Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/07/20 in all areas

 1. 7 points
  Her blir det shettisføll på stallen. Træthaugs Simone. Etter godt premierte foreldre, så tanken er å dra på utstillinger og etterhvert sette føll på henne. Innkjøres skal hun også.
 2. 7 points
  Denne lille søtingen ble født på Island i går, jeg kastet meg selvfølgelig på første fly og fikk hilst på han i dag Steinn frá Steinahlíð etter Safir frá Mosfellsbæ og Huginn-datteren Ölrún frá Seljabrekku. Samarbeidsprosjekt mellom meg, kjæresten og svigermor
 3. 6 points
  Vi har fått en Ifor Williams HBX511. God henger, god plass. Salrom, ikke frontutlastning. Nå ble jeg overraska med denne, så hadde ikke noe påvirkning på om det skulle være med eller uten frontutlastning - men siden jeg aldri brukte den på den andre hengeren, så tenker jeg at jeg klarer meg uten. Har erfart hvor kjekt salrom på hengeren er Liker at den er lys innvendig
 4. 4 points
  Jeg tenker at en 4åring er voksen, og skal kunne håndteres, reises med, gå LC osv. Får litt fnatt når folk har 6-7-8-9åringer som er "unghest".
 5. 3 points
  Mens jeg igjen synes det kan kreves for mye av 6-7-8-9 åringer. Ofte er vi ikke gode nok ryttere/kusker til å forvente oss den fremgangen. Om du tenker på å oppføre seg rundt folk, er jeg derimot veldig enig. Det er ikke synd på en fireåring som ikke får lov å gå ned folk.
 6. 3 points
  Skulle ønske jeg hadde noen i livet mitt som overrasket meg med henger!
 7. 2 points
 8. 2 points
  Mellomrommet mellom pectoralismusklene du har oppdaget tenker jeg!
 9. 2 points
  Ta bilde. De har muskler under der og, på sidene, så det blir "hult" i midten. Kan høres ut som det men..
 10. 2 points
  Umeslep B60 2011 modell. Liker hengeren veldig godt med det store salrommet, jepp plass og skifte inni der god plass foran hestene. Jeg har ikke kjørt med hengeren noe særlig så skal ikke si noe om kjørecomforten, men de som har kjørt med den likte den godt.
 11. 2 points
  Husk at om du bruker farriers formula, så går det 4-6 mnd før du virkelig får max effekt
 12. 2 points
  Så bra! Bare vær obs på at det kan være vanskelig å kjenne om hesten er sårbeint når den er barfot på alle 4 bein, og man i tillegg ikke kjenner hestens bevegelsesmønster med sko Jeg har selv gått på ei skikkelig blemme for noen år siden, og unner ingen den samme erfaringen.
 13. 2 points
  Haha hvis det er meg du sikter til, så er jeg veldig glad for å ha en sånn i livet mitt
 14. 2 points
  John Anders og lærlingen har fikset høvene. Trengte ikke sko og kan brukes som vanlig, så fremt han ikke er halt eller viser tegn til å være sårbeint. Legger ved samlebilde av høvene foran og et hver av bak. (Var ikke så godt rengjort)
 15. 2 points
  Jeg har jo bare vallak, så jeg har ikke produsert noe selv, men jeg skal hente denne på nyåret
 16. 1 point
  Siden jeg elsker avalanche, så ble det det. Skal oppdatere om det viser seg at de ikke er så smal som håpet
 17. 1 point
  Ja, de er smale i front med halvhals og tilpasningsmuligheter. Vet ikke hvorfor det gnager på skuldrene på min hest, det ser tilsynelatende ut til å sitte fint. Men jeg har gitt det opp på grunn av skuldergnag, og bruker bare Bucas..
 18. 1 point
  Hadde glemt avalanche. jeg opplever at de kan justeres til å passe godt på smale hester, men de kan også justeres ut såpass at de kan vokse litt i dem (det med halvhals). Det er først nå vinteren som var, at hesten har begynt å vokse en del i bredden, og det begynner å bli knapt. Men vi bruker fremdeles bucas med vanlig halsåpning, så der varierer passformen litt etter hvilken modell man har, er min opplevelse.
 19. 1 point
  Kingsland er smale og små i størrelsen. Og RBH (rider by horse?).
 20. 1 point
  Horseware trot pgroos har de blant annet
 21. 1 point
  At det damper av hesten er vel bare naturlig regulering av kroppstemperaturen - det trenger jo ikke bety at det er ubehagelig for den?
