Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Er det ikke egentlig bare en løsning med varmekamera og ir-lamper? Typ finner hotspots og behandler med ir?
 3. Har noen her vært borti BEST BOX? Ser flere jeg kjenner i Sverige har brukt dette, uten at jeg har skjønt hva det er. Fikk en quote fra en svensk side med link til den engelske manualen, som jeg ikke har fått tak i før. Jeg synes det høres veldig som en løsning på alle verdensproblemer og blir da med ett litt skeptisk. Noen som har hørt om, prøvd eller kjenner noen som har testet?
 4. smaaen

  Bitt-tråden

  De er tykke på siden, ikke på midten. Så de som ser veldig tykke ut er tykke utenfor der kjevebeinet går, for det er ganske smalt. Det ene hadde veldig lange sjenkler, og jeg synes det gjorde det hele litt ustabilt, men lengden på de andre virket å være ganske ok. Det er jo forholdet mellom over og undersjenkel som har innvirkning på hvordan vektstangen fungerer. Av egen erfaring virker det som at jo tyngre bittet er jo mer trives hesten med det. Det vil jo selvsagt være en viss øvre grense der, men de er ganske fornøyde med god tyngde på bittet. Annen fun fact. Hvert bitt er verdt 10 000 EURO
 5. Reaper

  Bitt-tråden

  Er ikke de fleste bittene fra den tiden ganske tykke? Veldig spennende! Hva skal sånne kjempelange sjenkler være godt for, slik som det ene hadde?
 6. kineba

  Sal-snikksnakk

  Jeg har inntrykk av at det er et forholdsvis vanlig problem for hester med høy/lang manke ihvertfall. Da kommer det dypeste punktet/salleiet lenger bak og derfor gjordleiet lenger framme. Sånn er det på min ihvertfall. Jo mer manken har kommet opp, jo lenger foran virker gjordleiet. Jeg har løst det med prestige rp gjord på min, har også sal med gjordfeste helt foran. Det er mange saler som har det, eller ihvertfall mulighet for å flytte framste gjordstropp fram. Feks Kent and masters, Frank baines reflex og PF er saler jeg tenker på med den ryggprofilen. Edit. Kn allegro vet jeg ikke ift gjordstropp, men det er bare å se på bilder om framste stropp kommer ned fra bomspissen eller om det finnes en sånn løkke der som man kan flytte gjordstroppen til. Men vil tro den kan passe ryggen.
 7. Øhm, nei... Og født i 2000 er den vel ikke særlig ung lenger heller
 8. Kah

  Dressurprat

  Hun der Susan er jo ravende gal, synd at hun legger ut ting på den måten hun gjør. Kritisk på et veldig destruktivt nivå..
 9. Kah

  Sal-snikksnakk

  Jeg har Prestige Modena til gampedyret, og hadde saltilpasser i går. Den er kjøpt i oktober i fjor etter tips fra saltilpasser, og tilpasset der etter. Jeg sliter veldig med at salen sklir frem, men den ser ut til å passe. I går hadde jeg en annen tilpasser på besøk, og det ble konstantert at bommen er feil for hesten, og salen nok er litt for rett. Samtidig passer ikke gjord festene til hans fremskutte salleie, så salen blir dratt frem under ridningen. Man ser at stroppene skrår fremover når den sitter på. Foreløpig har jeg lagt under korrigeringspad som løfter opp fremme, og har velsignelse fra tilpasser til å ri med salen over sommeren da den ikke er skadelig for hesten. Bare irriterende. Jeg må nå har ny sal over sommeren. Noen som har noen tips til saler med gjord stropper litt fremme? Han har ganske rett rygg, kort sal leie og høymanke, og fremskutt salleie. Jeg har selvfølgelig tenkt å kjøre inn til Fossum og prøve saler der før jeg kjøper. Men har allerede begynt å tenke. Ser flere foreslår KN allegro over her, så tenkte å se på den i hvertfall. Men må ha gjord fester som ikke drar salen frem.. For det er maks irriterende.
 10. smaaen

  Bitt-tråden

  Ja, det var ganske spennende hvor mye de små tingene har å si. og hvor mye man merket når man red. Det kjentes veldig ut som at man red med et mye mer sofistikert verktøy enn med de bittene vi rir med til vanlig. Må jo det, det er så spennende med bitt og se hva man tror stemmer og hva som var helt forskjellig fra hva vi trodde. Jeg trodde ikke de delte stangbittene var noe særlig, men hestene trivdes veldig godt på de som var kjempetykke på enden.
 11. LisaFi

  Bitt-tråden

  Takk for at du deler! Veldig spennende!
 12. Matilde B.

  Bitt-tråden

  De er jo så flotte! Så utrolig kult at dere fikk prøvd, særlig originalvekta og jernet er umulig å etterligne bare ved bilder. Synes hakekjedene var veldig pene også, og en smart måte å forme øya på. Tøft!
 13. smaaen

  Bitt-tråden

  De tilpasses de ulike hestene så de legger seg riktig på den enkelte hest. Den første vi prøvde passet perfekt til ferrante, det var ganske snedig. Bilde nr 9 oven i fra er det som var for hestene som var harde i munnen, ja, det andre som også er litt samme stilen er også det, men det hadde en smoothere overflate og hesten synes det var bedre, men ikke riktig bitt for den hesten.
 14. Reaper

  Bitt-tråden

  Wow! Dette var veldig interessant! Var det bittet med riller som var for de som var litt harde på hånden? Og veldig spennnende det med kjettingen. Hadde ikke sett for meg at det skulle ha så mye å si. Kanskje bortsett fra at de store ikke blir liggende flatt mot haka?
 15. smaaen

