Jump to content

New activity

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Er den sjekket bak? altså er den bøyd opp overalt? min viste halthet foran når han var dobbeltsidig halt bak. Du sier den har hatt en sal som har klemt, slik du skriver det virker det som at det er satt i forhold til bakbenshaltheten? Hvor halt er den? hvor mange grader når den halter, er den skikkelig halt eller uren? Det er veldig mange ting som kan føre til at en hest ikke beveger seg optimalt og jeg vet om mange hester som kan se utegangshalte ut i spesielt skritt, så er de rene i trav, men har digre arr eller lignende som drar i bindevevet og gjør at de blir urene før de er varmet opp og løsnet skikkelig i kroppen. Av og på haltheter har jeg mest erfaring med å være enten kroppslig eller hovbyll som er av og på vonde. Hvordan er den i resten av kroppen, du sier den er stiv i en skulder og har vanskelig med å bøye seg, det er en ledetråd. Er den trangere i en hov enn en annen kan det tyde på at den står mer på det andre benet og avlaster, og avlastningsbenet er fort det som gir halthet.
 3. Today
 4. Hvor lenge har du brukt farriers formula?
 5. Tusen takk @Issaog @ME&FB. Grått dekken funker bedre med hvite hår enn mørkeblå dekken
 6. Issa

  Trav bra/dårlig

  Du sier noe der.
 7. Last week
 8. Takk for svar Vi har altid med hest(er) på tur som støtte, men adferden er den samme. Vi går også turer aleine, men da går jeg på bakken. Det hender det samme skjer da, men mye mer skjeldent. Jeg har lagt en del tid på dette problemet der jeg har leid henne på turer, sjekket ut ting hun stusser litt på. Prøver å få henne til å beholde roen selv om det er litt skummelt, for ikke å snakke om å finne ut hva hun skvetter av. Noen ganger er det en lyd eller noe annet, men andre ganger finner jeg virkelig ingen grunn. Går fra å være rolig å fin til at hun løper til, så rolig igjen. Kan det også være alderen og at at hun tester grenser? Jeg har leid ei vennine på tur og det har gått greit, men er nok noe i det at jeg sitter oppå og ikke kan støtte henne fremme, at det blir for mye for henne, selv med leier ellers er hun ei tillitsfull og trivelig frøken. Går som sagt strålende i ridehallen, men der er det jo ikke så mye skummelt
 9. Bjerke har jo denne ang kolikk - ligger på Facebook-siden deres:
 10. Det er jo vanskelig å si uten å ha vært der selv, men senene utsettes jo for enda større belastning ved hopping, så jeg for min del hadde vært skeptisk til å hoppe på veldig dypt og tungt underlag.
 11. Kjapt svar, legger ved en illustrasjon som jeg syns er nyttig. Hesten skal ikke bøyes mer enn det bøyde sporet.
 12. smaaen

  Dressurvideoer

  Mer snedige øvelser fra oss. Etter å ha blitt kjeftet på nok av Wolfgang har jeg endelig fått skuldrene mine godt nok tilbake og plutselig ble det litt lettere å få løft i front i mezair. Klarte også å gjøre overganger mellom terre a terre,/mezair, carriere, galopp, terre a terre/mezair (nesten falcade) og holdt. Når det blir godt kontroll på det blir det veldig moro!
 13. NOGD

  Sal

  Hei! Er det noen her inne som har/eller har hatt Erreplus Elena eller Vittoria? Hvordan hester passer disse salene? Fornøyd?
 14. Har heller ikke så mye troa, magneter og sånne ting har jo dårlig dokumentasjon for effekt på mennesker i alle fall. Men jeg har også et bot dekken liggende likevel, det gjør jo i alle fall ikke skade. Brukte det endel i en periode, men merker lite forskjell på hesten, og dessuten upraktisk på utegang, og dårlig passform, så det er lenge siden det er brukt nå.
 15. Tror du bør ta avføringsprøver hvis du mistenker sånt. Hvis du får vite HvA det er, vil dyrlegen kunne gi deg bedre råd om regime med markekur mm for å bli kvitt det på ordentlig. Store strongylider (blodorm) er noe du virkelig ikke har lyst til å ha på området.
 16. LisaFi

  Dekken og belegg???

