Gå til innhold

Mariell

Medlem
 • Antall innlegg

  840
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

556

Om Mariell

 • Rang
  Innridd

Nylige profilbesøk

442 profilvisninger
 1. Sal-snikksnakk

  Noen som har erfaring med prestige versailles-sprangsal?
 2. Forsikring

  Trengte ikke ny vet-sjekk. Så da vet dere det
 3. Forsikring

  Ja det er nettopp det. Kunne tatt vetsjekk før kjøp da, noe jeg ikke gjorde. MEN jeg har jo røntgenbilder av alle beina da😅
 4. Forsikring

  Ja det skulle man tro. Hun måtte sjekke det opp, men forsikring står allerede pp meg nå idag.. så håper den er gyldig frem til en eventuell vetsjekk🤔
 5. Forsikring

  Jeg har fått overført forsikring fra gamle eier over på den nye hesten. Forsikringsdama i gjensidige visste ikke om jeg måte ha ny vet-sjek, noen som vet om dette siden det bare er en overføring?
 6. Det siste kjøpte utstyret?

  Utsolgt Tror kanskje ikke de er helt samme farge heller
 7. Det siste kjøpte utstyret?

  Måtte ha et par stk på AEG Nå må jeg bare finne belegg i samme farge daa....Det blir værre
 8. Dressurprat

  Ja det kan faktisk hende at stigbøylene er for lange. Er så mye fokus på lange stigbøyler så har virkelig slått til der 😅 blir også så urolig i hendene når han tripper sånn, får jeg får ikke ridd ordentlig lettridning da, så armene flakser. Eller alt flakser egentlig🙈 Men skal definitivt prøve et hakk kortere. Takk for tips Videre skal jeg ri mer versader, han synes det er tungt men gjennomfører, så må bare bli bedre. Kanskje overganger ikke nødvendigvis er så bra, men en kombinasjon. Volter er tungt for han, så det blir litt av der. Da klarer han ikke å suse av gårde. Merker jo også at han blir roligere utover økten. Tror dog han han godt anlegg for en piaffe 😅 Banen er også ganske glatt til tider så innimellom tør jeg nesten ikke mer enn å bare ri sakte. Hodet mot gjerdet og rett og slett hå sidelengs har fungert på han til tider. Vet ikke om den øvelsen han noe navn, men da krysser han beina uten å løpe. Har brukt den «øvelsen» tidligere og synes den fungerer:) Har nok ikke funnet alle knappene hans heller da. og tusen takk for fine ord. Jeg synes jo han er veldig fin. Vil bare ha han litt mindre Frieser-ridd. Hvis det er et ord.. Gleder meg til neste økt allerede.
 9. Dressurprat

  Ja det er nettopp det. Prøvde mange forskjellige med det var liksom noe «galt» med alle. Bare det å finne en frisk hest på markedet var hardt nok. For å ikke snakke om riktig prisklasse i tillegg. Han er jo en sær rase, og frieser er jo noe hærk og ri til tider. Men så er han gullegod at jeg bare smelter Ambisjonene er jo ikke engang stevner så 😅 @smaaen, underviser du?
 10. Dressurprat

  Ønsket meg en yngre en Z var ikke grunnridd annet enn på tur. Og med tvillingfødsel og dårlig vedlikehold så sa kroppen stopp. Bekken og hofter hadde det ikke så godt i dressur og da er det ikke så gøy å presse på. Men jeg falt for personlighet på han her Synes dog det er morsomt å jobbe med noe. Og han er ennå ung så vil tro vi kommer lenger enn med Z på noen år Frieser er også ganske ukjent område så trenger nok en del timer og litt triks jeg ha med meg videre.. Enklere å ri er han på en måte, fordi han kan flytte seg for sjenkel, vet hva halvparten er og kan galoppsjenkel 😅
 11. Dressurprat

  Ja det var kanskje dårlig forklart av meg også Husker ikke ordrett hva det stod. Men fikk meg til å tenke helt annerledes. Kan forsåvidt fortsette med det jeg gjør, for det skjønner jo hesten. Så kanskje det er det som er viktigst .. Men prøver å få han til å gjøre noe når han titter, han får sjeldent lov til å blir stående for å se. Bortsett fra når skiløperne kom omtrent over banen Blir nok også litt timer utover våren. Harr blitt lite ridning i vinter. Ikke er han noe tøffing på tur heller. Så blir bare korte turer for å ikke skremme livskiten ut av meg eller hesten. Han er nok ridd høy i formen av tidligere eier. Og det er jo null problem for han. Bortsatt fra at ryggen og bakbeina slepes etter..
 12. Dressurprat

  Løper litt i starten før jeg får han på plass, men han er nok ganske rask i tempo allikevel. Versader skal jeg fortsette med ja. Men har ødelagt det litt for meg selv, litt pga noe jeg leste her inne. Tror det var @smaaen som skrev det. At jeg skal tenke at jeg skal flytter forparten inn med utvendig sjenkel. Men jeg gjør motsatt.. Innvendig sjenkel så rompa går inn. Mener det var noe sånt jeg leste her. Så har vegret meg litt for versadene.. Men synes dere det er riktig at jeg tar han ned i tempo? Han burde ikke bare få løpe som på filmen? Jeg mener at ryggen ikke automatisk kommer når de traver fort, vet andre er uenige. Han synes det er tungt med volter, da pruster han godt i nesa og senker tempo, så sikkert lurt å begynne der ja Synes han er lett å stille egentlig. Men han titter og glor på ALT rundt banen. Da mener jeg mennesker som går på veien 500 meter unna. Så vi sliter litt med det også. Men gode tips her. Skal få noen til å filme litt snart. Føler det har skjedd litt siden filmen. Og savner hvil i steget. Han har symaskin-trav. Ofte som både PRE og Friesere har Men en ting av gangen tenker jeg..Film i skritt.. Samme økta mener jeg. Litt trykkete og tittete..
 13. Dressurprat

  Han er jo høy i nakken og vil jo alltid være det. Siden han er bygd sånn. Jobber vil være litt værre da selvfølgelig Men i skritt har vi ikke like mye problemer heller. Der kan han slappe av og senke nakken og bruke ryggen. Veldig lett å kjenner når ryggen kommer for da tror jeg han bæsjer.. Han er kjempesprek så må få ut energi, så må nesten trave litt.. Som sagt er han både tittete og ukonsentrert. Har begynt å roe seg litt ned i det siste så litt lettere med kontakt. Han er så fin når han kommer forbi all titting og løping, da senker han nakken og traver sakte rundt. Prøver å bruke bein, og det fungerer stort sett greit. Versader og sjenkelvikninger er han ganske god på, så prøver å få til det omtrent annenhver runde på banen. Men blir vel egentlig overganger vi jobber med da, Bryr meg ikke nakken sånn egentlig. Men i overgangene skritter vi to/tre skritt, også trave saaaakte i noen skritt før han må ned igjen. Det må jo være fint å gjøre stikk motsatt av hva han vil, som er å løpe
 14. Dressurprat

  Eh ok, nå fungerte det plutselig... Problemet er at skrittet hans er ganske fint, kanskje litt kjapt, men i hovedsak trav det går unna. Han stresser vel kanskje ikke, men er bare veldig rask Meg noen dager så stresser han jo i tillegg.. Han skal også skritte to skritt før han får trave. Faktisk skritte... På filmen er han som sagt helt grusom, en veldig dårlig økt. Føler jeg bare river og sliter innimellom. Men vil ikke at han skal få lov til å bare løpe..
 15. Dressurprat

  Det var det den ikke gjorde 🙄 prøve igjen senere
×