Gå til innhold

Stjorm10

Medlem
 • Antall innlegg

  2 197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Stjorm10 last won the day on March 12

Stjorm10 had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 418

Om Stjorm10

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 16. mai 1992

Profile Information

 • Fra
  Kvinnherad/Grimstad
 • Hesterase:
  Fjordhest

Nylige profilbesøk

447 profilvisninger
 1. Lettridning eller nedsitting i trav

  Prøver begge deler, men merker det er enklere å ri lett. Men eg har jo òg ein kombinert av lett og nedsittende (sånn type stiv-pinne-ridning), den prøver eg jo å legge fra meg då.
 2. Fjordhesten

  Oi, dette var virkelig trist å høre!
 3. Hengerlappen (BE)

  Hadde sikringskurs midt i juni og oppkjøring i begynnelsen av august. Kunne nok fått unna kjappere og tidligere, men blei feriemnd imellom samt mangel på folk på stasjonen.
 4. Dressurprat

  Eg hadde jo tømmene i hovedringen ei stund på gamlemor, då fikk eg kjeft om at det blei alt for upresist og sterkere kontra å ha i disse hakkene. Mange år siden det og. Godt man kan lære noko kvar dag, og prøve og feile. ☺
 5. Dressurprat

  Her får eg altså bare prøve meg fram. Er jo ikkje så mykje som kan gå galt i den forstand. Stanga blir den nederste ringen da? Ja, veldig enig i det, eg har vel kanskje ikkje tenkt over av pelham faktisk er ett stangbitt, merkelig nok! I kjøringa er eg veldig imot delte bitt så burde jo ikkje vere forskjell i ridninga.
 6. Dressurprat

  Ja, den er eg litt enig i. Har brukt 2delt tidligere på mora med delta, synest ho har gått fint på det, men er jo sikkert 11år siden (tida flyr...) Rytteren har hatt jaktkandar med tungefrihet på han og synest han er veldig fin på det, men føler det er meir kjørebitt kontra ridebitt, mulig det blir feil å tenke og? Merker eg blir svett av å tenke på to tøylepar 😂
 7. Dressurprat

  Mykje mini-tips her ser eg 😊 Mini har iallefall vert mykje lik, løser med å sette opp farta for å komme unna korrekt jobbing. Blei iallefall inspirert og litt motivert til å prøve og sjå kossen eg kan løse det med han. ☺ er jo tydeligvis ikkje unormalt av ein unghest å vere litt utfordrene til han har lært å te seg skikkelig i verden 🙈 Er det forresten nokon her som har råd ang pelhambitt? Mykje individuelt, men kva som kan vere best mellom rett eller 3delt?
 8. Hengerlappen (BE)

  Det husker eg faktisk ikkje 😂 følte eg bare kjørte, spiste drops som låg i bilen (sensoren delte ut, eg tok i mot) så fikk eg beskjed på e18 tilbake, om at om eg parkerte hengeren der eg fant den og koblet den av så hadde eg bestått. Hengerlappen er ikkje noko eg skal skryte på meg i å ha brukt mykje 😅
 9. Foring av fjordhesten din

  Njordn er 4år gammel vallak. Han får rundt 12-15kg grovfôr i døgnet og rundt halvliteren med både betfiber og energi. Vitaminer og magnesium som tilskudd. Vil påstå han er i normal til middels trening, trener han jo ikkje sjølv for tida. Går vel mellom 4-5 dager i veka. Kun ridning. Har vert ei nøtt og fôre fram til i vinter, veldig vanskelig å opprettholde vekta på han.
 10. Lar du andre ri hesten din?

  No betaler eg jo ei til å ri/trene hesten min så jada. :-) Trur eg har/hadde mindre problemer med å låne hesten bort til ridning kontra kjøring. Låner ikkje bort til kven som helst, men så er det heldigvis ikkje mange i min krets her nede som absolutt vil prøve hesten min. Ellers blir eg bare glad om nokon vil låne, spesielt om eg er borte i ferier og slikt så får den litt trim og luft. Har bevist alltid trent og hatt fokus på å ikkje ende opp med ein spesiell og type einmannshest, der kven som helst skal kunne både håndtere og bruke uten at eg skal ha tvil og dårlig følelse i magen.
 11. Unghest født 2017

  Vurderer jo bare meir og meir å hente ned denne; Sikkert ikkje det lureste mtp alt, men merker unghest og slik kvardagshåndtering er tingen for meg og min sjølvtillit. Blanke ark og gode linjer.
 12. Deltaker på kurs

  Dei kursene eg har vert på, mest kjøring, så har eg komt med 98% unghester. Så da er fokus på hest, ikkje kusk. Ellers så håper eg instruktør ser det vi må jobbe med, og tar hensyn til nettopp det. Eg kommer også helst med uoppvarmet hest, skrittet opp ja, men ikkje meir enn det. Merker eg er veldig åpent for bruk av instruktører, men har jo heilt klart nokon eg liker bedre enn andre. Er ikkje den hyppigste på kurs heller så mulig eg ikkje er heilt inn i det enda til å ha gjort meg opp den største meininga. Blir veldig med pluss om hall og toalett, eg gidder ikkje annet enn enkelt ekvipasje-timer.. Eg skal ha fokus på meg og min hest, med minst mulig forstyrrelser. Ellers så er det ganske fint med headsett ja, er litt enklere å få med seg gjøremål då ☺
 13. Sikkerhetstiltak når man rir alene

  Normalt sett så har eg ikkje gidd beskjed, men dagen eg datt av sist så skreiv eg faktisk på tavla i stallen med tidspunkt og retning. Er ikkje mobildekning innover der alle plasser så blir fort litt ekkelt. Da eg mistet han i fjor så var det feks ikkje dekning og dei reagerte på at eg hadde vert litt lenge ute. Prøver å ha så grei hest, men veit aldri. Så her håper eg bare flaksen fremdeles er med meg 😂
 14. Stikker vel nasa litt fram no, men har faktisk ikkje fått med meg diskusjonen. Men er det noko eg har lært her er jo å lese imellom litt linjer og i forskjellige toner. Eg blir feks oppfatta som krass og kanskje sur enkelte gonger på jobb, men det er visst fordi min måte å skrive og snakke på, det er liksom ikkje i det "blide sørlandets"-toneleie. Ang posting av innlegg merker eg blir litt demotiverende når ein sjølv føler at det ein poster og skriver bare blir bladd rett forbi med ett lukka auga og det som blir skreve og lagt ut er for uinteressant. Sitter for det meste på telefon så er eg kjappe turer innom iløpet av dagen på jobb, nokon dager med bedre tid enn andre.
 15. Unghest født 2014

  Er nettopp det. Best å gi seg mens leiken fremdeles er god for begge sin del. Å sitte på ein diamant uten å slipe den riktig er jo like trist det! Vi har komt langt, kanskje ein dag kommer eg over kneika med han, men han fortjener ikkje å stå på vent innen den tid.
×