Gå til innhold

Stjorm10

Medlem
 • Antall innlegg

  2 490
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Stjorm10 last won the day on March 12

Stjorm10 had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 594

Om Stjorm10

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 16. mai 1992

Profile Information

 • Fra
  Kvinnherad/Grimstad
 • Hesterase:
  Fjordhest

Nylige profilbesøk

573 profilvisninger
 1. Stjorm10

  Kjøpe fôrhesten sin

  No er det jo slik at folk reagerer forskjelligt på ting. Nokon hadde blitt fornærma, andre ikkje. Eg har hatt tilgjengelig hest siden eg begynte når eg var 12. Kjøpte min første som 18åring når eg flyttet vekk og startet som lærling. Det går sjølvsagt heilt greit å overleve, men eg trur eg hadde valgt litt annerledes i dag om eg kunne fått valgt igjen (det er ikkje sikkert, men muligheten for det)
 2. Stjorm10

  Kjøpe fôrhesten sin

  Eg hadde nok blitt litt satt ut om eg hadde ut av det blå blitt spurt om å selge, om eg hadde ein periode i livet som tilsa meir fôrrytter enn meg sjølv i treninga. Og 3 dager, det gjenstår fremdeles 4 dager til av veka. Ellers så hadde eg nok ikkje satt livet mitt opp etter hesten i så tidlig alder, det har eg nemlig gjort... Det er utrulig mykje eg har måtte valgt vekk pga ansvar for hesten. Ferieturer, helger vekk, skulearbeid, førstegangstjenesten feks... Hest er mykje jobb, mykje ansvar, tar mykje tid og det koster også sitt.. Voksenlivet kommer tidsnok, benytt tida til å vere ung og fri. Har du mulighet å ha hest på halvfôr, benytt deg av det. Og om du også kan få ri gratis så er det også stort pluss i disse dager.
 3. Stjorm10

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Vi har jo praktisert å hatt føl med under oppdrag på sommeren, disse er da borti mot 2mnd og blir med til det er forsvarligt å sette dei igjen ein time og to. Min hest er vel ein av dei som ikkje har vert utsatt/preget så mykje av dette og det har eg merket i videre håndtering når eg fikk han ned. Storm var jo mykje med mor på jobb og han fikk mykje "gratis" både psykisk og fysisk, følte eg då.
 4. Stjorm10

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Eg klarer ikkje å forstå at rasjonelle mennesker kan sitte å støtte dette? Seriøst? Det er jo så langt bak mål, nei, det er så langt ut av banen som overhode det er mulig å komme!!! Merker eg blir skikkelig provosert.
 5. Stjorm10

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Forkasteligt å begynne så tidlig.... Fikk jo kommentarer da eg hadde tømmekjørt gamlehesten for første gang når han var rundt 11mnd, hadde ikkje falt med loddrett inn å hive vogna på.. Og veit også om enkelte som har hest forspent under longering.. Hadde eg aldri tørt!
 6. Stjorm10

  Fjordhesten

  Eg håper virkelig eg får reist til neste år 😁
 7. Stjorm10

  Hvor ofte treningsfri?

  Min får også litt sånn etter min egen kvardag. Enkelte gonger kan han få meir fri enn andre. Reiser eg heim så får han kanskje alt fra 3 til 5 dager fri i strekk, trene to dager så kanskje fri igjen. Jobber ikkje så hardt over det jevne, men prøver å tilpasse at vi har annenkvar dag i banen og tur. Skal vel snart tørre oss i sprangrelatert arbeid, men etter ei tung økt gir eg aldri fri dagen etterpå feks.
 8. Stjorm10

  Unghest født 2014

  Når mini var grønn og svart, blei det å svinge svampen i kveld. Under nokon mnd med støv og dritt så er det ein relativt ok hest! 😊 begynner å få kontroll på sommermagen også!
 9. Stjorm10

  Unghest født 2014

  Dåke har så fine hester! Av og til skulle eg ønske eg hadde ein brun ein og (heilt til eg kommer på at eg alt har ein - nemlig grodreten gul) 😥 Vi har små gjennombrudd heile tida, seinest i går. Og det er fantastisk følelse. No holder eg på å utfordre meg til å sette galopp på flat mark ut på tur. Han er fremdeles ei stor pyse, men eg er blitt tøffere så det hjelper jo på 😊
 10. Stjorm10

  Snublete 3åring

  Den vokser seg for lang, så trør han på den... Så det blir fort ein snubl av det (det har hengt ein god jafs i skoen etterpå liksom) 🙈
 11. Stjorm10

  Snublete 3åring

  La merke til litt i lauslongering som 2åring, merket aldri i kjøringa så lenge det varte, men etter uhellet så har det vel vert litt. Så i begynnelsen var jo det mistanke på det, men jo meir trening jo mindre blei det og han er oppfulgt i kiro og muskulært. Så skoing, underlag og lengde på halen har eg forsket meg fram til har mykje å sei for oss. Og litt vekst/dagsform.
 12. Stjorm10

  Snublete 3åring

  Min 4åring snubler også bak. Virker som han ikkje får heilt beina med seg. Eg har vert litt betenkt og skeptisk inni mellom på kva det kan vere, men det blir bedre etter meir vi trener så har bare lagt til meg at det er med trening og styrke å gjør. Han må bare rett og slett få beina med seg. Han snubler òg lettere om han blir for lang bak på tåa, så må følges tett opp av hovslager.
 13. Stjorm10

  Unghest født 2014

  Åh, lurt!! 😏
 14. Stjorm10

  Unghest født 2014

  Aha, for min er jo litt så som så å få med bakparten på frihånd. Han trenger litt hjelp, mistenker det har hatt litt med både uhell og disse vridde sædstrengene han hadde, for han var veldig aktiv og fin fra bak som åring og fram til våren som to. ☺ Så er han jo litt "typisk" fjordhest i front så det kommer ingenting gratis der heller. Kor kan man få kjøpt den der? Eller kan det ha samme effekt å ta ein strikkgjord bak mon tro? ☺
 15. Stjorm10

  Unghest født 2014

  Den er fin @Elisabeth E! Equiband, er det noko forskjell i effekt kontra bare den strikken rundt rumpa? Ser jo disse har ein ekstra rundt magen. ☺
×