Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22/06/18 in all areas

 1. 10 points
  Dressur og dressur Fjordhestvallak, snart 5 år. 4 ridetimen, gleder meg til fortsettelsen!
 2. 7 points
  For å være ærlig, ser jeg ikke problemet med det, så lenge hesten oppfører seg. Det skyldes som regel at hesten overveldes av endorfiner og andre lystpregede hormoner, noe som jo også er det klikkertrening appelerer til. Det er ikke seksuelt, med mindre hesten viser tegn til seksuell opphisselse med andre signaler enn bare at den slipper penis ned. Jeg klikkertrener/godbittrener aldri hesten min, men når han får kraftfôr, massasje, kløing og generelt koser seg eller er dypt avslappet, hender det at han slipper lille-Brasil ned. han viser ellers ingen tegn til plagsom/uønsket oppførsel, så jeg bare ignorerer det, og lar han nyte livet og alt det gode det fører med seg Hingster kan også masturbere på egenhånd, men jeg ser heller ikke det som et problem, så lenge de oppfører seg. Selvsagt er det et problem dersom hesten ellers viser tegn til å bli opphisset på andre måter i tillegg, men så lenge det ikke er andre problemer, ser jeg ingen grunn til å lage et problem ut av det. Hester er dyr, og vi trenger ikke overføre vår egen seksualmoral over på dem. Vanlig oppdragelse holder i bøttevis, og så lenge hesten har det, så blir det sjelden problemer ved utøvelse av naturlig adferd.
 3. 6 points
  Hvis det er det du betaler i måneden for å bo så synes jeg du er veldig heldig
 4. 5 points
  Folk sier man ikke skal bli hysteriske, men for meg som kommer fra utlandet for å gjøre småting som behandling/undervisning her og der så er det fint med liste. Jeg skulle egentlig til Nimus sin stall, der to har vært på en av stallene som er båndlagte, men fordi det var så usikkert dro jeg ikke og det er jeg glad for nå. Det er ikke bare av nyskjerrighet man vil vite hvor det er berørte staller
 5. 5 points
  Jeg skulle ønske at Rytterforbundet kunne gripe inn, jeg. Synes det er uforsvarlig at det arrangeres (større) stevner til helgen når Mattilsynet er så tydelige på at man ikke bør ta med hesten sin ut. Ettersom omfanget er så stort, synes jeg det er greit at de slipper liste over aktuelle staller. På den måten har vi som (enda) ikke er berørt av det, muligheter til å være ekstra forsiktig.
 6. 3 points
  Min fine Blue Hors Doolittle/Blue Hors Romancier hoppe er bekreftet drektig med Revolution. På første forsøk som hun pleier. Jeg er så glad Treåringen etter Sir Cisco/Doolittle/Diamond har jeg strørre problemer med. Men gir ikke opp enda. Hun er inseminert med Earl. Her skal vi bake en god potet
 7. 2 points
  Jeg åpnet den, regner med noen har stengt den med et uhell.
 8. 2 points
  Mulig det er hysterisk, men jeg synes faktisk at man godt kan avlyse det som er av arrangement i sommer, og få kontroll på dette her. Det er jo krise om det ender opp med å spre seg blandt produksjonsdyr.. iallefall dersom det kunne vært forhindret ved at man avlystte rubbel og bit av stevner og mesterskap for en periode. SÅ viktig er det ikke å starte stevne eller NM for den saks skyld. Kjenner jeg ikke er konfortabel med at flere herifra området skal tilFjordhest NM...
 9. 2 points
  Ja, men poenget mitt var at stevner neppe er den største smittesprederen. Da må man heller stenge all trafikk inn og ut av alle staller av alle dyrearter inkl mennesker. En ting jeg syns de burde gjøre da, er å forby hunder på stevner og ikke minst treninger, fordi de går rundt og eter bæsj og har nesa nedi absolutt alt her i verden.
 10. 2 points
  Terskelen for å avlyse NM, er naturlig nok høyere enn å avlyse D-, L- og E-stevner @Issa. De stevnene som ikke er mesterskap, mener jeg hvert fall bør avlyses. Når man har utbrudd av salmonella som sprer seg mellom ulike dyrearter, inkludert mennesker, og den tydeligvis er veldig smittsom, så tenker jeg at smittevern er viktigere enn konkurranser. Det er jo særlig uheldig at den har spredd seg til sau, storfe og svin. Kjøttproduksjon er ganske mye viktigere enn sport.