  Bitt-tråden

  Tenkte jeg skulle legge ut litt om hva vi gjorde. Vi hadde 6 bitt fra 1550-1650 ca, alle var stangbitt, alle var leddet, men på ulik måte. Vi testet noen av bittene på flere hester, noen på kun en, særlig to av de som kun passet til den minste. Generelt gav det oss mye flere tilbakemeldinger enn vi trodde. Måten bittene har blitt beskrevet i kildene stemmer veldig med vår opplevelse. To av bittene trivdes hestene godt med, et par av de var litt både og, men de hadde litt høy port så når tungen kom for høyt opp i porten, ble det veldig rart for hestene. De bittene vi ser på som kjempestore og tykke nærme sjenkelen, var de bittene de trivdes best med. Stikk i strid med hva vi ofte ser med trinsebitt så vi at med litt økt trykk på tøylen (vi rir optimalt sett på kun vekten av tøylen) fikk vi bedre kontakt og respons i bakbeina. Dessuten var det lettere å få tak i ryggen og løfte midt under salen, i det segmentet der vi vanligvis sliter med å få med når vi rir vanlig. Utrolig fascinerende og et nytt verktøy det også tok litt tid å bli kjent med, men veldig spennende og lærerikt. Vi har tre smeder her nå som alle vil rett i smia og begynne å eksprimentere ut i fra funnene. Ett av bittene var også beskrevet som et typisk bitt for hester som var harde i munnen, det er jo ikke våre, men reaksjonen til hesten som testet det tilså at det hadde en ganske signifikant effekt i munnen, sammenlignet med de runde bittene. En annen ting er også de digre kinnkjedene, de har en spesifikk effekt på bittet, og de bittene som ikke hadde originale kjettinger fikk ikke riktig effekt. De vi hadde her er ikke de tyngste de har i samlingen, men de ligger på rundt 250gram. Alt av leketøy og kjeder inne i munnen var det lite problemer med, det var kun en ting som det kom ordentlig protester mot og det var tungefriheten, som vi også forventet. Et av bittene med tungefrihet har leddet port, den andre ikke.
 16. De er veldig myke og stretchy, vanvittig god på.
 17. Jeg har den samme i marineblå, og de kjempe gode på. Føler meg fri når jeg rir i den kontra vanlig type stevnejakke.
 18. Øøh, de var ikke særlig gode på fargegentikk...
 19. Feks https://www.stutteri-volstrup.dk/DK/heste/Magic Memphis/magicmemphis.shtml (bruk hele linken, ikke bare det som er lagt blått)
 20. smaaen

  Bitt-tråden

  Prøver å oppdatere insta story's! Vi har 6 bitt, av ulike munnstykker. Mellom 10 og 12,5 cm munnstykker med ulik utforming
 21. LisaFi

  Dressurprat

  Der jeg fant videoen var man hvertfall opptatt av at dette var den tredje hesten fra samme rytter som har vist samme store spenningsnivå, samme taktfeil og ujevnheter. Og de mener vel ganske tydelig at det ikke trenes så stillesittende med hender mm utenfor rail.
 22. GryCat

  Dressurprat

  Jeg har sett langt verre hender .. som har vunnet både det ene og andre. Lokalt, nasjonalt og internasjonalt ser jeg ryttere som er langt mindre sympatiske enn det som vises her, uten at det betyr jeg mener dette er "fint" ridd. Enig med @smaaen, samtidig tror jeg denne ekvipasjen (og mange andre som driver med den type ridning) har grunntrent MYE, bare ikke på den måten jeg tenker er oppbyggende for hesten. Hva er forhistorien her, har rytteren blitt avslørt for uetiske treningsmetoder elns?
 23. Sunniva

  Fluemaske

  Hvordan er disse i størrelsen? Trenger ny maske til islandshest som er et sted mellom cob og full. Edit for å skrive at nå har jeg lest tråden, og ser at det går greit å gå opp en størrelse.
 24. siden det finnes palomino må det jo i teorien finnes cremello. Lå nylig en palomino 2-åring ridehest på finn med dobbelgul mamma, men jeg vet jo ikke om den var cremello eller heterozygot perlino, da.
 25. Jeg forstår det sånn at ved å velge en rød hingst uten splash, så er sjansen liten for at det kommer noe splash fra hingsten og over i avkommet, da det ikke bare "dukker opp" i en rød hest, men som regel syntes i fenotypen. Og brun og brun kan gi både, brunt, svart og rødt avkom, avhengig av genetikken i foreldrene. To røde hester vil alltid gi rødt Hestens grunnfarge har ingenting med splashen å gjøre så vidt jeg vet, annet enn at man ser at røde hester oftere har splash fenotype, uvisst av årsak. En palomino er jo en bleket rød, mens en cremello er vel en dobbelbleket rød . (Finnes det cremello ridehester...?)
 26. Last week
 27. Hvorfor bør jeg velge en rød hingst? I dette tilfellet er jo både mor og far brune, likevel ble avkommet rødt.... Men tenker, la oss si det hadde vært kåret en palomino eller en cremello til hoppa skal bedekkes (som selvsagt er mange år fram i tid). Er det da større tjangs for å få en ny splash-hest kontra om jeg hadde feks brukt en svart hingst?
 1. Load more activity
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 2 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Today's Birthdays

  1. Lovemissmabel
   Lovemissmabel
   (29 years old)
 • Online admins

  No members to show

 • Online medlemmer

  No members to show

 • Member Statistics

  • Total Members
   872
  • Most Online
   615

  Newest Member
  rebecca
  Joined
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   4,686
  • Total Posts
   287,013
×
×
 • Create New...