Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ninahei last won the day on January 14

Ninahei had the most liked content!

Community Reputation

351

About Ninahei

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Hesterase
  Svensk Varmblod

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, der sier du noe @Hrimbakur. Jeg mistenker at han har tryna i luftegården en dag i våres for han hadde skrubbsår under haka og kanten på neseboret hadde sprekt opp. Han var full av låsninger etter dette og fikk kiropraktorbehandling som han responderte godt på, hadde også en oppfølgingsbehandling og da sto det bedre til. Patellaopphakingen fortsatte dog etter dette da, men alt dette har skjedd i samme periode Forøvrig helt typisk at hestene er bra når de kommer frem på Bjerke, been there
 2. Typisk at vi skodde i går da Jeg spurte hovslager forrige skoing om det var noe å gjøre med skoing som kunne forebygge eller hjelpe, men det mente han at det ikke var. Skal høre med han angående dette forslaget. Vet hva som skjer fysisk ja. Det jeg syns er litt snodig er at han bare haker opp når han skal rygge eller jeg skal løfte frambeina. Hvis han har stått stille en stund, særlig hvis han står ved bindebommen og skal røre på seg, strekker han ut beinet bakover og rygger et steg eller to før han kan gå frem igjen. Har ikke sett det i andre situasjoner. Rir på tur i ulendt terreng, leier ned de bratteste stiene, rir sideførende og løsgjørende, galoppfatninger, bomarbeid, kjører minst en dag i uka og han går ute hele døgnet.
 3. Hesten fylte 7 i år, har alltid vært litt svak bak og snublet litt på bakbeina. Det er først nå de siste månedene at jeg har sett symptomer på opphaking. Hadde halthetsutredning med bøyeprøver uten utslag og fikk beskjed om å trene bakpartsmuskulatur. Han har forandra seg veldig mye i kroppen det siste året og generelt sett brukt mye tid på å vokse, det er en stor ridehest av "gammel" type på 173,5 cm og 160 i dekkenstørrelse. Syns egentlig ikke jeg merker noen forskjell tidlig eller seint i skoperioden og nå har vi vært igjennom 2,5 skoinger siden halthetsutredning. Jeg syns han har blitt bedre å ri både på tur og bane, men jeg legger merke til flere situasjoner ellers hvor han har opphaking.
 4. Er det noen her som har erfaring med hest som "plutselig" har fått patellaopphaking? Altså at den ikke har hatt symptomer på det tidligere, men så har det kommet symptomer uten at noe spesielt har forandret seg. Har noen vært borti at det er noe annet enn svak muskulatur som har vært grunnen til at symptomene begynte å komme? Hva slags trening har fungert/ikke fungert for å holde kontroll på symptomene? Hvis hesten ble bedre - sånn ca hvor lang tid tok det?
 5. Jeg hadde barfothest i ca 3,5 mnd Planen var å ha han som barfothest så lenge som mulig i og med at jeg kjøpte en toåring, men jeg visste på forhånd at forholdene på stallen han skulle stå overhodet ikke er kompatibelt med barfothest. Det har vært mange som har prøvd oppigjennom årene og noen få har fått det til, men som regel har hestene fått på sko igjen av ulike grunner. En av de få hestene som "klarte seg" som barfothest på stallen i mange år passet jeg mye på og det fungerte helt supert, men krevde naturligvis sitt av stell og gode boots, både med og uten brodder. Den største utfordringen var isete underlag i luftegården om vinteren, noe som gjorde at hesten beveget seg mye mindre og skle mye rundt, hesten endte opp med å få på vintersko de siste vintrene han var oppstallet på denne stallen (men han sto der i mange år uten vintersko på vinteren altså). Grunnen til at min ikke ble barfothest lenger enn 3,5 måneder var fordi han fikk en gaffelbåndskade og skulle stå ute i nevnte isete luftegård og jeg turte rett og slett ikke å risikere at han skulle skli rundt og dra opp skaden som var midt i opptrening.
 6. Jeg liker godt videoene av bakkearbeidet til Straightness Training (som du har linka til allerede). Jeg bruker ikke klikkertrening, men stort sett bruker jeg ettergiften som belønning når hesten viker fra press, samt stemmen og noen ganger stoppe helt opp og klapper eller klør der hesten liker det. Kommer an på hesten og hva den liker (min hest liker å få pause for han er litt bedagelig, en annen hest jeg kjenner liker å få trave litt på volte uten noe krav) og hvordan situasjonen er. Ellers er jeg også glad i Warwick Schiller sine videoer, han er pedagogisk og flink til å forklare. Her kan man plukke opp mye kunnskap selv om man ikke nødvendigvis er "helt cowboy"
 7. Hvor lenge kan oppbløtt kraftfôr stå? Typ betfiber og/eller luserne? Jeg vet noen lar det stå over natta og det er sikkert temperaturavhengig, men sånn på våren i sval stall i bøtte med lokk og 12-15 grader ute? Jeg har aldri hatt noe behov for å gjøre dette, men av praktiske årsaker kan det bli et alternativ en liten periode, hvis det ikke er helt å fraråde da.
 8. Kanon å få høre erfaringer med torv! Hvor kjøpte du torv? Jeg vet de selger på felleskjøpet, men kanskje det finnes andre steder og mer egna torv? Hvor mye skal man vanne torven? Sånn at det blir fuktig, gjennomvått, at det surkler og klisser når man går på det? Med/uten hesten i boksen? Går det an å forberede torvtalla uten hest i boksen (praktisk mens han er på beite f.eks)? Angående lukt så lukta det SJUKT mye mer når jeg ikke hadde talle, selv før jeg begynte å møkke der inne. Det lukter naturligvis hvis jeg begynner å rote nedi talla, men jeg har uansett masse flis oppå talla, så jeg kommer stort sett aldri "ned" til den når jeg møkker. Jeg har boks nærmest dørene og de står alltid oppe døgnet rundt og det er god takhøyde. Når jeg kan lukte det så markant mye mer når jeg ikke har talle, så ser jeg for meg at avgassene er "værre" da? Kan hende jeg er helt på bærtur, men det virker logisk. Jeg er uansett nødt til å ha en eller annen form for underlag i tillegg til flis siden hesten får liggesår og det var et helvete å bli kvitt.
 9. Ja, jeg må også fjerne en sånn haug nå og da, men gjør det ikke så ofte som en gang i uka tror jeg. Nå har jeg valakk da, så han tisser naturlig nok ikke i kantene av boksen Men midt i boksen hender det at det blir en forhøyning som jeg tar av litt på innimellom, det går veldig i perioder egentlig. Kan gå en måned eller to mellom hver gang jeg gjør det. Bæsjen tar jeg ut hver dag. Men i og med at han ikke tisser i kantene av boksen har det vært vanskelig å få til talle der, så da har jeg laget talle av flispellets. Legger inn en trillebår med flis fast annenhver dag og i våte perioder legger jeg inn tørr flispellets, siden jeg da må fjerne mye våt flis og flispelletsen er flink til å suge opp fuktighet og gjøre at talla dermed ikke sprekker opp og blir ødelagt.
 10. Jeg har hatt talle i boksen til Maladon i tre år nå, den ble litt tilfeldig laget av at han hver natt pakka sammen flisen så det ble en slags ny talle hver dag. Han sleit endel med liggesår fordi flisa vår var så lett og den lå rett på betonggulv, så da testa jeg å lage en talle ved å ikke fjerne det han pakka sammen om natta. Etter det har jeg supplert med flispellets og laget litt ny talle her og der av det, samtidig som jeg har vedlikeholdt den som har vært der fra starten. Jeg syns flispelletsen har fungert ganske bra, har vanna de sekkene jeg har lagt nederst mot betongen, trampa det kompakt, lagt vanlig flis oppå og ellers lagt inn tørr flispellets blanda i den andre flisen til vanlig. Nå skal snart hestene være ute hele døgnet og det er sommerbeitetid etter det, så i sommer har jeg tenkt til å fjerne talla som har vært der i tre år for å la betongen lufte litt og lage ny talle når innesesongen starter igjen. Så da lurer jeg på om noen av dere har lyst til å dele deres lage-talle-erfaringer? Hva slags underlag er i bånn? Hva slags materiale har dere laget tallen av (jeg vurderer torv)? Hvordan vedlikeholdes den? Er talla i en boks hesten står i hver natt? Er det pes å møkke? Tar gjerne imot både fordeler og ulemper med deres løsninger!
 11. Henger meg på og skryter av Lars jeg også, selv om jeg ikke har erfaring med den type operasjon. Lars behandla min hest med gaffelbåndskade, var innom Romerike en gang i måneden i 10 måneder
 12. Ninahei

