Jump to content

New activity

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Har du bilder av karperyggen?
 3. Last week
 4. Jeg fant ut av det, bomjernet som mangler kommer mellom det svarte og det gule. Så da er saken grei
 5. Earlier
 6. Dette er Danmark lige nu...visse insekter har ikke lugtesans så der virker ingen spray
 7. Ikke tenk så mye. Putt hesten på, og kjør er mitt motto, de roer seg etter hvert. Skulle skille fra mor og barn for noen år siden, og åringen skulle da ut på 6 timers kjøring alene. Det ble en del hopp og bevegelse der bak første halvtimen, men så roet hun seg fort.
 8. Jeg kjøpte hest i DK, forsikret den i Agria. Ingen problem å få den forsikret før den var hentet og betalt/momset. Den skulle bedekkes før den ble hentet hjem.
 9. Issa

  Dekkentråden

  Vet ikke hvor feite de forventer hestene blir på sommeren, men mageplaten er lang nok til å passe en hest med magan ned til knærne. Skal sy inn min 20 cm. Ork.
 10. Det går stadig rette veien. Vesla er sendt på sommerskole for å lære seg å bli kjørehest. På bildet er det en uke siden hun hadde vogn på for første gang . Måtte ta bilde av film. Derfor litt rart.
 11. Kjenner dere noen som selger kvalitetsridehest? Fra 4 år, gjerne innridd, men ikke tilridd, 165-175 cm, pris opp til 150k. Rase er ikke av så stor betydning, men den må være frisk og sunn, kunne brukes til sprang, dressur og turridning og være hoppe eller vallak. Den er tiltenkt en elev og godt bekjent av meg, garantert god oppfølging på alle områder! ☺ Send gjerne PM!
 12. Herregud - blir for dumt... Men måtte ha sjabracken da
 13. Tittelen sier seg vel selv.. Hvilket eksemdekken anbefaler du? Det er ikke snakk om islandshest, men tar gjerne imot råd fra islandshestfolk også
 14. Eva

  Elastikk eller ei?

  Hvis salen passer godt så har det vel lite å si? Har gjord både med og uten strikk, foretrekker kanskje med fordi jeg innbiller meg at da er det litt ekstra rom for utvidelse under arbeid
 15. VivianK

  Sal-snikksnakk

  Tusen takk for svar! Jeg har nå fått litt kontakt med hun som forhandler apelles salene, kanskje de kan være noe for oss i stede for arena.
 16. Kjørt opp i går, bestått, så litt om hvordan sensor gjør dette. Først, jeg fikk alt for lite info fra kjøreskolelærer ref lastesikring så jeg brukte denne: https://ndla.no/subject:1:d9900359-abd3-470f-99b2-809e58abd5d7/topic:2:101322/resource:1:101357 (kan ha med at det var flere år siden jeg hadde tatt lastsikring, evt at jeg ikke behøvde dette pga C1 fra flere år tilbake, egen lov om det). Henger står nede ved vekta, så vi kjører bilen ned til henger, bruker ryggekamera med funksjon for å sikte inn mot hengerfestet. Kobler på henger, sjekker sikkerhetswire, kobler til strøm: sjekk sikkerhetswire enda en gang Starter daglig kontroll: tenning på, blink venstre, tåkelys på. Sjekk: lysene og dekkene mens du går rundt. Blink høyre og spør om sensor kan se bremselys (jeg sjekket ikke ryggelys). Skru av tåkelys. Inn i henger for å sjekk ALLE surringene. Får spørsmål om å nevnte tre forskjellige surremetoder: sperring (pall etc), grimesurring og loopsurring (godkjent sier sensor!) Sensor bruker en iPad som viser et kart, han bestemmer ikke selv hvor vi skal kjøre. Ut på hovedvei, ned i sentrum, ut en 30- og 40 sone, kjører rolig og litt under fartsgrense Ny ryggeprøve ved en avkjøring, litt uoversiktelig, ber om å rygge inn på en grusplass, men jeg vurdere det slik at jeg må ut for å sjekke en kantstein og om det er andre hinder. Bilen setter automatisk på håndbrekk i bilen når jeg går ut (som er bra!) Alt ser greit ut, ingen folk/dyr, så jeg rygger rolig inn ved å bruke speilene. Godkjent Kjøre videre ut av 40-sonen, inn i 60 et stykke og så ut på E39. Kjører vanlig akselerasjon opp til 80 og kjører på cruisecontrol Videre tilbake til sentrum med masse turister etc, så dette tar tid, vi kjører et stykke til og så snur jeg på en stor parkeringsplass uten å rygge. Tilbake til vegstasjonen. Godkjent. Inn å betale for nytt bilde og ny lapp kommer i posten. PS: Rundkjøringer er sensor nøye på, skal du til venstre, ligg i venstre kjørefelt, blink venstre FØR rundkjøring, så blink høyre ut av rundkjøringen, men bruk huet, han vil heller at jeg kjører naturlig og smidig, tenk på at hengeren bak er tung, hold avstand.
 17. Ønsker å kjøpe dekken i str 125. Helst horsewear som er kompatibelt med liner
 18. Dragon Hofsvang, fjordingvallak, født 10.06.20. Min årelange drøm om en grå en ble endelig en realitet i år. Dragon er i kraftig vekst, spiser og sover mye for tiden. Han er veldig grei under håndtering og hovtrim, er med på leietur når det passer seg sånn, og er så vidt introdusert for kapsunen og de lange tøylene. For øvrig er han mest bare unghest sammen med de to andre mine som tar seg godt av han.
 19. Arti diskusjon, bare ti år siden men ser ut som den hører til í 1980
 20. VivianK

