Gå til innhold

KBE

Medlem
 • Antall innlegg

  237
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

151

Om KBE

 • Rang
  Føll

Nylige profilbesøk

252 profilvisninger
 1. Bitt-tråden

  Mitt er 12 mm. Målte det i forbindelse med at jeg bruker det i konkurranser @Nina. Legge til link: https://www.hooks.no/hest/hesteutstyr/bitt/muffebitt-horsepower-1
 2. Bitt-tråden

  @Nina Hooks har tredelt muffebitt i str. 9,5 og 10,5. Tynne er de også.
 3. Stigbøyler til dressur

  Hva med å kjøpe noen helt vanlige stigbøyler?
 4. Lettridning eller nedsitting i trav

  @Martine og Rosarno formulerte tankene mine så fint, jeg er helt enig. Jeg skulle også ønske at det var mer fokus på å lære seg å ri lett mens man rir dressur. Carl Hester er opptatt av det, og jeg blir alltid glad når jeg ser det blir gjengitt. Selv om det er mye dårlig lettridning å se, så har jeg enda til gode å se en som blir bedre til å sitte på hesten når vedkommende setter seg ned. Jeg tenker at man ikke løser rytterproblemene ved å sette seg ned, selv om det sikkert kjennes sånn ut for den som gjør det.
 5. Når du rir dressur, rir du mest lett eller sitter du mest ned i trav? Hvorfor velger du som du gjør? Hvilke fordeler og ulemper ser du ved de forskjellige variantene? Selv rir jeg veldig mye lett når jeg traver, selv når jeg rir traverer, versader, renverer og sjenkelvikninger. Jeg foretrekker å ri mye lett fordi jeg føler at jeg klarer å ri travet størst mulig da. Når jeg sitter ned har jeg en tendens til å korte inn travet litt for å sitte bedre. Endringen har imidlertid kommet de siste seks månedene. Da har har hesten blitt så sterk og samlet at hun er ordentlig fin å sitte på, selv i øket trav. Jeg er opptatt av at rideelevene mine skal klare å ri dressur mens de lettrir, mye for at de ikke skal korte inn travet for å klare å sitte på hesten. Videre så tenker jeg at hester bør være ganske sterke og smidige for at de skal klare å bære oss på riktig måte. Andre tanker?
 6. Dressurprat

  Fra den tiden jeg kjørte en del så brukte jeg normalt innertøm for å vise vei og yttertøm for å kontrollere svingen og utvendig side. Jeg lærte fort viktigheten av yttertømmen, noe jeg har tatt med meg videre i ridningen. Jeg brukte likevel innertøm som en veiviser, uten at jeg ble hengende i den.
 7. Dressurprat

  Når du tømmekjører og svinger, så gir du vel etter på yttertøm til du har ønsket sving? Og når du gir etter på ytter, så vil du jo få mer vekt i innertøm? Du bruker jo også litt innertøm for å vise veien, mens yttertøm kontrollerer utvendig side? Sånn sett så følger jo hesten tømmen, lik min følger tøylen når jeg ber om det. Det er nok forskjellige varianter/grader av det å svinge med tøyle/tøm, og jeg er enig med den måten du beskriver. Ellers: Når hesten har lært å svinge for tøyle/tøm så er det jo ikke slik at den glemmer det selv om man går mer over til å ri for setet.
 8. Dressurprat

  Nå kan jeg bare snakke for min hest, men om jeg tar i venstre tøyle så følger hesten den tøylen til hun får en annen beskjed. Ønsker jeg å bruke tøylen til å stille hesten så legger jeg til venstre sjenkel samtidig for å hindre henne i å gå til venstre. Når det er sagt så er det jo ikke slik at jeg kun styrer med tøylene. Når jeg rir dressur så er det jo setet og sjenkler som gjør mesteparten av jobben. På tur kan jeg svinge både med tøyler og sjenkler, alt ettersom hvor krapp svingen er, eller om jeg må flytte hele hesten fort. Hun har ingen problemer med å forstå begge deler. Kjørefolk svinger jo med en kombinasjon av begge tømmene, så helt galt er det jo ikke.
 9. Dressurprat

  Jeg er enig med @Sivoya. Jeg ser ikke helt problemet med å svinge med tøylen, det er jo ikke slik at man haler og drar i tøylen selv om man bruker den til å svinge med? Har man en hest som følger tøylen, er det lite man trenger å ta i tøylen for å svinge uansett? Noe annet blir jo om man mister utvendig side etc som følge av at man drar i innvendig tøyle.
 10. Dressurprat

  På hester som øker tempoet så bruker jeg stemmen til å roe ned, er langsom i lettridningen min og prøver å bruke energien til noe fornuftig noe. Rir versader/traverer med ekstra bøy for å gjøre det litt tyngre. Sjenkelvikninger og traverer på diagonalen med mer tverring, 8 meters volte med mer. Prøver å gjøre det så tungt at de bremser av seg selv. Ofte synes jeg det hjelper å ikke tenke så mye på at hesten går for fort. Har jeg fokus på å ri øvelsene riktig så faller gjerne hesten mer på plass også. Jo mer fokusert jeg er, jo mer fokusert blir hesten. Ellers er renver på langsiden en av mine favorittøvelser. Da får jeg tak i alle de delene som skulle finne på å stikke ut, samt at hesten ikke har noen særlig mulighet til å henge på gjerdet.
 11. Dressurprat

  Jeg ville ha brukt stemmen for å roe ned tempo og ridd masse sjenkelvikninger. Pass på at du er langsom i lettridningen for å "tvinge" den til å følge deg. Legge til: Den ser litt sprek og ukonsentrert ut. Ville gitt den mer å tenke på.
 12. Lar du andre ri hesten din?

  De jeg har hatt har betalt.
 13. Lar du andre ri hesten din?

  Med dressur på tur så mener jeg at man ikke jobber aktivt med form og løsgjørende/sidebevegelser. Hun kan fint trave og galoppere på tur. Med de fleste går hun i en helt grei form når tøylene kortes opp. Det holder. Edit: Når jeg rir dressur på tur jobber jeg ofte med seriebytter og traversakser fordi det er fint å pusle med uten å ha en vegg som bremser opp. I tillegg rir jeg overganger, tempovekslinger og løsgjørende. Dette er øvelser jeg ikke vil at andre skal trene på.
 14. Lar du andre ri hesten din?

  Jeg har verdens beste forrytter som rir på tur og koser seg to ganger i uken. Dressurtreningen gjør jeg selv, men har ikke problemer med å låne bort hesten min om noen trenger turhest (og det passer med timeplanen hennes). Imidlertid er hun litt våken, så den som skal ri må ha god balanse å være litt erfaren. Når jeg er på ferie så blir hun ridd på tur seks dager i uken. Det eneste kravet jeg har til de som rir henne er at de ikke rir dressur på tur. Veldig snill og grei hest som skjønner forskjellen på dressur med meg og turridning med andre.
 15. Dressurprat

  Galoppbytter tar den tiden det tar. Min har brukt to år fra vi begynte å snuse på det til de satt bra. Jeg hadde ridd lite bytter før dette, så vi lærte sammen. I tillegg har hun ikke så stor galoppså timingen blir ekstremt viktig. Det kommer, plutselig.
×