  DIY Equiband?

  Nydelig! Tusen takk for bilder! Ser hooks har en veldig enkel variant til en veldig hyggelig pris. Lurer på om det er likegreit å kjøpe en sånn til å ha bak? https://www.hooks.no/hest/hesteutstyr/tommekjoring-longering/cora-le
 13. Ninahei

  DIY Equiband?

  Har noen av dere bilder? Sånn for nysgjerrighetens skyld, før jeg begir meg ut på dette prosjektet som er langt utenfor min komfortsone sånn egentlig Hvor stram pleier dere å ha den bak lårene? Har fått anbefalt å ha den litt høyt oppe, men ser for meg at den må være relativt stram da for at den ikke skal skli nedover lårene? Den må jo uansett kunne justeres da, men dumt å ikke kunne ha muligheten til å stramme den NOK inn liksom
 14. Ninahei

  DIY Equiband?

  Er det noen her som har sydd eget equiband? Hva slags materiale brukte dere? Jeg lurer på om det går an å bruke en strikkgjord til å ha bak, eller blir det kanskje for ustabilt?
 15. Er det flere enn meg som sliter med at magnesiumen legger seg nederst i oppbløtt fôr og ikke vil ut av bøtta når man heller det over i en krybbe? Sånn passe irriterende!
×
×
 • Create New...