  Utstyrstråden

  Jeg har samme problemstillingen, har akkurat kjøpt denne i strl. XL til fjordingen: https://www.horze.no/grimer/harrys-horse-air-gressemaske/324485.html#color=BL Skal teste den på i morgen. Skal prøve å huske å ta bilde. Gått snart 4 uker mer eller mindre på begrenset beite nå, og jeg ser at han har lagt litt på seg. Vil gjerne holde han i greit hold. For øvrig bruker jeg gressemaske nesten 24/7 på welsh-ponnien vår, og så langt viser denne å holde seg veldig bra: https://www.horze.no/grimer/horze-munnkurv/50539.html#color=BL Ponnien får lett gnag, så på denne masken laget jeg enkelt hull i selve munnkurven og festet på en saueskinnspus som egentlig er beregnet på hakekjede til bitt. Jeg tror ikke denne blir stor nok til fjordingen i strl. full (som er den største størrelsen i denne masken hos horze), derfor bestilte jeg den andre modellen til han. Denne masken klippet jeg ekstra "pustehull" i også. Jeg kjøpte strl. cob til ponnien, og hun bruker normalt sett shetland/ponni i grimer og hodelag.
 21. Kanskje legge ut en annonse at dere vil kjøpe en maken? Om det er det dere vil ha. Forskjellige modeller passer forskjellige hester. Skal dere ha allround? Det kan jo være lurt å ta ut en tilpasser og finne noe som passer både hest og rytter.
 22. Takk for svar, jeg skal prøve det noen av de andre hestene i flokken er ekstremt klengete på mennesker, tenker å flatt ut ignorere de når de kommer bort.
 23. Nakkereima skulle jeg gjerne hatt selv, nesereima også forsåvidt. Men det ble for langt rett og slett. Ble veldig mye reimer til overs.. Vil si nesereima virker bedre egentlig. Har jo ikke brukt det så mye at jeg kan si noe om kvaliteten egentlig
 24. Nettstall er kjempegøy. Har en som har stått på pause i lang tid, vurderer å starte den opp igjen i nærmeste fremtid Har vært medlem på flere og synes det er moro. er 25, men synes det er like moro!
 25. Yup! Haha. Meeen for øyeblikket så har jeg ikke trekkbil da, så får jo ikke brukt den uansett Jeg har leid meg hestebil ved behov, og det er ikke veldig økonomisk. Heheh. Men luksus for pånnisen da! Vi skal ikke så mye framover uansett nå.
 26. Hei igjen, en liten oppdatering fra oss til dere som har kommentert:) Vi har fått svar på biopsien, som viser milde til moderate uspesifikke endringer på leveren- som antagelig har pågått over tid. Trolig en kronisk betennelse på leveren. Vi tok nye blodprøver for en uke siden, som viser enda litt høyere verdier på ALP og GGT, de andre verdiene er noe bedre og "innafor". Hesten skal gå på beite i sommer og får ikke være i bruk annet enn rolige leieturer, i håp om at han begynner å legge på seg igjen. Så skal vi ta nye blodprøver på slutten av beitetiden for å se om det blir noen forbedring eller om vi er på stedet "hvil", bedre eller et økende problem. De tror ikke det er "forgiftning". Så...vi krysser fingre og håper at dette går veien, selv om jeg fortsatt kjenner en viss uro her....han er jo fortsatt ikke en ivrig høy-spiser, noe han må bli før vinteren trer inn igjen....
 27. https://kayhastilowmastersaddler.blogspot.com/2021/06/busting-myths-20-my-horse-has-short.html?fbclid=IwAR16TUfc1PJypV-qQMQum2l1bsZnGTvD8CPeGn6eDSUPZV6xZbD7WLhITGc&utm_source=Facebook Referral&utm_medium=Facebook&utm_campaign=Busting Myths 20
 28. Åh den er jo selvfølgelig der, det tenkte jeg ikke på! Takk!
 1. Load more activity
 • Today's Birthdays

  1. T-rex
   T-rex
   (35 years old)
 • Online admins

 • Online medlemmer

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   5.2k
  • Total Posts
   306.9k
×
×
 • Create New...