Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 21/11/12 in all areas

 1. 15 points
  Jeg vaksinerer både dyr, meg selv og barna mine fordi det er nødvendig. Farlige, smittsomme og dødlige sykdommer er så og si utryddet FORDI man har vaksiner. Jeg synes det er både egoistisk og lite gjennomtenkt å la være å vaksinere, både dyr og mennesker. Slutter man å vaksninere er det ikke noe som står i veien for at de skemmende sykdommene som er svært sjeldne i dag kommer tilbake, og jeg ønsker ikke å leke med den risikoen samme hvor liten den er! Å klage over bivirkninger osv er bagateller i forhold til sykdommene man faktisk vaksninerer mot! Dette er ett tema som provoserer meg veldig og jeg blir helt satt ut hvor lite folk faktisk tenker over hva det å ikke vaksinere kan føre med seg...
 2. 14 points
  Hahaha, unnskyld, Vims - men jeg ler høyt av skriveleifen din. Hest med for lite utepils
 3. 7 points
  Grunn nr 1 er fordi jeg "må", da jeg ønsker å starte med hesten min. Grunn nr 2 er fordi jeg tror på vaksiner. Vaksiner beskytter både min og andre hester. Om alle sluttet å vaksinere hadde vi hatt mye mer sykdommer på dyrene våre (og oss selv) enn hva vi har. Jeg er motstander av overdreven medisinbruk og tar ikke flere medisiner og vaksiner enn hva jeg må. Jeg har for eksempel aldri tatt en influensavaksine (heller ikke mot svine-influensa) og kommer nok ikke til å gjøre det heller. Men de vanlige vi må ta som barn og oppfølging av disse, samt vaksiner man må ta for å dra til enkelte land har jeg ingen problemer med. På grunn av vaksiner har vi klart å praktisk talt utrydde en del sykdommer som var relativt vanlig å dø av (mennesker) for bare 100 år siden.Jeg ser ikke hvorfor vi skal ønske å gå tilbake til den tiden (annet enn at det kanskje er bedre for verden sånn med tanke på økende befolkningsvekst osv da....)
 4. 4 points
  Jeg anser det som ren egoisme å la være å vaksinere sine dyr og sine barn. Det er en eneste grunn til at en hel del ekle sykdommer er borte, og det er vaksinenes skyld. En annen ting er det at å være ansvarlig og gi dyr og barn de vaksinene de skal ha, gjør det mye lettere å være eier av eller forelder til en som ikke kan følge det vanlige vaksinasjonsprogrammet. Vi kan antageligvis ikke gi MMR-vaksine til Mini, og derfor takker jeg alle andre som har gitt barna sine den!
 5. 3 points
  Jeg mener vi bør følge de vaksinasjonsprogrammer som til en hver tid anbefales av fagmiljøene. Vet du at det var influensavirus dine hester hadde? Det er ganske sjelden i Norge, siden de aller fleste hestene våre vaksineres regelmessig. All erfaring tilsier at et sykdomsutbrudd i vaksinere populasjoner er mildere enn i ikke-vaksinere populasjoner. Det er derfor myndighetene anbefaler vaksinering av utsatte grupper, mot f eks influensa.
 6. 3 points
  Glen: Angående influensavaksine på menneske, så er det faktisk litt feilinformasjon ute og går også. Astmatikere er plassert i risikogruppa, men i følge spesialist på luftveier er det ikke nødvendig for astmatikere å ta den da influensa ikke rammer luftveiene, og således ikke er noe farligere for folk med astma enn andre. Ergo, astmatikere ér egentlig ikke i risikogruppa. Synes det lukter av industri som vil ha mer penger ..
 7. 3 points
  Hva er din begrunnelse for å sette et spørsmålstegn med effekten av influensavaksienen? Det er utbrudd av hesteinfluensa i Sverige hvert år, med dertil følgende dødsfall. Et utbrudd av influensa i en hestepopulasjon kan være ganske alvorlig, siden infeksjonen kan være langvarig og føre til et svekket immunforsvar. Noe som igjen utsetter hestene for økt risiko for andre, bakterielle infeksjoner. Ved å ikke vaksinere sine barn, og sånn sett hester også, utsetter man andres barn og hester for unødvendig smittefare.
 8. 2 points
  Mener det finnes ei gruppe på fjesboka for de kasteløse (utviste fra barfotgruppa), mener den heter barfot med takhøyde eller noe slikt Sikkert tips å få der!
 9. 2 points
  Jeg er sånn kjip eier som ikke vaksinerer mer enn jeg må. Rett og slett fordi jeg syns det overvaksineres, dette gjelder både hester, hunder og katter. Vaksinerer etter smittepresset de utsettes for, dvs alltid om det kommer nye individer inn i flokken, eller flytting.
