Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/04/21 in all areas

 1. Buckskin roan hingstunge
  7 points
 2. Aner ikke. Orker ikke ha oversikt over alle pengene som går på hest, da hadde jeg sikkert sluttet
  6 points
 3. Ny sal til ny hest. Så nå er kontoen tom.
  3 points
 4. Kombibandasjer er vel ikke anbefalt å ha om natten? Pga strikkdelen kan det bli for stramt, har jeg lært. De kan brukes ved trening, mens fleecebandasjer f eks er best på natten.
  2 points
 5. Ta med longepisken slik at du når henne på bakparten, og bruk den som fremaddrivende. Ros masse når hun går frem
  2 points
 6. Det er vel noe som sier at kjøper har undersøkelsesplikt mens selger har opplysningsplikt. Hvis hesten har vært på for i ett år så har de hatt god tid til å bli kjent med hesten og med mindre det er avdekket alvorlige gamle skader som selger burde opplyst om så tror jeg det er svært lite sannsynlig å heve kjøp i en slik situasjon. Når man velger bort vetsjekk så har man heller ingenting å gå på i forhold til helsen til hesten på kjøpstidspunktet og det vil kun være ord mot ord.
  2 points
 7. Jeg vil si de ikke har rett til å heve kjøpet eller få pengene tilbake. Hesten har blitt halt hos kjøper, og kjøper har også hatt hesten på prøve i ett år
  2 points
 8. På facebook var det noen som fortalte at en av hestene på stallen får lus hvert år, men ingen av de andre hestene. Jeg gjorde meg noen tanker om dette, som jeg tenkte at jeg også kunne dele her: Når man bruker switch, så dreper man kun lus. Eggene fortsetter å klekke. Egg tar 5-10 dager å klekke. Derfor rebehandler man etter 14 dager for å ta alt som klekker etter første behandling. MEN jeg tror nok en del egg også kan legge seg i en dvaletilstand, slik at de venter i flere uker/måneder med å klekke (innvollsparasitter gjør jo blant annet dette vinterstid). Klekker eggene så 6
  2 points
 9. Hvis du ikke får gehør må du sørge for å få det ellers virker ingen av hjelperne dine overganger, tempovekslinger og flytte sidelengs er det som fungerer på min. Han vil jo gjerne løpe, men jeg kan ikke bruke hele turen til å bremse. Jeg må sørge for å følge opp de halvparadene som ikke går igjennom og aldri bli sittende og henge i tøylene. Så får han aldri løpe på eget initiativ og det ene frambeinet skal være nedi bakken før det andre løftes, ellers er det ikke skritt da kan det hende han må gå i lusetempo, men skrølt er ikke lov.
  2 points
 10. Da har vi begynt på sprangtrening også. Lille gutten er superflink og så positiv til alt. I dag hoppet vi 80 bane med tre kombinasjon til og med (bildet er ikke fra i dag)
  2 points
 11. Nå har jeg faktisk gått gjennom alle fakturaer fra 2020 og jeg har brukt nøyaktig 794 kr på kraftfôr og multivitaminer på ett år (mest spenst og diamant fra FK). I tillegg har jeg kjøpt en pose magnesium(99), en flaske b-vitamin (99kr) og en pose e-plus (299) + en pose havsalt på butikken (25kr?). Så totalt 1316kr da. #formyefritid
  2 points
 12. Gikk på ein smell før helga Fikk på ein måte lønn på fredag og
  2 points
 13. Så lenge de går i 125 vil jeg tro det? Jøk er ikke noen smal pingle akkurat.
  1 point
 14. Dette er det som sitter absolutt best på Jøken min. Både Rambo og Amigo Bug rug sklir ned og blir gnagete i halsen. https://www.hooks.no/hest/fluebeskyttelse/fluedekken-eksemdekken/fluedekken-amigo-bug-rug-pony-horseware Kanskje ikke så lett å se på bildet men..
  1 point
 15. Fleece eller ull som stallbandasjer, elastiske som arbeidsbandasjer. Tykke og store underlag om natten, mindre og tynnere for arbeid.
  1 point
 16. Ser fint ut. Men du må sjekke at det ikke blir for stramt.
  1 point
 17. Motsatt ben, så er skade i venstre frambein bruker du også BOT på høyre fram bein. Siden du driter i tilvenning så kjør på om natten, er vel da de fleste bruker det Ja funker bra, har brukt det på min og under sene skade.
  1 point
 18. Sånne. Fungerer nok like bra
  1 point
 19. Begge forbeina eller begge bakbeina. Fungerer fint. Brukte de noen timer først så økte jeg. Finnes litt info om det på bot sin side. Fornøyd med de bruker fleece bandasjer over.
