Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Har du bilder av karperyggen?
 3. Last week
 4. Jeg fant ut av det, bomjernet som mangler kommer mellom det svarte og det gule. Så da er saken grei
 5. Her har jeg sammenlignet de 4 bomjernene som fulgte med salen (det bredeste mangler). Salen med bomjern er kjøpt brukt. Jeg lurer rett og slett på om det gule (wide) kan være modifisert. For det ser skjevt ut når jeg sammenligner med de andre. Eller mangler jeg det nest bredeste bomjernet (medium-wide)? Er wide det bredeste? Jeg trodde x-wide var det bredeste, og at det var det som manglet.
 6. Er det noen her som har bomjernene til en apelles-sal? Skal det virkelig være så stor forskjell på medium og wide bomjern som på bildet? Medium er bare akkurat bittelitt for trangt, men wide er så superbredt at jeg tror ikke det er håp selv med oppbygd pad under.
 7. Earlier
 8. En karperygg kommer ofte av at psoas er overspent og drar de ryggvirvlene i den retningen. Det er alltid en grunn til at psoasen er overspent, men er gjerne vanskelig å finne den umiddelbare årsaken. Det viktige er jo at resten av hesten er fin og mobil, jeg har kunder med hester som har karperygg og resten av kroppen står i helsepenn, og andre som har karperygg, men resten av kroppen ikke er så ekstremt påvirket. Man ønsker jo ikke at de har karperygg og jeg ser jo på det som et tegn på at noe ikke stemmer, men det er grader av hvor mye hesten blir påvirket.
 9. Hei! Jeg bare lurte på om karperygg på en hest som er født med det vil påvirke den i framtiden? Hva er egentlig karperygg? Er det skadelig hvis den er født med det? 9 år gammel vallak, eier sier han er upåvirket av det og hadde sjekk som 5års uten anmerkninger så hun mener det skal gå fint men blir skeptisk…
 10. Dette er Danmark lige nu...visse insekter har ikke lugtesans så der virker ingen spray
 11. Ikke tenk så mye. Putt hesten på, og kjør er mitt motto, de roer seg etter hvert. Skulle skille fra mor og barn for noen år siden, og åringen skulle da ut på 6 timers kjøring alene. Det ble en del hopp og bevegelse der bak første halvtimen, men så roet hun seg fort.
 12. Hva slags hest er det? Noen hester er dessverre veldig disponerte for å plages av innsekter, særlig gjelder dette islandshester, kaldblods, frieser og noen varmblodshester. Typisk for disse som er sensitive er at de blir veldig oppspist under magen, i albuene og gjerne ører, man og hale. Det eneste som hjelper er fysisk hindring for insektene, dvs dekken eller at hesten står inne ved soloppgang og solnedgang. Av remedier kan jeg anbefale grønn hestesalve på sår og salisylsyre blandet ut med propylenglykol i man- og haleregionen dersom hesten klør. Liker Ultrashield fluesprayen best, men alle sprayer er dessverre bare så vidt "halveffektive".
 13. Syns ikke Coopersect gjør noen nytte mot fluer (bare flått). Har også prøvd mange ulike sprayer og de virker kun om man sprayer rett på flua så jeg har brukt mine sprayer inne i stallen. Har prøvd Centura, leovet, ultrashield, div fra høøks og horze.. Eneste som har fungert på hest var den typen skoies solgte en stund som kun slukke brukes i stall. Det kunne være femten tusen fluer på hestenes neserygg nedenfor maska, men et par dusj med sprayen holdt dem fluefri ut dagen faktisk. Helt utrolig forskjell. Men den har jeg ikke fått tak i etter den gangen.
 14. Må bare spørre; hvorfor er det uaktuelt med annen hest som støtte?
