Jump to content

Nimbus

Medlem
 • Content Count

  1,782
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Nimbus last won the day on May 8

Nimbus had the most liked content!

Community Reputation

3,434

About Nimbus

 • Rank
  Innridd

Recent Profile Visitors

1,019 profile views
 1. Nimbus

  Sal-snikksnakk

  Jeg synes de er veldig gode Så kommer sikkert an på kroppen til rytteren, og muligens ryggen til hesten. Har brukt wow-salene til stalleier på tre varmblodsridehester og en islandshest. Liker den ene av dem bedre enn den andre, den med smalest tvist, men begge er gode synes jeg.
 2. Ponni-åringen sammen med den 4 år gamle varmblodsridehesten
 3. tripod og sett på kamera på telefonen på vantet!
 4. Nimbus

  Sal-snikksnakk

  Bortsett fra at farge og avtegn ikke er så relevant så synes jeg det var fornuftige punkter?
 5. Nimbus

  Tynn hest.

  Du mener vel ikke at du ville lyse for magesår før du engang hadde prøvd å øke foret? Jeg ville tenkt at første steg når hesten går ned i vekt er å rett og slett øke kalori-inntaket. Og så ta tak i alle disse andre faktorene hvis det ikke løser det.
 6. Jeg vet ikke. Det kommer an på hva som er viktigst for selger av pengene eller at hesten skal få det best mulig. De fleste ønsker selvsagt begge deler. Setter man ut på prøve er det en risiko for verditap. Setter man ikke ut på prøve er det en risiko for at hesten ikke vil få det bra om hest og kjøper skulle vise seg å være en dårlig match, og at hesten enten da får det dårlig der eller ender opp som kasteball. Noen er så glade i hesten at de heller vil tape alle pengene enn at hesten får det dårlig. Det er vel typisk sånne mennesker som ikke selger særlig mange hester i løpet av livet. Strengt tatt er det lureste for en sånn person å heller sette vekk på for for livstid... For selv om man setter ut på prøve er det ingen garanti for at hesten får det bra. Kanskje har man tatt den risikoen for verditap, men det gikk bra, men så ombestemmer kjøper seg og selger videre etterpå uansett. Da var den risikoen til ingen nytte, og man har likevel mistet kontroll over hesten. For realiteten er at når man selger, så mister man den kontrollen. Man kan ha gjenkjøpsklausuler og avtale om bruk og alt mulig i en kontrakt, men det er ikke juridisk bindende uansett. Så, tja. Selv om jeg synes det hadde vært fint selv å få ha på prøve om jeg skulle kjøpe voksen hest, så tror jeg at jeg ender på å ikke ville satt bort på prøve selv. Ville enten gitt bort, typ sette vekk på for for livstid, hvis pengene var mindre viktige enn hestens velferd. Eller være klar for å gi helt slipp, og så selge. Selvsagt ikke til hvem som helst man får dårlig følelse på, men til en eller annen tilsynelatende normalt oppegående kjøper.
 7. Å, husker hvordan vi lette gjennom text-TV hver dag i jakten på hest! For det som var helt sikkert var at jeg ikke skulle ha kaldblods, islandshest eller fjording, sånn alle andre i bygda hadde, så var ikke vits å lete der. Men så var det en venninne med foreldre som var bønder som fant en annonse i et slags bondeblad. «Brun araberhoppe 4 år selges» var all infoen, og den sto i Trøndelag. Pappa og jeg satte oss i bilen og kjørte 7 timer nordover. Hesten var knallvakker men helt koko. Jeg satte meg på, den stakk til helvete, og etter en god stund kom vi taktende tilbake, jeg i ekstase. «Pappa, hun danser når hun beveger seg!» Den måtte jeg ha! Så vi avtalte kjøp, dro hjem, lånte en henger og kjørte opp igjen og hentet den. Stakkars pappa Da jeg solgte henne gikk hun faktisk noen araberløp på Øvrevoll - det var det jeg visste at hun var rask! Neste hest var mange år senere. Jeg hadde fått det for meg at jeg skulle begynne å ri igjen, og tok ridetimer for første gang i mitt liv. Og tilfeldigvis leste jeg om igjen bøkene om Flicka, og fikk det for meg at jeg ville også ha min helt egen folunge. En rød araberhoppe! Men mens jeg lette begynte jeg å tenke på de metallic gullhestene i hestebøkene fra barndommen. Kanskje jeg heller ville ha en sånn? Jeg dro og hilse på Norges eneste akhal teke, ble forelsket, og ble tipset om et stitteri i Estland. Så dro jeg dit, kun for å titte, skulle spare penger i minst et år til. Men der var Pus. Hun var 9 måneder, overbygget, raggete og