Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 27/10/20 in all areas

 1. @Legaat Men ja, jeg kan godt ta over, hvis alle kan være litt overbærende og jeg får en god overlevering av Julnil
  14 points
 2. Hester er ikke frekke, de har ikke hjernekapasitet til det. De lever i nuet, reagerer der og da. En hest skal ikke trenge å få to tette og fem badehetter, da har den prøvd å kommunisere noe i forkant som vi som håndterer hesten ikke har sett eller lagt merke til. Helt enig at dersom hesten angriper må man gjøre det man kan for å få en trygg situasjon, men det har vært en foranledning før hesten gikk til det skritt at den angrep. Presis kommunikasjon er alfa omega i hestehåndtering, noe absolutt alle kan bli bedre på, slik at man unngår situasjoner der man må ty til vold for å holde seg trygg.
  10 points
 3. Jeg tenker at @Issa er det mest naturlige valget her, siden hun skryter sånn om hvor aktiv hun er her, osv.... Og hun er hovedadmin.
  5 points
 4. ... Og det at mange hesteeiere er fornøyde er nødvendigvis ikke noe kvalitetsstempel. Jeg kjenner hesteeiere som er fornøyde hvis skoa sitter på i 12 uker - noe som ikke trenger å være forenlig med at hovslageren gjør en god jobb, kanskje heller tvert i mot.
  5 points
 5. Har ikke avla han selv, men er nå født i 2020 vertfall. Kbl hingst uten papirer (får hvitt pass og skal selvsagt kastreres) Her sammen med mammaen sin i vaskeboksen i går, så flink atte.
  5 points
 6. Hvis du vil ha tips til en dyktig trener som er flink til å hjelpe hester og mennesker til å forstå hverandre så kan jeg anbefale Trine Bøhnsdalen på det varmeste. Hun holder til nord for Oslo
  4 points
 7. Sinne og aggresjon er ikke et normalt reaksjonsmønster hos en frisk og glad hest.
  4 points
 8. Når jeg fikk tilpasset sal hadde saltilpasser med bomtre til ulike modeller som ble lagt på ryggen til hesten. Da så hun med en gang hvilket tre som var riktig for min. Så kunne hun bare måle bomvidde og finne ut hvilken type puter han måtte ha. Det tok jo litt tid, men når man gjør det på denne måten blir det iallefall grundig. Har jo opplevd at folk klager over sal som ikke passer etter 2-3 mnd, men rir man mye i en sal som plutselig passer og hesten legger seg ut (som kan skje i løpet av noen mnd), så er dette noe jeg tenker man ikke kan laste tilpasser for. Å stoppe om en sal
  4 points
 9. Tenker det er mange ting som er viktigere for hestens trivsel under rytter, enn om rytteren er 12, 15, 20 eller 23% av hestens vekt. Hestens vekt er ikke noe godt mål for hvor mye vekt den kan bære heller, det legger jo til rette for at en overvektig hest kan bære mer enn en normalvektig hest - noe som virker helt mot sin hensikt.
  3 points
 10. Alternativ dressurtrening i disse corona-tider https://www.instagram.com/p/CHm41Uzhazo/?igshid=1jresfbcsqi6w
  3 points
 11. Her må vi få på plass noen definisjoner før vi går videre. Det er ikke uvanlig at veterinærer vrenger på hovslagerfagets faguttrykk, litt sånn rundt om kring etter eget forgodtbefinnende. Sømstikk, er at sømmen treffer nerver. Dette medfører umiddelbar reaksjon fra hesten. Og hullet etter sømmen vil blø. Så har vi sømtrykk. Da ligger sømmen for nært sensitivt vev (nerver) og vil over tid kunne lage en irritasjon, som kan gi en betennelse. Hovbyll kan være med og uten bakterier. Med bakterier er det svart guffe. Uten, er min b
  3 points
 12. Jeg kjenner flere hester på rundt 150 som går fulle sesonger med ryttere på oppimot 140kg med rustning. Og disse hestene holder på til godt oppi 20 åra og er friske og bein og rygg. Sjekket flere av de selv. De blir jo og trent for den jobben de gjør og er bygd kompakt.
