Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13/08/12 in all areas

 1. 3 points
  Jeg blir rimelig provosert over de som roper høyest ut om at de burde få ri gratis fordi de gjør hesteeieren en så stor tjeneste. Ærlig talt. Ridning er en hobby, jeg sponser ikke noen å drive med hobbyen sin bare fordi de selv mener det er så stor hjelp for meg. Jeg har da ikke hest om jeg ikke gidder å ri selv? For all del, det er veldig hyggelig om folk får tilbud om å ri uten å betale noe for det. Det betyr allikevel ikke at noen skal kunne kreve av meg at de skal få ri min hest gratis. Forryttere har en avtale om å ha en hest på delför, og får bruke hesten som sin egen på sine dager. Da er det helt normalt at förrytter også dekker kostnadene for de dagene det gjelder.
 2. 2 points
  Aaah.. *riste vilt på hodet, riste vilt på hodet* Hyysj! Haha. FIkk litt VONDT av å høre at du kun har betalt 5000 for din.. IIihk!!
 3. 1 point
  Skriver useriøs avl, og ikke blandings avl, for det finnes også lovlig avl som for meg er useriøs. Da handler det om å avle på hopper/hingster med større feil, elendig lynne osv osv. Mn i hovedsak så mener jeg avl med ikke godkjent hingst og raseblanding uten mål og mening. Det finnes selvsagt flotte blandingshester, men i mine øyne ligger de i mindretall, og når man ser på bl.a finn.no så florerer det med blandinger og andre hester som selges for et slikk og ingenting eller gis bort. Ringer det da ikke ei bjelle hos folk at nå må man ta til vett? Å avle kun fordi hoppa er så søt, eller fordi man måååå ha ett føll etter hoppa si er for meg bare feil. Useriøs avl er alt for godtatt og jeg mener det bør kjøres hardere på for å få en slutt på det.. Andre som har meninger?
 4. 1 point
  Jeg har aldri laget noe dill med det, og hestene har måtte lære seg det fra de var føll. Knytter de fast, og spyler! Begynner alltid på bena, og så bare vasker jeg meg oppover.
 5. 1 point
  Snart kommer det kjørebilder fra meg også, for da skal jeg og L'Aristo på kurs :thumbsu:
 6. 1 point
  Min PRE under innkjøring
 7. 1 point
  jupp, setter inn i morra om jeg husker det, nå ligger det en mini som er tett i nesa å venter på mor, støtt skal det være noe.
 8. 1 point
  Har kjøpt 3 delt muffe nå å skal kjøpe 3 delt med løse ringer fra skona her inne så får teste ut det.
 9. 1 point
 10. 1 point
  Om en lager til en anretning der en kan feste hest på vognen, ville jeg uansett ikke tatt risikoen med å kjøre alene med to hester. Selv med en godt voksen og stabil hest på slep, er risikoen der for alvorlig skade på begge hestene, samt kusken, dersom noe skjer så en av dem får panikk. Og med en ustabil og vimsete unghest er risikoen i mine øyne altfor stor. Derimot kan det jo fungere slik Kaktusen forklarer, det var ingen dum ide! Da kan en unngå at unghesten kommer for nærme vognen, og også regulere ettergiften manuelt. Og det er jo heller ingen ulempe at det er adskillig mer sosialt for kusken
 11. 1 point
  Produsenten heter Simple System ja. Var skeptisk i starten til dette, mye fordi hun som hadde foredrag om det her ikke hadde peiling på det hun drev men, og ikke kunne svare på spørsmål.. I tillegg ble halve foredraget brukt til å snakke dritt om andre fôrtyper og slikt liker jeg IKKE! Har man ett godt produkt så selger det seg selv, og man skal ikke trenge å slenge dritt om andre ting. Men uansett, jeg har lest meg litt mer opp på det, bl,a på de engelske sidene, og liker bedre og bedre det jeg leser. Så derfor vil jeg teste det ut til denne hoppa. Det er alt for dyrt til at jeg vil gå over til å gi alle hestene dette, men til ett par vil det kanskje være greit
 12. 1 point
  Må det være bucas? Fant et par fine som er fra Mark Todd
 13. 1 point
  Skal ta bilde av inngjerdingen, desverre har dølahesten gnagd i stykker alt!
 14. 1 point
  Jeg har så og si samme telte, men satte det opp uten sidevegg ut mot hesta. Jeg betalte 5000 for det på netthandelen.no inkl frakt. Det har stått i 2 vintre nå og er veldig fin Eneste er at i andre enden er det vegg, og der har glidelåsen røket, så den er stripset/tapet igjen.
