Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 13/01/20 in all areas

 1. 5 points
  Legg til deg gode rutiner hver gang du trener hesten, så er det lettere å fange opp hvis noe er galt. Ta tempen hver gang før trening, da lærer du deg normaltemperaturen, og oppdager det kjapt om den har forhøyet temp. I tillegg slipper hesten å bli trent med feber. Kjenn over beina, helst hver dag men alltid før trening, da finner du det med en gang det er avvik i hevelser eller forhøyet temp noe sted. Å ta pulsen på hesten er også smart. Enten med stetoskop eller pulsmåler. Finn normalpulsen til hesten din, de får gjerne forhøyet puls hvis de er syke. Følg også med på pust ved trening, puster den mer anstrengt enn vanlig? I tillegg til at man daglig sjekker avføring, nesebor, hold, pels og øyne. Jeg har disse rutinene, og for fire mnd siden oppdaget jeg det tvert at hesten min hadde en ørliten hevelse på gaffelbåndstammen v.f. Måtte peke på den til veterinæren som ikke så den med en gang, men joda, der var det en skade. Hadde jeg kjørt som planlagt den dagen (intervaller i sand), så hadde det raskt kunne blitt karriereslutt... I stedet ble han nå friskmeldt, etter kun fire mnd, med null tegn på skade ved ul. Gode rutiner er alfa omega. (og flinke hovslagere (jeg har byttet...), veterinærer og gjerne også alternative behandlere) Edit: Merk deg også om hesten endrer væremåte. Noen hester, men ikke alle, er flinke til å si fra selv hvis det er noe. Min blir litt gretten ved trening når det er noe galt feks. Lær deg også å hør hvor taktfast hesten er når den er frisk, da merker du det lettere når den får en halthet, og er urytmisk. Samme med å se hvordan den beveger seg til vanlig, begynner den å nikke litt med hodet, er mye stivere på den ene siden, eller drar på et bakbein kanskje? Da lønner det seg å ta en sjekk.
 2. 5 points
  Mer snedige øvelser fra oss. Etter å ha blitt kjeftet på nok av Wolfgang har jeg endelig fått skuldrene mine godt nok tilbake og plutselig ble det litt lettere å få løft i front i mezair. Klarte også å gjøre overganger mellom terre a terre,/mezair, carriere, galopp, terre a terre/mezair (nesten falcade) og holdt. Når det blir godt kontroll på det blir det veldig moro!
 3. 5 points
  Bare stillstående bilder på oss, men bildebevis i det minste selv om det er en stund siden Fått lånt oss vogn og kjørt noen få ganger siden han kom til meg, må holde det vedlike til vi får spart til vogn og sele
 4. 2 points
 5. 2 points
  Hvordan ser man om det funker eller ikke? Hvis man legger vekk all placebo
 6. 2 points
  Jeg opplever ofte, både personlig, og hos majoriteten av alle mine elever, at for lange stigbøyler er en av hovedgrunnene til at de faktisk har stolsits. Det sammen med at de ikke har lært at anklene skal være under hoftene og da må i 99% av tilfellene beina lenger bak og man må lære seg å rette opp bekkenet sitt. Når det er sagt syns jeg det er overraskende mange ryttere som ikke kan dette, eller de praktiserer det hvertfall ikke, enda de rir på høyt nivå.
 7. 2 points
  Feil sal til rytter er en gjenganger hos mange av elevene mine som har slitt med stolsits. Og feil vekt, at midtpunktet ligger forlangt frem eller tilbake.
 8. 1 point
  Altså.. et godt trav er er godt trav uansett gren, rase eller bruksområde. selv om det er ønskelig med mye løft i en gren, og intet svevmoment i en annen, er det fremdeles viktig at det er parallellitet, ren takt og bæring tilstede.
 9. 1 point
  Bjerke har jo denne ang kolikk - ligger på Facebook-siden deres:
 10. 1 point
  Det er jo vanskelig å si uten å ha vært der selv, men senene utsettes jo for enda større belastning ved hopping, så jeg for min del hadde vært skeptisk til å hoppe på veldig dypt og tungt underlag.
 11. 1 point
  Bruker kun bandasjer om hesten er skadet og må ha bandasje pga det. Hesten står på utegang så han har mulighet å bevege seg hele døgnet, som er bedre enn å stå med bandasjer. Ber fôrryttere bruke senebelegg i sprang og av og til selv i bomarbeid, men unngår det. Bruker refleksdekken av og til i ridning i regn og mørke, men som regel uten. Bruker utedekken med litt fyll av og til i perioder med mye nedbør og surt.
