Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Posts

  481
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ninahei last won the day on January 14 2020

Ninahei had the most liked content!

Profile Information

 • Hesterase
  Svensk Varmblod

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ninahei's Achievements

Unghest

Unghest (2/4)

370

Reputation

 1. Tone driver jo ikke med annet enn høver og er ekstremt flink på det. Jeg har kjempegod erfaring med henne og bruker hennes team til skoing
 2. Er det noen her som har erfaring med Blomert sine nyere modeller? F.eks New Nairobi? Kommer de med aluminiumsgulv som standard?
 3. Er det noen som veit hvor man kan få tak i gummimatter til Humbaur Balios (Spirit)? Evt om noen andre matter kan passe? Er snakk om å legge matter på allerede støpt gummi over aluminium, mest for å unngå slitasje
 4. Kjenner dere noen som selger kvalitetsridehest? Fra 4 år, gjerne innridd, men ikke tilridd, 165-175 cm, pris opp til 150k. Rase er ikke av så stor betydning, men den må være frisk og sunn, kunne brukes til sprang, dressur og turridning og være hoppe eller vallak. Den er tiltenkt en elev og godt bekjent av meg, garantert god oppfølging på alle områder! ☺ Send gjerne PM!
 5. Åh den er jo selvfølgelig der, det tenkte jeg ikke på! Takk!
 6. Er det noen som vet innholdet i Champions VM-blokk, eller som har bilde av innholdsfortegnesen? Alle bildene jeg finner av den på nett er i for dårlig kvalitet til at jeg klarer å lese...
 7. Endte opp med å kjøpe akkurat den der fra bole faktisk! Pleier å bestille magnesium og sink derfra, så da var det praktisk at de hadde både msm og glukosamin der også. Får forberede meg på skikkelig fislukt fremover da Karantene er ikke så farlig for vår del, vi er jo ikke ute og starter eller noe,men er jo kjekt å vite om.
 8. Er det noen (gode) grunner til å IKKE gi MSM/glucosamin? Enten alene eller sammen?
 9. Ikke godt å si! Men enkelte mineraler "styrer" jo hud/hår/pels og det kan nok få innvirkning på dette hvis det er ubalanse eller mangler, men akkurat hvor grensa går og om det er akkurat DET som skaper de og de symptomene vet jeg ikke. Jeg tenker uansett at det aldri skader å ta en blodprøve for å sjekke om verdiene er iorden, personlig sjekker jeg jo meg selv en gang i året for å se at alt er som det skal og skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har samme rutine på hesten. Etter å ha funnet relativt store mangler i høst kommer jeg nok til å sjekke en gang i året fremover nå for å være på den sikre siden.
 10. Kan det være mangler av mineraler/vitaminer? Det kan være en ide å ta blodprøver for å sjekke om verdiene er normale og justere deretter. En annen ting er at enkelte vitaminer og mineraler også skal ha et visst forhold til hverandre for å ikke hindre opptak og ubalanse i dette kan jo også gi diffuse symptomer, sånn jeg har forstått det. F.eks forholdet mellom jern, kobber, sink og mangan (4:1:1:3).
 11. Jeg har hatt både Agria og Gjensidige og har vært fornøyd med begge to. Aldri vært noe problem med utbetalinger hos noen av dem. Grunnen til at jeg nå har Agria var fordi Gjensidige skulle ha nesten dobbel pris av Agria på en allerede ganske høy sum og det var helt uaktuelt selv om egenandelen hos Agria er høyere. Jeg har alle mine andre forsikringer hos Gjensidige og det hadde vært praktisk å ha hesten der også, det var det forsåvidt med den gamle hesten, men ikke til den prisen gitt!
 12. Jeg har helt nella for høye og stramme halser på klær så jeg kjøpte xl. Stoffet var ganske tøyelig så det bød ikke på noen problemer med stram hals akkurat kan jo hende de har endra siden jeg kjøpte min, som er noen år siden nå, men da var det hvertfall litt sånn "slækkt" stoff.
 13. Jeg har brukt den du linker til endel og har opplevd tydelig effekt. Aller mest når det gjelder varme da, men min nakke og skuldre krever nok litt "dypere" behandling for å fungere som de skal. Brukte den for det meste utendørs i kalde tider, da spant jeg meg ikke så mye og den gav effekt i situasjoner jeg ubevisst spant meg og holdt blodsirkulasjonen igang. Jeg har armer som sovner i tide og utide og denne hjalp men endel med dette. Jeg glemte den igjen en gang og derfor bruker jeg den ikke lenger, ellers hadde jeg nok gjort det!
 14. Gir i alle pelsskiftetider og hvis fôranalysene tilsier at jeg skal gi det.
 15. Ninahei

  Utstyrstråden

  Min erfaring etter å ha undervist x-antall ryttere er at om man endrer på sjenkelplassering først, blir det lettere å holde setet i korrekt posisjon. Som regel sklir undersjenkelelen frem når man blir sliten av å sitte korrekt, men hvis man har lært seg å holde undersjenkelen tilbake og få anklene under hoftene er det enklere å beholde stabilt sete over lengre tid og etterhvert som tiden går blir man sterkere og setet mer uavhengig av hvor sjenkelen er. Ja til verktøy som gjør det lettere å få til korrekt sits og ja til sitstrening som grunnleggende element i all ridning, spør du meg!
×
×
 • Create New...