  Dekken på varmblods og uten på kaldblods her. Ikke vært så kaldt enda den vinteren her at vi har hatt på mer enn 150g! Bytter dekken når de er våte og lar dekkenhesten få «puste pelsen» sin med jevne mellomrom når det er finvær. Fri tilgang på mat så fryser de ikke. Bruker «sprangbelegg» når jeg rir i marka på varmblodsen, den er ung og uerfaren. I piggsesongen har jeg valgt å trene med busser også. Og hvite «pyntebelegg» på dressurtime . Er litt mer forsiktig med beleggbruken på sommeren, bevisst på overoppheting og skaderisiko.
 17. Marthe

  Kjørebilder.

  Bare stillstående bilder på oss, men bildebevis i det minste selv om det er en stund siden Fått lånt oss vogn og kjørt noen få ganger siden han kom til meg, må holde det vedlike til vi får spart til vogn og sele
 18. Marthe

  «Stolsits»

  For min del så fikk jeg mye hjelp i å få tilpasset salen min så utgangspunktet ble best mulig. Når jeg hadde forutsetningene for å sitte korrekt klarte jeg å sitte ned på seteknokene, og ta stigbøylene ned ett par hakk. Da klarte jeg å sitte i bedre balanse og slippe beina ned. Jeg forsøkte også å slippe opp noen hakk på stigbøylene mine på min gamle sal, det gjorde alt værre. Det ble jo ikke gjort på en dag, men når man har en "naturlig stolsits" som meg, så nyttet det ikke å bare "øve,øve,øve", det måtte også legges til rette for et vellykket resultat. Som med en godt tilpasset sal.
 19. Earlier
 20. Søker selskapshest!Fra og med ca mars måned er jeg på utkikk etter en selskapshest. Jeg har ingen penger til å kjøpe per i dag, men ser etter en på helfor/gisbort/lån, til å stå sammen med Finorio i Odalen. Skogsbeite med skjul og bokser inne ved behov.Kan være hest som kun er selskapshest, eller som kan ris og trenes også.Snill og grei med vet, hovslager og transport. Foretrekker vallak da Finorio kan bedekke ved brunst. Og som fortrinnsvis kan stå alene om vi reiser på trening.
 21. Vi gir Ivomec Comb nå etter nyttår for å ta bremslarvene. Gir ved behov om høsten etter eggtelling. Er mye hestebrems her i området, finner masse gule egg i pelsen hver sommer.
 22. Ninahei

  Dressurprat

  Signerer Siri på at bosalen er mye mer sofistikert og ofte et bedre alternativ til mange andre bittløse. Jeg red endel med bosal tidligere når jeg red flere westernhester og min erfaring er den samme - man får med utvendig skulder godt. Dessuten er det god trening for rytterne i å ri hesten mer for setet og å styre skuldrene, ikke hodet
 23. Mariell

  Sal-snikksnakk

  Da er det sikkert bare min som ikke er smurt på en stund Min feil. Vet jo forsåvidt at det er sånn med thorowgood så tenkte det var det samme
 24. Jeg syntes han var farlig rett og slett. Men han var aldri sånn mot ho som eier den
 25. Issa

  Fatte Galopp

  Og ikke blokker den med innvendig tøyle selv om du vil holde den tilbake for at den ikke skal trave fortere så gi litt ut på innvendig tøyle akkurat i det du fatter.
 26. Ikke del av inni om det er såpass lite som det er, iallefall ikke om du ikke har «nødutgang» i begge delene. Du kan fort risikere at den lavrange blir blokket inne. 2 uker er ikke veldig lang tid, men om dette er vanlig adferd for dem, så blir det vel neppe bedre. andre har nevnt at det er for trangt med gjerdene inn mot skuret, og det tenker jeg også. om du ikke klarer å løse det på noen andre måter what so ever, må du evt bygge et ekstra skur, eller dele av det du har, og lage to utganger på hver boks. ELLER: bygge igjen åpningen i front, og åpne opp på begge kortsider, så delvis dele av inni, men fremdeles la det være passasje slik at ponnien kan komme seg gjennom hele skuret ved behov
 27. julnil

  Heit hest

  Skal lite til før det koker over i topplokket
 28. Kvisti islandshest i Folldal, ikke strand men veldig flotte områder i Rondane og Dovre
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...