Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 23/04/19 in all areas

 1. 20 points
  Henriette og Monty i helgas treningsstevne. Disse to begynner virkelig å komme seg. Her er noen øyeblikksbilder fra LB1, men de representerer ikke hele programmet. Er ikke så enkelt å få til å ri han i form gjennom hele programmet alene, uten at trener-mamma påminner det ridetekniske. Men dette kommer seg stadig Veldig stolt av dem
 2. 16 points
  Flere som har fått føll? Jeg hår nå våket i 11 dager, og ventet på dette føllet mitt. Please la det være ei hoppe! Og please la det ha mye hvitt!!! Hadde en drøm for et par dager siden at det falt ut en flekkete westernhest. Lo litt av dette når jeg våknet, for med både brun mor og far, så skjer jo ikke dette. Da er jeg jo "garantert" brun hest. Så var tiden inne i går kveld, og hva kommer ut? Jo en rød hoppe med ku-bles!!! Så da måtte jeg jo skifte navn. Har planlagt Skyler til hoppe i 2 år, men dette var jo ingen prinsesse.... Så si hei til Shannara alle sammen
 3. 12 points
  Ny milepæl for oss i dag. Hovtrim på alle fire bein uten dop . Snart et år med tålmodighet har endelig gitt resultat
 4. 11 points
  Tenkte jeg skulle oppdatere her. Har nå sluttet med musekrem og rir uten gnag. Løsningen kom den dagen jeg fikk fjernet all anspenthet/nervøsitet i salen/under ridning generelt sett. Samtidig med at jeg ikke lengre ble nervøs om hesten skvatt til på tur, så løste det andre problemet seg. Jeg er nå "fri" når jeg rir tur, rir hvor jeg vil og i den gangarten jeg vil. Dette turte jeg ikke før. Det har også forplantet seg i all min ridning (bare ikke på stevnenervene enda dessverre, men kommer seg vel det også) Har løsnet i hoftene, slutter å spenne meg ubevisst, og sitter nok mye bedre The end!
 5. 10 points
  Uhyre sjelden jeg kommer på film, så nyt synet, kan bli lenge til neste gang Asti og jeg startet LB1 på treningsstevne i dag Litt dramaqueen pga noen bommer utenfor gjerdet, og var ikke fornøyd av å bli korrigert i de siste galoppfatningene Oh the drama Men veldig fornøyd med gjennomridningen
 6. 8 points
  Inspirert av de flotte bildene til @Bitten&Betty hadde vi en liten photoshoot i går. Lenge siden sist, så det var greit å få ett lite spark i rumpetten B-) Vi har så vidt begynt å ri litt med kandaret, og hun fungerer skikkelig bra på det! Hun vil jo gjerne være litt lang, og legge seg litt lav i formen, men hun forstår kandaret godt, og det hjelper henne virkelig til å reise seg litt mer i nakken. (Y)
 7. 7 points
  Passe humørsyk for tiden den store min På fredag hadde hun spist fire atombomber, åtte antiloper og en hai I dag kunne hun sovna med rytter på Men hun er fin da Endelig skikkelig i gang etter 4mnd ferie
 8. 7 points
  De nye støvlene mine kom i går mens jeg var på jobb på horze. De var enda finere live enn jeg trodde Kommer til å måtte gå de litt inn da, var en ganske tight fit å få opp glidelåsen!! Litt dårlig sirkulasjon i leggen sånn til å begynne med men de var perfekt i foten og så var de høye nok. Skikkelig fornøyd (ikke særlig stilig med slapp joggebukse oppe på knærne dog, men det var nå engang det jeg hadde på meg da jeg prøvde dem )
 9. 6 points