 15. Ser at det ikke et mye aktivitet på forumet her, men jeg prøver meg likevel i håp om å få noen svar det har seg altså sånn at jeg skal frakte unghesten min hjem fra beite snart og jeg gruer meg altså så enormt! Ser for meg de verste skrekkscenarioene. Må låne henger eller bil, hva er best? Hesten har vært fraktet en del tidligere, men har i følge transportør vært uvillig til å gå inn på hengeren og har også stått urolig i starten. Roet seg etter hvert. Hun blir veldig stresset av å være alene, jeg antar at det er grunnen til uroligheten. Hun viser seg ellers som en veldig rolig og fornuftig frøken. Vi trener for tiden litt på leietrening, men siden hun står på beite (og det ikke er gode treningssteder utenfor) så blir det veldig amputert. Hesten er relativt nyinnkjøpt så vi kjenner ikke hverandre veldig godt. Det er ikke et alternativ å ha med en annen hest på transporten (dessverre). Noen tips til en overstressa hestemamma? det begynner å bli noen år siden sist jeg hadde hest og det merkes ganske mye mer enn jeg hadde trodd. Jeg er ikke like trygg på meg selv som jeg en gang var
 16. Jeg kjøpte hest i DK, forsikret den i Agria. Ingen problem å få den forsikret før den var hentet og betalt/momset. Den skulle bedekkes før den ble hentet hjem.
 17. Takk for svar Vi ordnet det slik at selgers forsikring gjelder til min blir aktivert( etter grenseovergang), men jeg betaler deres egenandel om noe, mot formodning, skulle skje.
 18. Tidligere eier bør jo kunne la forsikringen stå aktiv til dere er over grensen, det går jo an å skrive kontrakt på at dere eventuelt dekker egenandel ved skade. Men mulig agria dekker selv om den står i utlandet, jeg tror de gjorde det da jeg importere sjekk med dem
 19. Tidligere eier mener jeg altså, selger.
 20. De fleste har eierens forsikring frem til den går av hengeren. Jeg har aldri importert hest, men kan man ringe forsikringsselskapet med en gang momsen er i orden?
 21. Hei! Kan noen hjelpe meg? Vi har kjøpt hest i Sverige og skal transportere den til Norge. Jeg får tegne forsikring på den, men den kan kun aktiveres når den er momsregistrert. Og det blir den vel ikke før den krysser grensen, eller kan det gjøres i forkant? Selger ønsker jo at vi overtar ansvar og forsikring fra hesten settes på hengeren. Og jeg kan jo ikke la hesten være uforsikret fra den går på hengeren til den krysser grensa. Hvordan gjøres dette?
 22. Ah, du har jo helt rett. Sjekka nå, og det var ikke karens på slakt nei
 23. Tror ikke det er livs karens på slakt av coopersect? Ikke så aktuelt uansett, men det brukes jo på ku og sau som slaktes..
 24. Jeg har også hatt på coopersect på mine. De var SÅ plaget, jeg visste ikke min arme råd. Men et døgn etter påføring av coopersect var de ikke plaget i det hele tatt. Får ikke slaktet dem når de har fått det, men det har ikke noe å si for meg. Er ikke tenkt til konsum uansett
 25. @CruVal synest det plutselig bare eksploderte med fluer her sør òg. Sjølv om eg knapt har jobba igjennom første fluesprayen for i år så er andre hardt ramma. Og disse som holder på no, er jo utlevert med kniv og gaffel
 26. Jeg bruker eksemdekken på min som også blir fullstendig spist opp. Bruker også ultrashield. Syns det hjelper, hun har i hvertfall ikke fått flere sår. Det er enorme mengder insekter i år! Hørte fra noen at det er flueår i år. Vet ikke om det stemmer, men det skulle ikke forundre meg
 27. Bruker litt forskjellig nå… hva som ‘fungerer’ er litt sånn etter hvilken dag/temperatur/insekter det er. Har en pose som henger ved porten der «remediene» er, bruker Trikem sin Mygg og fästning, Ultra Shield sin, samt Red Horse Super. Ja også Hästsalve (den sorte fra Hööks). Jeg er som regel to ganger om dagen på beitet, i tillegg til at de andre ser til når de er utenom, da blir hun også gjerne sprayet. Hun går med ganske så heldekkende dekken pluss maske også. Det funker overkommelig. Men det er syke mengder fluer og insekter i år enn før synes jeg.
 1. Load more activity
 • Today's Birthdays

  1. T-rex
   T-rex
   (35 years old)
 • Online admins

 • Online medlemmer

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   5.2k
  • Total Posts
   306.9k
×
×
 • Create New...