Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ninahei last won the day on January 14

Ninahei had the most liked content!

Community Reputation

356

About Ninahei

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Hesterase
  Svensk Varmblod

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg tolker det sånn hvertfall. Tallene gir jo mening
 2. Det er vel et sånt belte som blir vist i videoen jeg la ut i dressursnakk-tråden nå nylig. Jeg foretrekker en versjon hvor man ikke har en reim festa til et belte, men kun en reim som man er nødt til å "dra" forover for at den ikke skal flytte seg fra baksiden av kroppen. Da er det mye tydligere når man "rir bakover". Tror neppe det er verdt pengene når man likegjerne kan bruke en gymstrikk eller en halv tøyle!
 3. Ninahei

  Dressurprat

  Poenget er at beltet er åpent foran, det er kun inntil rytteren bak også holder man i enden på beltet sammen med tøylene. Det syns ikke så godt på videoen, men det er altså poenget. Beltet er ikke festet -i- rytteren, man holder det på plass ved å "dra" det fremover med hendene. Man får naturligvis ikke sluppet armene frem og latt hesten strekke ut halsen med mindre man gir lengre tøyle så lenge man holder i dette beltet, men det er vel heller ikke hensikten å lære når man bruker det. Jeg bruker dette trikset for å bli bevisst på hvor ofte man rir bakover med både hender og setet.
 4. Ninahei

  Dressurprat

  Det forklarer saken, jeg har svarte
 5. Ninahei

  Dressurprat

  Jeg har ingen bilder av meg selv eller mine elever, men jeg mener jeg så en video fra riderbiomechanicscoach på instagram her for litt siden! Anbefaler forøvrig å følge dem, de har skikkelig mange, gode og varierte tips og øvelser! De bruker er sånt belte i videoen, men man kan bruke tøyler, leietau, strikk eller hva som helst egentlig. Jo mindre strikk i materialet, jo mindre tilgivende er det og jo tydeligere vil det vises når man rir bakover med hendene. Ja, her er link til instagram: Og facebook (samme video):
 6. Ninahei

  Dressurprat

  Arti! Jeg syns den er aller mest effektiv i lettridning i trav, der er det mange fallgruver! Overganger skritt-trav-skritt blir også plutselig mye bedre når man ikke rir bakover
 7. Ninahei

  Dressurprat

  Ofte blir man da mer urolig i kroppsdelene hvis man fokuserer alt for mye på at de skal være stille, for da gjør man bare noe med "symptomet" istedet for grunnproblemet. Grunnproblemet hos mange er at de spenner seg på feil steder og slapper av på feil steder og dermed klarer man ikke absorbere bevegelsene til hesten. Hælene ned f.eks er et typisk problem "alle" har vært innom, man lærer jo at hælene skal ned, men det som ofte skjer er at man presser hælene ned og skaper masse spenning i anklene som forplanter seg oppover beina og man ender opp med å låse fast setet. Et annet alter
 8. Ninahei

  Dressurprat

  Ta en halv tøyle eller en treningsstrikk bak på hofta/rumpa mens du rir og hold i endene på den sammen med tøylene. Poenget er å holde strikken stramt inntil baksiden av kroppen uten at det blir slækk i den. Da får du trent på å ri frem til hendene og armene beveger seg synkront med hoftene dine = stabile hender Straks det blir slækk eller den sklir nedover betyr det at hendene dine har virket bakover.
 9. Hvor har du fått tak i Kerrits?
 10. Ingen slavisk plan, men noen faste ting gjør vi. En dag i uka rir fôrrytter på tur En dag i uka kjører jeg på tur En dag helt fri Resten av dagene veksler jeg mellom å ri dressur, bomarbeid, arbeid for hånd, tømmelongere, ri og leie på tur. Hva vi trener på avhenger av hvor i utdanninga vi er og hvilke kroppslige problemer vi sliter med i den perioden, for noe er det jo alltid Lengden på turene er som regel 30 - 90 min, avhengig av terreng, dagsform og tempo. Humøret på min hest varierer endel, han er en litt bekymra type og vi bruker mye tid på miljøtrening på tur.
 11. Ninahei

  Innridning.

  Stopp, start og sving! Jeg tenker at i starten bør man fokusere på at hesten kan skritte og trave på sporet og på storvolter og kunne veksle mellom dette, samt bytte storvolte/hånd i begge gangarter. Deretter alt av rideveier, serpentiner, 15 metersvolter (personlig ville jeg ikke ridd mindre volter enn dette), volte tilbake, diagonaler, åttetall osv. Nå vet jeg ikke hvor langt dere er i innridningen, men korte, effektive økter fremfor lange økter tror jeg alltid er bra. Ellers er det jo også lurt å trene på miljøtrening med rytter på, forsere forskjellige hinder (over bommer, gjennom po
 12. Har hatt flispellets og flis som tallematte i tre år nå jeg, funker helt fint det
 13. Ja, jeg har tenkt til å legge torv nå i år faktisk! Bruker dere torv fra FK? Legger dere torven bare rett på gulvet og vanner den? Hvor mye vann? Skal den tørke før flisa går på? Min plan var å legge torv nederst, deretter flispellets slik at det blir en slags matte også flis oppå.
 14. Min får også liggesår uten talle nederst. Dvs det blir først hårløse flekker på hase og koder, om det ikke skjer noe med underlaget da blir det sår, gnag og infisert og et helvete å bli kvitt. Har hatt talle i tre år i samme boks nå, måtte fjerne den i sommer fordi vi skulle høyttrykksspyle stallen. Brukt en blanding av flispellets (våt og tørr) og flis, funka veldig fint. Jeg er forøvrig også veldig interessert i å lese om forskning på dette området!
 15. Ninahei

  Forsikring på sal

  Tror det er lik pris uansett sum på salen, jeg betaler litt under 700 i året for en sal til mer enn dobbelt av prisen. Giggen min derimot betaler jeg typ 300 kr i året for å forsikre.
×
×
 • Create New...