Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 20/08/19 in all areas

 1. 11 points
  Fikk mannen til å ta litt bilder i dag. Ble ei grei økt, men hadde egentlig håpt å få noe bilder fra typ samlet trav/galopptravers/bytter/piruett etc, men det fikk han ikke tatt noen gode av derimot ble det fine bilder fra nedtravingen, og nå ser jeg virkelig hvor mye bedre strekkingen og bakbeinsaktiviteten er blitt!
 2. 9 points
  Jeg er så lei av å ikke finne ridebukser som passer (i de fargene jeg vil ha), og generelt utstyr til hest og rytter som ikke er sånn som jeg ønsker, så jeg driver og designer og sender ut prisforespørsel på egen brand utover.. Brått blir det ny webshop med comfy ridebukser, folkens! Både støvelbukser og jodpuhrs, haha. Og diverse annet utstyr... Hvis jeg får ting til å gå opp, riktignok. We'll see!
 3. 8 points
  Slik ble resultatet
 4. 8 points
  Blir vel brukshest denne også!
 5. 6 points
 6. 6 points
  Siste innkjøp her er ny pannereim. Den med vinrøde stener Båden den og resten er laga av flinkeste @mallilen
 7. 5 points
  Jo du kan fint trene overganger i andre gangarter hvis hesten tar av i det sekundet du fatter galopp er det faktisk ikke forsvarlig å ri galopp i det hele tatt på tur.
 8. 5 points
  Jeg har kjøpt nye, brukte mountain horse ridestøvler på finn.no! Ganske fornøyd med kjøpet, de ser fine ut, deilig lær og passer fint! Verdens dårligste bilde med rar vinkel som dokumentasjon
 9. 4 points
  Det er ikke lurt å bruke lærsåpe og lærbalsam på ridestøvler. Det forkorter levetiden betraktelig. Skokrem og andre produkter beregnet for sko er virkelig å anbefale. Jeg bruker vel og merke vanlige våtservietter for å tørke av skit, men ellers bruker jeg skokrem eller sånn hurtigpuss på flaske. Tørke av de med en klut eller våtserviett gjør jeg omtrent hver gang jeg har ridd, og pusser alt fra en gang i uken til en gang i måneden. Har en sånn hurtigpuss liggende i støvlevesken hvis jeg har glemt å pusse ordentlig og blir overrasket av en trening eller noe
 10. 4 points
  Da var vi på treårstest i helga! Reiste opp og hentet både hest og rytter på fredag, 43 mil i bil for hesten den dagen. Lørdag tok vi hviledag hjemme, droppa å slippe henne ut med de andre når det var utstilling dagen etterpå, bare leide en tur. Hun var usedvanlig rolig når hun kom hjem, bare traska inn i boksen sin som om hun aldri hadde vært borte. Søndagen kjørte vi ned til Furnes, vetsjekk ca umiddelbart når vi kom frem, times pause før eksteriørbedømming, løsmønstring og løshopping. Hun var litt nysgjerrig på omgivelsene når hun ble mønstret for hånd og gikk og vred seg litt hit og dit, så hun fikk en kommentar på «inntået bak» som nok ikke stemmer helt. Men det legger vi ikke på oss. I løsmønstringa var hun superfin, fikk 7,5 på skritt, 8 på trav og 9 på galopp. Løshoppet til 6,7 også, helt ok. Selve rideprøven var tredje gang ut for den dagen, og selv om hun nok hadde nok krefter rent fysisk så var nok oppmerksomheten tidvis oppbrukt for dagen, så hun gikk litt imot både bitt og sjenkler innimellom og fikk derfor ikke noen voldsom ridbarhetskarakter. Det tar vi heller ikke så tungt. Men hun fikk også der tross alt ok på gangartene, med 8 for galopp under sal som beste. Typegodkjenningen vi ønsket oss fikk vi, og jeg er så innmari fornøyd med hvor rolig og proff hun var i alle venteperioder. Rett og slett en liten stjerne å ha med seg! Noen filmsnutter og bilder :
 11. 4 points
  Gikk litt bananas i Hrimnir-shopen Diverse hodelag, nesereim, ridebukse, stevnejakke og litt annet stæsj Jøk MÅTTE jo bare ha dette
 12. 4 points
  Foster som ikke ville på film, men masse fostervann, og dermed bekreftet 92 dager!
 13. 3 points
  Film fra stevnet i dag med kulegule Tina. Veldig fornøyd med veldig mye, og så litt som ble ganske katastrofe men vi hadde høljeregn og storm i kastene så kan virkelig ikke klage på hesten da, og andreplass på første stevne er helt greit
 14. 3 points
  Dette skjørtet er til meg! Nå kan regn og høst bare komme
 15. 3 points
  Skulle egentlig hjem nå, men jeg har fremdeles ingen trekkbil i stand, så det blir medio september. Planen er treårstest på Lykseth hvis alt er som det skal.
