Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Content Count

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ninahei last won the day on January 14 2020

Ninahei had the most liked content!

Community Reputation

370

About Ninahei

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Hesterase
  Svensk Varmblod

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Endte opp med å kjøpe akkurat den der fra bole faktisk! Pleier å bestille magnesium og sink derfra, så da var det praktisk at de hadde både msm og glukosamin der også. Får forberede meg på skikkelig fislukt fremover da Karantene er ikke så farlig for vår del, vi er jo ikke ute og starter eller noe,men er jo kjekt å vite om.
 2. Er det noen (gode) grunner til å IKKE gi MSM/glucosamin? Enten alene eller sammen?
 3. Ikke godt å si! Men enkelte mineraler "styrer" jo hud/hår/pels og det kan nok få innvirkning på dette hvis det er ubalanse eller mangler, men akkurat hvor grensa går og om det er akkurat DET som skaper de og de symptomene vet jeg ikke. Jeg tenker uansett at det aldri skader å ta en blodprøve for å sjekke om verdiene er iorden, personlig sjekker jeg jo meg selv en gang i året for å se at alt er som det skal og skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har samme rutine på hesten. Etter å ha funnet relativt store mangler i høst kommer jeg nok til å sjekke en gang i året fremover nå for å være på de
 4. Kan det være mangler av mineraler/vitaminer? Det kan være en ide å ta blodprøver for å sjekke om verdiene er normale og justere deretter. En annen ting er at enkelte vitaminer og mineraler også skal ha et visst forhold til hverandre for å ikke hindre opptak og ubalanse i dette kan jo også gi diffuse symptomer, sånn jeg har forstått det. F.eks forholdet mellom jern, kobber, sink og mangan (4:1:1:3).
 5. Jeg har hatt både Agria og Gjensidige og har vært fornøyd med begge to. Aldri vært noe problem med utbetalinger hos noen av dem. Grunnen til at jeg nå har Agria var fordi Gjensidige skulle ha nesten dobbel pris av Agria på en allerede ganske høy sum og det var helt uaktuelt selv om egenandelen hos Agria er høyere. Jeg har alle mine andre forsikringer hos Gjensidige og det hadde vært praktisk å ha hesten der også, det var det forsåvidt med den gamle hesten, men ikke til den prisen gitt!
 6. Jeg har helt nella for høye og stramme halser på klær så jeg kjøpte xl. Stoffet var ganske tøyelig så det bød ikke på noen problemer med stram hals akkurat kan jo hende de har endra siden jeg kjøpte min, som er noen år siden nå, men da var det hvertfall litt sånn "slækkt" stoff.
 7. Jeg har brukt den du linker til endel og har opplevd tydelig effekt. Aller mest når det gjelder varme da, men min nakke og skuldre krever nok litt "dypere" behandling for å fungere som de skal. Brukte den for det meste utendørs i kalde tider, da spant jeg meg ikke så mye og den gav effekt i situasjoner jeg ubevisst spant meg og holdt blodsirkulasjonen igang. Jeg har armer som sovner i tide og utide og denne hjalp men endel med dette. Jeg glemte den igjen en gang og derfor bruker jeg den ikke lenger, ellers hadde jeg nok gjort det!
 8. Gir i alle pelsskiftetider og hvis fôranalysene tilsier at jeg skal gi det.
 9. Ninahei

  Utstyrstråden

  Min erfaring etter å ha undervist x-antall ryttere er at om man endrer på sjenkelplassering først, blir det lettere å holde setet i korrekt posisjon. Som regel sklir undersjenkelelen frem når man blir sliten av å sitte korrekt, men hvis man har lært seg å holde undersjenkelen tilbake og få anklene under hoftene er det enklere å beholde stabilt sete over lengre tid og etterhvert som tiden går blir man sterkere og setet mer uavhengig av hvor sjenkelen er. Ja til verktøy som gjør det lettere å få til korrekt sits og ja til sitstrening som grunnleggende element i all ridning, spør du meg!
 10. Hvis man ikke vet grunnen til utslaget på bøyeprøven - nei, da ville jeg ikke ridd før det er utreda. Vet man grunnen til utslaget, f.eks hvis hesten har spatt så er det forventa at det kommer utslag og da er man jo også orientert om hvordan hesten skal brukes.
 11. Usikker på om Morten Brændholen kjører nord for Oslo, men det kan jo være verdt å høre? Brukte han på den gamle hesten min og vi har gått over til å bruke han nå som John Anders ikke skor hos oss lenger pga avstand.
 12. Jeg anbefaler også hovhelseteamet, man kan bruke de selv om man ikke trenger Tone til å komme også, tror jeg. Nyansatte Peter har vært lærling hos min hovslager, han er veldig ålreit!
 13. Jeg sjekket endel rundt d-vitaminer for litt siden hvertfall, ifbm en unghest som trengte å få regna på fôrplanen. Veldig få produkter har mye d-vitamin og jeg har ikke lykkes å finne et rent d-vitamintilskudd. Pavo podo care er det jeg har funnet med mest i, og det er det også kalsium i. Det er mye annet også da, men hvis man er en sånn som regner på fôrplaner går det jo an å justere noe annet i rasjonen hvis man har behov for dette produktet.
 14. Vi sjekka ikke e-vitamin på blodprøvene, men jeg har jo gitt selentilskudd med e-vitamin i. Ellers har jeg også fått forklart av veterinær at selen og e-vitaminer utfyller hverandre litt og litt mangel på det ene kan visst "erstattes" hvis det andre er i normaltilstand/overskudd. Ved utregning av fôrplan har det aldri vært mangel på e-vitamin, men disse utreningene vil aldri bli 100% nøyaktige og opptak hos hesten blir jo også vanskelig å medberegne. Fôrer forøvrig ikke med olje. For min hest sin del så starta jo dette i beitesesongen og jeg tror han rett og slett ikke har spist nok variert og
 15. Ja, nå vet jeg jo ikke hvor lenge de må gå med selenmangel før man ser slike symptomer og hvor mye mangel de evt må ha. Men jeg har lært at det er generelt sett lite selen i norsk grovfôr og at det kan man fint gi tilskudd av om vinteren. Så da regner jeg med at for enkelte hester er det en kjapp tur ned i mangelkjelleren der.
×
×
 • Create New...