Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/07/21 in all areas

 1. Jeg fant ut av det, bomjernet som mangler kommer mellom det svarte og det gule. Så da er saken grei
  3 points
 2. Herregud - blir for dumt... Men måtte ha sjabracken da
  3 points
 3. Ikke tenk så mye. Putt hesten på, og kjør er mitt motto, de roer seg etter hvert. Skulle skille fra mor og barn for noen år siden, og åringen skulle da ut på 6 timers kjøring alene. Det ble en del hopp og bevegelse der bak første halvtimen, men så roet hun seg fort.
  2 points
 4. En karperygg kommer ofte av at psoas er overspent og drar de ryggvirvlene i den retningen. Det er alltid en grunn til at psoasen er overspent, men er gjerne vanskelig å finne den umiddelbare årsaken. Det viktige er jo at resten av hesten er fin og mobil, jeg har kunder med hester som har karperygg og resten av kroppen står i helsepenn, og andre som har karperygg, men resten av kroppen ikke er så ekstremt påvirket. Man ønsker jo ikke at de har karperygg og jeg ser jo på det som et tegn på at noe ikke stemmer, men det er grader av hvor mye hesten blir påvirket.
  1 point
 5. Ah, du har jo helt rett. Sjekka nå, og det var ikke karens på slakt nei
  1 point
 6. Det går stadig rette veien. Vesla er sendt på sommerskole for å lære seg å bli kjørehest. På bildet er det en uke siden hun hadde vogn på for første gang . Måtte ta bilde av film. Derfor litt rart.
  1 point
 7. Ja, trenger resept, veterinæren din ringer sikkert inn for deg hvis du spør. Det er rimelig i bruk, betalte 3-400 for en flaske coopersect nylig, og det skal bare has på maks annenhver uke, så en flaske rekker lenge. Synes det hjelper endel!
  1 point
 8. Prøv å smøre Honey Heel i et tjukt lag på de verste områdene. Veldig seig krem som tørker/størkner og blir liggende som et beskyttende lag (den er hvit, så ser ikke pent ut, men det er jo bedre enn at hesten plages ihjel). Kremen lindrer også de områdene som allerede er skadet
  1 point
 9. Jeg lettrir mye på hesten, og har slitt med å finne balansen i føttene mine. Med disse stilt inn av en som har lov til å selge de(og er trener) så klarer jeg å finne og holde balansen. Jeg ble vippet både frem tilbake og til siden av de andre, som en pendel i salen. Fantastisk verktøy, og jeg klarer meg ikke uten. Har brukt så mye krefter på å finne balansen på hesten, men det går ikke. Hun er også dyktig RIB trener og har er trener for jr laget i feltritt. Ydmyk og flink til å se på det kroppslige, som også hjelper. Heste velferd først. Om noen interessert i å kjøpe sånne stigbøyler, kjøp gjennom noen som kan tilpasse de, ellers er det ikke noe vits
  1 point
 10. Kjørt opp i går, bestått, så litt om hvordan sensor gjør dette. Først, jeg fikk alt for lite info fra kjøreskolelærer ref lastesikring så jeg brukte denne: https://ndla.no/subject:1:d9900359-abd3-470f-99b2-809e58abd5d7/topic:2:101322/resource:1:101357 (kan ha med at det var flere år siden jeg hadde tatt lastsikring, evt at jeg ikke behøvde dette pga C1 fra flere år tilbake, egen lov om det). Henger står nede ved vekta, så vi kjører bilen ned til henger, bruker ryggekamera med funksjon for å sikte inn mot hengerfestet. Kobler på henger, sjekker sikkerhetswire, kobler til strøm: sjekk sikkerhetswire enda en gang Starter daglig kontroll: tenning på, blink venstre, tåkelys på. Sjekk: lysene og dekkene mens du går rundt. Blink høyre og spør om sensor kan se bremselys (jeg sjekket ikke ryggelys). Skru av tåkelys. Inn i henger for å sjekk ALLE surringene. Får spørsmål om å nevnte tre forskjellige surremetoder: sperring (pall etc), grimesurring og loopsurring (godkjent sier sensor!) Sensor bruker en iPad som viser et kart, han bestemmer ikke selv hvor vi skal kjøre. Ut på hovedvei, ned i sentrum, ut en 30- og 40 sone, kjører rolig og litt under fartsgrense Ny ryggeprøve ved en avkjøring, litt uoversiktelig, ber om å rygge inn på en grusplass, men jeg vurdere det slik at jeg må ut for å sjekke en kantstein og om det er andre hinder. Bilen setter automatisk på håndbrekk i bilen når jeg går ut (som er bra!) Alt ser greit ut, ingen folk/dyr, så jeg rygger rolig inn ved å bruke speilene. Godkjent Kjøre videre ut av 40-sonen, inn i 60 et stykke og så ut på E39. Kjører vanlig akselerasjon opp til 80 og kjører på cruisecontrol Videre tilbake til sentrum med masse turister etc, så dette tar tid, vi kjører et stykke til og så snur jeg på en stor parkeringsplass uten å rygge. Tilbake til vegstasjonen. Godkjent. Inn å betale for nytt bilde og ny lapp kommer i posten. PS: Rundkjøringer er sensor nøye på, skal du til venstre, ligg i venstre kjørefelt, blink venstre FØR rundkjøring, så blink høyre ut av rundkjøringen, men bruk huet, han vil heller at jeg kjører naturlig og smidig, tenk på at hengeren bak er tung, hold avstand.
  1 point
 11. 1 point
 12. Ble litt sløsing i kveld også gitt... Schockemöhle Rome hodelag https://www.horze.no/engelske-hodelag/schockemohle-rome-select-hodelag/326306.html#color=BL/CRYST Med ekstra nesereim https://www.horze.no/nesereimer/schockemohle-modena-select-nesereim/331404.html#color=CDBR/SI Gleder meg til å prøve!
  1 point
 13. Vet du , vi på beitet hos oss(4 hester) har også funnet ut at fluesprayen varer bare der og da og kanskje ei lita stund etter spraying så min går med fluedekken og maske, det gjør min venninne sin hest og. De andre 2 har fluemaske. Rødmerra er den som slipper billigst unna og er nesten ikke spist på. Så ja dessverre må gampen min bare gå med fluedekken for jeg har ikke mulighet og kjøre og spraye flere ganger om dagen (ca 40min en vei til beitet). Jeg sprayet Centura på meg selv ene gangen jeg var på beitet og da mistet jeg dessverre helt trua på den for jeg hadde like mye fluer og bugs som de andre folkene på beitet.
  0 points
×
×
 • Create New...