  2 points
 13. Viatrumf er det samme som Trumf i butikken, men via netthandel. Logger man seg inn på viatrumf, finner nettbutikken man skal handle i der, går videre inn på den og handler, får man den oppgitte prosenten på trumfkontoen. Men viktig å holde seg i samme fane - lukker man fanen er den borte samme med Kickback, bare at her får man tilbake penger på konto.
  2 points
 14. Ja!! Oppdaget nettopp at f.eks. Horze har jo viatrumf Kunne ønske jeg hadde visst det før
  2 points
 15. Her er nesten alle mine sjabrakker, har itillegg ein stevneutgave, men den ligger per no heime
  2 points
 16. Det handler ikke om tillitt, det handler om respekt. Du må alltid være føre var, og lese hestens signaler i god tid, slik at du tar det FØR det eskalerer. Når hesten først har fått rettet ut halsen og drar avgårde, så kan man som regel drite i å gjenvinne kontrollen. Med unghest må man alltid være tilstede, og lese hesten hvert sekund av økta. Så fort han begynner å øse seg litt opp må du være på plass å gi han en oppgave, holde fokuset hos deg. Hvis han vil dra avgårde, bøy han, få han inn på en volte etc. En hest med bøy i halsen er langt fra like sterk som en hest med rett hals. J
  2 points
 17. Det enkleste i slike tilfeller er å kontakte forbrukerrådet. De gir knallgode råd. Og er saklige. Vanligvis har håndverkere rett på å ordne opp etter seg. Så det er mulig løsningen er at saltilpasser setter salen tilbake i samme stand som den var når den fikk den inn.
  2 points
 18. Jeg hadde klagd hvertfall. Da var det jo bedre da den bare var i bakvekt da. Hadde blitt grinete. Det koster vel rundt 2500,- for en full omstopp så det er jo mye penger. Jeg bruker en lokal tilpasser og hun sa den ene salen ikke passet. Hun var ærlig og sa den aldri ville blitt 100%. Det var selvfølgelig kjipt men bedre det enn å ri med vond sal. Brukte hun igjen på to nye saler for da da stolte jeg på at hun var ærlig med de. Hyggelig pris også. Skal hvertfall aldri bruke en som selger et spesifikt merke. (Hvis jeg ikke skal ha akkurat den salen da så klart).
  2 points
 19. Markedet er vel rett og slett veldig begrenset, og hva butikker tar inn styres jo veldig av hva de får solgt en del av. Er ikke så mange som avler i Norge, og de fleste ser kanskje ikke helt behovet for masse dill til en hest som ikke trenger det og som vokser ut av det etter en uke finnes jo masse fine grimer, både i nylon og lær. Spesialsydd med glitter og perler kan man også få. Mitt føll gikk ikke med dekken, og da han var 6mnd hadde han sikkert passet de minste str i vanlige dekken.
  2 points
 20. Å se om framsvisselen passer hesten, bør være grunnleggende kunnskap for en saltilpasser.
  2 points
 21. Støtter @Kajaher. Du må få hjelp av noen med mer erfaring. Ideelt sett en voksen, trygg rytter. En så ung ponni er fortsatt usikker og skal lære mye før den blir trygg. Når den steiler, er det fordi den er redd og vil ut av situasjonen, og opplever at rytteren hindrer den i å komme seg vekk fra det den vil vekk fra (eller tilbake på stallen, der den føler seg trygg). Det er ofte (men ikke alltid) når de blir stoppet på bittet at de føler seg fanget og reagerer på den måten, for et sted må energien til hesten gå. Når den ikke kan gå fram, går den opp - og adferden forste
  2 points
 22. Jeg tenker jo at om veterinær sa hesten var øm, også har den blitt mer trykkete og uvillig etter skoing så kan det jo ligge noe mer bak det? Kanskje få vet til å se på det igjen? Jeg har hatt hest som har ømmet med sko jeg, tør ikke tenke på hvordan han hadde vært uten sko på det tidspunktet da. Selv er jeg midt i en prosess med å få fikset opp i høvene på egen hest og ser helt sykt mye på bein om dagen. Det er ekstremt mange hester der ute som går med feil vinkler og som behandler finner jeg igjen mange av de samme spenningene oppe i skulder, nakke. Hva kom først, høna? egget? alt
  2 points
 23. Om en hest skal få trøbbel med å trave og galoppere, så må skoingen være hinsides. Det skjer at hester blir skodd vanvittig feil, også om en kun har grunnleggende normal skoing, som grunnlag til en vurdering. Men de pleier allikevel å kunne trave og galoppere. Noen vinner til og med konkurranser. Da tar jeg av meg hatten. For noen hester! Har dere en trener? Traver og galopperer hesten løs? I longe? Passer salen? Skjer det samme uansett rytter? Har dere prøvd å la mer erfarne ri den? Hva sier hovslageren, når dere snakker
  2 points
 24. Sømstikk er enkelt og greit det det høres ut som; at sømmen settes feil når skoen skal på. Hovbyll kan oppstå som følge av sømstikk, men også «utav det blå». Det er ikke helt uvanlig med hovbyller på denne tiden av året, dessverre.