 15. 1 point
  Hodelag fra hooks og tredelt muffebitt i 10,5.
 16. 1 point
  Eit langt leietau som går via ein krok kan vere kjekt. Slik at ein slepp masse tau som heng og sleng men at groomen kan holde enden og berre sleppe om noko skjer. Da får ei. Gjerne litt meir stabil kontakt men fortsatt mulighet til å gi ettergift ved behov. Da kan ei stang eller eitelleranna vere veldi funksjonelt. Så lenge ein ikkje kan risikere å spidde hesten sjølvsagt. Handhest er god trening ja, og sosialt når ein er to
 17. 1 point
  En innridd hest er for meg en hest som aksepterer bittet, hodelag, sal og rytter. Den skal kunne ries i alle gangarter til høyre og venstre og den skal kunne stoppe, stå i ro og rygge. Allt utover dette er for meg tilridning
 18. 1 point
  Jeg bruker klokker på ene hesten min fordi han padler med frembeina og lett trår seg. Ellers bruker jeg ikke noe, nettopp fordi de ikke trenger no'
 19. 1 point
  Jeg har hatt med fullblodsen min mye som håndhest, men vi har alltid to i vogna. En til å styre kjørehesten, og en til å holde håndhesten(e). Å binde fast i vogna ville jeg ikke gjort, om en av dem tar ut må den andre henge med. Hva som skjer om det er håndhesten som tar ut tør jeg ikke tenke på en gang. Om bare en av hestene tar ut kan man slippe håndhesten, så får den heller seile sin egen sjø. Er den bundet fast må den løsnes på et eller annet vis, og selv med panikk-krok så tar det noen sekunder som man gjerne ikke har. Om det skal være en selvutløser av noe slag, så vil det vel potensielt bli et problem med at den løser seg ut også når den ikke skal.
 20. 1 point
  Ok, følg med! Kandar-/stangtygler, modell smale, storleik laaang (minst full, helst x-full), med tyglekrokar (IKKJE spenner), i svart lær. Finst det nokon plass utanom hjå Shaiya? (Treng ikkje heite kandartygler, men dei må vere av lær og heilt glatte, utan stopparar, og helst smalare enn vanlege tyglar).
 21. 1 point
  Møtt flere islandinger som har vært MEGET sjokkert over hvor små bitt vi skal tvinge inn i hestene våre Det fantes da ikke hester som trengte mindre enn 11,5? ALT er ikke veldig bra selv om det kommer fra Island.(Fryktelig mye...men ikke absolutt alt...)
 22. 1 point
  Hvis du skal prøve å kurere telefonskrekken din, så er han den første du skal ringe. han er en utrolig hyggelig eldre mann!
 23. 1 point
  Hvis det er slik at hesten trenger tid, er jo det et tegn på at feil hest ble plukket ut. Som folkehest har man jo ikke lang tid på seg. Men kjøper nok andel i galppøren neste år også.
 24. 1 point
 25. 1 point
  Vi har utegangsstall med boks Bildet er litt gammelt, vi har ikke lengre en gangvei fra vinterinnhegningen og til stallen, da vi har bygget et eget utegangsskur til hestene i selve innhegningen. De har iallefall et stort nok vinterbeite å stå på... Og her er Majas boks Har ikke bilde av utstyrsplassen vår, men kan si det slik at vi har tatt over mer av låven enn det stalleier hadde sett for seg i utgangspunktet
 26. 1 point
  I min verden: Hestepasseren rir gratis når eier ikke har tid eller lyst. Eier bestemmer når og om hestepasser skal ri på tur, sprang, dressur etc. Halvforrytteren betaler halvparten av alle utgifter, og rir halvparten av ukens dager. Bestemmer ting selv på sine dager, men må komunisere med eier at det feks ikke blir ridd sprang flere dager etter hverandre osv. Helforrytter betaler alt, rir alt og bestemmer alt.