 16. 2 points
  Helt umulig å gå deg råd ang hvordan du skal håndtere dette over nett. Det kan være mange ulike årsaker og det finnes ingen universalløsning. Instruksjon er det første jeg ville begynt med.
 17. 2 points
  Her venter vi tre dansker: Ca 8 april - Kremlin/Solos Landtinus/A-Dur Ca 20 april - Vitalis/Bretton Woods/Sir Donnerhall I Ca 15 juli - Grand Galaxy Win/Fürsten Look/Blue Hors Romanov Prøvde også å bedekke min eldste islandshest, men hun tok seg dessverre ikke.
 18. 2 points
  Stramme hofteleddsbøyere eller hva de heter
 19. 2 points
  Haha, apropos stive støvler, mine er ikke ekstremt stive men en del stivere enn sko + chaps. Og de er litt høye enda, så jeg må ri med veldig lange stigbøyler for jeg kan ikke bøye knærne så veldig mye. Og jeg oppdaget at det var jo en veldig god hjelp for å få meg til å ikke dra opp sjenkelen! Nå gjør det jo vondt bak i hasen hver gang jeg gjør min største uvane. Det må jo være en effektiv kur?
 20. 1 point
  Har en pakke med inntørkede våtservietter fra 2012 typ bruker bare mkrofiberklut og vann. Men så har jeg jo vasken og kluten 10 cm fra utstyrsveggen
 21. 1 point
  Jeg har også begynt å bruke vanlige våtservietter i stor grad, for å vaske daglig skitt av sal, hodelag, ridestøvler etc
 22. 1 point
  @Elisabeth E Ok, fint, det gjør det litt lettere
 23. 1 point
  Nei, SÅ petimeter er jeg ikke. Bruker samme såpe som til resten av hesteutstyret mitt. Akkurat nå er det CDM sin lærspray som gjør susen.
 24. 1 point
  Har sånn til Monty, skal finne merket
 25. 1 point
  Tusen takk! Og ja, ble fliring i hallen da. Gjentok seg flere ganger. Ville gjerne ete av pynten og..
 26. 1 point
  Hadde om dette i går på skolen (samme som hun som har skrevet blogposten over har gått på). Veterinæren her sier at kastraksjon vil føre til problemer før eller siden hos alle hester det gjøres på. Men med så mye annet så er det ikke nødvendigvis at eier merker dette, jeg ser mange problemer hos hester der eier ikke merker noe som helst før noen påpeker det. Og det at veterinærer som utfører kastraksjoner ikke kjenner til disse komplikasjonene gjør det jo ikke noe bedre. Symptomene er sjeldent i selve arret, men andre steder. Det kan være uforklarlige haltheter, stiv rygg, problemer med urinering, problemer med skikkelig ventilering (pusting) på grunn av at man påvirker diafragma. Det er et invasivt inngrep og kommer med komplikasjoner, det betyr jo ikke at man ikke nødvendigvis skal gjøre det, men man skal være oppmerksom på det og holde strukturene mobile. Det gjelder jo alle arr og skader.
 27. 1 point
  Kjøpte mine på Horze,men tror de har i skobutikk også. Mine er relativt nye enda,eller i hvert fall lite brukt,så bruker det enda. Regner med å kunne ta de ut etter hvert. Har ikke merket noe av at de utvider seg feil enda i hvert fall.
 28. 1 point
  Har flere ulike støvler (til sitt bruk) - men de dyre, fine dressurstøvlene pusses stort sett etter hver bruk, og bor i støvelsekken.
 29. 1 point
  Godt her er flere litt gale Ja de blir jo fæle uansett vær, sol = støv, regn = søle, spesielt når man har en lav hest, får jo søle på hjelmen til tider. Men ja, kjøp en veske så kan de ligge (ikke stå på sålene sine), uten å få riper eller støv på seg (æsj).
 30. 1 point
  Bittet i seg selv er ingen fare å bruke som "hovedbitt" vil jeg tro. Det er vel ikke hardere eller mildere enn annet. Hva er det hesten liker ved det? Er det rulla, går det jo an å variere med andre "buer" i bittet, feks fagerbitt Julia, som vil gi litt andre steder å trykke på (og det er vel det man er ute etter). Hvis det er leddene, går det jo an å prøve andre liknende bitt fra sprenger. De trenger ikke være veldig annerledes for å gi litt annerledes trykkpunkt og dermed være en fin variasjon. Syns det er verre å tre på noe helt annet som hesten ikke fungerer med, bare fordi man "må"
 31. 1 point
  Brukt k&m siden den lar seg selge igjen for ca samme. En ny t vil ha mer verdifall, så du taper mer på salg. Pluss at de gjerne blir fortere stygge (ser brukt ut) enn en lærsal.