  Tenkte jeg skulle legge ut litt om hva vi gjorde. Vi hadde 6 bitt fra 1550-1650 ca, alle var stangbitt, alle var leddet, men på ulik måte. Vi testet noen av bittene på flere hester, noen på kun en, særlig to av de som kun passet til den minste. Generelt gav det oss mye flere tilbakemeldinger enn vi trodde. Måten bittene har blitt beskrevet i kildene stemmer veldig med vår opplevelse. To av bittene trivdes hestene godt med, et par av de var litt både og, men de hadde litt høy port så når tungen kom for høyt opp i porten, ble det veldig rart for hestene. De bittene vi ser på som kjempestore og tykke nærme sjenkelen, var de bittene de trivdes best med. Stikk i strid med hva vi ofte ser med trinsebitt så vi at med litt økt trykk på tøylen (vi rir optimalt sett på kun vekten av tøylen) fikk vi bedre kontakt og respons i bakbeina. Dessuten var det lettere å få tak i ryggen og løfte midt under salen, i det segmentet der vi vanligvis sliter med å få med når vi rir vanlig. Utrolig fascinerende og et nytt verktøy det også tok litt tid å bli kjent med, men veldig spennende og lærerikt. Vi har tre smeder her nå som alle vil rett i smia og begynne å eksprimentere ut i fra funnene. Ett av bittene var også beskrevet som et typisk bitt for hester som var harde i munnen, det er jo ikke våre, men reaksjonen til hesten som testet det tilså at det hadde en ganske signifikant effekt i munnen, sammenlignet med de runde bittene. En annen ting er også de digre kinnkjedene, de har en spesifikk effekt på bittet, og de bittene som ikke hadde originale kjettinger fikk ikke riktig effekt. De vi hadde her er ikke de tyngste de har i samlingen, men de ligger på rundt 250gram. Alt av leketøy og kjeder inne i munnen var det lite problemer med, det var kun en ting som det kom ordentlig protester mot og det var tungefriheten, som vi også forventet. Et av bittene med tungefrihet har leddet port, den andre ikke.
 10. 6 points
  Ny stevnejakke, hadde lyst på noe annet enn svart/mørk.
 11. 6 points
 12. 6 points
  Blir ikke noe feltrittshest av denna... La ei presenning på bakken... Særlig kreativt når hun snur midt i serien på venstre hånd, hadde da hoppa etterhvert fint over mange ganger på høyre. Viktig å skille mellom inntrykkene i hjernehalvdelene vøtt.
 13. 6 points
  Eiklin fylte 26 år i dag Helt tilbake etter skaden i høst, takknemlig for all tid jeg får med ho, altså 🥳 Vi hadde hele formiddagen for oss sjøl, på herlig tur i nydelig vær.
 14. 5 points
  Han kan visst han vil ønsker meg bare rein hest... Vi overlevde iallefall sålangt, klarte å "dette" av første timen, med bakkearbeid.. Han hadde ein sånn kjent "hoppe skvett til sides" I morgon blir det ny runde
 15. 5 points
  Så flott Vi har krympet vi, etter ei veke pjusk, men han fungerer bedre enn nokon sinne og det er gøy Veit ikkje om det er min egen styrke eller bare psyken som er styrket, men vi slappet meir av og det blir mindre og mindre av fjaset. Vi tester grenser meir og aksepterer der vi er. Så får han så fin krølle lugg når vi er ferdig å trene pga flette og hette.
 16. 4 points
  Dåke har så fine hester altså Vi skal på bakke/sprang/feltritt weekend kurs i helga, kjenner nervene drar seg til første gang ut i verden mutters aleine
 17. 4 points
  Glemmer av og til hvordan hun ser ut uten..
 18. 4 points
  Jazzejazz hadde tydeligvis veldig godt av den lille "Australia-ferien" sin, og er supermotivert for trening om dagen! Tidligere i uken lekte vi med bytter og kontragalopp, og det gikk SÅ bra! Red firkantsporet - byttet på langsiden, kontragalopp en runde, nytt bytte på langsiden, galopp, runde, bytte, kontragalopp osv . Flink ponni! Neste helg er det Nikolai-trening igjen, og jeg gleeeeder meg!