 10. 2 points
  Trenger jo ikke kjøpe bootsa hos han, bare få tips og så vips kjøper du et annet sted og da sitter han med sjegget i postkassa og du har fått "hevn"
 11. 2 points
  Nje, etter at Knut slang dritt om trimmeren min fordi de ikke har et helt likt syn holder jeg meg langt unna både han og gruppa hans. Så joda, han har mye kunnskap, men jeg har ikke veldig lyst til å melde meg inn i gruppa hans igjen eller kjøpe boots fra en sånn en. Dessverre
 12. 2 points
  Vil på alle måter fraråde deg å gi betfor tørt da dette kan svelle i halsen til hesten og skape forstoppelse. Koster vel rundt 600 kr
 13. 1 point
  Ville sjekket dette ordentlig opp med forbrukerrådet først altså - for det er forskjell på kjøpsloven mellom privatpersoner og den som gjelder om man har kjøpt av butikk. Nå klarer jeg ikke for mitt bare liv huske detaljer.
 14. 1 point
  - At hesten har for lite utepils. Vanskelig å ha lengre siden eiere selv tar inn hestene, og alle pleier å bli tatt inn mellom 2-4. Har en ponni som ikke liker å gå alene ute. Da bli det cirka slik: kl.9: ut, kl. 15: inn, 15-17: mat, 17-18 traverne (kompisene) blir trent gjennomsvette som oftest og står da inne resten av dagen. I blandt får de stå ute etter middag, men de stresser så immari. Blæh, haaater situasjonen Skulle gjerne byttet stall, men er ingen gode nok i nærheten desverre.
 15. 1 point
  Hvor langt opp i Østerdalen bor du? Vet om en innmari flink en som er der og skor innimellom.
 16. 1 point
  Litt overraskende svar fra deg, Lisa. Er dette en oppfatning dine mentorer deler med deg? Jeg er hellig overbevist om at massasje har effekt, også på hest. At man ikke når helt inn er nå så, men det er mye kjøtt å kna på likevel.
 17. 1 point
 18. 1 point
  Haha, Knut kan seile sin egen sjø, ja og det dumme er at EB glove ikke kommer i Wide før i størrelse 0. Jeg må i såfall ha størrelse 00 i Wide - som ikke finnes. Innmari surt, for jeg vil ha lette, små boots - og det vil Riyah og. Ideelt sett skulle vi nok kjøpt renegade, men lommeboka hyler hver gang jeg tenker tanken. Så jeg vet ikke helt hva jeg gjør nå. Vil en powerstrap gjøre det strammere? Mente å ha lest på easyboots sin hjemmeside at v-en skulle være spredt der og. Men de satt jo som støpt i bredden og jeg måtte virkelig røske dem av igjen. Men jeg tør ikke å bruke dem heller når de ikke sitter 100%. Glove er visst fæl til å ryke gaiteren om den er litt for stor. Fikk erfare det når jeg prøvde ut en størrelse 0 (min har 00.5 nå), en runde i galopp i longelina og bootsen hadde skilt lag med gaiteren gitt xD så jeg vil ikle ha brukt 1000 kr på boots som ryker i tide og utide og i tillegg samler opp grus, gjørme og sand i åpningen. Skal prøve å myke opp simplebootsene med vann i morra og se om jeg får pressa hoven nedi. For ørtende gang. Dette er så helvetes frustrerende!
 19. 1 point
  Jeg har på min prøvd så og si det som er på markedet. Med unntak av EB trail (som jeg syns ser for store/klumpete ut, og EB back country som jeg ikke har fått rota meg til å kjøpe enda) Altså. Simple og sport var jeg ikke fornøyd med fordi de var for tunge, og klumpete, og gnagde på min. Hun har ponnilabber, så de blir til å ta for mye plass. EquineFusion solgte jeg etter å ha brukt dem en gang, lukkinga irriterte vettet av meg, jeg likte ikke sålen, og syns ikke de virka noe særlig gode. Dessuten kunne de ikke broddes. EB Epic likte jeg heller ikke lukkinga på -den virka "billig", som om den kom til å være ødelagt etter få gangers bruk. EB Bare lagde trykkmerker på hoven, EB Edge likte jeg egentlig godt, men hesten syns de var rare (Rista mye på hoven) Per idag har jeg et par EB Glove, som jeg er superfornøyd med. Har satt på slike Powerstraps, som sørger for at de sitter litt tightere, for hos oss var heller ikke den V'en spredt. Har aldri mista dem Husk at det på glove finnes Wide og Normal, altså til hester med runde høver og til hester med mer "ovale" høver. I tillegg har jeg et par Renegade, som jeg elsker over alt Det er fantastiske boots, de er lette, enkle å sette på, holder seg på, og man kan justere dem en del, så de blir der de skal være. Eneste negative er vel prisen - for billige er dem ikke! MEN, de skal holde dobbelt så lenge som andre boots, og mine ser knapt nok brukt ut, selv etter MANGEMANGE kilometer på grusveier! (60-80 i uka) Så de anbefales på det sterkeste. Kan broddes. Håper jeg hjalp deg litt - og ikke skremte deg for mye
