Gå til innhold

KBE

Medlem
 • Antall innlegg

  268
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

182

Om KBE

 • Rang
  Unghest

Nylige profilbesøk

446 profilvisninger
 1. KBE

  God jakke mot regn over tid

  Jeg har fått testet Arcteryx Alpha SV denne høsten. Riktignok en svindyr skalljakke, men den har holdt tett hittil, og kan brukes til alt (riding, undervisning, jogging, gåturer, sykling etc). Den er ikke varm, men det har jeg løst med å ha flere lag under. Folk jeg kjenner med samme jakke har hatt dem i mange år, så jeg håper jo til slutt at pris per gang den er brukt forsvarer innkjøpsprisen.
 2. KBE

  Sal-snikksnakk

  Kent & Masters har det, kan være verdt å titte på. Jeanette Øyan har vel flyttet til Hamar (eller deromkring?), kan det være aktuelt?
 3. KBE

  Hvor ofte treningsfri?

  Min går tre dager krevende dressur på banen, har to dager på tur hvor hun koser seg og kobler ut (ofte tekniske stiturer), en dag med kondisjonstrening/dressur på tur og en dag helt fri. Hun er godt trent. I tillegg har hun gjerne to uker, tre ganger i året, der hun skrittes på tur som avkobling. Etter disse uken bobler hun over av energi og løper omtrent inn på banen for å trene litt. Brukes de variert, både underlagt og intensitet, så ser jeg ikke problemer med å la de gå seks dager i uken. Bomarbeid og kavaletter kan fin brukes flere dager i uken, synes jeg. Legge til: Hun står ute i flokk hver dag, fra omtrent 930-19.
 4. Dressur bygger muskler.
 5. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  http://trav365.no/nyheter/55-staller-salmonella-stengt/19.102 Ser ut som det er påvist smitte flere steder.
 6. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Skedsmo skal arrangere stevne denne helgen. Opprinnelig 90 startende per dag på et relativt lite område. Et område der det både er rideskole og besøksgård. At NRYF lar det skje, er i mine øyne uforsvarlig når ting er så uavklart som det er. Man trenger jo ikke å oppfordre til spredning. Andre dyrearter får gjøre de tiltakene de mener er nødvendig. Akkurat nå er det vel hest som er den største sprederen, så vidt jeg kan se.
 7. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Terskelen for å avlyse NM, er naturlig nok høyere enn å avlyse D-, L- og E-stevner @Issa. De stevnene som ikke er mesterskap, mener jeg hvert fall bør avlyses. Når man har utbrudd av salmonella som sprer seg mellom ulike dyrearter, inkludert mennesker, og den tydeligvis er veldig smittsom, så tenker jeg at smittevern er viktigere enn konkurranser. Det er jo særlig uheldig at den har spredd seg til sau, storfe og svin. Kjøttproduksjon er ganske mye viktigere enn sport.
 8. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Jeg skulle ønske at Rytterforbundet kunne gripe inn, jeg. Synes det er uforsvarlig at det arrangeres (større) stevner til helgen når Mattilsynet er så tydelige på at man ikke bør ta med hesten sin ut. Ettersom omfanget er så stort, synes jeg det er greit at de slipper liste over aktuelle staller. På den måten har vi som (enda) ikke er berørt av det, muligheter til å være ekstra forsiktig.
 9. KBE

  Dressurprat

  Har lært hesten å rygge når jeg trekker undersjenklene bakover. Rygger ikke ved hjelp å tøylen. Jeg synes ryggingen blir penest da.
 10. Jeg tror jeg skjønner hva du mener @julnil. Jeg synes det er lite aktivitet her, og langt mellom de interesante diskusjonene. Da blir det til at jeg er innom sjeldnere og sjeldnere. Ikke har jeg noe særlig å bidra med for tiden heller. Jeg ser heller ikke helt poenget med å lage en tråd kun for å lage den. Facebook som diskusjonsarena passer meg ikke, men det får være.
 11. KBE

  Utstyrstråden

  Helt vanlig.
 12. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Pik Midaz ble ikke kåret i år, og det er ikke eieren fornøyd med. Diskusjonen videre går på kompetansen til NV og at de store avlerne velger å registrere i DV i stedet for NV. Jeg har fått med meg at det er en del misnøye med NV. Er det noen som kan gi meg en nøktern vurdering av kritikken? Er de så håpløse som mange skal ha det til, eller er det blåst litt opp?
 13. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Det er et innlegg fra 7. april.
 14. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Det er flere i den tråden som mener at de ikke er kompetente nok i NV og at det er grunnen til at mange velger DV i stedet. Bare å sende venneforespørsel til henne, så får du tilgang til det.
 15. KBE

  Dressurvideoer

  Det er vel ikke helt vanlig at de snubler såpass mye, selv når de er unge. Jeg så det samme selv. Instinktivt tenker jeg: - ubalansert - lange høver - vonde frambein
×