 27. 1 point
  Jeg har en Star Trailer Diamant 2000, og jeg eeeeeeeeeelsker den...kunne BODD i den om jeg måtte Den har frontutlaster, noe som jeg bare eeeeeeeelsker Den er bredere enn standard, god lufting, henger som et slips etter bilen - også tom. Jeg kan sette ett spilt bredere enn det andre (og da er det "smale" spiltet like stort som på en standard henger. Den dagen hengeren min dør, da dør jeg Her er et bilde med Maja i, så får man et innblikk i hvor bred den er
 28. 1 point
  Løslongering. Har et løst underlag med gummi i bunn, så hestene må jobbe når de går der ute. De lærer raskt at de må jobbe med ryggen, og bygger godt med muskler på overlinja. Nå har jeg travere, og varmblodsen jobba ikke ryggen i det hele tatt når han kom. Men nå har han lagt seg ut noe enormt. Det finne med gummien er at den ikke fryser med det første, og kan brukes hele året, så fremt det ikke er snakk om store snømengder. Og det er aldri snakk om de lange treningsøktene, for det blir tungt til de. Vi operer med max 25 min, begynner med kun 5 min. Da ser vi at stive hester mykes opp og bygger muskler.
 29. 1 point
  Å bruke rygging aktivt i dressurarbeidet har jeg sett, og synes fungerer bra. Men da er det snakk om å rygge rett bakover, for å få hesten til å bruke bakparten. Å rygge øvelser synes jeg høres rart ut...
 30. 1 point
  Eg synes ikkje ein skal dille for mykje med unghestane. Opp til to-tre årsalderen dei skal takle normal handtering og visitering inne og ute, laus og bundet. Skjønne forskjell på mennesker og andre hester og slik ikkje tru at leik med tenner og føtter er ok, Kunne leies inn og ut fra stall og ha sett nok trafikk til at om dei ikkje er trygge så skal dei i det minste vere nokolunde på bakkeplan. Høver skal kunne trimmes og handterast. Dekken skal kunne gå av og på uten tull. Dett e uavhengig av rase og om det er stall eller utegang, da eg meiner at dekkenet er ei god innledning til anna utstyr og eventuelle flagrende gevanter på rytter/kusk. Mest mulig flokkliv og utegang, padockliv uten ly og soveplass er ikkje egna for ungdyr som treng mykje søvn og mulighet for å ligge når dei får voksesmerter. Unghest krever tilrettelegging på fleire plan, lengre friperioder, korte konsise økter og masse tyggetid er tingen meiner eg basert på mi erfaring med unghest.
 31. 1 point
  Jeg kjøpte min unghest som 3-åring, og da hadde hun vel ikke vært med på stort. Grime og leietemt, vært med på små kjøreturer til beitet i henger, hovtrimming og vaksinering. Og det er vel egentlig det. Mye kontakt med mennesker og, men ellers stått i flokk med andre hester hele livet. Men jeg kan trygt si jeg fikk en meget rolig og avbalansert hest! Så ut i fra det jeg har sett med min egen, er det vel strengt tatt ikke nødvendig å gjøre absolutt alt de første årene? Tror det er litt for stort fokus på det nå, at åringer og toåringer skal kunne "alt". Min har bodd på landet hele livet, langt i fra trafikk. Da hun flyttet til meg, hadde vi en toglinje rett ved siden av paddockene og en svært trafikert vei på andre siden med mye tungtrafikk - og hun har ikke brydd seg nevneverdig. Å være i trafikken de første gangene (både med og uten rytter) har heller ikke vært noe stort problem. Jeg synes det er kjempefint å venne åringer til trafikk, kanskje litt tømmekjøring og miljøtrening - øve litt på det å bli voksen hest. Men man trenger ikke å gjøre alt på en gang? Selv synes jeg de skal få lov til å være hest også. Man trenger ikke alltid gjøre noe mer enn å ta dem med på en liten leietur eller bare børste dem? Jeg ser jo tydelig på min at det ikke har vært nødvendig å prakke på alt mulig av trening for å få en velfungerende hest.
 32. 1 point
  Webbers for hele stigbøyleremsfester (har ringer)!
 33. 1 point
  Nåh, lommeboka ha´kke stemmerett om det er noe en MÅ ha!
 34. 1 point
  For meg kan en innridd hest rides i alle gangarter og forstår betydningen av hjelperne hver for seg. Den aksepterer rytter og hjelperne. Tilridning går ut på å sette sammen hjelperne og trene hesten til et formål, f.eks dressur. Det er først da man vil begynne å kreve at hesten lystrer sammensatte hjelpere og at man kan bestemme takt og form. Dvs en innridd hest trenger bare å ha det grunnleggende på plass så den har forutsetninger for å kunne bli formet videre. En hest er ikke innridd bare fordi den godtar rytter på ryggen og kan rides på tur i rumpa på en annen hest.
