Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23/11/18 in all areas

 1. 2 points
  Har hatt en håndfull isiser og et par hakk flere n/l. Har per i dag n/l. Dog drømmer jeg stadig vekk om også ha en isis hvert sitt bruk, hvert sitt hau. Positivt og negativt med begge .. da jeg foretrekker dressur har jeg landet på n/l. Men Gud jeg savner cruise avgårde i tølt på tur med isis - ikke minst et hode som er .. tja skal man si litt enklere jobbe med!? enig i at n/l’en er mer «hard i hodet». Men for en ståpåvilje og arbeidsmoral de har. Tror nok mange av de ufine eksemplarene stammer av at veldig mange n/l’er får leve som barneponnier og da sluppet unna med mye gugg! Eksteriør er jeg enig i at det er mye ymse på n/l. Men ikke enig at det gjelder alle. Litt inhabil med syns mi både ser fin ut, og har absolutt bevegelsene med seg!
 2. 1 point
  Stor vom og ikkeno på ribbena lukter innvollsorm. Ta en sjekk og gjerne en dobbelt kur (to tette, snakk med dyrlegen om hva som passer nå ut ifra hvor den har vært osv). Ville starta med å gi fri tilgang på godt høy, og sett an forskjellen etter ei uke eller to mtp videre tiltak. Pluss få dyrlegen til å se på tenna.
 3. 1 point
  Ift opphav, så er vel alle dagens raser resultat av at reisende tok med seg hester rundt omkring, og at de ble blandet med hestene som alt fantes på stedet. Og så har isolasjon og behov "renavlet" rasene fram til rasebegrepet og renavlen kom for fullt de siste 100-200 årene.
 4. 1 point
  Det er gjort flere genforskningsstudier på hest, ift slektskap mellom populasjoner. Skal se om jeg finner noe av det på mandag.
 5. 1 point
  Trengte litt nye dekken, så da ble det HW trotter-dekkenet (350g) og mio 200g. Pluss termometer til hest, repairkit til dekken og en «mirakelbørste» Bra det ikke kommer hentelapp i posten lenger!
 6. 1 point
  Ja er noe drit det der at de har skiftet fra Gjensidige til Tryg. Jeg tviler veldig sterkt på at jeg blir å flytte alt til Tryg, har vært der før, og ble aldri helt komfortabel med det. En bekjent fikk litt baluba med dem, da de fikk vannskade i huset. Men alle kan jo få diskusjoner med alle selskaper, er ikke det. Her kan man lese litt omtaler om de forskjellige selskaper https://www.bytt.no/erfaringer/forsikring Ikke glem at du får kundeutbytte hos Gjensidige, og tar det med i beregningen på ny pris hos Tryg Var forresten i kontakt med Gjensidige i går, pga dette, for å høre hvordan dette ble å innvirke på forsikringsprisen min Tilbakemeldingen var ærlig og redelig at de skjønte at de kunne risikere å tape mange kunder nå, da man mistet sine rabatter, og at de jobbet med en løsning på dette. De hadde mer informasjon over nyttår hva de landet på. Fikk jeg noen tilbud fra Tryg imellomtiden som var bedre, så måtte jeg bare ta kontakt Jeg skal sitte stille i båten en liten stund, og se hva utspillet fra Gjensidige blir. Man holder uansett dagens pris frem til hovedforfall (mitt er i april), så får jeg se hva de blir å tilby meg. Vi har 17.200 i "nito"rabatt i året, og kan si det slik, at det er ikke noe jeg blir å "gi" til Gjensidige etter at de går ut av avtalen, det har jeg slettes ikke råd til. Alternativt så kan jeg gå over til Negotia, som har avtale med Gjensidige enda
 7. 1 point
  Jeg lurer litt på om det er noen plan for p avle bedre halser og hode på dem, slik at de egner seg bedre for sport og ridning. For da vil de være mer atletiske og attraktive. En veldig liten hest med stutt trekkhestnakke og stritt temperament har et veldig begrenset bruksområde sammenlignet med andre ponnier på samme størrelse/ forventet bruksområde. Flere britiske raser, gotlandsruss etc er å sammenligne med synes jeg. Skjønner at det avlspolitisk er et dilemma hvorvidt man skal avle for å ta vare på den opprinnelige «klar deg selv på småbruket med miniatyrtrekkhest» typen eller prøve å avle mer mot en nordisk sportsponni som er mer anvendelig. Jeg tror at hvis de fleste blir av den gamle typen så vil det kun være ihuga entusiaster og vernefantaster som vil være interesserte. Og da blir det lite hester på sikt...
 8. 1 point
  Men skal man stille den i samme kategori som islandshesten så kommer den jo til kort uansett, det vil jo en fjording og en døl også gjøre. For de som vil ha islandshest vil gjerne ha mer enn tre gangarter (og den fjerde skal jo virke) - da kjøper man ikke en fjording eller en nordlanshest. Det er som regel ikke slik at man står og lurer på om man skal ha en islandshest eller en nordlandshest. Eller at det blir tilfeldigvis den ene eller den andre.
×
×
 • Create New...