Gå til innhold

KBE

Medlem
 • Antall innlegg

  271
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

185

Om KBE

 • Rang
  Unghest

Nylige profilbesøk

469 profilvisninger
 1. KBE

  Dine seiere!

  De fordømte galoppbyttene. Vi brukte to år på å få dem rene, så nye to år på å få dem pålitelige uten for mye forberedelser. Det siste året har vi gått fra gode bytter - ett av gangen- til å gå gode serier for hvert andre sprang. Nå snuser vi på bytter for hvert steg. Det løsnet til slutt, men det tok tid.
 2. KBE

  Dressur på tur

  Legger opp økten slik jeg gjør på banen. Traver først rolig, deretter legger jeg inn sjenkelvikninger, versader og traverer. Så litt skritt før jeg begynner med galopparbeidet. Avslutter med å samle travet og jobbe med å få mer luft og hvil i steget. Det eneste jeg ikke har gjort er piruetter fordi vi har ridd på is. Nå som det er snø kan jeg legge inn hel- og halvpiruetter.
 3. KBE

  Dressurprat

  @smaaen jeg var upresis, mente de ytterste leddene på bittet roterer rundt midten. Får sjekke med NRYF samt høre om tillatte bitt i FEI ikke lenger gjelder nasjonalt.
 4. KBE

  Dressurprat

  Dette bittet her låser seg så det ikke blir nøtteknekkereffekt, men sidestykkene roterer jo rundt midten. Sånn sett så blir det jo ikke likt som et uleddet bitt. https://www.skoies.no/hesteutstyr-rideutstyr/bitt/trinsebitt/harmony-blue-med-barrel-munndel Det var tillatt i fjor i hht FEI, så det passer litt dårlig om det må byttes ut i år.
 5. KBE

  Dressurprat

  Ser gjennom det nye KR IV og ble brått usikker på om bridonbitt med lock up fortsatt er godkjent? Det står: "Bridonbitt må ha ett eller to ledd og ellers være utformet som en trinsbitte. Leddene må ikke kunne låses slik at det fungerer som et uleddet trinsebitt." Noen som har tanker om dette? Hvor låst må det være for å sammenlignes med et uleddet trinsebitt? https://www.rytter.no/wp-content/uploads/kr-iv-2019-dressur-med-endringer.pdf § 426
 6. Jeg har fått testet Arcteryx Alpha SV denne høsten. Riktignok en svindyr skalljakke, men den har holdt tett hittil, og kan brukes til alt (riding, undervisning, jogging, gåturer, sykling etc). Den er ikke varm, men det har jeg løst med å ha flere lag under. Folk jeg kjenner med samme jakke har hatt dem i mange år, så jeg håper jo til slutt at pris per gang den er brukt forsvarer innkjøpsprisen.
 7. KBE

  Sal-snikksnakk

  Kent & Masters har det, kan være verdt å titte på. Jeanette Øyan har vel flyttet til Hamar (eller deromkring?), kan det være aktuelt?
 8. Min går tre dager krevende dressur på banen, har to dager på tur hvor hun koser seg og kobler ut (ofte tekniske stiturer), en dag med kondisjonstrening/dressur på tur og en dag helt fri. Hun er godt trent. I tillegg har hun gjerne to uker, tre ganger i året, der hun skrittes på tur som avkobling. Etter disse uken bobler hun over av energi og løper omtrent inn på banen for å trene litt. Brukes de variert, både underlagt og intensitet, så ser jeg ikke problemer med å la de gå seks dager i uken. Bomarbeid og kavaletter kan fin brukes flere dager i uken, synes jeg. Legge til: Hun står ute i flokk hver dag, fra omtrent 930-19.
 9. http://trav365.no/nyheter/55-staller-salmonella-stengt/19.102 Ser ut som det er påvist smitte flere steder.
 10. Skedsmo skal arrangere stevne denne helgen. Opprinnelig 90 startende per dag på et relativt lite område. Et område der det både er rideskole og besøksgård. At NRYF lar det skje, er i mine øyne uforsvarlig når ting er så uavklart som det er. Man trenger jo ikke å oppfordre til spredning. Andre dyrearter får gjøre de tiltakene de mener er nødvendig. Akkurat nå er det vel hest som er den største sprederen, så vidt jeg kan se.
 11. Terskelen for å avlyse NM, er naturlig nok høyere enn å avlyse D-, L- og E-stevner @Issa. De stevnene som ikke er mesterskap, mener jeg hvert fall bør avlyses. Når man har utbrudd av salmonella som sprer seg mellom ulike dyrearter, inkludert mennesker, og den tydeligvis er veldig smittsom, så tenker jeg at smittevern er viktigere enn konkurranser. Det er jo særlig uheldig at den har spredd seg til sau, storfe og svin. Kjøttproduksjon er ganske mye viktigere enn sport.
 12. Jeg skulle ønske at Rytterforbundet kunne gripe inn, jeg. Synes det er uforsvarlig at det arrangeres (større) stevner til helgen når Mattilsynet er så tydelige på at man ikke bør ta med hesten sin ut. Ettersom omfanget er så stort, synes jeg det er greit at de slipper liste over aktuelle staller. På den måten har vi som (enda) ikke er berørt av det, muligheter til å være ekstra forsiktig.
 13. KBE

  Dressurprat

  Har lært hesten å rygge når jeg trekker undersjenklene bakover. Rygger ikke ved hjelp å tøylen. Jeg synes ryggingen blir penest da.
×
×
 • Opprett ny...