 20. 1 point
  Hvis du melder deg inn i gruppa "barfothest" på facebook så kan du spørre der? Evt ta kontakt med Knut Bjerva fra www.nesgaarden.no? Han kan du sende målebilder av hoven til og få hjelp og veiledning
 21. 1 point
  Lurer på om det var Svein Bakke som uttalte på et foredrag forrige uke, at hesten bruker 3 uker på å tilpasse seg forbytte. Jeg har slitt med magen på min opp og ned, stort sett hele tiden mens jeg har hatt han. Jeg har prøvd veldig mye rart for å få orden på det og det virker ikke som at det er så mye av det som har effekt. Nå tror jeg mye hos min er relatert til stress, da det kan gå fra helt fin avføring, til grumsevann innen en time, og tilbake. De siste ukene har jeg hengt opp granbar inne i boksen hans på natten og om det har sammenheng med dette eller ikke vet jeg ikke, men han er nesten helt normal i magen. *bank i bordet* Forer også på simple system kornfritt kraftfor, og kan også være at dette har begynt å stabilisere magen hans litt mer. Det er mange forskjellige ting en kan teste, betfiber, probiotika, biosa, yea sacc, fire-for-magen, flere forprodusenter har blandinger som skal være bra for magen. Problemet med disse er at et tilskudd gjerne hjelper for et type mikrober og da blir det som å "mate en soldat i en krig". Jeg ville nok også testet høyet for å se om det er noen ubalanser der som gjør at han kan reagere på det. Spesielt etter jeg har sett alle foranalyser som er lagt inn bare i dette forumet. Det er jevnt over veldig høye verdier på sukker i årets høy, samt veldig lavt på protein. Dette er jo viktig å vite for å kunne sette opp en fungerene forplan for hesten.
 22. 1 point
 23. 1 point
  Stalleieren min pleier å gi en teskje tørt betfor inntil 3 ganger daglig til hester med løs mage. Hvis det går over lenger tid så er det Zoletil på tube som fåes via vetrinær. Nytt grovfòr og stallbytte kan være faktor for løs mage. Hvis grovfòret er sterkere enn det hesten tidligere er vandt til kan det da forårsake løs mage. Håper det ordner seg!
 24. 1 point
 25. 1 point
  Jeg synes finmaskete høynett begrenser mange hester ganske godt jeg. Hvis du skal henge det i treet må du tenke på at det kommer til å falle ned litt høy og hvis det da er masse sand under kan det hende hun spiser i seg sand (bare så du er litt obs på akkurat det når dere velger tre ) Det finnes flere som selger finmaskete høynett som jeg har funnet. Knutemakeriet.no som tidligere anbefalt her (de har det som kalles "bøttenett" som kan være et god alternativ ute i paddoc så hun ikke får i seg sand) Curly.no (dog disse hadde veldig lite på lager så jeg venter fortsatt på en bestilling jeg bestilte for en stund siden hos dem) Hôôks har et finmasket høynett på 3x3 masker, kanskje et alternativ hvis dere bor nært en Hööks butikk? De hadde dem ikke inne på nettbutikken før 5 desember iallefall. www.bratro-gard.com selger også flere forskjellige typer høynett www.nesgaarden.no selger også høynett (kaller det niblenett eller noe sånt) Håper det går bra med hesten?
 26. 1 point
  Da mannen til hun som driver stallen døde kjørte de likbilen igjennom begge ridehus og så igjennom hele stallen , alle hestene hadde stått bom stille men hesten til mannen " Blue " hadde blitt helt vill og prøvde bryte seg ut gjennom stallen. I ettertid var Blue uhåndterbar , ingen fikk gå inn i stallen hans etterhvert gikk det over til at han bare stod hang i et hjørne. Han ble aldri seg selv igjen men er nå bortimot normal.
 27. 1 point
  Jeg synes det er litt "hysteri" rundt dette med gradvise forbytter. For all del, jeg innfører også nytt for gradvis når jeg bytter på foret til mine hester. Men nå er jo jeg en travjente, og der flyttes jo hestene relativt ofte. Man får aldri med deres tidligere for, så de må bare kaste seg over en helt annen forplan med en gang. Også hester fra utlandet. Og det går jo helt fint. Et typisk utsagn innen travet er at hestene har godt av miljøforandring, og at de ofte er forbedret når de kommer ut i ny regi. Og da ny foring. Jeg tror man kan senke skuldrene litt mer av og til, man får ikke alltid gjort ting slik man ønsker. Og det betyr ikke nødvendigvis at hesten lider under det. Lykke til med ny hest. Edit for å si: Jeg gir animal biosa ved forendringer. Via Tapatalk
 28. 1 point
  Tror hverken barbering eller dekkenbruk påvirker hårmuskulaturen jeg...
 29. 1 point
×
×
 • Create New...