Gå til innhold

KBE

Medlem
 • Antall innlegg

  263
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

177

Om KBE

 • Rang
  Unghest

Nylige profilbesøk

300 profilvisninger
 1. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  http://trav365.no/nyheter/55-staller-salmonella-stengt/19.102 Ser ut som det er påvist smitte flere steder.
 2. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Skedsmo skal arrangere stevne denne helgen. Opprinnelig 90 startende per dag på et relativt lite område. Et område der det både er rideskole og besøksgård. At NRYF lar det skje, er i mine øyne uforsvarlig når ting er så uavklart som det er. Man trenger jo ikke å oppfordre til spredning. Andre dyrearter får gjøre de tiltakene de mener er nødvendig. Akkurat nå er det vel hest som er den største sprederen, så vidt jeg kan se.
 3. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Terskelen for å avlyse NM, er naturlig nok høyere enn å avlyse D-, L- og E-stevner @Issa. De stevnene som ikke er mesterskap, mener jeg hvert fall bør avlyses. Når man har utbrudd av salmonella som sprer seg mellom ulike dyrearter, inkludert mennesker, og den tydeligvis er veldig smittsom, så tenker jeg at smittevern er viktigere enn konkurranser. Det er jo særlig uheldig at den har spredd seg til sau, storfe og svin. Kjøttproduksjon er ganske mye viktigere enn sport.
 4. KBE

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Jeg skulle ønske at Rytterforbundet kunne gripe inn, jeg. Synes det er uforsvarlig at det arrangeres (større) stevner til helgen når Mattilsynet er så tydelige på at man ikke bør ta med hesten sin ut. Ettersom omfanget er så stort, synes jeg det er greit at de slipper liste over aktuelle staller. På den måten har vi som (enda) ikke er berørt av det, muligheter til å være ekstra forsiktig.
 5. KBE

  Dressurprat

  Har lært hesten å rygge når jeg trekker undersjenklene bakover. Rygger ikke ved hjelp å tøylen. Jeg synes ryggingen blir penest da.
 6. Jeg tror jeg skjønner hva du mener @julnil. Jeg synes det er lite aktivitet her, og langt mellom de interesante diskusjonene. Da blir det til at jeg er innom sjeldnere og sjeldnere. Ikke har jeg noe særlig å bidra med for tiden heller. Jeg ser heller ikke helt poenget med å lage en tråd kun for å lage den. Facebook som diskusjonsarena passer meg ikke, men det får være.
 7. KBE

  Utstyrstråden

  Helt vanlig.
 8. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Pik Midaz ble ikke kåret i år, og det er ikke eieren fornøyd med. Diskusjonen videre går på kompetansen til NV og at de store avlerne velger å registrere i DV i stedet for NV. Jeg har fått med meg at det er en del misnøye med NV. Er det noen som kan gi meg en nøktern vurdering av kritikken? Er de så håpløse som mange skal ha det til, eller er det blåst litt opp?
 9. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Det er et innlegg fra 7. april.
 10. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Det er flere i den tråden som mener at de ikke er kompetente nok i NV og at det er grunnen til at mange velger DV i stedet. Bare å sende venneforespørsel til henne, så får du tilgang til det.
 11. KBE

  Dressurvideoer

  Det er vel ikke helt vanlig at de snubler såpass mye, selv når de er unge. Jeg så det samme selv. Instinktivt tenker jeg: - ubalansert - lange høver - vonde frambein
 12. KBE

  Avl-snikksnakk!

  Ser på Facebook at årets kåring ikke har svart til forventningene til enkelte. Midaz ble ikke kåret og eieren går hardt ut mot NV på siden sin.
 13. Det er innafor på D-stevner @LisaFi. Ikke fargekrav før på L-stevne.
 14. https://www.horze.no/stevnejakker/horze-adele-softshell-stevnejakke-dame/33316.html?color=BL Denne er veldig lik den jeg har fra Hooks. (Har ikke svart direkte på det du spurte om, men håper du fikk noe ut av det).
 15. Jeg har den svarte med brun krage fra Hooks. Typisk nok så har de den ikke inne i nettbutikken lenger ser jeg nå. Mitt tips er å finne en som er litt elastisk, samt at du har en ridebukse som har høyt liv. I tillegg til den fra Hooks, har jeg en tykk fra Pikeur. Den har ganske lik form som den du linket til fra Equipage. På meg, som også er kort og smålubben, sitter den bra, men ettersom den er litt lang, får jeg litt korte lår. Legger ved bilde så ser du forskjell på lang og kort jakke. Den lange blir litt misvisende, men det beste jeg fant akkurat nå.
×