 11. 2 points
  Bare husk at det kun er en liste over båndlagte staller, mange av de er kun stengt pga mistenkt smitte, de har ikke nødvendigvis smitte på stallen. Er jo flere som var stengt som nå er åpnet, og dermed ikke er på lista lenger.
 12. 2 points
  Våre trafikkprøvelser er på et litt annet nivå enn helikopter. Heldig som jeg er så har jeg en firmabil og en privatbil så får øvd på litt forskjellige biler. I dag kjørte jeg privatbilen - den durer plutselig en gang i blant når den står på tomgang så det er egentlig midt i blinken for å trene på bil! Herlighet, se så søt hun er da. Og flink, ikke minst!
 13. 1 point
  Du sitter veldig pent synes jeg
 14. 1 point
  Du får 50% på hodelag nr to, da Det har du fortjent
 15. 1 point
  Jepp, like tafatte ved kverke.
 16. 1 point
  Jada, bare føler at MT (igjen) får skylden for alt som er galt i dyrenorge.... At stalleierne ikke sier i fra fatter jeg ikke. Er folk like tafatte når de har kverke?
 17. 1 point
  Nei, men poenget er at man ikke kan stole på at folk informerer (eller generelt, at folk bruker sunn fornuft), derfor er liste nødvendig.
 18. 1 point
  Det er nå ikke MT sin feil at båndlagte staller ikke informerer sine besøkende at de er båndlagt. Listen hadde vært mindre nødvendig om stalleierne gjorde jobben sin der og informerte lokalmiljøet sitt.
 19. 1 point
  Man kan jo endre vinkel etter behov uavhengig av pisken, og det er jo poenget med å holde den sånn?
 20. 1 point
  Den er vel padddet ekstra bare? Vet at det er snakk om at de har kopiert noe av Faifax sine trykktestede nesereimer i det hodelagt. Isåfall er det bare veldig positivt at den ser sånn ut https://www.fairfaxsaddles.com/bridles/performance-bridles/item/20-snaffle-drop Om testingen: https://www.fairfaxsaddles.com/bridles/bridle-testing-and-design
 21. 1 point
  Sånn som du holder den på bildet der så vil jo ikke håndleddet være i riktig vinkel og dermed vil jo det påvirke kontakten noe? Eller det gjør det med meg da, jeg synes det blir for stumt, derfor prøver jeg å unngå det.
 22. 1 point
  Jeg kjenner at jeg synes det er ganske håpløst at det skal reise over 90 ekvipasjer til Fjordhest NM midt oppi dette her, hvor svært mange kommer fra østlandet, der det er flest smittetilfeller. Flere reiser fra lokalmiljøet her, og jeg er ikke beroliget, for å si det mildt!
 23. 1 point
  Jeg snakker da ikke om fjordhester Så egentlig bør det gå langt hardere til verks med hygienetiltak inn og ut av ALLE staller
 24. 1 point
  Her er lista over berørte. Forferdelig https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/salmonellainfeksjoner/Pagaende_utbrudd_av_salmonella_hos_hest/involverte_dyrehold.31301/binary/Involverte dyrehold
 25. 1 point
  Jeg tenkte jeg skulle ta et bilde av hvordan jeg holder tøyler og pisk i dag, men så ble det ikke helt riktig allikevel, da jeg havnet mitt i et lokalt oppsalingskaos, da et TV-team plutselig dukket opp og skremte en hest som skulle få på hodelaget Jeg har en ganske lett og balansert pisk, så jeg slipper enden ut i midten av håndflaten, som på bildet, men jeg holder tommelen over tøyene, og pisken på plass mellom tommelen og pekefingeren. Sånn kan jeg holde pisken rolig og stødig, og bruke den som hjelper, samtidig som jeg forstyrrer kontakten til hestens munn minst mulig når jeg bruker den. I allefall i forhold til de fleste andre tohåndstak. Når jeg sitter balansert på hesten, ligger pisken i ro langs hofteleddet, altså på skritt ut mellom lår og bekken.
 26. 1 point
  Ah ja det er sånn jeg har det med doble og enkle tøyler og hvorfor jeg synes pisk blir feil og rart uansett når jeg rir med tohåndsfatning. Går derfor ofte over til en hånds om jeg må ri med pisk.
 27. 1 point
  Betimeilig betyr vel eeegentlig at en uheldig men ønsket (av enkelte) hendelse inntreffer under mistenkelige omstendigheter
 28. 1 point
  Jeg også kan forsåvidt forstå at folk på Østlandet gjerne vil vite, spesielt om de bor i en kommune man vet det er smitte. Men når folk på vestlandet er desperate etter informasjon føler jeg det handler mer om vitebegjær enn smittebekymring. Vet det er kontaktbesetninger på vestlandet også altså, men omfanget er jo helt klart størst her i øst.
