Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 26/09/21 in all areas

 1. Er det dette dere mener?
  3 points
 2. Forrige henger var Gaupen 1994-modell, så relativt oppgradert nå! Ellevill og Gutten tok jomfruturen, flinke, og godt fornøyd med doningen!
  2 points
 3. Lille Joris er endelig friskmeldt! Fikk svar på blodprøve og skylleprøve som ble sendt til lab. i Tyskland hvor de ikke fant mer bakterier og blodprøvene er helt fine. Nå er det rolig opptrening så krysser jeg alt for at ingenting blusser opp igjen!!
  1 point
 4. Tone er flink! Har fått god hjelp i forbindelse med forfangenhet av henne. Ellers har de også tverrfaglig samarbeid med hovslager på Bjerke. Har ikke erfaring med det, men god erfaring med Bjerke generelt. Du kan høre om samarbeidet i to episoder av hestenes klan podcasten:
  1 point
 5. Ikke jeg, men andre på stallen har, blant annet @AstridNog @Sivoya
  1 point
 6. Tone Wien er ihvertfall god på hovhelse: https://www.hovhelseteamet.no/parken/ Samarbeider med hovslager og reiser rundt.
  1 point
 7. Så bra du ser at hesten din er tykk og vil gjøre noe med det! Når du skal sette opp en plan for slanking, er det viktig å vite hva du faktisk fôrer med. En analyse av grovfôret er dermed et veldig godt hjelpemiddel - for ti kilo høy er ikke ti kilo høy. Den ene typen kan tilsvare tjue kilo eller mer, om det er veldig næringsrikt. Da hjelper det jo ikke å gi bare ti kilo. Det blir litt som hundre gram agurk vs hundre gram smør for oss. Dernest handler alt om energi. Hvor mye hesten spiser kontra hvor mye den forbruker. Ved å analysere grovfôret får du også vite hva fôret evt mangler eller har mye av. Har det lite protein, må dette dekkes opp ved hjelp av tilleggsfôr, det samme gjelder mineraler. Og fôret kan også innholde alt som trengs, slik at alt du gir utenom er bortkastede penger og ekstra kalorier inn. Uten en analyse fôrer du egentlig i blinde. Begynn med en analyse, få satt opp en fôrplan, og hold deg strikt til den treningsmessig er skritt det snilleste og mest fornuftige du kan gjøre. Skritt lange turer med god fremdrift, og du får ikke gjort så altfor mye galt mtp ekstra tyngde og overbelastning. Skadene kommer jo helst når farten øker, så skritt er egentlig ganske safe sånn sett. Er hesten veldig tung, kan det være en ide å ikke ha på rytter i tillegg i begynnelsen.
  1 point
 8. Jeg har en hest med lite og fremskutt gjordeleie, ingen manke og fremoverhellende rygg UFOgjorden til Prestige er det som desidert ligger best på henne. Om hun er normalvektig/litt lubben. Nå om dagen er hun fortsatt tjukk med stor T, da nytter den ikke. Det blir ikke plass til ufoen foran magen Så har en svingt gjord som jeg har brukt i perioder (i forbindelse med sommerbeite må jeg helt ærlig si). Den er ikke like bra når hun er vanlig rundt midja, men grei nok. Ufoen er best resten av året.
  1 point
 9. Man merker nok forskjell på 0, 50 og 100 ja, men kanskje jeg har for mange hester til å kunne gå ned på tiergramsnivå når jeg velger dekken (har verken råd eller plass til å ha tregangen i x antall gram) så jeg runder opp eller ned. Også foretrekker helt klart horseware så jeg velger heller et de har i sortimentet enn et dårlig høøksdekken fordi det har nøyaktig antall gram. Etter et par år er de 100 g mer som 50 uansett er heller ikke noe glad i fleece eller ull under fordi det gnager så lett på bogen. Når det er 10 grader og regn syns jeg 0 g funker nesten like bra som 30-50 g, de har pels under og de klarer å reise den under et lett dekken. Er det litt kaldere mot kvelden så legger jeg på 100 g, de har aldri vært svette av det. Hadde horseware hatt noen ok dekken i 50 g, så hadde jeg kanskje kjøpt det, men.. Føler ikke helt savnet selv 0 g bruker jeg også når det er litt varmere men regner i dagesvis. Men man har jo litt ulike behov og meninger Edit: Åja, så det bravo-dekkenet nå med 30 g, det er kanskje et bedre alternativ enn 0 g nå på høsten. Var en stund "alle" lekket bakpå rumpa ved haleflappfestet, men det er forhåpentligvis slutt på det.