 22. 1 point
  Noe så nydelig! Gratulerer!
 23. 1 point
  Håndteringsmessig skal en fireåring være som en voksen, synes jeg. Alle basics skal være greie da. Ridemessig er det vel anslått st «fireårsnivå» skal være ca LC (og 1m). Jeg synes kanskje 1 m er litt høyt hvis du ikke har en spesialavla sprang-elg, men synes st hesten kan være introdusert for hopping etter sommeren (fylt fire, ikke bare fireårs på kalenderen). Min er snart der sånn dressurmessig, har endel å jobbe med med galoppfatninger, litt mer å jobbe med sprangmessig.
 24. 1 point
  Min fireåring er fullt håndterbar her hjemme rundt andre hester, hovslager, veterinær osv. Kan fint leies/tømmekjøres på tur alene, sikkert også med rytter, men det er ikke testet enda. Kan ris alene på bane. Kan ris foran og bak på tur, gjennom bekker og gjørme. har ikke vært med på mye, annet enn en tur til veterinær for et års tid siden. islandshest, og vi er jo ikke kjent for å forhaste oss veldig når det kommer til å starte med dem. Alt til sin tid, her er det viktig å gjøre treningen positiv og trygg glemte en ting; han kan fint håndteres og ris av andre enn meg, skiller ikke på det i det hele tatt. Har bevisst sørget for å sette flere forskjellige ryttere på han fra starten av, jeg vil ha en omgjengelig hest som ikke risikerer å bli kasteball fordi han ikke fungerer rundt alle. vært mye med som håndhest. oppvokst på utegang.
 25. 1 point
  Kommer helt an på hva den er lagd av. En av tre vil jo kunne rotne både i gulv og vegger. Så kommer det an på hvordan den er lagret og hvor mye den er brukt. Har en fra 2007 av glassfiber med alugulv, der hansken (draget) er byttet, samt akslinger og bremser var nytt i fjor, dekk er byttet og den sto lagret innendørs fram til jeg kjøpte den. Hadde en gaupen fra 2006 og den hadde jeg aldri brukt eller kjøpt i dag, den hadde dårlig gulv og vegger og ingen ting på den var byttet noen gang. Hardt brukt og stått ute. Dårlige løsninger på ca alt og, de nye gaupen er helt annerledes.
 26. 1 point
  Jeg bor i Halden, Østfold, og har de siste gangene brukt Lene Olsen i Hestevet AS - veldig fornøyd Veterinær med kiropraktikkutdannelse. Hun reiser litt rundt.
 27. 1 point
  Som reiser ut eller du reiser til? Om du trenger en til å komme til deg vil jeg på det varmeste anbefale Maren Lande, hun er ikke veterinær, men har solid utdanning innen hest i ulike behandlingsformer. Om du kan reise er det jo Ellen Schmedling, men hun har veldig full timeplan. Det er flere veterinærer som har utdanning innenfor kiropraktikk, men erfaringsmessig har jeg bedre erfaring med de som har mer enn kun kiropraktikk.
 28. 1 point
  Kommer an på merke på henger og hvor mye som er gjort med den. Men er det en kvalitetshenger som er godt vedlikeholdt ville jeg tenkt at inntil 10 år er ok i hvert fall.
 29. 1 point
  Betaler ehh.... rundt 1000 kr per år full kasko med tyveri hos trygg
 30. 1 point
  Når vi hadde den store vi kjøpte helt ny betalte vi rett under tusenlappen i året (kasko).
 31. 1 point
  Mange hengere har mulighet for sidehengslet dør. Både hengslet på hver side og delt på midten, eller åpne hele lemmen på en side som dør. Det kan blant annet vår 511. Tenker at det er bare høre med forhandlere om hva de kan tilby
 32. 1 point
  Jeg har gode erfaringer med Bates. De kan bygges om ganske mye etterhvert som de utvikler seg. Ikke bare med utbyttbart bomjern, men også med luftputer i salputene hvor du kan bygge opp og ned ifht rett/svai rygg. Skal du ha sprang, allround eller dressursal?
 33. 1 point
  En wow sal er jo som alle andre, må passe hest og rytter. Du kommer litt nærmere med den fordi du kan som nevnt over bytte ut alt. En sprangsal er ikke en sprangsal, det er en sal med sprangkapper som kan byttes i dressurkapper osv. Bør jo som alle andre saler, prøves både på hest og rytter, vi er alle ulike og vil trives med ulike seter/utforminger.