  1 point
 20. Jeg trenger også nye stigbøyler, nå har jeg slitt ut to par på to år har brukt Høøks og Børjes sine, men de er blitt så slitt og nærmest går i oppløsning. Ønsker av typen webbers i sort lær, noen tips? Gjerne litt mer kvalitet, men helst litt billigere enn Prestige sine til over tusenlappen
  1 point
 21. Det er nettop det. Og om man regner ut hva den kostet og hvor ofte man bruker den(og hva den beskytter mot, ikke minst), så er det egentlig ikke så ille. Har hatt min i 4 år nå, brukt av meg og en forrytter, og den ser fortsatt helt ubrukt ut, så det er god kvalitet(og vi har vært heldige ).. Og man kan jo kanskje være heldig å finne en brukt en også, om man har litt tid til å lete.
  1 point
 22. Jeg har komperdell ballistic vesten, og er super glad for den, bruker den hver gang jeg rir, da jeg knapt nok merker at jeg har den på. Har hatet alt annet jeg har prøvd, så om jeg ikke hadde gått for den så tror jeg vesten bare hadde hengt der til pynt, og da er det jo liksom ingen vits.. jeg er en fattig hesteeier, men den investeringen angrer jeg ikke på.
  1 point
 23. Min forrige hest hadde en slik periode etter en periode med vel mye løpstrening(travhest). Jobba mye med overgang til holdt. Hun måtte stå til hun begynte og puste ned i magen. Noen ganger kom vi ikke lenger enn opp og ned gårdsveien på en time. Gikk mye tur for hånd eller tømmekjørte. I denne perioden omhandlet «treningen» KUN å roe ned. Var null fokus på hvor langt eller hvor lenge vi kom. Målet var at hun skulle være rolig. Om hun klarer å gå rolig i tre skritt, belønn. Er hun rolig hvis du leier/tømmekjører?
  1 point
 24. Det hjelper litt å gi min mat mens jeg børster og saler opp for da er han ikke så sulten og hvil hjem til mat. (Godt mot magesår også). Men enig, det kan hjelpe å gjøre det uspennende å komme hjem, ikke gi mat med en gang, la den kjede seg en stund. Vet ikke hvor mye hester evner å tenke sånn framover, men vet det har hjulpet andre å ikke ha fôring rett etter hjemkomst. Hesten tenker jo såpass langt fram at den relaterer hjemkomst med mat.
  1 point
 25. Joda ut til vennene sine igjen kan være nok
  1 point
 26. Er det værst hjemover på tur? Hvis ja gjør det kjedelig å komme hjem? Stå ute i bommen med sal og hodelag 20min f.eks. Seff fast i grimen og er det vått/kaldt sleng et dekken over ryggen. Det skal bare være kjedelig å stresse hjem for der skjer det lite. Du kan f eks møkke boksen mens stresshesten står i bommen.
  1 point
 27. Det er litt slitsomt, enig har enda ikke funnet noen "kur", noen hester er bare ikke av typen man kan sitte og nyte fuglesangen sammen med på tur. Eneste hjelpen jeg har funnet, er å ha en til hest som er av den mer laid back'e typen, som variasjon
  1 point
 28. Kan den ha noen fysisk grunn til å lage spillopper? Bøye hesten litt til siden og gi den oppgaver med å flytte seg sidelengs (sjenkelvikninger/versader) synes jeg er en fin måte å be om oppmerksomheten på.
  1 point
 29. Enig med Lisa! Så nydelig
  1 point
 30. Såpass lite at da jeg hadde hest fant vi ut at det var like greit å dele en sekk med en annen på stallen som gav ca samme mengde..
  1 point
 31. Omg! Den var fin den!
  1 point
 32. Fyller på når noe er tomt og lukker øynene når jeg betaler. Bruker endel på ulike tilskudd, også går det unna endel kraftfor for å holde vekta på den ene hesten.
  1 point
 33. Bruker nok noen penger på hestemat med årene. Går mye på han eldste for å holde vekta på han. Orker ikke å regne på det, vet bare jeg er innom FK ca annenhver uke nå. Hun "yngste" (20) er nok relativt billig i drift med bare antydning til betfiber/gresspellets morgen og kveld.
  1 point
 34. Jeg gir betfiber, luserne til alle her. Varmblodsen får ca 1l oppdrett, og jeg bruker noe mash ifm trening. Har også litt regime på tilskudd (en får msm, den andre gut balance). Og div vitaminer. Noe hele året, noe etter sesong. passer på å ikke regne på det . kjøper høy for ca 2000,- mnd.