  1 point
 10. Hvis hesten har stor mage så fikk jeg beskjed av en saltilpasser at salgjorder som har rund plate, som den du linker til, ofte ble liggende litt feil fordi magen ligger i veien men det vil jo re individuelt sikkert det også. Jeg bruker en svingt gjord selv (denne https://skoies.no/geysir-dressurgjord-m-fremskutt-gjordleie-1) og salen sklir ihvertfall ikke og hesten er ikke misfornøyd, men det kan jo også bare være fordi salen er godt tilpasset ellers
  1 point
 11. Men med 30 g kan du jo like godt ha 0 g, og med 80 g kan du like godt ha 100 tror ikke hesten merker sååå forskjell jeg da Mine er også mammut. De går mest med 0g når de er tørre, så tar jeg på 100 g når de er svette
  1 point
 12. Hero syns jeg er litt mindre vanntett enn resten av hw-serien. Så selv mitt ganske nye og lite brukte er ikke 100% vanntett i øspøs. Er kanskje mest fornøyd med Rhino 0 g med liner under (halsfestet er bedre og mer vanntett). Men Bravo 100 g er veldig ok dekken det og. Syns ikke 100g er for mye for en fullpelset hest i 10 grader egentlig, men er greit å ha et 0 g også.
  1 point
 13. Ikke den, men kan denne være noe for deg? https://www.cellbes.no/dame/jakker-kaper/regnjakker/lang-regnkape-med-reflekterende-detaljer-svart veldig fornøyd med den sålangt, men har ikke ridd med den ennå. Kun brukt ute i pøsregnet. De har 25% rabatt nå (koden står på forsiden) men kanhende du får brukt kode 2139 og får 30% om du vil ha.
  1 point
 14. Bruker Amigo Hero 50 g og Bucas Irish Turnout 50 g om dagen, og begge holder hesten tørr. Min er bred i front da,så måtte gå opp en str i Amigo-dekkenet.
  1 point
 15. Høøks sitt fairfield i 80g kjøpte jeg her om dagen til min, for han bor med en dekkendødare så jeg var litt redd for det nyinnkjøpte amigodekkenet. Foreløpig har det gått greit og var å kjente på han i ettermiddag og han er fin og tørr fortsatt. Passformen var ganske stor i halsen, min er jo dinosaur og må ha den nesten helt innerst Ellers er jeg veldig glad i Amigo 80g og.
  1 point
 16. Jeg har dette og er fornøyd med det
  1 point
 17. Tusen takk for godt og utfyllende svar! Skylleprøve er ikke tatt, men skal så absolutt sjekke opp i det om han ikke blir bedre av den kuren han får nå. Han får ganske våt ensilage, så får ikke tørrhøy og all kraftfôr vannes. Skal begynne å vanne flisen, også står han på uteboks så det er veldig godt og luftig boks heldigvis. Ingen støv osv, siden både han og Siljan står i uteboks.
  1 point
 18. Sender deg mld, Hanne
  1 point
 19. Vi tok skylleprøver av lunger etter en spiserørsforstoppelse på Klara, og sjekket med kamera, fordi hun slet med pusten og slim etter forstoppelsen løsnet. Heldigvis ikke infeksjon enda da vi tok det tidlig, men tydelig sår etter der proppen hadde vært, og slim i både lunger og luftrør pga forpartikler i lungene. Så kanskje litt ala det du beskriver- med annet forløp. Jeg fikk i alle fall et serum som var slimløsende, som fungerte veldig bra. Flytende som jeg pumpet i maten daglig, tror hun fikk det en måneds tid. Kanskje verd og snakke med veterinær om? Jeg skal se om jeg klarer å finne ut hva den het..
  1 point
 20. Jeg er litt nord for Oslo og jobber i veldig rykk og napp om dagen og er ikke så ofte i Østfold. Trine Fosser som nevnt her vet jeg mange er fornøyd med. Ellers har du også Maren Lande som har gått samme utdanning som jeg på osteopati siden, hun har jo mer fra Sverige. Caroline wiig er massør og flink og holder til i son tror jeg.
  1 point
 21. Har god erfaring med veterinær Trine Fosser Hun er på Nesodden da, og vet ikke hvor langt ut hun kjører (gamle Østfold er jo ganske stort).
  1 point
 22. Jeg anbefaler Siri, @smaaen her inne, men nå vet jeg ikke helt hvor hun holder til for tiden i forhold til Østfold. Jeg har også god erfaring med behandling fra Cathrine Guttormsen https://smartequipage.no/back-in-balance og Margrete Lie https://www.hesteglede.com/om-margrete
  1 point
 23. Uten kontrakt står de vel ikke særlig sterkt? En mnd pluss den måneden man er i er normalt, hadde ikke giddet noe mer. Bare nektet å betale.
  1 point
 24. Uten kontrakt er 3mnd altfor lenge. Uten kontrakt er inneværende mnd +1mnd standard oppsigelse. noe mer enn dette hadde jeg ikke akseptert å betale.
  1 point
×
×
 • Create New...