg har alle mine andre forsikringer hos Gjensidige og det hadde vært praktisk å ha hesten der også, det var det forsåvidt med den gamle hesten, men ikke til den prisen gitt!
 12. Jeg har helt nella for høye og stramme halser på klær så jeg kjøpte xl. Stoffet var ganske tøyelig så det bød ikke på noen problemer med stram hals akkurat kan jo hende de har endra siden jeg kjøpte min, som er noen år siden nå, men da var det hvertfall litt sånn "slækkt" stoff.
 13. Jeg har brukt den du linker til endel og har opplevd tydelig effekt. Aller mest når det gjelder varme da, men min nakke og skuldre krever nok litt "dypere" behandling for å fungere som de skal. Brukte den for det meste utendørs i kalde tider, da spant jeg meg ikke så mye og den gav effekt i situasjoner jeg ubevisst spant meg og holdt blodsirkulasjonen igang. Jeg har armer som sovner i tide og utide og denne hjalp men endel med dette. Jeg glemte den igjen en gang og derfor bruker jeg den ikke lenger, ellers hadde jeg nok gjort det!
 14. Gir i alle pelsskiftetider og hvis fôranalysene tilsier at jeg skal gi det.
 15. Ninahei

  Utstyrstråden

  Min erfaring etter å ha undervist x-antall ryttere er at om man endrer på sjenkelplassering først, blir det lettere å holde setet i korrekt posisjon. Som regel sklir undersjenkelelen frem når man blir sliten av å sitte korrekt, men hvis man har lært seg å holde undersjenkelen tilbake og få anklene under hoftene er det enklere å beholde stabilt sete over lengre tid og etterhvert som tiden går blir man sterkere og setet mer uavhengig av hvor sjenkelen er. Ja til verktøy som gjør det lettere å få til korrekt sits og ja til sitstrening som grunnleggende element i all ridning, spør du meg!
 16. Hvis man ikke vet grunnen til utslaget på bøyeprøven - nei, da ville jeg ikke ridd før det er utreda. Vet man grunnen til utslaget, f.eks hvis hesten har spatt så er det forventa at det kommer utslag og da er man jo også orientert om hvordan hesten skal brukes.
 17. Usikker på om Morten Brændholen kjører nord for Oslo, men det kan jo være verdt å høre? Brukte han på den gamle hesten min og vi har gått over til å bruke han nå som John Anders ikke skor hos oss lenger pga avstand.
 18. Jeg anbefaler også hovhelseteamet, man kan bruke de selv om man ikke trenger Tone til å komme også, tror jeg. Nyansatte Peter har vært lærling hos min hovslager, han er veldig ålreit!
 19. Jeg sjekket endel rundt d-vitaminer for litt siden hvertfall, ifbm en unghest som trengte å få regna på fôrplanen. Veldig få produkter har mye d-vitamin og jeg har ikke lykkes å finne et rent d-vitamintilskudd. Pavo podo care er det jeg har funnet med mest i, og det er det også kalsium i. Det er mye annet også da, men hvis man er en sånn som regner på fôrplaner går det jo an å justere noe annet i rasjonen hvis man har behov for dette produktet.
 20. Vi sjekka ikke e-vitamin på blodprøvene, men jeg har jo gitt selentilskudd med e-vitamin i. Ellers har jeg også fått forklart av veterinær at selen og e-vitaminer utfyller hverandre litt og litt mangel på det ene kan visst "erstattes" hvis det andre er i normaltilstand/overskudd. Ved utregning av fôrplan har det aldri vært mangel på e-vitamin, men disse utreningene vil aldri bli 100% nøyaktige og opptak hos hesten blir jo også vanskelig å medberegne. Fôrer forøvrig ikke med olje. For min hest sin del så starta jo dette i beitesesongen og jeg tror han rett og slett ikke har spist nok variert og burde fått vitaminer/mineraler tidligere enn jeg starta med. I og med at en annen hest på samme beite fikk påvist for mye selen etter blodprøver på omtrent samme tid, så konkluderer jeg med at min hest ikke har spist det samme som den og/eller at han har dårligere opptak og/eller får i seg for mye av noe annet som hindrer opptak av selen.
 21. Ja, nå vet jeg jo ikke hvor lenge de må gå med selenmangel før man ser slike symptomer og hvor mye mangel de evt må ha. Men jeg har lært at det er generelt sett lite selen i norsk grovfôr og at det kan man fint gi tilskudd av om vinteren. Så da regner jeg med at for enkelte hester er det en kjapp tur ned i mangelkjelleren der.