 12. 1 point
  Signerer Siri på at bosalen er mye mer sofistikert og ofte et bedre alternativ til mange andre bittløse. Jeg red endel med bosal tidligere når jeg red flere westernhester og min erfaring er den samme - man får med utvendig skulder godt. Dessuten er det god trening for rytterne i å ri hesten mer for setet og å styre skuldrene, ikke hodet
 13. 1 point
  ja helt og fullstendig. etter at DK innså at ormekur kun basert på eggtelling var en flopp, og de fikk en eksplosjon i strongylider, så begynte jeg å behandle vår og høst som standard. i DK har vel flere gått over til å behandle på våren som standard, og så behandle basert på eggtelling på høsten
 14. 1 point
  Husk at hesten skal galoppere. Ikke du. Det sliter jeg med.
 15. 1 point
  Lengre stigbøyler hjelper dårlig om f.eks salen ligger i bakvekt (er for trang), eller man har for korte hodteleddsbøyere, eller ikke sitter på seteknokene.
 16. 1 point
  Denne kanskje?https://borjes.no/stall-skotsel/stallinredning/stalltillbehor/no-bite-cream/901032 De har weatherbeeta på Jarlsberg hestesport og (men de har vel ikke noe særlig til nettbutikk tror jeg).
 17. 1 point
  En veldig vanlig feil er at man gir "galoppsjenkel" som for mange betyr, utvendig sjenkel tilbake, innvendig frem eller ved gjordten, klemmer med begge beina og prøver å galoppere. Det som ofte skjer er at man skviser med begge beina, lener seg frem og dermed kjører setet bakover. Gir du beskjed med begge beina samtidig ber du begge bakbeina gjøre noe samtidig, som oftest vil det være forvirrende for hesten om den ikke skal gjøre totaktige gangarter. Når man lener seg frem vil det resultere i en av to ting, nr 1 hesten stopper fordi du bremser ryggen med setet, nr 2. hesten løper fordi du lener deg frem. Ulike hester responderer litt ulikt på å lene seg frem, uansett legger du mer vekt på framparten og som du sier, gir raskere og raskere trav. For at hesten skal fatte galopp med en gang man gir beskjed må man trene på at hesten er presis og var for signalene, jeg jobber mye "galopparbeid" i skritt for å få til dette. Samtidig som jeg nesten utelukkende fatter galopp fra skritt slik at hesten ikke kan bare øke farten i trav. Det kan også være lurt å ha en muntlig kommando for gangarten, det gjør det enklere for hesten å skjønne hva vi ønsker at den skal gjøre.
 18. 1 point
  @stinej nå er ikke jeg den beste til å forklare, bare så det er sagt men Finorio er jo litt snedig, og kaster fort på hodet, av erfaring så har det mest med sits, sal, hvordan bakparten brukes. Så når jeg da rir for nye instruktører tenker de automatisk at det er hva enn jeg har på hodet, derav synes Wolfgang at jeg skulle teste Bosal. Jeg har testet bosal før og synes det tidvis var veldig veldig bra, men jeg er ikke utdannet innen bosal så jeg prøvde meg jo bare frem. Det er jo også ulike typer, ulikt lær, hvor stive de er osv som virker inn. De har en slags hevstangeffekt i tillegg er de gode til neckreining når man har en skikkelig mecate av hestehår, den gir mer friksjon på halsen, så du får utvendig skulder bedre med. Jeg har lenge villet ha et bittløst alternativ å variere med og kapsun, sidepull, grime, halsring, mekanisk hack har ikke funka, men bosalen hører han på uten å legge seg på. Forskjellen er at jeg kjenner godt at Bosalen er mer sofistikert og man kan gjøre mye mer med den enn mange andre av de bittløse alternativene.
 19. 1 point
  Denne uken er jeg i Bückeburg og får undervisning. Det er første gang for min del og veldig interessant å få Wolfgang sin input på treningen og hva jeg bør gjøre videre med hesten. Han har også hjulpet meg masse med piaffarbeidet, spesielt fra bakken, men også gitt meg input på småting jeg kan jobbe med for å få Finorio mer på plass og klar for de øvelsene. Jeg har også ridd to timer med bosal, Finorio trivs godt med bosal, men som alt annet jeg setter på hodet hans så er det veldig bra første gang, så går han seg til og går mer i mot enn jeg ønsker, men det er definitivt noe å ha i verktøyskrinet og tror at om jeg får han til bra på det vil det løse mye generelt. Må bare få tak i en.
 20. 0 points
  Bank i bordet, men med 30 år med hest har jeg aldri hatt sykdom på de.....
×
×
 • Create New...