Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/05/20 in all areas

 1. 1 point
  Noen snapshots fra treningshelg
 2. 1 point
  Nå harn fått navn og M.R. Sonic ble det offisielle navnet MR etter stallen han ble født på
 3. 1 point
  Både enig og uenig i denne! Hvis de som evt lånte en hest av meg gjorde en dårlig jobb med hesten mens de prøvde den vil det jo kreve både gjenopptrening og i verste fall behandling hos meg før jeg kunne sette den for salg igjen. Hele risiko på meg. Hvis jeg sier at det er fritt for prøveridning flere ganger hos meg så har jeg hvertfall dokumentert «friskhet og ridbarhet» når hesten bor hos meg. Hvis låner «ødelegger» dette i låneperioden er det litt drøyt å skylde på «dårlig kjemi» synes jeg. Kanskje bør utlånere stille som krav at låners trener rir hesten to dager i uka i prøveperioden? Det er ganske store verdier som kan bli ødelagt/ satt langt tilbake i ved feil håndtering eller dårlig ridning under utlån ellers. Så jeg synes ikke selgere er urimelige når de ikke vil låne ut hesten før salg.
 4. 1 point
  Jeg er i så godt humøt over fjordingen om dagen. Rir for en dyktig trener en gang i uken og har det så fint. Nå sist trente vi på galopp på kvartlinjer. Etter å ha varmet opp med sjenkelvikninger og versader. Og jeg rir med trener på øret og klarer kjapt å ri som hun sier. Og jeg kjenner ikke feilen, men kjenner hvor mye bedre den går når den går rett. Så her har jeg en jobb å gjøre, jeg som er fornøyd med at vi galopperer godt frem. Men, det er kos. Jeg må også jobbe med oppmerksomhet og lydighet. Fjordingen synes det er ett tempo i trav! Og skal vi gå sideveis. Så skal vi det, til grøft, vegg eller gjerde dukker opp. Hallo, lizzm!
 5. 1 point
  Gammel tråd, men like greit å bumpe istedet for å lage nynå er endelig drømmen min nær-ridebane området er gravd, fått korrekt helling og godt med drenering rundt. Undelaget er litt forskjellig, hvor en del er jord/blandet, godt pakket. Må derfor ha duk. Hva er deres erfaring ift type og mengde grus oppå duk?
 6. 1 point
  Ja ikkesant! Det løsnet plutselig denne uken. Hun har vært spent, kikket på stjerner og "kjempet imot". I helgen skal vi på dressurkurs lørdag og søndag og jeg gleder meg villt til å jobbe med noe mer, og ikke bare "ro henne, ro henne"
 7. 1 point
 8. 1 point
  Vi har det voldsomt gøy om dagen
 9. 1 point
  Enig med @LisaFi over her, men jeg mener å huske at den er høy på stivelse. Hvis ikke hesten er vant med å gå på korn, ville jeg heller beholdt lucerne (evt byttet til graspellets og se om den tar opp det bedre), og gitt tilskudd med olje. Litt tilleggsinfo hvis du vil fôre med olje: - 3 dl olje tilsvarer 1 kg bygg. Men den gir bedre energi/kaloriutnyttelse for hesten, enn stivelse gir. - Vanlig rapsolje kjøpt på butikk fungerer bra, og er et rimelig alternativ til heste-produktene som selges. - Gi maks 1 dl per 100 kg hest. Maksdose 5 dl uavhengig av størrelse på hest. - MÅ TILVENNES forsiktig ettersom hesten ikke har galleblære. Start med 0,5 dl/døgn og hold på den dosen i fem dager før du øker til 1 dl per døgn. Øk aldri med mer enn 0,5 dl. Hvis den reagerer på oljen med diaré, skal du vente med å øke til avføringen er normal. - For å klare å ta opp oljen, trenger hesten tilskudd av E-vit. Alternativt kan du bruke oljen fra Felleskjøpet, som er beriket med E-vit. Hvis du har mulighet til å holde hesten litt unna grovfôret i perioder, kan det bidra til å øke fôropptaket. Det høres kanskje rart ut, men hesten har en så liten magesekk at fôret raskt dyttes videre ut i tarmen. Jo raskere fôret reiser gjennom tarmsystemet, jo mindre næring tar den opp av fôret. Hester som spiser mye grovfôr, har ofte avføring der man fortsatt kan se stråene tydelig. Hvis magetarmsystemet er fullstendig fylt opp med næringsfattig grovfôr, har kraftfôret du gir liten effekt fordi det dyttes videre gjennom systemet for raskt. Det er derfor man ikke bør gi mer enn 2.5 kg fôr (tørrstoff) per måltid.
 10. 0 points
  Nei slikt er ikke lett. Jeg satte ut hoppa mi på helfôr for et par år siden med den tanken om at jeg skulle hente hun tilbake igjen etter enten 6 måneder eller 1 år. Jeg satte hun ut til noen som var sånn halvveis bekjent av meg og følte egentlig at alt var veldig bra. Ca. 1-2 måneder etter jeg satte bort hesten så får jeg beskjed om at hun ikke kan ha hesten lenger pga. den skaper problemer på stallen og holder seg ikke innenfor gjerder osv. Det gikk litt lenger tid, og fôrrytteren prøver litt til, og en dag får jeg beskjed om at hun ikke kan ha den mer og at jeg må ta hun tilbake. Grunnen for at jeg satte hun bort var jo fordi jeg byttet jobb i denne perioden og ikke hadde råd til å ha hesten økonomisk. Det hele endte med at jeg ikke fikk tatt hun tilbake og hun ble dessverre lagt ut for salg og solgt. Hesten var veldig heldig og fikk et utrolig flott hjem, så det endte bra til slutt. Men dette gnager meg veldig den dag i dag. Det var jo ikke sånn det skulle gå
 11. 0 points
  Men den får du ikke den er min og bare min
×
×
 • Create New...