 22. Jeg hadde Tone Wien på besøk i dag for å røntge høvene ifbm skoing og hun sa jo forsåvidt også at vinkelen i høvene alene var grunn nok til snubling. Men i og med at snublingen har blitt mye bedre før hun kom og retta opp i vinklene, så holder jeg en knapp på at selenmangel også har noe med saken å gjøre. @CruVal jeg betalte 2250 for kiropraktorbehandling + blodprøver, da tok vi en mineralprofil og sjekket for fosfat, kalsium, magnesium, kalium, natrium, klorid, jern, sink, kobber og selen. Pleier å betale ca 1600 for kiropraktorbehandling alene, så da havna vel blodprøvene på ca 650 kr.
 23. Min butter i bakken med tåa bak først, klarer ikke å hente seg inn slik at han får løfta beinet, så da "faller" jo resten av beinet over tåa og det kan se ut som overkoding. Jeg har tidligere hatt hest med polynevropati, så jeg ble livredd for at det var det. Filma noen økter og fikk sett ordentlig hva han gjorde når han snubla. Han har også snubla foran da, men aller mest bak. Jeg tar jo blodprøver på meg selv en gang i året for å sjekke at alt er på stell, men det virker ikke som om det er så utbredt å gjøre det samme på dyr, hvertfall ikke på hest. Men det er jo nyttig, fordi man ser jo ofte ikke symptomer på mangler før det er ganske seint.
 24. Jeg har både vært fôrrytter for mange hester og har hatt flere fôrryttere for mine hester. Litt varierende løsninger for begge deler, alt ut ifra hva som har fungert. Akkurat nå har jeg en fôrrytter på min hest og en som tar stallarbeid for meg to ganger i uka og får betalt i ridetimer på hesten hun rir til vanlig, eller på min når det passer. Fôrrytter betaler en fast sum per måned. Fôrrytteren min har ansvar for alt stallarbeid dagen(e) hun har hesten, sjekke at hesten er i orden og ikke har noen sår eller er syk eller sånt, det er minimumskrav for hennes dag(er). Hun får ri på tur, ikke på bane, det er et krav fra min side, men får tilbud om undervisning nå og da når jeg har tid. Vi hadde prøveperiode på en måned når hun begynte og vi har hele veien hatt en god dialog om hvordan hesten fungerer, hvor han er i utdanningsløpet, hvordan hun skal ri (type terreng, tempo, lengde, vanskelighetsgrad, miljøtrening osv) og annet hun bør tenke på. Hun har i det siste også fått tilbud om å være med på timer med Trine Bøhnsdalen som jeg har vært på mange kurs med, hun kommer til stallen vår jevnlig nå for tiden og jeg har tenkt at bakkearbeid med henne er nyttig for både fôrrytter og hest, spesielt siden jeg ikke har tid til å undervise de selv så mye. Jeg føler vi samarbeider og kommuniserer godt. Jeg laget en privat blogg på wordpress når jeg kjøpte hesten og har skrevet dagbok i den hver dag siden da, fôrrytter har også tilgang til denne og skriver egne innlegg for sine dager. Jeg lager også en månedsplan med overordna mål for hva vi jobber med hver måned, bare sånn for å prøve å holde en rød tråd i treninga. Ellers har vi en gruppechat på whatsapp med fôrrytter, meg og hun som tar stallarbeid to ganger i uka, der vi gir daglige beskjeder eller informerer om det skulle være noe.
 25. Her er min sin fôrplan akkurat nå. Stor SWB, 7 år, 165 i dekken og 174 cm høy. Bilde vedlagt. Min har snubla noe forferdelig på bakbeina, satt egentlig godt med muskler i sommer, men det ble helt krise med snublinga i midten av august. Kunne snuble 5-10 ganger på en økt på ridebanen og plutselig bråstoppe i trav. På de værste dagene tryna han faktisk også, en gang ned på alle fire fra galopp når jeg longerte og en gang ned på knærne i trav på tur på ukomplisert grusvei. Jevnlig fulgt opp med veterinærkiroptaktor over flere år (samme behandler) og hun fant ikke noe som skulle tilsi så heftige symptomer. Det slår meg at han kan ha hatt selenmangel tidligere også, for han har tidvis vært en skikkelig snublefot, men bare "nå og da", så jeg har tenkt at det har vært vekstproblematikk (hatt han siden han var 2). Alt som inneholder selenometionin er vel organisk selen, sånn jeg har skjønt det? Eller? Isåfall er det organisk selen i e-plus
×
×
 • Create New...