 19. 4 points
  Joda, vi skal delta på et UK her i Lofoten i juni. Jeg er ikke slik som drar på så mye stevner foreløpig, liker best å bare trene Takk for det, ja hun er en fantastisk liten sak. Ikke store flotte steg eller slikt, men veldig jevn i takten og hyggelig å jobbe med, samarbeidsvillig og positiv Til høsten er det 4 år siden jeg kjøpte henne, da var om like fin å ri på som en varmblodstraver rett fra travbanen (unnskyld om jeg fornærmer noen nå, er ikke meningen altså). @Mona som prøvde henne for meg, kan vel bekrefte det Det har tatt litt tid å komme dit vi er i dag, da de 2 siste årene har gått med til skader (psyko hvor lenge man prøver å prøver, og tiden bare flyr avgårde når man har det morro ) Uansett, så har jeg fått jobbet mye med meg selv imellomtiden (ridd min datters ponni innimellom), og mye har ridemessig løsnet teknisk og mentalt for meg i tidsrommet Asti har vært skadet. Startet opptreningen i romjulen, så er godt fornøyd med at hun (og jeg) er kommet såpass langt i treningen frem til nå. Før skadeavbrekket, sånn ca årsskiftet 2016/2017, lå hun også på LB-nivå. Nå er hun tilbake der, bare denne gangen hakket bedre teknisk sett samt at hun har blitt mer voksen på veien. Skal få sendt henne ut med en annen pilot i LA også i år, selv om alt der ikke er 100% på plass enda, men neste år tenker jeg nok hun går en god LA, samt at jeg har fått startet henne på bytter (er planen iallefall, så får vi se )
 20. 4 points
 21. 3 points
  Vi har tatt sprangtreningen et steg videre og har galoppert over både bommer og et lite hinder! (Hvis galopp og fatning ser rotete ut så er det fordi den er det Vi har nesten bare galoppert på tur så langt og han kan ikke egentlig galoppfatning. Det er fokuset fremover!)
 22. 3 points
  Denne uken har vi spennende ting på kalenderen. På onsdag kommer kuratoren fra museet i Coburg med originale renessanse og barokk bitt som vi skal få prøve på hestene. De har en ganske stor samling med bitt fra de periodene og det er en del av bittene som fortsatt er i god stand som vi skal få teste. En bittsmed fra Sverige kommer også for å se og diskutere, samt en annen smed fra Tyskland som skal starte å lage custom made bitt. Jeg er veldig glad jeg rekker hjem til at de kommer, så får vi håpe bittene passer de moderne hestene våre (de er litt større enn hva de var back in the day)
 23. 3 points
  Fikk ridd i sprangsal I dag då litt forskjell enn dressur ja.
 24. 3 points
  Forstår det sånn at en hest kan starte 2 ganger i samme klasse uansett nivå, men max 3 start per dag så lenge det er klubb og uk stevne, men fra D og opp kun 1 start per klasse.
 25. 3 points
  Nei, ikke så særlig
 26. 3 points
  Da jeg kjøpte mine på Hööks ble vi gitt beskjeden at glidelåsen knapt skal igjen når de kjøpes, og at det går seg til etter en uke eller to med bruk. Fikk også beskjed om å bende tak i glidelåsen og dra det jeg var kvinne for, og at om noe røk var det kvaliteten på glidelåsen det var noe galt med, og da skulle jeg saktens få komme tilbake og bytte Jeg valgte å ikke utfordre skjebnen, men heller ri med de en uke uten å dra de helt igjen, og etter litt bruk får jeg nå igjen glidelåsen helt uten problemer
 27. 3 points
  Så på den i sta og tenkte det samme skjønner ikke hvordan hestefolk har råd til sånne summer? Pleier vi ikke å være litt fattige? Hva gjør jeg feil? I want some jeg og Føkk!