 32. 1 point
  Det noe så kjedelig som respekt for hjelperne. Om hesten drar av gårde ute av kontroll så må du installere bremsen, så høyt som du må. Jeg lærer alltid hestene mine å stoppe på lydsignal, så UANSETT situasjon vil de tenke stopp/brems ved det signalet. Dersom hesten tar ut på egenhånd på tur så stopper jeg, kjapt og brutalt om jeg må , vanligvis trenger jeg kun å bruke stoppsignal. Hesten får ikke ta bittet å stikke, det kan bli veldig farlig. Husk også, dersom du rir på trinsebitt, oppfordrer dette bittet hesten til å legge litt press på det, drar du i det, drar hesten i det, den kampen "vinner" hesten.
 33. 1 point
  Svært korte strekker i svak oppoverbakke (og heller fatte på nytt og galoppere noen få steg). Men hadde først jobbet med generell lydighet for sete og tøyler da overganger og tempovekslinger feks.
 34. 1 point
  Det handler om at den ikke er over ryggen i holdtet. Hvis den skyver brystbeinet fram og ned i holdtet, vil ryggingen bli «slepete». Øv på å ri holdt hvor du tenker at du «løfter hesten opp» til deg med setet slik at bakbeina stopper godt under bakparten, så vil det være mer naturlig å trå bakover når ryggebeskjeden kommer, enn å «slepe».
 35. 1 point
  Hehe, dressurstøvler er som snowvoardsko B-) Særlig om de virkelig "passer", dvs at man må kjempe litt for å få dem på. Ikke noe å spasere søndagstur i nei!
 36. 1 point
  Nå har jeg fått buksa og fått prøvd den på. Den er ikke like behagelig (stretchy) som TR, men behagelig nok. Tror egentlig denne buksa funker best om man går opp en størrelse og kan bruke ull under - da er den nok helt perfekt for høstvær! Ser for meg at den tåler regnvær hakket bedre enn TR. Jeg tror dessverre at den blir for kort for @Legaat, for den var ikke spesielt lang i beina. Bittelitt lenger enn standardmodellen til TR.
 37. 1 point
  Ja, var bevegelse,men mindre bevegelse enn et vanlig slarkete ledd. Også "spratt" det liksom tilbake av seg selv når man slapp. Vet ikke helt hva å sammenlikne det med en litt myk pisk? En wire?
 38. 1 point
  Nei, sa ikke noe om hvorfor. Bare at de ikke lagerførte lenger, men de kunne prøve å finne noen i 10,5 cm som var nærmere 10 cm. Men det er jo fremdeles for stort da. Så tor jeg bestiller fra Bomber. Da kan jeg bestemme alt av mål selv.
 39. 1 point
  Mitt fra @mallilen holder også bra! Men det er egentlig litt for snaut til henne Så må nok bestille nytt etterhvert! Jeg har goooood tid, fnis.
 40. 1 point
  Ditt har holdt mye lengre enn langt dyrere støff for å si det sånn
 41. 1 point
  Det er jo virkelig ingen upris, "eg" betalte jo nesten opp i 1000 lappen for den eg har på mini no Dei var skikkelig fine skulle hatt nokon fleir, men må roe ned pengebruken akkurat no bort mot jul
 42. 1 point
  Jeg har alltid vært gjerdetesteren.. ikke smart nok til å si nei?!
 43. 1 point
  Haha, det gjorde vi med shettisf*n i morrest. Resten av folka på jobb syntes vi i "hesteavdelingen" var sadistiske da vi gapskratta da beistet fikk strøm i nakken så det spraka
 44. 1 point
  Ser ut som hun utvikler seg fint, Lisa! Moro! Når skal hun hjem igjen?
 45. 1 point
  Utviklet seg endel siste månedene? Hun ser finfin ut
 46. 1 point
  Jeg har to stk fra TR i softshell, men skulle gjerne hatt et rimeligere alternativ, ja. Så håper denne kan være noe, du må oppdatere oss Men spørs vel om den er lang nok i beina til meg på 1,80 m. TR sine i lang modell går akkurat
 47. 1 point
  Jeg har en softshell fra TR, men den er ganske så slitt, så da prøver jeg et rimelig alternativ før jeg evt. investerer i ny.
 48. 1 point
  Jeg har hatt Mountain horse i alle år, men ved støveldøden nå, så ble det Ariat istedenfor. Veldig gode!
 49. 1 point
  Hahahajo men det er jo logisk? Jeg kompenserer for all den tiden jeg ikke får hestet, med å skaffe hesteting hjem til meg?
 50. 1 point
  Joda, selvfølgelig er stamme viktig om man skal avle - var ikke det jeg mente. Men fjordhester er såpass lavt priset i utgangspunktet, at med mindre det er en veldig spesiell/interessant stamme, så vil det antageligvis ikke utgjøre noen voldsom forskjell i salgssum? Avlere er vel helst interessert i hester med "beviste" kvaliteter også, i form av kåringsresultater, sportsresultater etc.?
×
×
 • Create New...