ikke til salgs. Men hun måtte bli min. Så jeg fikk lov å kjøpe henne, tok pengene fra BSU kontoen min () og jeg måtte overføre pengene før de skrev under på kontrakten, og oppdretter/selger gjorde vet-sjekken selv. Hun var helt fin på utvidet vet sjekk for å få forsikret etter at hun var kommet til Norge, og hun var en helt magisk fantastisk hest Dessverre gikk hun i stykker bare et år senere, og da hun var 7,5 måtte hun avlives etter å ha slitt med beina siden hun var 2. Neste jeg kjøpte var Katla. Det kjøpet hopper jeg over. Stakkars vakre snille Katla Så siste nå, Bliss. Jeg ville ha en ponni 2-åring. Var og så på flere, prøvered et par lekre 3-åringer, men det var bare ikke helt riktig. Stutteriet med de to tre-åringene hadde et nydelig føll jeg tilfeldigvis hadde fått opp på news feeden min da det ble født. Impulsivt sendte jeg en melding om spurte om de kunne tenke seg å selge henne? De måtte tenke litt på det, men så sa de ja, og jeg hoppet på føyet og dro ned til Danmark igjen. Jeg fikk hilse på flere av søskenene, og stedet virket utrolig seriøst og ordentlig. Ordentlig upartisk dyrlegesjekk før kontraktunderskrivelse og betaling, og tre uker etter jeg var der kom hun på hestebil (hun måtte avvennes først). Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, et helt utrolig godt gemytt, gode bevegelser, og så er hun vakker også. Så håper jeg å få ha henne til hun blir 30!
 8. Målte ponnien i dag. 144.5, og 148 over rumpa. Tror ikke hun engang har skumlest rasestandarden
 9. Jeg hadde Pus barfot bortsett fra sko siste halvåret for å se om det gjorde noen forskjell (det gjorde det ikke, i hvert fall ikke positiv forskjell). Har aldri trengt boots i paddock, hverken pga sårbeinthet eller broddboots til is, men har periodevis brukt boots på tur annet enn på skogbunn, og til trening på vinteren hvis isete. Vintrene siste årene virker som de har blitt mer holke enn fint snøføre, så ser for meg å holde Bliss barfot sommerstid og så broddsko om vinteren, men det er jo mulig broddboots på vinteren vil funke bra nok. Unghestene i flokken har jo ikke sko eller boots, så strengt tatt burde det ikke være nødvendig i paddocken når de er voksne heller. Vi har en hest på stallen som begynner å brekke av biter av hoven i løpet av et døgn hvis hun mister en sko. Elendig hovkvalitet, som jeg aldri ville vurdert barfot. Jeg har hatt noe separasjoner på både Pus og Bliss, men ikke uhåndtertbart. At enkelte hester kan ømme litt om de får for kraftig mat ser jeg ikke på som negativt i forhold til barfot. Er hesten subklinisk forfangen foretrekker jeg å oppdage det så fort som mulig og gjøre tiltak. Men om den ømmer må den selvsagt få boots, gjerne med padding. Min erfaring er at jeg ville brukt barfottrimmer på barfothest, men fortrinnsvis en som ikke er fanatisk og som kan hjelpe deg å vurdere om sko er en bedre løsning i perioder. Noen gjør begge deler, det er jo supert. Jeg har vært veldig fornøyd med hovslageren på stallen (Katla min hadde sko), men er ikke sånn superimponert over høvene på de som ikke skos. Men jeg kommer til å bruke ham om Bliss skal ha sko. Så lenge hun ikke skal ha sko bruker jeg barfottrimmer. Er enig med Stine i at det er fint å kunne ta noe vedlikehold selv om man har barfothest. Vet ikke så mange som funker med 7-8 ukers intervaller i hvert fall...
 10. Ja jeg hører folk bruker det argumentet. Og joda, det gror ut igjen. Men det kan ta flere år, og ser forjævlig ut i mellomtiden. Mitt hår har fortsatt ikke vokst ut ordentlig etter jeg barberte det av for 6 år siden
 11. Hvorfor i all verden klippet du luggen?? Det er ikke noe som heter å klippe lugg for kort, den skal jo bare ikke klippes
 12. Nimbus

  Tynn hest.

  Er det sandjord der? Vi hadde flere som ble tynne i fjor, tross mye mer mat enn normalt. Viste seg å være at det la seg et tynt lag sand inni tarmen, som hindret næringsopptak. En kur loppefrø løste det, så nå går de på det innimellom.
 13. Åh, jeg ønsker meg også!
 14. Begynt med det nå siste dagene. Jeg er livredd trafikk + hest, så vi tar det veldig gradvis, nå øver vi på at hun skal ignorere at jeg får høy puls når vi møter biler Så langt bryr hun seg ikke om dem, så skal gå litt lenger for hver gang nå tenker jeg.
×
×
 • Create New...