 28. 3 points
  Det ble svarte her og Jeg måtte hive meg rundt når de jeg har sittet og sett på på nett kom på tilbud i dag.. Og de satt til og med som et skudd! Så nå er det vel bare fram med sportsteipen og manne seg opp til å ri med de en dag
 29. 3 points
  Vi har øvd litt siden sist Nå svinger han ganske bra under fra høyre til venstre hånd, der er det tydelig at han har skjønt det (noen ganger prøver han nesten å svinge når jeg ikke ber om det og ). På lørdag (når denne filmen er fra) prøvde vi å svinge under fra venstre hånd til høyre hånd også, for første gang siden timen med Siri. Som dere ser var det litt vanskeligere. Vi jobbet også litt med å ri rundt garrochaen uten at den flytter seg og det begynner vi å få ganske bra til nå Men det har jeg ikke på film og det er nok heller ikke så spennende å se på
 30. 3 points
  Satira forrige lørdag... I dag er hun 11 + 4
 31. 3 points
  Det som er dyrest, er å ha hest og ikke bruke den. Overraskende mange velger det. Jeg synes @Martehelene har valgt så klokt. Istedenfor dårlig samvittighet hele tiden, så selger hun. Men budsjett er alltid lurt. Noen ganger sier det at en skal ha hest på fôr, istedet. Evt ri på rideskole. Hva som passer best for en selv. Ellers tenker jeg at grunnregelen er at billig = mye eget manuelt arbeid.
 32. 3 points
  Etter jeg fikk løsna proppen i Vivaldi, funker reactions i Chrome på mobil
 33. 3 points
  Det som ikke virket? Som står i overskrifra? Samt "reaksjoner".
 34. 2 points
  Jeg vil si at hender ikke er det største problemet med de videosnuttene der, selv om de ikke er spesielt empatiske, spesielt med den siste hesten. Er en del grunnridning som mangler der og hester som kaster seg frem og henger seg på bittet, som for meg tilsier litt hardere ridning når de ikke er innenfor railen.
 35. 2 points
  Så lenge man stenger av for fukten vil prosessen stoppe. Bare dekk nok rund og, for treverket kan være porøst et godt stykke rundt selve svakheten. Og få det tett mellom ny plate og gammel plate
 36. 2 points
  Blivira har splash-gen (høye sokker, hvite flekker under magen). Ikke fått et eneste avkom med splash. Hvis denne blir fryyyktelig plagsom å ha kan jeg ta vare på den for deg. Liker den.
 37. 2 points
  Så fin! Skjønner det er upraktisk mtp sol, men visuelt syntes det er så stilig med "kufjes" og lange strømper! Kult å kunne skille seg litt ut også med stor brun i konkurranser. Hadde en veldig flink nederlandsk sportsponni på fôr en stund som hadde lange strømper og et halvt hvitt fjes med blått øye.
 38. 2 points
  Ville heller hatt tre hester enn en så dyr sal
 39. 2 points
  Evt er det vel bare å ta en standard kontrakt og skrive kjøpesum 0,- ?
 40. 2 points
  Jeg liker best de fortøyene som er formet som en Y men som likevel festes i gjorden til salen. Sitter bra, men hemmer ikke skuldrene. D-ringsfester fungerer det og altså, men jeg syns det blir et jevnere press på hele salen om man får festet litt lengre ned. De som bare er et strikk fra D-ring til D-ring syns jeg er ubrukelige (føler at hesten kveles), de må festes mellom forbeina og. Liker heller ikke de som går på tvers av brystet for de føler jeg trykker på skuldrene. Av senebeskyttere liker jeg også de som er åpen foran og har hardt skall bak. Men bruker det aldri på tur, bare på sprangtrening, fordi hestene er .. vel ikke akkurat sprangtalenter Bruker også klokker. Ser de er bortpå dem (møkkaspor) så er sikkert greit å ha på (det bruker jeg også en del ellers i treningen da).
