Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/01/18 in all areas

 1. 6 points
  "Min" drektige. Ikke min lengre, men den inni er min
 2. 2 points
  Har visst også kjøpt et grått ullteppe, så dro jeg med meg en pose sukkerfritt hestegodis, den jævla ROSA pannereima @Legaat har gnagd om og en nesereim
 3. 1 point
  Ja, den vanligste feilen i travers er at hesten er for rett og at man er så opptatt av å få bakparten med at man glemmer skulderen og få hesten til å bøye om innvendig ben. Det kan fort bli en sjenkelvikning hvor hesten er bøyd i bevegelsesretningen og det skal det jo ikke være. Travers i mine øyne handler like mye om skulder-kontroll som kontroll over bakparten. Det hjelper ikke å få hesten til å flytte baken hvis man ikke har kontroll på skulderen og da også bøyningen. Jeg har en hest som veldig lett faller gjennom skulderen i traverser mot venstre. Han går mot innvendig sjenkel med innvendig skulder, mister baken og mister bøyning. Det er også skikkelig vrient å få det til synes jeg, for det er så mye å passe på av skuldre, bak, og sete på en gang. En av de siste videoene jeg har postet som ligger i dressurvideo-tråden viser det ganske godt. Det er også tydelig at det er tyngre på den hånden både for han og meg derfor spenner han seg lett opp i formen. Dessverre har jeg ingen video som viser traverser på den andre hånden som er mye bedre, med tanke på å ha et sammenligningsgrunnlag. Men, der har du i alle fall et eksempel på en travers som ikke er på plass enda. Den går riktignok over diagonalen, men du skjønner poenget.
 4. 1 point
  Litt av tema, men kvar gong eg leser travers, tenker eg automatisk på den under bilde! Ellers så kan eg skryte av hesten at i går hadde vi for første gong trur eg, skikkelig volte på begge hender! Ingen sånne trekant-sirkler
 5. 1 point
  Det er nesten så jeg lurer litt på om jeg har vært borti samme instruktør som deg, Stine Jeg hadde i alle fall en time (riktignok i lange tøyler da), hvor jeg fikk høre det at det var alltid fremparten man ønsket å flytte på. Jeg syntes egentlig at det var logisk der og da (tror jeg spurte om forklaring også), men i ettertid har jeg lurt litt på det. På volte kan man jo alltids flytte fremparten inn og ut, men på sporet blir det jo litt merkelig å gjøre travers ved å flytte fremparten ut. Vi jobbet ikke med travers på den timen da, så kanskje det var derfor jeg syntes det var logisk da, jeg vet ikke.
 6. 1 point
  Greit, jeg kan skylde på Tine
 7. 1 point
  Haha, NØRD. Du sa du fikk lyst på råsa pannereim etter du så bildene av jøken til @Hrimbakur, så ikke skyld på meg! Det er faktisk Tine sin skyld
 8. 1 point
  Ja nei, det er det jeg heller ikke helt klarer å bli enig i. Jeg skal ta det opp neste gang jeg rir for vedkommende (må bare vente til kontoen fyller seg opp igjen :P). Typisk meg å si ja og ha på ridetimen, og så etterpå sitte og gruble på hvorfor og hvordan. Men hverken vedkommende eller meg mente at hesten skulle bære mer vekt på bakpart enn frempart altså, men vi har jo stadig som mål at hestene skal bære mer vekt på bakparten enn det den velger å gjøre selv. Det er det jeg mener med "mer vekt på bakparten". Uansett, sånn jeg forstår argumentet, så ville det i en tenkt situasjon være litt overførbart til dette: hvis man ser for seg et menneske som står på to ben, og som skal flytte det ene benet (som liksom representerer bakparten), så må man naturligvis først flytte vekten til det andre benet (som liksom representerer framparten). Men det lar seg jo ikke helt overføre til en hest som beveger seg, og som attpåtil har fire ben og ikke bare to. Når det gjelder en hest i bevegelse flytter den jo stadig vekk på alle bena (som den attpåtil har fire stykker av), så vektforskyvning mellom bena skjer jo uansett om man flytter en del ut eller inn. Ved å flytte bakparten inn kommer utvendig bakbein lenger under tyngdepunktet, og bærer mer vekt enn innvendig, men at bakparten som helhet skal bære mer eller mindre avhengig av om man flyttet den inn eller forparten ut er vanskeligere forklarlig. Så jeg hang ikke helt med på det selv. Det føles veldig rart å skulle ri en travers uten å flytte bakparten inn, da må jeg jo starte innenfor sporet for å kunne flytte framparten ut, og når jeg prøver meg på det så blir det jo for det meste en kontraversade og ikke en travers. Så nå har jeg endt opp med å gjøre det på "gamlemåten". Hadde vært spennende om noen andre hadde vært borti liknende tankegang.
 9. 1 point
  Liker deg ikke særlig godt nå. Pga min misunnelse.
 10. 1 point
  Hjælp Er stadig inne der og snoker, men jeg må bare lukke hele vinduet før jeg går for langt. Kjøpt hodelag med blå bling eller?
 11. 1 point
  Troooor kanskje det 400g dekkenet hadde kosta deg mindre da, altså..
 12. 1 point
  Men det henger jo ikke på greip at DDK lager rettningslinjer for dømmingen som ikke samstemmer med det som står i KR? Da må jo KR sin formulering spesifiseres? At ikke DDK er enig med formuleringen er en ting, da bør de jobbe med en endring i formuleringen, men å forvente at ryttere vet hva DDK sin tolkning er blir lit feil synes jeg.
 13. 1 point
  (men jeg kjenner at jeg skal sitte ned når jeg må ut i LC igjen neste år... Dette blir for komplisert )
 14. 1 point
  Hvorfor er det uharmonisk og sitte ned en volte, og ri lett den andre...? Det er jo helt forskjellige deler av programmet, og ri en halv volte lett og en halv nedsittende kan jeg forstå, da bytter man jo underveis i en oppgavedel.
 15. 1 point
  Dersom DDK ikke er enig i det som står, ganske klart i KR, så bør jo dette da endres i KR? Blir jo litt drøyt om noen gjør som det står og trekkes for det. Forstår at det skal se harmonisk ut, men da bør det spseifiseres bedre i KR, og det bør jo dere dommere være pådrivere for, altså at ting skal være godt forklart.
 16. 1 point
  Enig! Rir bare på tur i helger nå jeg.
 17. 1 point
  Joda, hver dag ca etter 16
 18. 1 point
  Klarer meg jeg tror jeg.Gir ikke heeeelt samme lykkerusen å ikke putte på egen ponni altså.
×
×
 • Create New...