 34. 1 point
  Jeg har wow dressursal og syns den er veldig god å ri Har også en santa cruz leopold som jeg også digger. Wow salen er smalere og sitte i. Nå er Wow 17 i setet og SC 18 så utgjør jo litt der, men det har gått seg til og gå ned i setestr. Og ja ALT kan byttes på en wow sal- det koster men kan byttes.
 35. 1 point
  John Anders har fagbrev så du er i trygge hender. Det er godt å få hjelpfra noen som ser hesten og dermed kan være konkret. Uansett hva dere ender opp med, håper jeg dere får mye moro med hesten.
 36. 1 point
  Jeg har sendt oppsigelse per SMS begge gangene jeg har sagt opp stallplass, har aldri tenkt over at det var noe rart med det, og jeg tror ikke noen av stalleierne reagerte noe på det heller
 37. 1 point
  Hvor lang oppsigelsestid du har avhenger jo egentlig av den muntlige avtalen deres så lenge dere ikke har noen kontrakt. Men det er vanlig med en måned fra den første i mnd på de fleste staller jeg har stått på også, så da blir det ut august ja. Jeg ville nok ringt og eller snakket personlig med stalleier for å si opp, det virker litt mer ryddig synes jeg. Det er jo fint å fortsatt ha et godt forhold til stalleier, man vet jo aldri om man kan komme til å ville tilbake til samme sted i fremtiden. Så kan man evnt levere skriftlig oppsigelse samtidig som man snakkes, eller bekrefte med en sms i etterkant hvis man har snakket på telefon og man eller stalleier ønsker det skriftlig. Men når det er sagt er nok bare en sms også gyldig som oppsigelse, så lenge du får bekreftet at mottakeren har sett den.
 38. 1 point
  Det finnes det ikke noe vitenskapelig svar på. I dag heller det mot at fruktan i grovfor ikke er et problem, mens noen mener det kan være et problem i store mengder. Da er spørsmålet: hva er store mengder og får du så store mengder i grovforet? Det pågår et forskningsprosjekt i Norge akkurat nå på fruktan og hest, så kan bli spennende å se resultarene på det. Ut fra hva jeg har sett på testkjøring av fruktan i høy er 5 og 9 gram per kg TS lavt. Det lå omkring 20-30 gram per kg TS, stort sett, på fjorårshøyet mener jeg å huske
 39. 1 point
  Høver er påvirket av genetikk, fôring og underlag. Bruk, korrekt utstyr er også med å påvirker. Når framhøvene er i så dårlig kondisjon er jeg mer overrasket over at du tenker at bakhøvene vil være fine. Da regner jeg med at du tenker det er kun sko som er årsak til framhøvene kondisjon. Det tror ikke jeg. Jeg tror at denne hesten har genetikken i mot seg for å fungere barfot. Men underlag er ekstremt viktig og for alt jeg vet kan denne hesten bo sånn at det kan gå greit. Jeg har opplevd at hest ikke fungerer barfot. Flytter en mil eller så, for så å fungere fantastisk barfot. Eneste som er endret for hesten er underlaget den lever og trenes på. Min erfaring er at høver sjelden er gjør slik eller bare sånn så blir alt bra. Det er mange variabler som spiller inn, det varierer hvem av de vi har kontroll på. Hadde vi hørt på Xenophon og avlet hester fra hans tid med gode høver, og god hovform mulig vi ikke hadde hatt krav til underlag i dag. Men det har definitivt ikke blitt gjort. @Hestemamma vurder å gi farriers formula, samt keratex sine produkter. Vettec har noe som heter sole guard, men jeg er usikker på om det sitter godt nok. Det er mange produkter der ute, som skal hjelpe til. Også kunstig hov. Dyrt, men har man økonomi til det, er det meste mulig. Jeg vet ikke om noen i Oslo øst. Jeg vet om John Anders Johnsrud, men han holder til mot Moss Fredrikstad ett sted, mener jeg. Men kanskje han vet om noen?
 40. 1 point
  Skal aldri si aldri, men han er mest sannsynlig halt på alle fire ben. Om du vil ha han barfot, anbefaler jeg deg å gi han fri ett år med mykt underlag, gjerne i utegang. Krysset fingrene.