  1 point
 35. Forbruk av kraftfor avhenger jo også av mye; hva slags hest, hva slags bruk og hva slags grovfor.
  1 point
 36. Har det inkludert i stallleia. Har sluttet å kjøpe mash selv, og byttet til betfiber suppe fordi jeg ikke vil ha utgifter utover stalleia på sånt.
  1 point
 37. Aner ikke, og er heller ikke interessant for meg Regner med det går ca 2 sekker oppdrett og 2 sekker komplett i måneden + diverse vitaminer osv
  1 point
 38. Siden eg bruker ca to bøtter med Huf vital som ligger på 1399kr/bøtta så er eg fornøyd om eg klarer å holde meg under 4-5000kr i året Ca forbruk på 3 sekker mash fra Lexa, 2 sekker betfiber fra FK samt magnesium, rødbeter og salt som kjøpes og brukes for daglig forbruk. Min erfaring er at det fôres mykje meir kraftfôr enn det aktuelle behovet. Derfor går det logisk nok ut meir penger til det formålet.
  1 point
 39. I en periode hadde hun ekstremt mye balletråkk. Brukte kopper ei stund da (men det hjelper ikke alltid heller). lenge siden sist nå, men vi vasket godt og la på jodomslag eller animalintex og bandasjerte over.
  1 point
 40. Au! Mine har tråkket brodden i ballen, men da har det bare blitt hull. Rir stort sett med klokker, spesielt når de har brodder, pga det der
  1 point
 41. Ble litt sløsing i kveld også gitt... Schockemöhle Rome hodelag https://www.horze.no/engelske-hodelag/schockemohle-rome-select-hodelag/326306.html#color=BL/CRYST Med ekstra nesereim https://www.horze.no/nesereimer/schockemohle-modena-select-nesereim/331404.html#color=CDBR/SI Gleder meg til å prøve!
  1 point
 42. Ja, både der og mot overgang kronranda/hoven. I de tilfellene det har vært der din har fått, så har det i grunn grodd selv og ikke hatt behov for veterinær. Men vet større revner har vet sydd. Lykke til!
  1 point
 43. Da fant jeg meg bil i går! Fikk prøvekjøre en V60 D3 163 HK og selger var såpass grei at jeg fikk låne den noen timer så jeg kunne ta den med i stallen og trekke hesten med den. Trakk som bare rakkern den bilen der! Så nå gleder jeg meg til å hente min «nye» bil neste uke!
  1 point
 44. Det er godt poeng, bare vet at de kan ha dyre deler generelt i forhold til andre bilmerker. Ser hvordan det blir med Volvoen til helga, men har allerede kikka litt på X1 nå. De ligger i samme prisklasse som Volvo mtp. årsmodell, men med noe høyere km.stand. Ser ut som veldig ålreite biler! Også hjelper det jo å kunne ha 200 kg ekstra på kroken.
  1 point
 45. på en eldre X1 trenger en gjerne ikke bruke forhandler til service og reparasjoner så avhengig av hvor en bor kan en gjerne få ned de kostnadene også. Verdt å sjekke ut?
  1 point
 46. Litt originalt tips til trekkbil; Jeg hadde BMW x1 2.0 diesel med 163 hester (4hjulstrekk). Den kan trekke 2 tonn selv om ikke veldig stor bil. Jeg brukte den veldig lite med henger siden jeg plutselig flyttet hesten til et sted med "alt" (+litt andre grunner). Jeg solgte den etter 10 år/100.000km og egentlig er var det lite feil på den selv om en kunne tenke seg at det "plutselig" da kan dukke opp en del. Ulempen med BMW er nok dyr service / reperasjoner men ellers var den gjerrig på dieselen så relativt billig i drift. Jeg solgte min for 150k (fikk 3 svar på finn-annonsen på 3 dager så t
  1 point
 47. Jeg trekker gampen min med passaten, gaupenhengeren veier 650kg pluss 420 kg hest. Det går ganske fint, men jeg må jo planlegge litt mer enn hvis jeg tar arbeidsbilen. Kan ikke sette meg i en situasjon der jeg feks må rygge opp en bakke Til den småkjøringen jeg driver med (30-40min et par ganger i mnd og 5min 4 ganger i mnd) går det veldig greit. Skal jeg lenger er det som regel til kjørestevner, da er hengeren lasta med ca 250kg vogn og høy, det går veldig fint. Man lærer å tilpasse seg til forholdene.
  1 point
 48. Fatter mener bilen drepes kjapt. Girkasse og motor. Har selv kjørt en del passat, 190hk 4wd, tillatt totalvekt 2300. Hyggelig opplevelse.
  1 point
 49. Milepæl . Aldri hatt en så krevende unghest. Lykken blir desto større .
  1 point
×
×
 • Create New...