Jump to content

Ninahei

Medlem
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

326

About Ninahei

 • Rank
  Unghest

Profile Information

 • Hesterase
  Svensk Varmblod

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ninahei

  Bitt-tråden

  Tjoohoo, 15% på alle bitt hos Skoies frem til 3. juni
 2. Nettopp ferdig med emnet "Ernæring av hest" på NMBU og tidlig i emnet fikk vi tips om en app som heter Equine body conditioning score (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uofg.equibcs&hl=en_US , finnes sikkert til iphone også). Veldig praktisk å ta med seg på mobilen i stallen og man kan legge inn nye verdier på en annen dato for samme hest Forøvrig ser min sånn her ut om dagen, 6 år gammel SWB. 173cm høy og veid til 630 kg i påsken.
 3. Ninahei

  Halvparader

  Definisjonen er vel halvstopp, med litt utfyllende kommentar som Emsy skriver. Beskrivelsen av utførelsen kan aldri forklares enkelt eller kort
 4. Utrolig godt jobba av Bjerke syns jeg. Viser at rutinene fungerer og at det er fornuftige mennesker som tar avgjørelser!
 5. Det finnes også ålreite videokameraer nå som er små og gir ganske god kvalitet. Jeg har pleid å sette fra meg et på vantet i hjørnet og det funker greit. Klart man blir litt liten i andre enden, men holder man seg på ene halvdelen av banen får man med seg mye Fordelen med f.eks gopro eller andre actionkameraer er at de tåler endel og man kan bruke de i all slags vær utendørs, samt at man har muligheten til å feste på hjelmen eller andre steder hvis man vil det. Jo flere bruksområder jo bedre syns jeg Finnes flere fake goproer som er langt billigere og helt OK i kvalitet.
 6. Ninahei

  Dressurprat

  Jeg så clinicen live på NHF og koste meg SÅÅÅÅ fælt! Jeg er jo "vokst opp" med å ri for en sånn type trener, som er direkte (uten å være ufin) og engasjert og har savna det hos omtrent alle andre jeg har ridd for. Fikk umiddelbart en god følelse av fyren, selv om jeg ikke er helt enig i alt han sier og mener at det ikke er så enkelt som han skal ha det til alltid. Det er tøft å ri for sånne trenere, men duverden så effektivt! Det at rytterne ikke helt får med seg hva han sier eller mener kan godt være pga lyden i seg selv. Når alle høyttalere er vendt ut mot publikum om man befinner seg i midten blir det fort veldig vanskelig å høre, ser dette går igjen på flere store arrangementer med avansert lydutstyr. De slet forøvrig også veldig med lyden på Monty Roberts sin clinic samme kveld.
 7. Det JEG syns er rart, er hvor nøye veldig mange er på at hesten må trenes og bli i knallgod form, både fordi man vil at den skal prestere og fordi at man ønsker at den skal holde seg sunn og frisk, men å trene seg selv? DET er det ikke så mange som gjør! Det er ikke noe forskjell fra hestene til oss når det gjelder å forebygge slitasjeskader, er man godt og riktig trent forebygger det. Jeg tror mange unge er i ytterkantene av det som defineres som sunn belastning på kroppen, den type belastning som gjør at kroppen bygges opp til å tåle "normalt bruk". Enten trener de alt for mye og for tungt, for tidlig. Eller så trener de alt for lite. Det er veldig tidlig fokus på kondistrening og muskelmasse, når det kanskje heller burde være fokus på kroppsbeherskelse og balanse. Å bruke sin egen kropp til å utfordre muskler og kondis er undervurdert! Jeg er i den "klassen" som "burde" hatt leddplager innen nå, spesielt kneplager da jeg tendenserer til hypermobile knær og veier alt for mye. Merkelig nok har jeg aldri hverken ved ridning eller annen aktivitet hatt problemer med noe som helst, annet enn en betennelse under foten etter en vinter med brodder og dårlige sko. Nå skal det sies at fra tidlig alder har jeg fått sitstrening inn med teskje, både med lange og korte stigbøyler
 8. 10 25kgssekker er kanskje litt mye, selv om det blir under 3000 kr da, mao Takk for informasjonen om Magnor!
 9. Er det noen som har oversikt over forhandlere av Spillers i Sverige? Svinesund-ish eller Charlottenberg/Tucksfors? Og samtidig vet hvor mye man -egentlig- har lov til å ta med seg av kraftfôr til Norge?
 10. Ninahei

  Dressurvideoer

  Ja, forutsatt at man vet hvordan man rir små volter uten at hesten skrur eller bare snur forpart-snur bakpart. Det jeg ser de fleste sliter mest med når jeg introduserer denne øvelsen er at de glemmer å ri hesten fremover, det blir liksom ikke så mye bøying når hesten ikke tråkker med bakbeina Derfor syns jeg det er bedre å starte med litt store volter, slik at rytter klarer å faktisk RI voltene, og ikke minst, RI de rette strekkene uten at hesten ser full ut
 11. Ninahei

  Dressurvideoer

  Åja, så den har et annet navn enn "severdighetstegnøvelsen" den der ja Ridd den i årevis og er på topp tre av favorittøvelser, både å ri og å lære bort når jeg underviser. Pleier som regel alltid å ri den med 10-metersvolter, særlig i starten.
 12. Ninahei

  Dressurprat

  Når man jobber med og omgås individer, må det individuell oppfølging til. Ikke KUN individuell oppfølging, men noe må det alltids være
 13. Jeg sjekker også hver 6 mnd, og min blir 6 i år. Kommer til å fortsette med det helt til veterinæren anbefaler noe annet -heldigvis- har det vært helt ukomplisert med tannfelling her i gården!
 14. Det er ikke så mye ekstra styr med BE, enn B96, eneste forskjellen er jo oppkjøring. Det koster litt mer, det er vel det eneste
 15. Ja altså, de fleste hester kan jo det meste, men vi (jeg) tofotinger har det med å klønete til ting litt da. Tror de fleste har sett hesten sin ute i det fri nå og da og tenkt "om den bare hadde gjort det der med meg på ryggen" @Sivoya kult!! Jeg har vært på Vestlandet i helga og blitt misunnelig på plussgrader i januar @smaaen er veldig flink, dere er i gode hender!
×
×
 • Create New...