Gå til innhold

smaaen

Medlem
 • Antall innlegg

  5 907
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  50

smaaen last won the day on August 26

smaaen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

8 020

Om smaaen

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag May 23

Contact Methods

 • Website URL
  http://sbjolseth.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase:
  Lusitano
 • Gren:
  Dressur og riddersport

Nylige profilbesøk

1 587 profilvisninger
 1. smaaen

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Jeg blir så trist av å lese at så mange synes denne type trening er greit. Føll har ikke grodd sammen i hodeskallen, binder du de opp kan det i værste fall føre til uopprettelig skade. Ellers kjenner jeg eier av føllet, tipper planen er å bruke denne til ridderhest. Urk.
 2. smaaen

  Ridning med garrocha og lanse

  Det var supermoro! Jeg føler vi blir sittende fast i galoppen noen ganger, også fordi han må jobbe hardt for å få det til med korrigeringen vi har jobbet lenge med. Men med en gang vi setter ut noe, eller fekter så blir det lettere for begge, så dette må vi gjøre oftere
 3. smaaen

  Ridning med garrocha og lanse

  Lekt enda litt mer
 4. smaaen

  Utstyrstråden

  Jeg har 70 i t-krok, og 145 vanlig. De på 70 funker stort sett kun for meg (160 og kort i beina), mens de i 145 kan jeg bruke på nest innerste, typen (193, lange bein) på ytterste.
 5. smaaen

  Ridning med garrocha og lanse

  Lekte litt i går
 6. smaaen

  Det siste kjøpte utstyret?

  Så fint det ble! Nå får vi bare vente på bilder med hele settet
 7. smaaen

  Dressurprat

  Hadde en interessant erfaring i går. I sommer har jeg ridd ekstremt lite på tur, først fordi det var så sykt mye klegg at det var regelrett dyremishandling å ri ute, så måtte jeg hjem til syk mormor og det gikk bort et partre uker der, så har jeg nå vært alene hjemme med kun to hester og han ene har vrinsket veldig mye når jeg bare gikk til ridebanen med min så turte ikke ri ut på tur når han var alene hjemme. Så i går red jeg den "korte runden" som er relativt kort, men F er en lat jævel og kan ta i på korte strekker, galoppere over lengre strekker er derimot blæ. I går kunne jeg galoppere hele runden, uten problemer, uten å måtte mase på han, og han tok i en spurt siste bakken opp til bunkeren vi rir opp til. Det eneste jeg har gjort i sommer er å ri på banen, korte intensive økter på max 15 min, men vi har jobbet med plassering av bekkenet i galoppen og tydeligvis jobbet mye riktig. Veldig interessant synes jeg.
 8. smaaen

  Sal-snikksnakk

  Vi har jo forøvrig også saler med helbom der man ikke kan gjøre noe som helst etter at salen er ferdig, så gode funksjonelle padder er et must når hesten går opp og ned i form/vekt.
 9. smaaen

  Sal-snikksnakk

  Jeg liker best å bruke en pad for å jevne ut for da kan man endre selv når hesten endrer seg. Er salen stoppet veldig skjevt må man jo ha saltilpasseren innom hele tiden 😛 Nå har jeg sal jeg kan tilpasse i alle bauer og kanter selv da, det gjør det litt enklere, men liker i utgangspunktet ikke at salen skal stoppes/tilpasses skjevt. Uten at jeg har noen utdanning innen dette her, bare ser hva som funker på våre hester.
 10. smaaen

  Dressurvideoer

  Jeg tenker at hester kan fint finne på å gå bak kontakten og krølle, men som rytter og promotør av meg selv er det klippet der noe jeg aldri ville funnet på å legge ut på min konto. Når man legger ut noe offentlig så vil det man legger ut representere det en gjør, og da tenker jeg i hvert fall jeg at om noen legger ut en sånn video er det fordi de synes det var fint, dersom ingenting annet er nevnt. Jeg screener i hvert fall ganske kraftig hva jeg publiserer og ikke.
 11. smaaen

  Working Equitation

  Mulig jeg skal ha en intro i østfold i oktober, kommer litt an på interessen, er lagt ut et innlegg om det er interesse på FB siden for Working Equitation i Norge.
 12. smaaen

  Dressurvideoer

  Jeg er ganske sikker på at jeg ødela for meg selv der ved å longere med innspenning, feil, for tidlig med min hest. Og har måttet betale for det i ettertid. De siste årenes lærdom har fått meg til å revurdere en god del om hvordan jeg ville gjort det på nytt.
 13. smaaen

  Dressurvideoer

  Vel ja og når man vet hva man skal. Det tok lang tid før jeg skjønte meningen bak "ikke la han gjøre det" faktisk betydde å ikke la hesten gjøre det. Jamen jamen jamen, tenkte jeg på clinic ut og clinic inn. For jeg fikk ikke til, trodde jeg. Problemet var at jeg var ikke presis nok og visste ikke helt hvor jeg skulle. Så må man finne der man faktisk får det til, som nevnt tidligere, får jeg ikke til i sitsen så bruker jeg en eller flere øvelser. Det betyr ikke at alt er perfekt hele tiden, på langt nær. Men jeg krever en del fra hesten, i veldig korte perioder og gir mye hvile- og tenkepauser. Ridning er som alt annet, man må øve øve øve øve øve, og nå er jeg så superheldig at jeg har gode læremestre å øve på og jeg kan ikke sagt det for mange ganger, læremestre er gull verdt. Ingen form for undervisning kunne gitt meg like mye som de to gutta gjør på øktene jeg trener de.
 14. smaaen

  Dressurvideoer

  Gjennom sitsen, løfte manken opp med setet ved å løfte lysken, enkelt fortalt. Ikke alltid det går gjennom sitsen, da bruker jeg øvelser. Enten hyppige overganger mellom versade og traver, men skal jeg ha det NÅ rir jeg et par steg renver. I vinter fikk jeg det ikke til i min vanlige sal, kun i stridssalen som krever at jeg sitter riktig, nå klarer jeg å få det til i egen sal også. I tillegg til filtsalen. Det er enkelt, men ingen har sagt at det er lett å få til med en gang, I tillegg er de aller fleste for sent ute med å korrigere og har hesten mistet balansen, for eksempel som min har hatt en tendens til å gjøre i galoppen. Ved at han setter innvendig bakben for langt innunder kroppen og dermed ramler innover, har han først fått fart i den ubalansen så skal det MYE til for at han klarer selv å rette seg opp og rebalansere seg. Det er årsaken til at han ikke lenger får lov til dette, mister han balansen slik så stopper jeg, klapper hesten, gir han en pust i bakken og starter på nytt. Istedet for å ramle ut på der vi begge vil slite med å få rebalansert.
 15. smaaen

  Dressurvideoer

  Enklere enn jeg trodde når jeg først har fått lært teknikken på å gjøre det. Ridning er mer teknikk en noe annet, og kjenne når ting sklir ut. Som når jeg galopperer hesten min om dagen, han får ikke lov til å falle ned i manken og ned på innvendig skulder og speede opp. Så ramler han litt fra hverandre, som jo alle gjør fra tid til annen, så stopper jeg, og starter på nytt. Jeg lar han ikke bli for dyp, helt enkelt. Blir han det stopper vi og starter på nytt.
×