 41. 1 point
  Plutselig bare måtte jeg shoppe på salg på Horze (på nett) Det ble en svart ridebukse i kordfløyel, en svart og en brun sjabrakk og en svart langermet (stevne)skjorte. Jentene synes jeg er håpløs som vil ha så mye svart, men den gamle freakeren i meg holder ikke ut alle fargene lenger
 42. 1 point
  Mine ligger slik. Gjorden er på 55cm, men må kjøpe ein i 50 om det fortsetter slik. Knepper gjorden lengre og lengre opp for kvar veke føler eg
 43. 1 point
  Første hesten min kjøpte faren min til meg når jeg var ca 11 år. Han kjøpte en hest som jeg egentlig ikke ønsket meg. En arabet hoppe på 4-5 år som ikke var innridd, ikke hatt sko på eller vært på noe særlig leieturer. Det var virkelig ikke en hest for en 11 år gamel jente med en far som ikke kunne mye om hest. Jeg red henne inn selv med litt hjelp fra noen jenter i stallen som ikke var stort eldre enn meg. Jeg husker at jeg i en lang periode falt av hver j@#$la gang og at jeg tryglet faren min om å heller få ri på stallens shettis. Den kastet også av rytterne sine, men det var i det minste kortere vei ned til bakken . Uansett så fikk jeg nå skikk på hesten etter hvert og jeg hadde henne i 13 år. Ærlig talt så burde faren min kjøpt en tjukk snill ponny til meg i stede. Hest nr to var en underlig situasjon. Rundt slutten av desembet 2004 så fikk jeg plutselig for meg at jeg ville ha hest igjen etter et par år uten der jeg heller ikke hadde hatt noe ønske om.ny jest heller. Jeg var 25 år på den tiden. Nå ville jeg plutselig ha ny hest og det hastet. Noe drev meg fremover. Jeg så på to varmblods travere og endte opp med å kjøpe en 6 år gamel hoppe. Hele prosessen fra jeg plutselig bare måtte ha ny hest og til hun sto på stallen tok ca 2 uker. Da var vi i midten av Januar. I slutten av januar tok min lillebror livet sitt bare 22 år gamel. Hele livet mitt raste sammen og jeg fikk store psykiske problemer som følger av at han tok selvmord og som følger av at jeg var den som fant ham. Hesten min ble den livbøyen som holdt meg oppe. Sammen med henne klarte jeg å finne et fristed fra alle mareritten og sorgen jeg følte. Det var en mening med at jeg skulle ha Kolla . 14 fine år fikk vi sammen. For 3 uker siden kjøpte jeg en ny hest. En 4 år gamel freiberger hoppe. Jeg tror at vi vil få mange fine stunder sammen og jeg håper å ha henne i 20-25 år
 44. 1 point
  Jøkunge nummer to kom på søndag 319 dager var alt mor gadd å vente Velkommen til familien Ståle Stålorm
 45. 1 point
 46. 1 point
  Har hatt noen operasjoner selv, den største gjennom magen ved fjerning av organ, brystreduksjon, en annen mellomstor og en liten. Kan ikke si jeg kjenner noen som helst negative effekter what so ever ved verken arrvev, at muskler har vært delt, at nytt vev må fylle opp tomrom etter fjerning av organ. Nada... Det får meg dermed til å være noe skeptisk til at det er mer regelen enn unntaket på problemer med arrvev etter kastrering
 47. 1 point
  Elisabeth skrev vel uansett kronisk psykisk sårbeint. Ergo er det irrelevant om hesten hadde tynn såle eller skade på hovbeinet eller perfekte høver, hesten trodde det gjorde vondt uansett. Slik jeg tolket det i hvert fall.
 48. 1 point
  Sårbeinthet er UTROLIG skummelt. Særlig siden det ofte inntreffer på minst to - helst fire bein samtidig. Det er vanskelig å kjenne at en hest er sårbeint på alle fire beina, i alle fall om den er ung og man ikke kjenner hestens bevegelsesmønster så godt. Jeg har gått på den blemma selv, og skor nå heller for tidlig enn for seint. Hesten jeg hadde ble kronisk psykisk sårbeint etter opplevelsene i ungdommen.. Og den ble bare brukt normalt på typisk norsk underlag, som grusvei og ridebane.
 49. 1 point
  Må si du imponerer meg stadig Siv når det gjelder din ydmykhet til faget, forståelse for at det er flere veier til Rom og forståelse for at hester er individer. Jeg bøyer meg i støvet, det vitner om at du er dyktig innenfor faget ditt.
 50. 1 point
  Regnestykket er neppe basert på netto utbetalt - men på inntjent. Dvs omsetning, som ikke gjenspeiler hva man faktisk sitter igjen med etter skatter, avgifter, drivstoff, utstyr, forsikringer osv osv.
×
×
 • Create New...