  2 points
 25. Bruker stort sett 100g nå på høsten og vinteren. Litt lunere uten at det blir varmt men sjekk priser hos horze og høøks først, de kjører også tilbud noen ganger.
  2 points
 26. Horseware eller bucas er best på vanntetthet. Synes de fort blir kalde under dekken uten noe fyll, det bruker jeg bare på sommeren. Ville enten kjøpt med litt fyll eller med en liner du kan legge under i tillegg når det er både surt og vått.
  2 points
 27. 37% på varmesåler hos hestifokus. Jeg slo til, jeg har drømt om sånne i årevis og var så kald i tærne på tur i går at det var ekstra fristende i dag Disse har også god rating på merkets egne nettsider: Tror vinteren blir mye hyggeligere med de her i skoa https://hestifokus.no/produkt/til-rytter/varmesaler-oppladbare De hadde også varmehansker på samme tilbud.
  1 point
 28. Jeg gir basert på analysen. Det varierer litt i mengde, men gir hele året til alle. Har ikke tatt blodprøver.
  1 point
 29. Og hva, hvordan rir man...? Dressur, nedsitting, hopping, tur, variert, ensidig, kort, lenge? I tillegg til tung, ikke tung, balansert, ubalansert. Og en hest som på 140 og en annen hest på 140 kan ha utrolig forskjellige forutsetninger. Ikke bare beinmasse/grovhet men også alder (ganmel/ung), men treningsstatus (knallform eller utrent) osvosv. Tenker at det er så sykt mange variabler som spiller inn at man må ta ansvar uansett. Jeg føler meg ikke komfortabel på så små hester som islandshest. Den gamle kaldblodsen min på ca 150 var i minste laget for meg, men var
  1 point
 30. Ja, det er faktisk riktig. Om du kan dra en slange ut av huset så vannet er "tilgjengelig" i stallen er det faktisk godt nok.
  1 point
 31. Ja jeg jobber litt fra bakken men mest lonsjering da, da blir det litt feil innimellom men da bryter jeg av også fatter på nytt. I går ga vi iss med galopp på begge hender uten bytting. Men da hadde hun rast fra seg først med både hopp og sprett og galoppbytter. Så tydelig at hun kan holde galoppen da hvertfall :) Tydelig at det tungt for hun senket hodet helt samtidig som hun stønnet mens hun galopperte. Hun brøyt selv ned til trav når hun fikk nok Men mere trening på tur og på banen, også fra bakken. Samt overdrive egen sits så er vi på vei:)
  1 point
 32. https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/produksjonsdyr/hest/noen_viktige_regler_for_hestehold.1506 Ridelærer er for øvrig ingen beskyttet tittel, så er ikke noen krav der. Mtp på arbeid med barn er det vel politiattest som er relevant.
  1 point
 33. Støtter anbefalingen av Trine, skulle akkurat til å foreslå det selv :).
  1 point
 34. Enig med over, man skal ikke trenge å kommunisere med store bokstaver, straffe etc. Men når skaden først har skjedd, er det bedre å si litt tydelig i fra, så må man være flinkere til å se de små tegnene og signalene heretter, slik at man kan korrigere med små tegn.
