Gå til innhold

Mariell

Medlem
 • Antall innlegg

  903
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

611

Om Mariell

 • Rang
  Innridd

Nylige profilbesøk

543 profilvisninger
 1. Mariell

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Lurer på om hovslagere og veterinærer etc tar forhåndsregler jeg. De rekker jo å dra innom ganske mange staller i løpet av en arbeidsuke..
 2. Mariell

  Det siste kjøpte utstyret?

  Nå er det ikke mer på en stund 😂🤭
 3. Mariell

  Bilder i dressur

  Du sitter veldig pent synes jeg
 4. Mariell

  Bilder i dressur

  Mye mulig at han har klart en galopp-piruett fordi han har skvetti av noe feks.:P Større sannsynlighet for at en bedre rytter hadde klart å fått til noe som ligner. Men at hesten kan det eller går det er heller veldig tvilsomt. 😛 Men ofte får man til ting på andre hester som kanskje ikke eieren selv får til. Det er jo ikke uvanlig. Ene venninnen min får _alle_ hester gira. Selv de kjedeligste og treigeste hestene. Sier ikke at det er umulig. Bare sier at min ikke går piruetter😋 hvis det var meg du siktet til da.
 5. Mariell

  Bilder i dressur

  Ja litt både og. Synes han har lagt seg ut rundt manken og langs halsen. Har hatt behandling også og ingen kjempestore funn. Venstre rumpemuskel er visst ikke så aktiv som den skal være, så det prøvde hun å fikse på:) Han er generelt mer rolig på banen. Løper ikke avgårde lenger. Men merker at bakbeina ikke alltid henger med da. Håper det kommer seg mer etterhvert. Har ridd omtrent kun på tur i de siste ukene så det gjør jo susen. Selv om det er med livet som innsats for han er snublefot. Han går bare rett på han. Blitt kanskje hakket bedre :P
 6. Mariell

  Bilder i dressur

  Så stolt av lillegutt. Trosset været idag og red ut i storm!!! Selv samboeren spurte om ejg var sikker på om jeg skulle ri. Jeg rir gjerne i regn eller -20, men vind, der er jeg pyse. Tenkte at pyselars kom til å være den bomba, men nei. Han tok hele stormen med knusene ro. JEg derimot, spente meg og tittet på trærne som nesten lå ned på banen. (legg merke til trærne:P)
 7. Mariell

  Finne utstyr hjelpen!

  Gode ridestøvler i str 37 med VID legg. Da mener jeg faktisk vid Helst ikke så innmari lange.. Sett på Mountain horse sine men usikker på om de blir vide nok og passe i høyden..
 8. Mariell

  Hvilken longeringsgjord?

  Denne har jeg fått anbefalt https://www.skoies.no/hesteutstyr-rideutstyr/longering/ideal-longeringsgjord Kanskje dum å ri med da..
 9. Mariell

  Dressurvideoer

  Ja jeg skjønner hva du mener med å tippe ut av balanse hvis noe drar i tøylene 😅 Vet at jeg hadde gjort det samme. Er nok kanskje hoftene det bunner i. Og at jeg ikke klaret å få de åpnet opp og frem. Synes innimellom det løsner men ikke så ofte :P i overganger så bli de ofte brå og da spenner jeg meg for å holde balansen. Men han er god på å lystre halvparader stort sett. Klemmer med lårene er for å få han til å bremse. Alltid gjort det av en grunn 🤔 klemmer litt med lår og strammer magen liksom. Vanskelig å forklare. Men hesten stopper 😅 men det blir mye overganger. Og holde en fin takt. Skal prøve å ri med halsring for å se om det kan hjelpe litt :)
 10. Mariell

  Dressurvideoer

  Ja jeg tipper veldig frem. Ikke vant med hest som faktisk stopper så fort 😅 men prøver å bremse han litt med setet og lår, da klarer jeg å bruke magen bedre synes jeg:) ikke alle overganger er like dårlig som i filmen her heller da. Håper jeg 🙈 Gøy å se litt fremgang 😁 treneren min red han i går og hun synes han hadde blitt mye roligere. Selv om han var helt koko i nøtta akkurat i går, så klart. Synes det så mye bedre ut når hun red. Men hun var faktisk litt usikker på hvordan hun skulle ri han. Om hun skulle ha han ned i form, senke nakken (noe jeg gjerne vil) eller ri han opp i form som han gjer e ønsker selv. Også må vi jobbe mer med at han finner støtte i tøylene. Spesielt utvendig. For det er liksom ikke noe hest i andre enden av tøylene, hvis man kan si det. Så takt, støtte og overganger fremover:)
 11. Mariell

  Dressurvideoer

  Har prøvd Så tusen takk Men det er så mye lettere når han går i et ok tempo som her. Da kan jeg tenke litt mer på meg selv..
 12. Mariell

  Dressurvideoer

  Fra samme økt som dressurbildene i den andre tråden. Helt på slutten av økta. Ser jeg mister utvendig og kanskje har litt lange tøyler. Mangler søtte og han stoler ikke helt på hånda. Men han stikker ikke da, om ikke annet.
 13. Mariell

  Bilder i dressur

  At han har gjort det en gang kan kanskje være mulig. Men den hesten _går_ ikke galopp-piruetter nå og har neppe gått det. Prøvde å minske volter, det går ikke. Ri "firkantete" volter fungerer heller ikke. Så da er jeg usikker på hvordan han har lært det hvertfall. Nå løper han ikke sånn som tidligere lenger heller, så det er jo fremgang. I galoppen merker jeg jo at han er stiv og synes det er tungt. Prøver å sitte godt tilbake i salen da, men han har stor galopp så tipper litt frem der også. Tenker forsåvidt ikke så mye for hvordan han går heller. Han får bare ikke løpe fra meg. Hodet hans får være der det er. Blir bare kjempeglad når han selv søker ned. Da får han masse ros og kos. Samme om det er bak eller foran lodd forsåvidt. Jobber mye på tur og galopperer lite på bane. Blir en volte før vi bryter av og fatter på nytt. Bedre med små og korte galoppøkter enn at jeg skal presse han til å galoppere lenge liksom. Rir jevnlig for instruktør men pengekassa sier stopp så blir ikke alt for ofte. Og fokus er sits men blir ikke så ofte som man gjerne trenger. Treneren min rir han også og hun jobber med det samme som jeg. Så lenge vi ser fremgang er jeg fornøyd
 14. Mariell

  Bilder i dressur

  Taakk 😍 Det er kjipt å høre hva man gjør feil, men jeg ser det jo selv som regel. Bare ekstra kjipt når andre også ser det. Men vi skal jo bli bedre. Jeg må ta en ting om gangen. Lene meg bakover og tomler opp. Så når det sitter tar vi neste problem. Hesten har jo blitt roligere. Han skjønner at han ikke må frese avgårde i 200km/t og det er jeg glad for. Tidligere eier sier han kan galopp-piruetter men jeg får han ikke til å holde galoppen hans på storvolter mer enn 4-5 runder. Så tror kanskje hun har tilegnet han kunnskap han egentlig ikke har. Han bruker nok sikker enda flere måneder på å bli vant med min ridestil 🤔
 15. Mariell

  Bilder i dressur

  Ja jeg sliter litt med det😝 Jeg prøver å sitte med knekk i albuen og ikke strake armer. Men det ender jo med at jeg strekker ut hendene og tøylene blir lange 😆 Og han trenger ledene tøyletak så da blir det jo bare krøll igjen. Men fokus har vært tomler opp. Som ikke går så bra det heller 😂
×