Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Issa

  Sal-snikksnakk

  Jeg har en jc grand petit som passer en brei/flat og litt svai hest til salgs. 16" men liten i setet. Dressursal med knestøtter som passer en liten rytter. Den bør nok få ny stopp, men mye sal for pengene. Hadde tenkt å stoppe den om men siden den begynte å bli liten til rytteren kjøpte jeg heller ny sal. Tenkte 3500 kr..
 3. VivianK

  Sal-snikksnakk

  Jeg leter etter en sal, gjerne dressursal, til min datter på 6 år og hennes lille welsh-ponni. Ponnien er ca 117 cm høy, bruker 110 i horseware dekken, og er akkurat nå alt for bred. Ryggen har en liten svai. Ser for meg setestørrelse 15", om dette kan være kort nok til ponnien. Bomvidden må være utskiftbar da hun skal ned i vekt. Er det noen som har tips til hvilket merke/modell som kan være verdt å prøve?
 4. Last week
 5. Har du bilde av hovtrim, både underfra og rett fra siden? Samt mål på bredde og lengde?
 6. Hvordan går det med den nå? Hva sa veterinæren?
 7. Aldri hatt barfothest før, om det ikke var åpenbart Forskjellige typer fram og bak må hun nok ha. Hvertfall mindre bak. Jeg har lagt tommestokk i bilen, så jeg får målt skikkelig i morgen. I utgangspunktet er det mest turer på hard grussvei og fjellstier (harde/litt steinete) vi rir på. Lite asfalt, men er nok kjekt med godt grep på fjellet antar jeg? Og eventuelt ridebane om hun skal gå uten sko så lenge. Kun sommer, så mulighet for brodder er ikke nødvendig. Hadde jo vært kjekt om de ikke kosta en ny bil, men at de passer og hun fungerer er det viktigste. Innbiller meg at de ikke bør være så tunge, da hun er var på utstyr generelt. Blir nok ikke brukt hver dag med harde økter (for slitestyrkens del). Enkelt å rengjøre er jo alltid en fordel, men vi har vask og rennende vann. Det aller viktigste er at den sitter på! Jeg kommer meg aldri opp igjen på tur om jeg må av å fikse
 8. Hovform, høyde, vinkel, størrelse og lengde/fleksibilitet i koden har mye å si for hva slags type som fungerer. Kan det passe, er Flex som framboots og Scoot som bakboots det de fleste jeg kjenner til er mest fornøyd med til sommerføre. Inkludert meg sjøl. Tenk på hva slags underlag hesten må beskyttes mot, eller om det er slitasje som bare skal forhindres. Boots som egner seg til brodding har hardere plast i sålen, og kan oppleves ganske glatte ubrodda på noe underlag. Ikke alle boots har godt mønster for feste på sleipt/vått underlag, ikke alle gir like god demping på hardt underlag etc. Hva ønsker du i en boot? Er renhold viktig, slitestyrke, demping, fasthet, pris, størrelse?
 9. Bia skal gå skoløs en liten stund, men kan ikke brukes som barfot, så vi trenger boots! Har lånt noen Heimer boots som sitter bra foran, men ikke bak. Men finner ikke disse i salg noe sted. Ønsker boots som tåler litt terreng og som kan bestilles i Norge. Helst et sted man kan sende i retur å bytte om de ikke passer. (Prøves såklart på rene høver med strømpe og noe på bakken). Skal brukes på sommeren og eventuelt om sko faller av ellers. Hvilke erfaringer har dere?
 10. Siden jeg elsker avalanche, så ble det det. Skal oppdatere om det viser seg at de ikke er så smal som håpet
 11. Ja, de er smale i front med halvhals og tilpasningsmuligheter. Vet ikke hvorfor det gnager på skuldrene på min hest, det ser tilsynelatende ut til å sitte fint. Men jeg har gitt det opp på grunn av skuldergnag, og bruker bare Bucas..
 12. ARjenta

  Dølaføll

  Jeg betalte langt over det for mine hvert fall. Synes 15.000 kr for et føll er helt vilt! Men tror og håper at flere og flere vil kjøpe dølaføll fordi de ser at det er helt umulig å få tak i den voksne dølen de ønsker seg. Tror da mange heller vil ty til føll. 25.000 er billig for et føll med bra stamme.
 13. Hadde glemt avalanche. jeg opplever at de kan justeres til å passe godt på smale hester, men de kan også justeres ut såpass at de kan vokse litt i dem (det med halvhals). Det er først nå vinteren som var, at hesten har begynt å vokse en del i bredden, og det begynner å bli knapt. Men vi bruker fremdeles bucas med vanlig halsåpning, så der varierer passformen litt etter hvilken modell man har, er min opplevelse.
 14. Du opplevere Avalanche som smal i front, som Bucas?
 15. Jeg er veldig glad i avalanchedekkene, bruker bare disse. Men har aldri tenkt over om de er smal i front eller ikke? Er de det, så blir det avalanche jeg kjøper til unghesten også. Har du opplevd at Finntack er smalere enn Avalance (de med halvhals)?
 16. Synes bare Bucas fungerer for min smalskuldra araber. Avalanche fra horze ser ut til å sitte greit, men gnager likevel på skuldrene av en eller annen grunn, så det har jeg gitt opp. Har to Bucas Atlantic dekken til han med glatt innside, de er fantastiske! Bucas Freedom er også fine i passformen til han. Smartex drar seg sånn bakover pga det "stay dry" foret, så det er jeg mindre glad i...
 17. Horze Avalanche med halvhals er også supersmale. Finntack er også smal. Ellers skriver jeg under på at Bucas er fin på smale hester.
 18. Kingsland er smale og små i størrelsen. Og RBH (rider by horse?).
 19. Horseware trot pgroos har de blant annet
 20. Bucas er ofte smale foran. Smartex-modellene sitter godt på min som er veldig smal i front. Til Sandy brukte jeg også dekken fra Heimer.
 21. Hvilke dekken (merker og gjerne også modell) er det som passer unghester som er smale i front?
 22. Selger en ubrukt,lysebrun Horze Desiree ridebukse helforsterket med silikon i str 40. Dette er modellen med beltehemper. Selges for 500 kr.
 23. At det damper av hesten er vel bare naturlig regulering av kroppstemperaturen - det trenger jo ikke bety at det er ubehagelig for den?
 24. Jeg opplever ikke at hester får noe særlig mindre vinterpels av å gå med dekken, men pelsen blir mer trykt ned så hesten ser mindre mammut ut (og mye mer velstelt ut ). Med dekken får ikke hårene reist seg som de skal, så om det er kaldt må det i hvertfall være litt fôr i dekkenet som kompenserer. Jeg bruker som hovedregel 50gram om plussgrader og 100g om minusgrader på min islandshest. Ikke hatt behov for mer, og bruker kun når det er surt/regn, men det litt inn i landet og har ikke vært så veldig surt og kaldt siste to vinterene. Hva med å barbere en stripe på halsen til hesten som "luftehull"?
 25. I vinteren som var hadde eg hest på utegang som aldri gikk med dekken. Hun ble jo skikkelig mammut, og kunne ikke trene inne i hallen uten at det dampet fra hesten, skal derfor bruke dekken denne vinteren for at det ikke skal sette seg like mykje pels, men alikevell litt. Hvor tykke dekken bruker dere på deres hester som står med dekken på utegang?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...