Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 28/10/19 in all areas

 1. 2 points
  Alternativ3: kjøp målsydde støvler.
 2. 2 points
  Såpass ferdig med sånne støvler at barnet mitt har aldri hatt sånt Æsj! Praktisk, billig, men ufyselig.
 3. 1 point
  Jeg har utforsket litt klikkertrening med min hest og har hatt litt av de samme utfordringene du har. Min blir så gira at han bare kaster seg over godbiten og hvis han blir frustrert så kan han prøve å ta den med tenna. Det jeg har funnet ut med han er at han blir frustrert hvis godbiten er for liten, for da er det ikke så lett å få tak i den med leppene og da har han prøvd med tenna i stedet. Jeg brukte noe lusernepellets som rett og slett har vært i litt for små biter. Når jeg bruker større godbiter tar han godbitene på en mye roligere måte. Til det du spør om med å legge godbitene på bakken så er ulempen med det at de blir skitne og hesten kan f eks på ridebanen også få i seg sand osv. Men det som fungerer bra, spesielt hvis du jobber med ting der du står stille, er å bruke en bøtte som du legger godbitene oppi. Jeg har lagt godbiter i krybba i boksen når jeg klikkertrener inni en boks, og jeg har tatt med matbøtta til hesten som jeg legger godbiter oppi når jeg jobber på ridebanen. Det fungerer veldig fint! Sånn ellers som tips til ting du kan gjøre med ponnien fra bakken, så anbefaler jeg deg å jobbe dressur fra bakken hvis du ikke allerede gjør det, det er kjempegøy! Instruktører innen akademisk ridekunst er som regel dyktige på det Til sist så vil jeg alltids anbefale å ha en instruktør til å hjelpe. Hvis du bor på Østlandet så er Margrete Lie (Hesteglede) kjempeflink med både klikkertrening og alt mulig av bakkearbeid, f eks innen akademisk. Hvis du vil lære litt mer om klikkertrening så vil jeg anbefale deg å sjekke ut Connection Training (på YouTube eller nettsiden, de har også online kurs) og Shawna Karrasch (hun har jeg sett mest på YouTube-filmene til). De har stort fokus på hestens følelser i klikkertreningen og på det å få en avslappet og høflig hest når man klikkertrener Masse lykke til med klikkertreningen! Jeg synes selv at det er kjempekrevende, men også utrolig gøy når hesten får bruke hjernen og får vise hvor smarte de faktisk er og hvor fort de lærer når de er skikkelig motiverte
 4. 1 point
  Typisk. Nå på vinteren går det i sånne med gummi I fotdelen og sånn vinter-greier oppover leggene. De må kles av på (helst nedenfor) trappen for si det sånn.
 5. 1 point
  Uansett, høres dette ut som noe en hest trenger hjelp hos en veterinær for. Da fortrinnsvis en med erfaring med hest. Jeg har mange års erfaring med å eie hest, og jeg ville hatt hjelp fra veterinær om hesten min hadde 4 hovne bein. Fram til en veterinær kommer, kan du ta temperaturen og skrive den ned hver dag. Mål omkrets på beina, før og etter den har vært ute og gått. Før og etter du har spylt beina i femten minutter med kaldt vann. Og ta notater om smått og stort du merker deg. Kan være nyttig for veterinæren når den kommer.
 6. 1 point
  Jeg mener å huske at stambok døl og kaldblodstraver ble lukket i 1994, men kan også ha vært 93-96. Frem til da kunne man krysse relativt fritt, og man kunne registrere i den stamboka man ville. dette kommer til syne om man søker i stambok for døl og stambok for travere samtidig; eks har hingsten Nic født 1965 avkom registrert både som døl og som traver.
 7. 1 point
  Det hadde vært gøy å vært med, hvis hesten ikke var syk! Kanskje neste gang
 8. 1 point
  Jeg synes det egentlig virker som om du har bestemt deg, jeg Man kan stille det opp veldig enkelt; hva er viktigst av din komfort den ene timen i døgnet du skal ri, og hestens resterende 23t? Har du en hest som stortrives med mye innetid og hater å være ute vil jo utegang være tilsvarende ille for den, som bokslivet for en hest som hater bokslivet.
 9. 1 point
  For noe tøys. Det er nok ingen som har oppsamlingstanker for urin utendørs for husdyr - nedbør vil jo fylle sånt ganske kjapt om de ikke har eget pissoar under tak. Hestemøkk anses som "tørrgjødsel", kontra f.eks melkeku som gir "våtgjødsel". Skriv i allefall ikke under på noe!
 10. 1 point
  Hadde bare sagt at jeg forholder meg til det kommunen sier, og ellers er det din tomt, du har dyrene hvor det passer mange takk
 11. 1 point
  Går hestene helt nede ved elven, eller går ikke hestene nærmere enn 20m? jeg kan virkelig ikke tenke meg at det skal være et problem. Det er jo en elv med utskifting av vann kontinuerlig. De små mengdene urin som kommer fra 3 hester, tror jeg ikke engang vil nå frem til elven. Når den først gjør det, er den jo helt utvannet. Hva skal man gjøre med den tanken da liksom? når man har septik, flyter jo overvannet ut i grunnen, det er jo bare slammet som tømmes. Ikke urin etc.
×
×
 • Create New...