 35. 1 point
  www.paralab.no Veldig enkelt. Bestill kit, betal, få pakken i posten, plukk bæsj og putt i posten. Alt du trenger, inkl returkonvolutt, ligger oppi pakken. Edit: rettet opplink
 36. 1 point
  Vi holdt igjen hestene siden de andre speeda avgårde.. vi hadde lyst på en litt roligere start. Løva var ikke så enig... veeldig fotogen..kremt Endelig mål etter 44km Skrittet siste km
 37. 1 point
  Officersrittet med Bronheulog Anita 23.06.2012 Bli tatt bilde av..? Nei takk, hehe! Puls må sjekkes! Var faktisk 40 rett etter mål, så det gikk fint! (Hihi, legg merke til Rosa Indy-bøtte og hodelag som Anita fikk låne for anledningen) Sluttkontroll: 43 i puls! Mønstre-Mønstre.. JA, jeg hadde stevnets minste ponni, på 127 cm i mankehøyde ^-^
 38. 1 point
  Så fine staller da :thumbsu: Vi har hestene hjemme på egen gård, der vi har villsaudrift i tillegg. Det vil si at det er stall i den ene delen av bygget og inneplass til sauene i den andre (de er utegangere, sauene, men må jo ha tilgang å tørr plass uansett). I stallen har vi tre bokser, to store og en litt mindre. Så har vi en stor luftegård, og fem forskjellige beiter (hestene bruker bare to - tre av de). Skal se om jeg får lagt inn bilder.
 39. 1 point
  Det er neste lørdag Du kan sitte på med meg
 40. 1 point
  Det var så deilig! Følelsen av svømme på siden og holde i manen på hesten var utrolig, var jo vond i fjeset etterpå for jeg klarte ikke slutte å smile. Terapi rett og slett Var jo vond noen andre plasser og da....tok litt tid å ri ut der x)
 41. 1 point
  Å kjøpe unghest er jo alltid risky. Selv om de går bra som 2-åringer, så er det ikke sikkert de følger opp som 3-åringer. Jeg må innrømme at jeg kanskje var litt skeptisk før nyttår, da Are tross alt ikke har hatt noen store stjerner på mange år. Han er kanskje ikke den beste til å plukke ut topp-hester, eventuelt ikke den flinkeste til å trene dem som kan bli det til å faktisk bli det. Rune har hatt en veldig suksess de siste årene, så kanskje han kan gjøre en bedre "jobb" med valg av hest og trening av den? Blir spennende å se, jeg skal i hvert fall ha meg en andel neste år også!
 42. 1 point
  Så herlige bilder i denne tråden Flotte turområder EF-folk har, altså! Vasser i Gryttingvannet med Emil, da jeg jobbet på rideleir Galopp med Embla i snøen på Sandstrand Pappa og Perlas på tur i Sigerfjord Perlas og meg på stranda i Sigerfjord - idyll Perlas og jeg i fjæra på Sandstrand Burning i snøen med Perlas på Sandstrand Åh, som jeg savner denne utsikten...
 43. 1 point
  Teltet mitt har fungert helt supert hvertfall Har gjerdet inni det så de ikke skulle presse på duken bare
 44. 1 point
  Har ikke noe valg - de må over. Har kun en kappe på salen (Startrekk Dressage). Foretrekker også å ri med de over kappene til vanlig, synes det er greiest mtp sikkerhet. Eller "gammel vane" som det også så fint kalles.
 45. 1 point
  Sommerens langtur i Risør. Her er vi snart framme ved målet...
 46. 1 point
  våren 2011, har akkurat kjøpt Maja. Her vasser vi over ei bukt (hun er litt tykk her, slankekur hadde akkurat startet) Våren 2011 Kjøretur En annen kjøretur Tur i nærområdet På tur i skog og mark, med isis på slep En nattlig tur gjennom marka Kveldstur Skuer utover Vesterålen Skuer utover en turistperle Fisketur
 47. 1 point
  Ja de beskytter rytterne og feier dritten under teppet.
 48. 1 point
  Man anbefaler vel å ri inn i sprangsal/allroundsal, ikke i dressursal. Dette for at man skal være litt lett i rumpa, og ikke alt for loddrett i sitsen i begynnelsen. Ville bare begynt med en gammel brukt en, og heller kjøpt ny til hesten når den har begynt å bygge litt muskler.
×
×
 • Create New...