 29. 1 point
  Edit; jordbærene er til meg da
 30. 1 point
  Og jeg skjønner ikke hvorfor man på død og liv må vite. Har man vært innom en stall eller skal innom en stall, så spør man om de er båndlagt. Jeg har ikke behov for å vite navnet på 55 staller hvor de fleste har jeg sikkert aldri hørt om. Men jeg virker til å være ganske ensom i den saken.
 31. 1 point
  Så stolt av lillegutt. Trosset været idag og red ut i storm!!! Selv samboeren spurte om ejg var sikker på om jeg skulle ri. Jeg rir gjerne i regn eller -20, men vind, der er jeg pyse. Tenkte at pyselars kom til å være den bomba, men nei. Han tok hele stormen med knusene ro. JEg derimot, spente meg og tittet på trærne som nesten lå ned på banen. (legg merke til trærne:P)
 32. 1 point
  Meget fornøyd med årets produksjon. Her er Blitzar 3,5 uker gammel og Bellatrix 3 dager.
 33. 1 point
  I går morges fikk vi denne fine hoppen etter Dille Belamigo/Jonker/Solist. Mor er vår fine Søholms Missisippi. Kom som en stor overraskelse at føllet var svart (veldig svart). Føllet skal hete GK Bellatrix, og som vanlig er navnet hentet fra verdensrommet. Bellatrix representerer høyre skulder i stjernebildet Orion, og er en blåhvit stjerne med en masse på ca 9 ganger solens. Bellatrix betyr female warrior, og stjernen blir også kalt the Amazon Star.
 34. 1 point
  Glemmer litt av denne tråden siden jeg legger alle oppdateringer i personlige logger:p Hellands Veslemøy fikk 3.premie på kombinertutstilling i helga, og vi fikk 44,5 poeng på kjøreprøven, som gir 9 i bruksegenskaper. Happy happy Asko gikk dressurstevne forrige helg til 63%, noe jeg er meget fornøyd med mtp mye vekst og problemer med galoppen i vår. Vi startet selvsagt LC, siden han bare er 4 år. Nå nærmer det seg fjordhest-NM, og jeg har ikke tenkt å terpe veldig mye på noe som helst før NM. Tenker som så at han bare er babyen enda, og det vi ikke kan til nå skal vi ikke stresse med. Kunne tenkt meg litt mer kontrollert galopp i hjørner f.eks, men jeg kan ikke ri mer samlet enn jeg gjør, det er fysisk umulig for ham, så da blir det ikke helt perfekt. Det gjør ingenting. Vi skal hoppe litt på trening da, for der suger vi virkelig, og kjøringa er han så stabil i som han kan bli, så har ikke tenkt å stresse noe med det heller. Skal tømmekjøre/longere litt, men ikke noe voldsomme greier. Kiropraktoren har gitt meg i hjemmelekse å ri på tur i ulendt terreng og longere over kavaletter, så det skal vi gjøre 3-4 dager i uka.
 35. 1 point
  På stevne i dag igjen, andre gang i LA. Hun kjentes veldig fin i dag, hun var på, lydig for hjelpen og lettridd. Sist jeg startet LA kjentes hun stiv, ulydig, stressa og alt i alt ikke et godt ritt. Rei da til 56%, og var veldig enig i den prosenten. Denne gangen, hvor det kjentes så mye bedre ut, ble det ikke mer enn 54%.... Mange kommentarer etterpå at det var en veldig streng dommer, så jeg velger å se bort fra prosenten, og kun kjenne på hvordan hun var. OG det var bra! Riktignok feilet vi litt på galoppfatningen fra skritt (ble litt trav imellom), og økningene er jo langt fra så gode som de bør være. Det jeg derimot sliter veldig med er bakpartsvendingene. Har noen en film av en korrekt utført bakpartsvending? Sist fikk jeg tilbakemelding på at hun vendte for mye rundt seg selv, og gikk ikke frem. Denne gangen har jeg jobbet skikkelig med det, og fikk trekk på at det var FOR mye frem. Enig i at de er for mye frem etter hva jeg har tenkt, men når jeg har sett andre utføre det tidligere, vil jeg ikke si de var spesielt mye dårligere. Fikk 4 på dem. (Bilder fra film, derav kvaliteten, under oppvarmingen)
×
×
 • Create New...