  1 point
 35. En hest som blir sint når den får mat er heller ikke nødvendigvis innenfor hva jeg vil kalle normal atferd. Jeg har en hest som er sånn, og det tar jeg på alvor og tar hensyn til. Har han fri til gang på nok mat er han ikke sint, så det er veldig situasjonspreget. En hest som endrer atferd brått må man høre på, utelukke at det er smerter som forårsaker slik atferd og dermed se på kommunikasjonen i treningen. Veldig mange "snakker" altfor høyt i forhold til hesten og noen hester kan reagere veldig på dette, og det kan være andre ting. Men det er helt umulig å vite eksakt over internett og et pa
  1 point
 36. Yep, skal bare gjøre unna dette møtet på jobb
  1 point
 37. Ja, ikke sant.. Det høres mer ut som sånn man tenker at de skal jobbe
  1 point
 38. Hadde en sånn en gang jeg og, slengte på et bitt med laange sjenkler og la meg bakover når han prøvde å stikke. Det skjedde ikke igjen.
  1 point
 39. Om saltilpasseren stopper om salen, og sier den skal passe etter omstopp, og den da ikke gjør det, så må da saltilpasseren ta dette på sin kappe og stoppe den om igjen slik at den passer. Mener nå jeg! Ellers har jo ikke kunden fått varen/tjenesten hun har betalt for. Er det dere som mener salen ikke paser etter omstopp, eller har saltilpasser selv vært og sett på den etter omstopp, og konstantert at en ikke passer? Saltilpasser burde nå hvertfall sjekke salen etter omstopp og sørge for at salen faktisk passer. Jeg hadde klaget, det er nå sikkert.
  1 point
 40. Vurdert å legge talle i bunnen? Torvtalle, og flis oppå. Riktignok en skikkelig drittjobb å fjerne tallen, men er den lagt riktig trenger du ikke gjøre det mer enn en gang i året.
  1 point
 41. Legg litt trepellets rett på betongen, og vann det lett. Så kan du ha flis oppå der igjen. Ikke engang tregulvet på inneområdet til hestene her blir vått ved bruk av pellets.
  1 point
 42. Vi har brukt vimital sin Gut balancer (billig på borjes). Har fungert til samme formål her!
  1 point
 43. Høres ut som løs mage Vi har hatt god effekt av NAF Haylage Balancer, ellers er det jo den klassiske eikebark og kritt (men det beste er selvsagt å finne årsaken til løs mage). NAF sin er ikke billigere i bruk, da. https://www.stallhoymyr.no/products/naf-haylage-balancer-18kg
  1 point
 44. Pleier ikke stå vannsøyle på fra produsent tror jeg. Hw er vanntett i timesvis i hvert fall. Og begynner de å ta inn vann, etter x antall måneder i bruk, er det bare å kjøre en vask og impregnering på dem (bruker nikwax) https://www.horseware.com/product/amigo-bravo-12-plus/
  1 point
 45. Har PS of Sweden, mine har holdt seg lenge (den eldste er 3år i januar) fargen holder seg. Synest dei holder seg mtp vask òg, men jo er ikkje mine hardt vaska. Koster jo litt per stk, tidvis litt sprelske farger, men eg liker dei veldig godt.
  1 point
 46. Jeg har thorowgood t8 til mi. Måtte bytte bom til vid-x vid så låg den bra. Har bilde da den medium- vid bommen var i. Ligger ikke ille men ikke optimalt da. Har 18» sal å disse kommer i 18» fra hooks. Ikke prøvd selv da jeg er pysete og ikke vil oppå unghesten men.
  1 point
 47. Jeg må jo ha jodphur ridebukser.. bruker jo bare sko og orker ikke styre med chaps (chaps er ofte for trange uansett siden jeg har tykke legger og hovne knær). Så istedet for å jobbe nå googler jeg jo litt rundt og kom inn på petster.no butikken som jo har de mest fantastiske produktbeskrivelser;) så vurderer jo kanskje et par heldempede ridebukser???? eller en med normalt høy midje med hæler??? Top reiter er sikkert beste bukser men priser 2500-3000kr gjør at jeg gjerne heller da får incitament til å gå ned 4-5 kg å komme meg inn i de gamle buksene...?? CATAGO SAG
  1 point
 48. Som Siv sier også, overgang fra sko til barfothest er hverken problem- eller smertefri for hesten. Det er superviktig at man som eier er obs og kjenner hesten sin (noe som ikke er lett, når man nettopp har fått den), da en hest som har vondt i alle 4 beina ikke vil vise ubehag på samme måte som en hest som har vondt i en fot. Man kan heller ikke forvente å bruke hesten som normalt på en god stund - om man kan det i det hele tatt. De fleste barfothester er avhengige av boots under trening på diverse underlag.
  1 point
×
×
 • Create New...