 41. 2 points
  1. Største ulempen er varme og evt gnag. Jeg bruker busser (kopper) på frambeina når hesten har piggsko. Ellers beskyttere med hard utside rundt sener og kode for å beskytte mot slag. Jo mer ventilerende jo bedre. Jeg foretrekker typer som ikke trekker til seg noe særlig med vann. Bakbeinsbeskyttere egentlig bare nødvendig hvis de er riktig klønete eller trange i bakbeinsføringa. 2. Jeg foretrekker trepunkts (d-ringer og gjord). Mest praktisk (lar det henge på høyre d-ring hele tids, bruker alltid fortøy med sprangsalen). Hvis salen sklir mye bør du se mer på passformen, men det vet du vel.
 42. 2 points
  Polostøvler har glidelåsen midt foran. Dressurstøvler har glidelåsen foran, men litt på innsiden. Gjør mye for holdbarheten på glidelåsen og man får ikke sånne gnagsår bak på hælen. Min erfaring da, jeg kommer aldri til å ha glidelås på baksiden igjen!!
 43. 2 points
  Jeg kjøpte mine første støvler for snart fem år siden, og jeg klarte ikke å venne meg til å bruke de - pinte meg til å bruke dem på stevner og rideprøver på skolen, og resultatene ble jo litt deretter siden jeg ikke var vant til å ri med støvler.. Men i går var jeg ute på ridetur i ‘’vanlige’’ ridebukser (bruker alltid islandshestridebukser), og ble sprø av at stigbøyleremmene klemte leggene mine så fælt, så jeg tok på meg støvlene før neste ridetur. Halvsprø opplevelse at det plutselig var kjempedeilig å ha på seg støvler, følte jeg satt bedre og fikk brukt sjenklene på en helt annen måte. Når jeg gikk av hesten og gikk litt rundt i stallen merket jeg at de har sluttet å gnage også. Så, poenget med denne historien, det er ikke sikkert du elsker det, men hvis du piner deg til å venne deg til det så er det vel verdt pengene! Jeg er skikkelig dårlig til å ta vare på mine, da Bruker de helst når det er sølete ute, for jeg orker ikke sølete ridebukser, så glemmer jeg alltid å bytte sko før jeg begynner å møkke eller går ut og henter hest i sølete paddock, og så kjører jeg bil med de og i går holdt jeg på å gå inn på butikken i dem
 44. 2 points
  Jeg syns det er som natt og dag å ri med støvler. Er litt hypermobil så anklene går i alle retninger hvis jeg ikke har støtte, så jo stivere støvler jo bedre for min del Men uansett så gir støvler hjelp til å ri mer med hele undersjenkelen og ikke så mye med hælen syns jeg. Jeg har Petrie dressurstøvler til konkurranse og har hatt de polostøvlene fra høøks til trening. De fra høøks har funket greit i ca to år, men de er nå ganske så utslitt. Petriestøvlene er 5-6 år gamle og like fine. De ble brukt hver dag fram til for to år siden da de fikk bli stevnestøvler. Så prisen har nok mye å si for varigheten på støvler. Jeg bruker støvler bare akkurat når jeg rir, aldri til å gå med eller stallarbeid. Nå har jeg akkurat fått nye som er polostøvler fra MH. De er mer dressurstøvler og er mye stivere enn høøksstøvlene så passer nok meg bedre til daglig trening. Høøksstøvlene får være sprangstøvler fra nå av (sånn en gang i skuddåret )
 45. 2 points
  Dama for et par dager siden 339 dager i dag
 46. 2 points
  Søyt og klaga i support i hele dag
 47. 2 points
  Reaksjoner og det meste andre virker i nettleseren Vivaldi. Så løp og kjøp (enn så lenge i hvert fall)
 48. 1 point
  De er veldig myke og stretchy, vanvittig god på.
 49. 1 point
  Tror det er bare lasteinndeksen som er utfordringen, samtidig som dimensjonen skal matche. Små har gjerne lav lasteinndeks byttet akkurat dekk på min, da var det ikke mye å velge i. Hadde tatt en tlf til typ mekonomen og forhørt meg
 50. 1 point
  Dette er vel polostøvler mener jeg. Gjerne glidelås foran og sånn overlapp og spenne foran
×
×
 • Create New...